Hoe maak je een gazon met je eigen handen: installatiefuncties

 Hoe maak je een gazon met je eigen handen: installatiefuncties

Onder de bewoners van de zomer, blijven er steeds minder mensen die geen grasveld op hun percelen gebruiken. Iedereen benadert de oplossing van het probleem op verschillende manieren: sommigen breken een groen grasveld bij het tuinhuisje, anderen passen in het grasveld voor kinderspelen, en weer anderen beschouwen het als het bloembed. We zullen begrijpen hoe we de site met zijn eigen handen kunnen bewerken.

Speciale functies

Zaai en rol - dit zijn de belangrijkste soorten gazons. De eerste is meestal mooier, duurzaam, weelderig, maar er is ook veel geld voor nodig. De tweede is bescheidener, maar eenvoudig bij het maken - het moet klaar zijn om te kopen en correct te plaatsen.Je bespaart jezelf op het wachten op grassprietjes, zorg, drenken, hoewel je tegelijkertijd de vreugde verliest om het te creëren. Uw gazon is klaar na het leggen, al kost het u behoorlijk veel.

Voordat u een beslissing neemt, moet u het type gazon bepalen. De opties zijn als volgt: begane grond, sport, park, Moors, universeel.

 • Gedeeltelijk gazon - prachtig, zijdeachtig gras, heldere smaragdgroene kleur. De voorkant, in de regel, laten de eigenaars niet toe dat ze lopen, omdat de planten erg kwetsbaar zijn en gevoelig voor beschadiging. Een dergelijk gazon bevindt zich in het land in de buurt van het huis, bloembedden of glijbanen voor decoratieve doeleinden.
 • sport- - Integendeel, vrij praktische optie. Het is bezaaid met vegetatie, die de neiging heeft om snel te herstellen. Dient voor spelletjes voor kinderen, gelegen in de buurt van de prieeltjes, banken, landelijke fonteinen. De belasting op het gras is niet bang.
 • Parkeer gazon niet zo duurzaam als sport, maar niet zo ondeugend als de grond. Het grasmengsel, dat het gazon vormt, is zo gekozen dat je erlangs kunt lopen, als je niet rent en rolt, loop dan blootsvoets.In dit geval wordt het gras niet bijzonder beïnvloed.
 • Moors gazon - dit is een elegante weide. De kruiden hier worden bloeiend geplukt. Zo krijg je een geurig, weelderig kleurentapijt: korenbloemen, Californische papaver, laureaat, madeliefje, zhivuchka. Op Moorse pracht is het goed om te zonnebaden.
 • universeel - gazon van brede toepassing. Het is niet gewist, het gras is niet gekreukeld, tegelijkertijd is het ook een prachtig gebied met speciale vegetatie. Kan zowel in de schaduw als in de zon worden gebruikt.

Soorten ontwerp

Om een ​​gelijkmatig gazon te maken, moet je creatief grasduinen en met fantasie naar gewoon groen gras kijken. De lui ervan overtuigen dat het gazon een vegetatie is, die slechts af en toe gemaaid hoeft te worden, zal het hele ding onmiddellijk vernietigen. Stem af op de serieuze verzorging van het groene gazon, dat pas prachtig wordt nadat het zorgvuldig is onderhouden.

Luxe kijkt gazon voor het huis, als in het midden van een groen gazon om een ​​bloementuin te regelen. De groene grasachtergrond zal een groot frame van het bloembed zijn en zal zijn elegant palet vertoeven. In dit geval moet het bloembed langs een strook kale grond of een decoratieve rand grenzen, zodat het gazon niet uitgroeit tot een bloembed.

Over het algemeen moeten bewoners van de zomer heel verantwoord met de rand van het gazon werken. Het wordt gesneden door een schop en het is beter als het op een patroon staat. Een groef van 3 cm wordt gemaakt aan de ondersnijding, die is gevuld met mulch. Het gazon moet zijn eigen duidelijke configuratie hebben. Goed verzorgde rand maakt het gazon meer decoratief, plechtig.

Masters van landschapsontwerp aanbieden om het "groene meer" te verdunnen met heldere accenten. Bijvoorbeeld om vlekken van narcissen, hyacinten, forsythia te vormen. Veel eigenaren van hectare, zoals losse exemplaren van sierbomen of struiken op het gazon. Het kan thuja, jeneverbes, mini-cipres, spirea, hortensia zijn. Hier moet je kopieën ophalen die met elkaar kunnen worden gecombineerd.

Op het gazon is het goed om een ​​sierlijk pad langs de rand of het midden te plaatsen. Het pad zal de esthetische individualiteit van het gazon benadrukken. Het uitsnijden van verschillende vormen op het gazon - cirkels, vierkanten of complexe patronen - is een modieuze trend geworden. Bewonderaars van unieke figuren maaien op grasvelden, bladeren met tuinbedden, sterren en subtielere patronen.

Welk gras moet worden geplant?

Om een ​​gezond, verfijnd gazon te krijgen, filterden verschillende generaties fokkers verschillende soorten vegetatie om het perfecte gazon te creëren.

Gazongrasvereisten zijn:

 • ze moeten vele jaren op dezelfde plaats groeien;
 • bestand zijn tegen kou;
 • een dynamische, gemeten groeisnelheid van jonge bladeren hebben;
 • geen last hebben van permanente knipbeurten;
 • heb een laag, nabij de aarde, centrum van uitstoeling;
 • produceer geen harde lange scheuten.

Het zijn deze eigenschappen die dun en rood zwenkgras bezitten - een perfecte combinatie voor een smaragdgroen, zacht parket gazon.

Voor een sportveld graaien ze granen, die gewend zijn om te groeien zonder vocht, evenals zwenkgras en bluegrass.

Om een ​​parkgazon te krijgen, zaaien ze schapenzwenkgras, rietzwenkgras, plant poge, rogge gras, timothee. Dit zijn alle schaduwminnende, traaggroeiende kruiden die niet vaak hoeven te worden gesneden. In een universeel gazon is een mengeling van verschillende soorten roodzwenkgras en bluegrass goed ingeburgerd.

Accommodatie opties

Bij het kiezen van een plek voor een gazon in het land, is het belangrijk om niet alleen aan jezelf te denken, maar ook aan je groene gazon. Het moet immers groeien, dus je moet rekening houden met de structuur van de grond en de "verzoeken" van kruiden. Het is bijvoorbeeld logisch om het Engelse gazon voor het huis te breken, het heeft een goed verlichte speelplaats nodig, een schaduwrijke speelt niet.Over het algemeen heeft gras de zon nodig, ook als het regelmatig is, anders geeft gewassen geen verzadigde groene kleur.

Het is volkomen acceptabel om een ​​gazon in de buurt van een woonhuis te zaaienbreng geen gewassen dichtbij fruitbomen. Grote plantages zuigen alle voedingsstoffen uit de grond. Het gras heeft niet genoeg van de vereiste set elementen.

Als uw site laaglandgebieden met een hoge luchtvochtigheid vangt, is dit ook een problematische keuze voor een gazon. We moeten de afvoer regelen. Grasmengsels verdragen geen natte grond, hun wortels beginnen te rotten.

Terrassen en andere hoogteverschillen op de datsja zijn niet erg geschikt voor gazon. Ze zullen versterken en soepel worden. En, natuurlijk, je zou geen gazon moeten vormen op de plaats van het parkeren van een auto of tussen de poort en het huis, waar sprake is van een voortdurende beweging van mensen. Hij zal eenvoudig sterven, want zelfs het meest winterharde gras betekent niet dat het eindeloos vertrapt wordt. Als uitgang kunt u overwegen om tegelpaden langs de route door een gazon te plaatsen.

Een fontein in het midden van een groene weide ziet er charmant uit.Een gazonfontein schudt uw gasten met een smaragdgroen perspectief en spattende waterstromen. De sprankelende druppels vallen op het jonge groen van het gazon is een heerlijk accent voor het verfraaien en verfrissen van de site.

De originelen zijn aangepast om grasvelden te zaaien, zelfs op het dak van tuinhuizen. Voor dit doel wordt een speciale standaard gebouwd en worden laaggroeiende kruiden geselecteerd. Milieuactivisten zijn van mening dat vergroening van daken een extra bron van zuurstof is en een gunstig effect heeft op het welzijn van de mens.

Gazons op het dak zijn praktisch op die breedtegraden waar neerslag vaak voorkomt. Bijna 70 procent van het vocht wordt opgenomen door de wortels van de planten die je in je hoofd zaait.

Hoe je je eigen handen kunt laten groeien: stap voor stap instructies

De technologie om gazon met de hand te laten groeien is vrij eenvoudig, maar het is heel belangrijk om alle regels volledig te volgen. Bladwijzer voer zorgvuldig uit om de grond op een vlakke ondergrond te graven. Tijdens het graven van de grond onder het gazon perfect uitgelijnd, schoongemaakt van stenen en wortels, evenals onkruid. Het bestrijden van wortels op het geascendeerde gras zal veel moeilijker zijn. Alle onnodige struiken worden verwijderd. Als je een soort boom wilt achterlaten, graaf het dan zorgvuldig.

Het graven wordt uitgevoerd tot een diepte van 15 cm. Als de grond volledig zandig is, verdun het met leem. Als klei het tegenovergestelde is, voegt u zand toe. Goed "mengen" onder de gazonzaaipomp. De volgende stap is om de grond verder te bemesten. Voeg zoveel toe van de speciale samenstelling als aangegeven op het universele gazonvoedselpakket. Bereken de concentratie afhankelijk van het gebied dat u wilt uitrusten. Neem vervolgens een schaatsbaan en zet de opgraving goed op de grond. Voer geen extra inspanningen uit - geef ze gewoon door aan het oppervlak.

Een zeer belangrijke fase - gras zaaien. Als je nog steeds een gazon laat groeien en niet uitspreidt over de voorbereide grondrol. Het is beter om zaden te zaaien bij rustig weer, zodat ze gelijkmatig in de grond gaan liggen en niet naar naburige bedden of bloembedden vliegen.

De beste tijd om een ​​bladwijzer voor de site te maken, is april. Maak het belangrijk, totdat de aarde droog is. Er moeten ten minste vijf weken verstrijken tussen leggen en zaaien (rekening houdend met het feit dat herbiciden werden gebruikt), dus de deadline voor het planten is de eerste twee weken van mei.

Het oppervlak na voorbereiding wordt losgemaakt met een hark. Gebruik voor speciale plaatsing van een gazon speciale zaaimachines.Als zo'n noodzakelijk apparaat niet wordt gevuld, kun je het blikje zelf met gaatjes zien. Zaden moeten liggen, dikke, dichte laag.

Boven de zaden moet de grond voorzichtig worden uitgegoten, geëgaliseerd, opnieuw worden geramd en worden besproeid met "lichte regen" met een lichte waterdruk. De eerste scheuten verschijnen meestal na een week. Wanneer het gras oploopt tot 5 cm, moet het eerste knipbeurten worden gehouden. Dan maai je het gazon regelmatig, tijdens het regenseizoen - vaker, anders verliest de green zijn charme.

In de zomer en de herfst wordt het gazon gevoed. Dit kan worden gedaan door meststof te besproeien. Om de lucht te voorzien van dichtgroeiend gras, wordt deze doorboord, waardoor er luchtvervuiling ontstaat.

Het gazon van een volwassen auteur wordt het hele seizoen niet moe om je te plezieren. Voor een esthetisch effect kan het worden versierd met bloembedden of een alpine glijbaan. Het originele element van het ontwerp zal een standbeeld of een pot zijn.

Probeer ook een moestuin naast het gazon te smijten met prachtige groene ingrediënten - kanten slablaadjes, terry basilicum, decoratieve kool van violet-lila schaduw.

beoordelingen

Beoordelingen van grasvelden bevatten verschillende meningen.Romantici houden van wat waar is om het oog te laten rusten. Beoefenaars prijzen het grasveld, dat onkruid goed verstopt. De meesten zijn het erover eens dat het gazon niet voor lui is, het vereist altijd wat werk om een ​​bescheiden gazon in een esthetisch aangename staat te houden.

Men gelooft dat het beter is om het gebruikelijke groene kruidenmengsel te kiezen, want bloembollenvelden dragen die rust niet als een homogeen smaragdgroen platform. In dit geval moet u echter het gazon op de een of andere manier rangschikken.

Ervaren landschapsontwerpers bieden rond de randen van de weide een rand van bulkmateriaal aan. Granietpuin, kiezelstenen, speciale chips zullen het doen. In deze vorm heeft het gazon een afgewerkte en benadrukte culturele uitstraling.

De eigenaren van de site, van wie de ziel heldere blots vraagt ​​in het totale plaatje, raden we kleine bloembedden met elegante planten aan. Goed illustreren het thema van cineraria, goudsbloem, steenbreek, ageratum. In de trend van kleine vijvers nabij het gazon, geven water en gras aanleiding tot een uniek vredesgevoel.

Het is eerlijk om te zeggen dat negatieve beoordelingen over het "karakter" van het gazon ook op de forums plaatsvinden.Als er bijvoorbeeld onvoldoende grond wordt gestampt, zakt het gazon vaak weg. En bij te agressieve irrigatie "lekt" een deel van de open plek, waarna onregelmatigheden worden gevormd. Dan is het noodzakelijk om het gazon opnieuw aan te planten en praktisch alles vanaf nul te beginnen.

Een bepaalde categorie zomergasten klaagt over huishoudelijke maaimachines die het gras niet slecht pakken. Maar het perfecte grasmaaien - het belangrijkste proces voor het onderhoud ervan. Deelnemers aan het forum komen tot de conclusie dat geïmporteerde apparatuur voor gazononderhoud beter wordt gebruikt. En zeker met de functie om gras te verzamelen, zodat de afgekapte toppen geen zweet over het gazon verzamelen met een hark.

De deelnemers aan de commentaren verduidelijken dat het constant maaien en lopen op het gazon, zelfs in de meest winterharde grasmengsels, aanleiding geeft tot vermoeidheid, het gras begint wortel te schieten, de wortelmassa "krimpt". Daarom benadrukken de auteurs van recensies dat rust soms wordt gelegd op een gazon. Voor dit doel is het goed mogelijk om het grondgedeelte van het gras te laten groeien tot 12 of zelfs 15 centimeter. Immers, maaien is altijd een enorme stress voor planten.

Mooie voorbeelden en opties

Er is een onbeschrijfelijke variatie aan variaties op het thema van de oorspronkelijke afbraak van grasvelden. Fantasienen zijn erg onder de indruk, bijvoorbeeld door zo'n prachtige stijl als de Japanners.Stenen liggen op het smaragdgroene oppervlak. Er is een imitatie van perspectiefruimte in de uitlopers. Als u ook weinig licht installeert, geeft dit het mysterie en de charme van een gewoon grasveld.

De alpenweide op de plaats van een gazon bedekt met grind ziet er heel helder, feestelijk uit. Dit doet denken aan een bepaald fragment van een sprookje dat in de gewone tuin-tuinrealiteit wordt geïntroduceerd.

Een homogeen grasveld voor een huis met laaggroeiend buxushout of andere struiken, in plaats van een "gehavend" grasmengsel, ziet er ongewoon uit. Landschapsontwerpers karakteriseren deze optie als een manifestatie van de Franse stijl.

Het minipark op het gazon ziet er aantrekkelijk uit: banken, bloembedden, tuinfiguren. Het blijkt de steeg van het stadsplein, waarop en trekt een wandeling.

Liefhebbers van gazons, tapijten hebben gras van verschillende kleuren erop geplant en bereiken het ideale volume. Vervolgens worden originele vormen over het oppervlak van de vegetatie geknipt.

Gerechtvaardigde pretentie - dit is de naam voor een gazon, waarlangs zorgvuldig verzorgde struiken in de vorm van teddyberen, torens, enorme ballen worden gebouwd.

Versier het gazon, is geen gewone bloemen en wordt tentoongesteld in potten of andere containers.Elk element kan worden versierd met aardewerk, de compositie wordt veranderd door de onderwerpen te verplaatsen.

Wint grasmat en van verticale bloembedden op de achtergrond. Een scherm gemaakt van slepende rozen of gewoon een steun voor krullend krullend gras ziet er bijvoorbeeld geweldig uit.

Volg de richtlijnen voor het verzorgen van een hemels tapijt en je geeft jezelf een atmosfeer van ontspanning, comfort, die alleen goede emoties zal veroorzaken.

Hoe u het gazon volgens alle regels kunt zaaien, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer