Tuin- en tuinontwerp in het zomerhuisje

Bij het zomerhuisje kun je met succes regelen en een prachtige tuin en nette bedden met kruiden, bessen en groenten. In dit geval kunnen beide sites op werken van landschapskunst lijken.

Speciale functies

Het verfijnde landschapsontwerp maakt zelfs groentebedden een mooie aanvulling op het zomerhuisje. In feite is dit niet moeilijk, want nette kleine tuinen zijn altijd al onderdeel geweest van de dorpshuizen in Frankrijk.

Op het grondgebied van ons land was de bruikbaarheid altijd meer gewaardeerd dan de sierlijkheid van de bedden, dus ze dachten niet na over de locatie van de planten. En als ze een paar plannen maakten, probeerden ze de plek te kiezen waar de planten het meest actief groeien. Maar nu kunt u deze situatie rechtzetten door het bed deel te laten uitmaken van een nette tuin naast een privéwoning.

Een dergelijk ontwerp zal niet alleen uw site versieren, maar ook het proces van de verzorging van de bedden vereenvoudigen, omdat alles in nette, even rijen wordt geplant.

Ontwerp "volgens de regels"

Maar je tuin wordt zo comfortabel en mooi als je alles volgens de regels regelt. Allereerst moet je het project van je toekomstige tuin plannen op papier of op een computer. Onderzoek alles wat van invloed kan zijn op hoe uw tuin zal zijn - het terrein, het type aarde, de mate van verlichting van het gebied, enzovoort.

Boomgaarden en de meeste sierbloemen groeien bijvoorbeeld het best onder felle, warme zonneschijn. Daarom is het wenselijk om ze in het zuidwesten of zuidoosten van de site te planten. Op dezelfde manier moet je de juiste plek voor je bedden vinden.

Een ander integraal onderdeel van het ideale perceel met een tuin en een tuin zijn mooie paden waarlangs het mogelijk is om te bewegen zonder de planten te beschadigen. De sporen kunnen in verschillende materialen worden uitgelegd. De meest voorkomende opties zijn betonnen platen, kleine kiezels of steentjes. Je kunt ook een speciale bestratingstegel of baksteen gebruiken. En als u de sfeer van een verlaten bos op uw perceel wilt creëren, dan kunnen de paden met zaagsel worden aangelegd.

Velen geloven dat het nummer - precies wat het de moeite waard is te besparen.Maar u moet dit niet doen, omdat de paden niet alleen het uiterlijk van uw site nauwkeuriger zullen maken, maar u ook in staat stellen het territorium in afzonderlijke miniclubs met verschillende bloemen en groenten te plaatsen, en ook het proces van zorg voor uw tuin en tuin te vereenvoudigen.

Een goede zonering van de site moet ook speciale aandacht krijgen. Om alles in één keer te passen, moet je het hele grondgebied onderverdelen in gebieden zoals de ingang, tuin, tuin en recreatiegebied.

  • Ingangszone - Dit is het deel van de tuin dat de eerste indruk maakt op iedereen die op bezoek komt. Het paradeplein is in de regel versierd met een net gazon met groen gras en bloembedden.
  • De volgende is de boomgaard. Meestal bevinden boomgaarden zich diep in de plot. Probeert een hoogte op te pikken voor de locatie. De beste van alle fruitbomen groeien in niet-gearceerde gebieden.
  • Naast de boomgaard kan worden gevestigd en recreatiegebied. Bomen zullen tenek geven bij warm weer, en het landschap zal een lust voor het oog zijn. Afhankelijk van de grootte van het perceel, kan de rustplaats zich in het midden van de binnenplaats bevinden of zelfs aan het gebouw grenzend.Je kunt een prachtig tuinhuisje bouwen, een terras, of gewoon een tafel en een paar stoelen onder een schuur schikken.
  • Aparte behoefte om te benadrukken plaats voor bedden. U kunt een klassieke tuin maken, onderverdeeld in 2 hectare, of experimenteren met de lay-out en het hele gebied in verschillende segmenten verdelen. Op één daarvan kun je kruiden laten groeien, aan de andere - nieuwe aardappelen, en op de derde - aardbeien, bijvoorbeeld. Het hangt allemaal af van je verbeeldingskracht en wensen.
  • In de schaduwrijke hoek van de tuin is het noodzakelijk om ook de zogenaamde toe te wijzen economische zonewaar schoppen, mortieren en andere dingen die nodig zijn voor tuinverzorging worden opgeslagen.

Door moderne locaties volgens dit principe in te richten, kunt u een laag groen hek, latwerk, stenen of stenen gebruiken voor zonering. Groene heggen en afscheidingen van klimmers zien er altijd veel beter en mooier uit.

aanplant van groen

Door de site te modelleren, kunt u het echt levend en mooi maken. Als je niet genoeg contact hebt met de natuur, en je hebt geen tijd om naar het bos of naar de parken te gaan, dan kun je een groene oase thuis creëren.

Het is mogelijk om zelfs op de kleinste site een prachtige tuin of moestuin te organiseren.Als er helemaal geen plaats is, kunt u zelfs de greens op het dak schikken of uw veranda in een minikas veranderen.

Maar op de binnenplaats zien prachtig groen en kleurrijke bloemen er natuurlijker en organisch uit. Op het grondgebied van één site kun je een verscheidenheid aan plantensoorten combineren. Nette grasvelden of planten die op de grond worden gelast, kunnen het decor zijn voor uw tuin. Levendige decoratie van de site zal bloemen van verschillende tinten dienen. In een gebied kunt u kleine viooltjes, spuitrozen en andere bloemen combineren.

Het is noodzakelijk om planten te selecteren voor planten in het land, waarbij u niet alleen rekening moet houden met de eigenaardigheden van uw site, maar ook met uw bereidheid om te tuinieren. Als je niet de tijd of de wens hebt om een ​​enorme tuin te laten groeien, is het beter om groen gras te kiezen voor gazons en naaldplanten in plaats van dure rozen, die zelf zullen groeien.

Voor het opdelen van de site in afzonderlijke zones en het creëren van gezellige hoekjes in uw tuin, kunt u een haag gebruiken. Een groene muur kan bestaan ​​uit coniferen, klimmers of zelfs een origineel verticaal bloembed. Zeker, en zorg voor zo'n bloementuin zal niet gemakkelijk zijn, hoewel het zeker de moeite waard is.

En als u nog niet klaar bent om een ​​complex verticaal bloembed te bouwen, maar toch iets moois wilt creëren, kunt u de planten planten in een houten kar of vat. Zo'n bloembed van geïmproviseerde middelen ziet er heel origineel uit en wordt een echte decoratie van de site. In dit geval, om het uw eigen handen te maken, zult u vrij veel tijd doorbrengen.

tips

Ten eerste, negeer een dergelijk element als tuinpaden niet. Ze moeten zich in een klein gebied bevinden, en nog meer in een groot gebied. Het zijn de paden die het tuinieren vergemakkelijken en het maken van wandelingen door hun land veel aangenamer maken. Je hoeft tenslotte niet naar je favoriete planten te gaan door vuil en onkruid. Als het gebied vrij klein is, maak dan minder afzonderlijke zones en smalle paden.

Om uw tuin er mooi uit te laten zien, zelfs als u het landschap voor de eerste keer organiseert, luister dan naar de adviezen van professionals.

Het is ook belangrijk om de soorten planten te bepalen die u op uw site plaatst. Als u nog geen tuinier bent, kies dan voor stadsplanten, die het gemakkelijkst te verzorgen zijn. In de loop van de tijd zul je in staat zijn om verschillende exotische variëteiten te planten, maar het is gemakkelijker om te beginnen met het feit dat het geen extra zorg vereist.

Let er bovendien op dat alle planten die je plant gezond zijn. Controleer op zaadzakken altijd de houdbaarheidsdatum en controleer de bollen en jonge bomen op snijwonden en andere tekenen dat de plant is beschadigd. Als je planten in een broeikas kweekt, probeer het dan te voorzien van de juiste omstandigheden - de juiste hoeveelheid licht, polycarbonaat muren, veel water en kunstmest. Veda's zijn de meest veeleisende zaailingen in de verzorging en toch kunnen ze de negatieve omstandigheden en snelle temperatuurveranderingen niet weerstaan.

En vergeet niet dat op elk moment van het jaar uw site niet leeg mag zijn. Kies daarom verschillende soorten planten die ofwel het hele jaar door groen blijven, of op hun beurt bloeien, te beginnen met de vroegste lente en eindigend in de late herfst.

Prachtige voorbeelden

Ongeacht of u het land in afzonderlijke zones wilt verdelen, duidelijk van elkaar gescheiden, of alles samen laat groeien, u kunt nog steeds een prachtige tuin organiseren.

Landelijke tuin

Een eenvoudige, rustieke tuin ziet er geweldig uit naast het huis in Provençaalse, landelijke of rustieke stijl.Het belangrijkste is dat het er niet uitziet als een verlaten tuin, maar als een nette en goed onderhouden plot. De eenvoudigste regel die zal helpen het aangename uiterlijk van de tuin te behouden, is niet om alle planten in de war te planten.

Het is niet nodig om de bedden op te delen in segmenten en elk van hen in te sluiten met een haag, paden of rijen stenen. Het volstaat om de groenten en kruiden in even rijen te zetten. Het ziet er al netjes en aantrekkelijk uit. Probeer ook een aantal planten te plaatsen die extern met elkaar zijn gecombineerd.

Luxe gazon

Het gazon is een integraal onderdeel van de perfecte Engelse tuin. Mooie grasbedekking verbergt lelijke plekken op kale grond en voorkomt dat onkruid groeit. Het gazon kan een apart deel van uw tuin zijn, evenals een achtergrond voor andere planten.

Als achtergrond voor bloemen en struiken kunt u een mengsel van kruiden gebruiken - bluegrass, fenders en zwenkgras. In de zomer wordt uw perceel bedekt met luxueuze smaragdgroene tapijten gemaakt van een mengsel van al deze kruiden. Het feit dat u niet veel geld zult uitgeven aan het ontwerp van een dergelijk gazon, kan niet anders dan blij zijn.

Sierlijke bloembedden

De perfecte aanvulling op elke tuin is een kleurrijke bloementuin.Hier kunt u de verbeelding laten zien en de meest verschillende soorten planten combineren. Anders kan de vorm of hoogte van het bloembed zijn. U kunt decoreren met een bloementuin en de ingang naar de tuin, en een eethoek en elke andere plaats op de site. Voor decoratie bloementuin kunt u dergelijke universele planten zoals klaprozen, ridderspoor, irissen, basilis en ga zo maar door. Het beste van alles is dat de planten die u hebt gekozen netjes en langdurig zijn, zodat u niet elk jaar opnieuw een bloementuin hoeft te registreren.

hagen

Klimplanten zijn een andere ideale vondst voor de tuin. Ze kunnen worden gebruikt om de gevel van het huis te ontwerpen of om scheidingswanden te maken. Nadat je een eenvoudige ondersteuning hebt gemaakt en er klimop of winde onder hebt geplant, ontvang je over een jaar of twee een wand volledig bedekt met een groene plant. Met de hulp van blauweregen, decoratieve bonen of andere klimmers, kunt u zelfs bogen of levende luifels maken. Bijna al deze planten zijn meerjarig, wat betekent dat je niet constant nieuwe zaden hoeft te planten en moet wachten tot de vorige schoonheid is hersteld.

Tuin doolhof

Deze versie van landschapsontwerp lijkt misschien wat ongewoon.Bovendien zou je kunnen denken dat het te veel tijd zou kosten om zo'n wonder van de natuur te creëren. Maar eigenlijk is alles niet zo moeilijk.

Het creëert een prachtig labyrint van eenvoudige en weinig veeleisende planten: thuja, jeneverbes of lage kerstbomen. Naaldplanten zijn het gemakkelijkst om de gewenste vorm te geven. Ze kunnen in rijen worden geplant, waardoor een echt doolhof ontstaat. Om echter niet in de war te raken, schetst u het schema eerst op papier en probeert u er niet van af te wijken.

Het is mogelijk om een ​​dergelijke tuin te versieren met figuren gesneden uit dezelfde coniferen. Zelfs als je niet veel ervaring hebt, kun je de plant de vorm geven van een bal of een driehoek. En de rijen van uw labyrint van binnenuit kunnen worden opgevuld met zaagsel of gekleurd zand om de paden mooi en comfortabel te maken om te wandelen.

Al deze ideeën kunnen met succes met elkaar worden gecombineerd, met zowel een groene haag als plantaardige bedden en prachtige bloembedden op één site. U ontvangt dus vanuit uw zomerhuisje niet alleen esthetisch plezier, maar ook praktische voordelen.

Bekijk het ontwerp van een kleine tuin in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer