Kenmerken van een smal gebied met een landschapsontwerp

Aankoop en verdere decoratie van een plot met een huis is een vreugdevolle, maar tegelijkertijd lastige gebeurtenis, vooral als de plot van niet-standaard formaat is, bijvoorbeeld lang en smal. Een goed ontworpen landschapsontwerp zal helpen de gebreken visueel te corrigeren en de voordelen van een dergelijk ongewoon gebied te benadrukken.

Correctietechnieken

Opstelling van een lange en smalle sectie is geen super complexe taak.

Het is alleen nodig om de basistechnieken van visuele uitbreiding van de grenzen te kennen en geen typische fouten te maken.

Deze fouten omvatten:

 • De aanwezigheid van hoge bomen langs het hek. Dit leidt tot het effect van de steeg in het park en siert de site niet;
 • Tijdens de inrichting van de site is niet het gehele gebied betrokken. In de regelde meest afgelegen hoeken en gebieden blijven zonder aandacht en zorg. Terwijl je op deze plaatsen objecten en vegetatie kunt plaatsen om de grenzen visueel uit te breiden;
 • Rechte tracks maken, bedden langs hekken. Deze opstelling breidt het gebied verder uit.

Met behulp van de basismethoden voor correctie, kunt u een site maken met een visueel correcte vorm:

 • bestemmingsplannen;
 • Visuele benadering van verre grenzen;
 • Multilevel ontwerp.

Ruimtelijke zonering is de gemakkelijkste en meest betaalbare manier om te corrigeren. Om dit te doen, is het noodzakelijk om het hele gebied van de site in verschillende zones te verdelen en hun grenzen aan te geven met behulp van heggen, verschillende trottoirs en paden met paden.

Het is de moeite waard eraan te denken dat alle separatie over het hek gaat. Doven randen in de vorm van betonnen muren of hoge hekken worden niet gebruikt. Laagblijvende struiken of bloemen, hagen van klimmers, en bloembedden zien er ongebruikelijk uit in de vorm van scheiders. Meerlagige barrières in de vorm van randen, bakstenen of geweven lage hekken, treden, podiums van beton worden als een goede techniek beschouwd.

Verschillende dekking helpt niet alleen om de site visueel uit te breiden, maar ook om verschillende soorten planten te planten.

De meest populaire combinatie is gazon en grind of kiezels. Nog steeds gebruikte tegels, stenen, soms beton voor tracks. Tegelijkertijd hebben zones mogelijk geen duidelijke grenzen, maar vloeien ze soepel van het ene gebied naar het andere. Dus, een grindpad kan worden getraceerd op het gazon, en een alpine glijbaan of een "stukje" landschapsarchitectuur in de vorm van een gazon kan worden geplaatst op een perceel van kiezels.

Sporen of kleine paden kunnen ook op de hele site worden neergelegd. Het is wenselijk dat ze gekruld zijn, contrasterend in kleuren of materiaal.

Als u de lengte van het gedeelte visueel wilt verkleinen en het een vierkante vorm wilt geven, moet u de methoden voor convergentie van objecten op afstand gebruiken. Als aan het einde van de plot een lange boom groeit, is de beste optie om dezelfde boom er tegenover te planten, maar dan een kleinere boom. Wat bomen en struiken betreft, is het beter om hun kronen ronde vormen te geven.

Om de plot niet zo lang te laten lijken, is het de moeite waard om boerderijgebouwen, tuinhuisjes en schuren in de verre zone te installeren. Pergola's, pergola's worden het best omringd door bloemen of ondermaatse struiken. In plaats daarvan kunt u nog steeds alpine glijbaan, fontein, hoge bloembedden installeren.De aanwezigheid van vele sculpturen, architecturale kleine vormen, die op een chaotische manier zijn gerangschikt, verminderen ook de lengte van de site.

Multi-level indeling van de site is een van de juiste en eenvoudige manieren. Hiervoor moet je voorwerpen, struiken, bloemen op verschillende hoogtes hebben. Zo zal het ontwerp van de achterste locatie met hoge bomen en de voorgrond met kleine struiken de indruk wekken van een groter gebied. Voor hetzelfde doel kunt u vegetatie met pergola's in afgelegen gebieden gebruiken. Daarnaast kunt u bloembedden op verschillende niveaus, fonteinen of hogere gebouwen en tuinhuisjes aan het einde van de site gebruiken.

Bij de registratie van het gebied is het mogelijk om niet alleen professionele recepties van landschapsontwerpers te gebruiken, maar ook om rekening te houden met de kleurspecificiteit van planten.

Kleur ontwerp

Het creëren van een landschap in een lang gebied, speciale aandacht moet worden besteed aan het ontwerp van kleuren, omdat het een belangrijke rol speelt in de visuele correctie van het terrein. Het is de moeite waard te onthouden dat zowel struiken als bloemen beter zijn om laag te kiezen. Uitzonderingen zijn klimplanten voor het inkaderen van de omtrek of priëlen.De meeste aanplant is beter om een ​​heldere of heldere bloemen te geven (geranium, anjer, roos, tulp). U kunt scherpstellen op het contrast in het onderwerp van de kleur. Dit kan een helder of felrood bloemperk zijn op een groen gazon of een "bossige" struik in het midden van de kiezelzone.

Heldere bloemen kunnen het best worden gebruikt aan het einde van de plot., omdat ze de lengte van het terrein visueel verminderen. Rustige bloemen en vegetatie, lichte tinten kunnen worden gebruikt om de nabije zone te ontwerpen. Voor dit doel is de vegetatie van blauwe, witte, roze tinten het meest geschikt. Een dergelijk contrast zal de grenzen verleggen en een harmonieuze atmosfeer creëren.

Een speciaal uitzicht geeft het grondgebied de aanplant van naaldbomen of een paar bomen. Struiken kunnen langs het hek worden geplaatst of vormen een heg om de site te bestemmen. Bomen zijn beter geplaatst in verschillende hoeken van de site, als ze dezelfde hoogte hebben. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het hoofdspoor. Het moet in het begin smal zijn en uitbreiden als je gaat. Het is beter om contrastmateriaal voor de steeg te kiezen (als het gazon de overhand heeft, moet het pad worden aangelegd met grind of puin).Langs de hoofdstraat kunt u lage tuinlampen met ronde tinten regelen.

Een goede oplossing zou zijn om bloembedden met bloemen van verschillende kleuren in een dambordpatroon te maken. Deze techniek zal niet alleen het gebied aanpassen, maar het ook een originele uitstraling geven.

aanbevelingen

Bij het regelen van een site die zo ongewoon van vorm is, moet u een paar regels kennen:

 • Bij het maken van een ontwerp moet je proberen rechte, longitudinale lijnen, reguliere geometrische vormen te vermijden. Het is beter om de voorkeur te geven aan kronkelende lijnen en vormen zonder hoeken;

 • Als je een plot of een pad van steen maakt, kiezelstenen, kun je een contrastaanpak gebruiken. Om dit te doen, kunt u een ornament van een andere kleur of textuur van het materiaal opmaken of een verloop gebruiken;

 • Wanneer bestemmingsplannen dicht bij de site moeten staan ​​voor sport of een speeltuin. U kunt ook decoratieve of, als het terrein het toelaat, een zwemvijver regelen. Het is beter om het een ronde, ovale of ongebruikelijke vorm te geven. Dezelfde vormen moeten worden gebruikt om de bedden, bloembedden en zones van de site te ontwerpen;
 • De afrastering moet op meerdere niveaus worden gemaakt, omdat de monotone afrastering de vorm verder zal uitrekken.Wanneer u een hek maakt, kunt u materialen combineren. Een houten hek kan bijvoorbeeld worden aangevuld met klimplanten of worden afgewisseld met struiken;

 • Voor de correctie van de site, kunt u de bedden en mixborders gebruiken, die zich langs de sporen of de hoofdsteeg op de site bevinden;

 • Groentebedden, bloembedden zijn het best geplaatst over het hek. Dit zal helpen om het territorium visueel aan te passen;

 • Bij het bouwen van een huis of bijgebouwen, tuinhuisjes, moet speciale aandacht worden besteed aan hun vorm en locatie. Beschouwd als de meest harmonieuze rechthoekige vorm. Tegelijkertijd in een klein gebied kan het gebouw langs de hele site worden geplaatst. Wat betreft het huis, het kan worden gebouwd en van het type auto, en in de vorm van een gebouw met twee verdiepingen. Mogelijke optie van een klein huis met een uitbreiding in de vorm van een loft, een zomerhuis en een grote kelder.
 • Niet alleen de vegetatie, maar ook gebouwen, paden, fonteinen, sculpturen moeten aan het juiste kleurontwerp worden onderworpen.

Harmonisch gevormd in kleur en vorm van constructie, zullen beplantingen helpen om een ​​lang gedeelte te veranderen in een handige en comfortabele plek om te rusten.

Tips voor het plannen van een smal gebied, zie de volgende video

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer