Kenmerken dichtingsproduct "moment"

 Kenmerken sealantmoment

In de wereld van vandaag staat niets op zijn plaats, de markt biedt alle nieuwe, meer veelzijdige materialen. Velen zijn al bekend met de producten van het bedrijf Henkel, dat al heel lang Moment-afdichtingsmiddelen produceert. Ze worden in veel industrieën gebruikt, met deze tool kunt u de naden en eventuele barsten afsluiten tijdens bouw-, reparatie- of installatiewerkzaamheden.

Speciale functies

Op de schappen in de ijzerhandel vindt u een grote selectie producten van het Duitse bedrijf Henkel, dat al meer dan 130 jaar bouwproducten vervaardigt. Dankzij de nieuwste apparatuur en constante innovaties heeft het bedrijf lang op de voorgrond gestaan ​​en een groot aantal noodzakelijke en onmisbare goederen geproduceerd.

Vandaag heeft Henkel ongeveer 200 soorten producten geproduceerd., waarvan een belangrijk deel wordt ingenomen door kitten en lijmen "Moment", polyurethaanschuim en zelfklevende tapes.

Het afdichtmiddel is een pasta-achtige substantie met een viskeuze consistentie, deze pasta wordt aangebracht op de compound en voorkomt lekkage door de openingen.

Het kopen van kittenbedrijf Henkel kan niet twijfelen aan hun kwaliteit. Andere fabrikanten vullen hun product vaak aan met verschillende additieven. Uiterlijk weerspiegelt dit op geen enkele manier, maar de levensduur van de verwerking met een dergelijk product zal veel lager zijn. Alle producten van het bedrijf hebben alleen de noodzakelijke ingrediënten in hun samenstelling, dus u kunt niet bang zijn voor de kwaliteit van producten, de kit zal zijn eigenschappen niet verliezen tijdens de bewerking.

Het is moeilijk voor te stellen hoe het mogelijk was om dergelijke materialen als kit te gebruiken, omdat ze verschillende voordelen hebben:

 • hebben een hoge hechting met veel materialen;
 • grotere elasticiteit;
 • het materiaal is bestand tegen negatieve uitingen van de omgeving, UV-stralen, het heeft een verhoogde weerstand tegen schimmels en schimmels;
 • handhaaft temperaturen van -60 tot +350 graden;
 • verhoogde weerstand tegen vocht;
 • lage kosten;
 • kan worden gebruikt op fragiele delen;
 • de grote operationele term, heeft een hoge duurzaamheid, is niet gewist;
 • ecologisch veilig.

Dit materiaal heeft ongetwijfeld voordelen, maar het moet worden gewaarschuwd voor de tekortkomingen ervan:

 • het is moeilijk om met afdichtmiddel op natte oppervlakken te werken, het kleeft niet slecht aan het oppervlak;
 • niet alle soorten siliconen zijn onderhevig aan vlekken;
 • bij lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid neemt de tijd voor het stollen toe;
 • Moeilijkheden kunnen optreden bij het werken met bepaalde oppervlakken, bijvoorbeeld met polycarbonaat en polyethyleen.

types

Heel vaak hangt de kwaliteit van reparatiewerkzaamheden af ​​van hoe correct een of ander materiaal is gekozen, omdat afdichtmiddelen een verschillende samenstelling en reikwijdte hebben.

In de schappen van hardware-winkels vindt u veel goederen van een bekend bedrijf. U kunt een materiaal met één of twee componenten vinden en u kunt kiezen voor een meercomponentendichtingsproduct dat speciale additieven bevat. Afdichtmiddelen met meerdere componenten moeten voor gebruik worden gemengd.

Onder de grote selectie, kunt u verward raken, omdat de tool wordt verkocht in verschillende verpakkingen, volume, u kunt materiaal vinden in de vorm van pasta, stopverf of mortel.

Henkel-afdichtingsmiddelen worden gemaakt in verpakkingen met een volume van 80, 250 en 310 ml, dergelijke verpakkingen lijken qua vorm op een blik. Ze kunnen worden verpakt in bestandsverpakkingen, zoals worsten, met een inhoud van 300 ml en 600 ml of in foliebuizen, meer als een reep.

Voor elke constructiebehoefte kunt u het juiste product vinden: sanitair, universeel, voor het werken met houten of betonnen oppervlakken, dakbedekking, hittebestendig, deze lijst kan nog lang worden voortgezet.

Afdichtmiddelen variëren in samenstelling, kunnen zijn:

 • siliconen;
 • acryl;
 • polyurethaan;
 • akrilolateksnye;
 • bitumen.

Onder zo'n grote selectie is het moeilijk om de juiste te bepalen en te vinden, die geschikt is voor een bepaald type werk, op verschillende oppervlakken.

De meest populaire serie is "Moment Germent"Ze hebben alle noodzakelijke eigenschappen en voldoen aan de strengste eisen voor het afdichten en afdichten van voegen. Dankzij een ruime keuze kan elke ervaren en beginnende bouwer zelf het nodige materiaal kiezen dat alle noodzakelijke kenmerken heeft.

Met de hulp van kit van de "Moment Gement" -serie is het mogelijk om bijna alle problemen in verband met reparatiewerkzaamheden op te lossen, niet alleen in de industrie, de tool zal ook helpen om veel huishoudelijke problemen op te lossen. Over de kwaliteit van het materiaal kan zeggen en beoordelingen van vaste klanten van dit product.

Siliconen en acrylkit zijn het populairst, ze worden vaak gebruikt in de bouw- en automobielindustrie. Door het rubberpolymeer, zelfs bij kamertemperatuur, hardt het elastische mengsel snel uit. Meestal worden deze afdichtmiddelen geproduceerd in een plastic buis met een speciaal mondstuk voor eenvoudige extrusie van het materiaal.

Acrylkit is een vorstbestendig materiaal met uitstekende hechting op vele oppervlakken. Op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid wordt dit gereedschap niet gebruikt. Het heeft een witte kleur.

Het is noodzakelijk om stil te staan ​​bij Henkel-producten en de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van de meest populaire afdichtingsmiddelen in ogenschouw te nemen.

 • Een van deze producten kan worden beschouwd als 100% één-component siliconenkit Premium-gement. Het gereedschap heeft een lichte geur van azijn in het proces van uitharden, goede hechting op de meeste bouwmaterialen."Premium" is een elastisch materiaal, met een hoge waterbestendigheid, weerstand tegen temperaturen van -40 tot +150 graden. Het tijdstip van verschijnen van de film - 15 minuten. Niet geschilderd.
 • Bij het werken met glazen oppervlakken gebruikt siliconen afdichtmiddel voor ramen en glas "Germent". Dit is een één-component materiaal dat zich heeft bewezen in het werken met glas en spiegeloppervlakken. Bovendien heeft het een uitstekende hechting met materialen zoals keramiek, email, aluminium, hout, metaal en geverfde oppervlakken. Het heeft een hoge waterbestendigheid. Verkrijgbaar in transparante en witte kleur. Niet geschilderd.
 • In ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, wordt siliconen sanitaire kit een onmisbare assistent. Het bevat een antisepticum, waardoor schimmel en schimmel zich niet op het oppervlak vormen. Uitstekende hechting met vele soorten oppervlak, waaronder hout, glas, metaal, keramiek. Behoudt temperatuur van -40 tot +150 graden. Tijdens de werking wordt een zwakke geur gevoeld, die snel verdwijnt. Niet geschilderd.
 • Gebruik voor het afdichten van onderdelen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen, een siliconenkleuring "Germent" met een hoge temperatuur roodbruin.Het heeft een zeer goede hechting met metaal, houtoppervlakken, glas, email en keramische producten. Hittebestendigheid: van - 65 graden tot +260 en zelfs tot +315 graden. Bij een temperatuur van 23 graden en een vochtigheid van 50% wordt in 10 minuten een film gevormd. Niet geschilderd.
 • Gebruik voor het afdichten van voegen in de badkamer, in de douchekamer, bij het afdichten van voegen, neutraal siliconen universeel afdichtmiddel, dat geschikt is voor vele soorten oppervlakken. Als onderdeel van het antisepticum, waardoor het uiterlijk van schimmel en schimmel, niet bang voor UV-straling, hoge weerstand tegen vocht. Grout plus kit in het complex lost het probleem op bij het verwerken van voegen in natte ruimtes. Niet geschilderd.
 • Siliconenkit voor aquariums wordt gebruikt voor oppervlakken die worden blootgesteld aan trillingen, vaak gebruikt voor aquaria, terraria. Waterdicht en elastisch materiaal. Niet geschilderd.
 • Acryl Premium. Dicht verbindingen en scheuren af ​​die geen verhoogde mobiliteit hebben, met raam- en deuropeningen. Goede hechting met houten producten, baksteen, tegels, pleisteroppervlakken.Niet aanbevolen voor gebruik op oppervlakken die constant in het water zijn. De film wordt gevormd in 15-30 minuten. Hittebestendigheid: van - 20 tot + 70 graden. Het is mogelijk om te schilderen.
 • Voor het repareren van daken, met daklekken, gebruikt het werk van ventilatiesystemen een materiaal op basis van gemodificeerd bitumen, dit is Bitumineus afdichtmiddel. Geschikt voor vele bouwmaterialen, goede hechting met beton, baksteen, tegels, maar ook met lood en zink. Gebruik geen primer, kan beschermen tegen corrosie. Hittebestendigheid van -30 tot +80 graden. Niet geschilderd.

Vooral is het nodig om stil te staan ​​bij de veelzijdige lijmkit. Dit is een innovatief product dat in staat was om alle beste eigenschappen van andere afdichtmiddelen te combineren, dit gereedschap is bestand tegen verdraaien en trillen, kan worden gebruikt bij hoge luchtvochtigheid, heeft een hoge weerstand tegen chemische aantasting. Het heeft een goede hechting met bakstenen, beton, keramiek, geverfd metaal en keramiek. Gebruik het zowel binnen als buiten de kamer. Met hoge initiële hechting. Hittebestendigheid van -30 tot +80 graden. Paint.

Houd deze fondsen op een droge plaats met een luchttemperatuur van +5 tot +30 graden.

Waar wordt het gebruikt?

Elke breuk of kleine reparaties in huis kunnen niet zonder kit. In elke kamer is er een klus voor deze tool. Hiermee kun je gewrichten en naden sluiten, het is geschikt voor werk in de doucheruimte en het zwembad, een onmisbaar hulpmiddel voor de badkamer en keuken. Het heeft antischimmel- en antimicrobiële werking.

Breng het aan bij het afdichten van ramen, het installeren van spiegels. Dit is een uitstekende restaurateur, het wordt gebruikt bij het repareren van tegels tijdens het leggen. Lijm of kit "Moment" wordt vrij vaak gebruikt, het wordt gebruikt bij het afdichten van voegen in een aquarium of bij het afdichten van spiegels in de industrie.

Vanwege zijn eigenschappen is het gereedschap geschikt voor het afdichten van pijpverbindingen, het afdichten van verbindingen, het bevestigen van loodgieterswerk aan de muur. Sanitaire kit voor de badkamer zal een onmisbare tool worden.

Een één-component kleefstofafdichtingsmiddel voor polypropyleen helpt om te gaan met de hechting van dergelijke complexe kunststofoppervlakken zoals polypropyleen. Siliconen worden gebruikt voor thermische isolatie van gebouwen.

Met dit materiaal kunt u:

 • opvulnaden en scheuren in de badkamer, toiletten, in de keuken;
 • afdichtende ramen en deuren uitvoeren;
 • lijm de spiegel in de badkamer of andere kamers;
 • vul de verbindingen op verschillende oppervlakken;
 • gebruik bij het installeren van loodgietersuitrusting;
 • toepassen bij het afdichten van apparatuur in de keuken en andere ruimtes;
 • gebruik bij het vullen en afdichten van voegen en dakverbindingen;
 • toepassen bij het vullen van voegen in betonconstructies, hout, PVC-tegels;
 • gebruik voor het afdichten van voegen in tanks met water in het zwembad.

Het afdichtmiddel droogt op verschillende manieren: de verhardingstijd is volledig afhankelijk van de gebruikte samenstelling, de kwaliteit van het product en hoe correct en efficiënt het product werd toegepast.

Bij het aanbrengen van een zuurafdichtmiddel kan dit 6-7 uur worden ingesteld.wanneer u met een acrylaatmiddel werkt, is de bevriezingsduur langer - tot maximaal 12 uur. Na het toepassen van het product "Moment" begint het geleidelijk harden. Na 20 minuten is de naad bedekt met een film en na een dag hardt de siliconenkit volledig uit. Als het drogen moet worden versneld, kan de luchttemperatuur in de kamer worden verhoogd of kan de ventilatie worden verhoogd, of kunt u de voegen bevochtigen met koud water.

Instructies voor gebruik

Voordat u dit hulpmiddel gebruikt, moet u de instructies bestuderen en voorbereidende voorbereidingen treffen om erachter te komen hoe de tool te gebruiken.

 • Werk met kit en zorg voor speciale kleding, beschermende handschoenen. Het is belangrijk dat het product niet op de huid komt.
 • De plaats van aanbrengen wordt weggeveegd van vuil en ontvet. Schilder plakband op decoratieve oppervlakken om te voorkomen dat siliconen op het oppervlak terechtkomen.
 • Gebruik voor het tekenen het montagepistool. De methode voor het gebruik is aangegeven op de verpakking.
 • De rand van de cartridge wordt langs een schuine lijn gesneden, zodat het afdichtmiddel gelijkmatig kan vloeien.
 • Breng het gereedschap aan in een hoek van ongeveer 45 graden. Je moet niet een dikke strip maken zodat het materiaal sneller kan drogen, beide zijden zijn verbonden, met behulp van een spatel raken ze het overtollige kwijt.

De droogtijd hangt af van welke laag de naad was en van welk type afdichtmiddel. De gemiddelde tijd voor volledig stollen is 24 uur.

Bij het afdichten van een schroefverbinding in een verwarmings-, gas- en watertoevoersysteem, wordt schroefdraadafdichtmiddel gebruikt voor schroefdraadverbindingen. De afdichtingsdraad is gemaakt van polyamide en fluoroplastisch en wordt gebruikt om pijpen van metaal en kunststof af te dichten.

Beginnen met het winden van de draad, met één hand het deel vasthouden, in de andere hand - de draad om te verzegelen. Je moet terugspoelen vanaf het begin van de draad, de laag dikker maken en dan verdergaan met de draad. Wikkel de draad met de klok mee, waardoor een uniforme verdeling van de middelen wordt verkregen.

Henkel-producten hebben al meer dan eens laten zien hoe gemakkelijk het was om bouwwerkzaamheden, installatie en andere soorten werk uit te voeren. Het merk is herkenbaar in vele landen, de producten van het bedrijf hebben vele voordelen, waarvan de belangrijkste zijn: betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid.

Verder bekijk je de review van sanitaire kit "Moment".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer