Trendy rechthoekig gebied met landschapsontwerp

 Trendy rechthoekig gebied met landschapsontwerp

Elke villaeigenaar wil zijn tuinperceel comfortabel en mooi zien. De indeling van de site in functionele zones zal helpen dit te bereiken, die elk worden toegewezen voor een gebouw of een bloemsamenstelling. Niet altijd biedt het ruimte-oppervlak de mogelijkheid om alle ideeën in de realiteit te vertalen. Het lijkt misschien dat op het gebied van een langwerpige rechthoekige vorm het niet mogelijk zal zijn om de tuin uit te rusten volgens alle regels van het landschapsontwerp, maar dit is niet het geval.

fouten

De uitgerekte rechthoekige vorm van de plot mag de eigenaar niet storen, omdat er veel verschillende technieken en ideeën zijn voor het landschapsontwerp. Met behulp van sommige methoden kun je de nadelen verbergen, terwijl je tegelijkertijd de voordelen van de tuin benadrukt.

Er zijn ideeën voor een visuele aanpassing van de ruimte, maar het is soms behoorlijk moeilijk om ze in de praktijk te brengen. Daarom is het belangrijk om vooraf je kracht te beoordelen en niet te arbeidsintensieve projecten aan te gaan.

Hun implementatie is beter om over te dragen aan professionele ontwerpers. Door het tuingebied van een rechthoekige vorm uit te tekenen, richten onervaren mensen zich vaak op de geometrische lijnen.

Paadjes maken, bloembedden organiseren of een fruitminituin inslaan, amateurs dupliceren meestal de configuratie van de site, wat absoluut onmogelijk is om te doen.

Vaak rusten de eigenaars een recht pad uit dat door de hele tuin loopt. Daarin schuilt een grote fout, omdat op deze manier het pad de tuin conditioneel in twee delen verdeelt, waardoor de plot visueel smaller wordt. Het plaatsen van struiken of bloembedden met een regelmatige geometrische vorm langs het pad verergert alleen de situatie, met de nadruk op de rechte lijn. Hetzelfde geldt voor gazons of bloembedden langs de rand van het tuingrond.

Als u de ruimte van een rechthoekige of vierkante tuin uittekent, moet u een minimum aan vloeiende lijnen gebruiken, aangezien ze kostbare meters visueel "opeten". Het is beter om toevlucht te nemen tot ovale of ronde motieven.

Als er rechte lijnen worden gebruikt, moeten deze diagonaal of schuin worden geplaatst ten opzichte van de randen van het gedeelte. Je kunt bloembedden maken in de vorm van een diamant.

Manieren om de tuin visueel uit te breiden

Om het perspectief van de site te wijzigen en het visueel te vergroten, moet u het gebied in verschillende delen verdelen. Elk van hen moet worden omheind met een haag of beek, afhankelijk van wat de eigenaar wil zien. Je kunt een gazon, een speelplaats, een rustplaats enzovoort in geselecteerde gebieden plaatsen, maar dit moet op zo'n manier gebeuren dat niet alle zones vanaf één punt kunnen worden bekeken.

Zoned ruimte kan met evergreens of klimmers zijn. De blik moet een boog, een alpenglijbaan of een boom "raken". Dus voor een volledige inspectie van het territorium, zal het nodig zijn om door alle zones te gaan, waardoor de visuele perceptie van de tuin zal veranderen.

De paden moeten worden opgerold, zodat de persoon die er rondloopt niet gemakkelijk door de site kan navigeren. Door de oneffenheden van de lijnen kunt u verschillende ideeën voor landschapsontwerp gebruiken om zoveel mogelijk belangrijke details mogelijk te maken. Een klein rechthoekig gebied maakt het onvrijwillig noodzakelijk om de aandacht te vestigen op de grootte ervan, daarom is het noodzakelijk om elementen te gebruiken die uitzichten aantrekken.

Het kan een mini-waterval zijn of een tuinfiguurtje in een hoek van de tuin. Om de tuin in een gunstig daglicht te stellen, kunt u optische illusies gebruiken. Met behulp van tuinbeelden, vijvers, bloementuinen of struiken kunt u de grenzen van de tuin verleggen. Dergelijke geïmproviseerde obstakels dwingen een persoon om achter het object te kijken om te kijken naar wat erachter zit.

Gebruik heldere accenten

U kunt de site interessanter maken met behulp van muurafbeeldingen die driedimensionale ruimte creëren. 3D-schilderijen breiden het gebied visueel uit, en zelfs de meest ongecompliceerde omheining wordt omgezet in een fantastisch object. Helder gekleurde elementen helpen om aandacht te trekken, maar ze moeten zich in verschillende delen van de tuin bevinden.

Om het effect te verbeteren, moet je pakkende objecten op een donkere achtergrond zetten. Het plannen van een rechthoekig gebied zou moeten plaatsvinden en rekening houdend met het licht en de kleur. Als u op de achtergrond heldere bloemen of bomen plant, kunt u ze visueel dichter bij de persoon brengen die op zoek is. Het is beter om daar planten met een donkergroene kleur te plaatsen, en de bonte elementen moeten zich in het hele gebied bevinden.

Ruimte uitbreiden kan verschillende reliëfs bevatten.Verticale living-keermuren kunnen bijvoorbeeld volumegrenzen toevoegen. Je kunt terrassen met verschillende bloemstukken organiseren, waardoor de illusie ontstaat dat een persoon in verschillende delen van de tuin elke keer een nieuw ontwerp ziet. Het resultaat is dat elk deel van de site op zijn eigen manier wordt waargenomen.

Er zijn veel manieren om een ​​landschap te ontwerpen voor het rangschikken van een rechthoekige tuin. Er zijn voorbeelden die aantonen dat het in zones onderbrengen van langwerpige gebieden niet alleen functionaliteit aan het gebied toevoegt, maar ook zijn grenzen visueel vergroot. Je kunt een site mooi, ruim en gezellig met je eigen handen maken als je het advies van professionals volgt en ongebruikelijke trucjes gebruikt. Het belangrijkste is om rechte lijnen en een overvloed aan objecten te vermijden die alle vrije ruimte vullen.

Hoe interessant het is om een ​​rechthoekig stuk land te plannen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer