Moderne, mooie binnenplaatsen: landschapsontwerp rond een woonhuis

 Moderne, mooie binnenplaatsen: landschapsontwerp rond een woonhuis

Een privé landhuis met een lokale omgeving heeft de juiste organisatie van de werf nodig. Landschapsontwerp is een complex en nauwgezet proces. Om een ​​echt pittoreske buitenkant te creëren, zult u niet minder moeite en geld moeten uitgeven dan aan het bouwen en afwerken van het huis zelf. Maar u zult tevreden zijn, want het resultaat zal u vele jaren plezier doen, en het comfort van de achtertuin stelt u in staat om veel tijd door te brengen in de frisse lucht in een sfeer van gelukzaligheid en gelukzaligheid.

Speciale functies

Als u een landschapsontwerp rond uw landhuis wilt maken, kunt u een professional uitnodigen die een project voor u gaat maken en na overeenstemming direct beginnen te werken.Deze optie is geschikt voor rijke en drukke mensen die niet graag op aarde werken, vertrouwend op de mening van professionals op het gebied van design en stijl.

Maar om je eigen paradijs met je eigen handen te organiseren, is jezelf onderdompelen in het proces van creativiteit en een echt uniek territoriumontwerp creëren dat volledig aan je persoonlijke vereisten voldoet, met een minimum aan fondsen.

Tegenwoordig zijn alle landschapstrucs helemaal gratis te leren.

Er is een andere manier om te sparen: je kunt hele jonge planten kopen. In dit geval moet er rekening mee worden gehouden dat het tijd zal kosten voor hen om te groeien en te versterken. U zult het eindresultaat niet meteen zien, maar slechts over enkele jaren, maar een dergelijke investering in de toekomst zal uw portemonnee in het heden behouden.

Denk er bij het kopen van jonge planten aan dat ze naarmate ze groter worden meer en meer ruimte nodig zullen hebben. Voordat u een dergelijke zaailing koopt, onderzoekt u de informatie over hoe een volwassen plant eruit ziet, welke parameters hij bereikt. Laat bij het planten alle jonge jonge bomen voldoende ruimte om te rijpen.

Competent landschapsontwerp creëert niet alleen een gezellige plek om tijd door te brengen in de natuur, maar helpt ook om veel problemen van imperfectie van het reliëf en de grootte van de site op te lossen. Dus, een bepaalde volgorde van het planten van bloemen, struiken en bomen zal helpen om het gebied rondom de tuin visueel te vergroten, en de harmonieuze organisatie van de ingangszone kan uw gastvrijheid verklaren en zich voorbereiden op de gasten in het huis.

Klimaat en opluchting

Het landschapsontwerp is afhankelijk van het terrein. Klimaat en hulp dicteren hun eigen regels, en als je nog steeds iets kunt doen met verschillen in het maaiveld, dan is het weer altijd in zijn mening.

Zorg ervoor dat u de flora van de strook waarin het huis zich bevindt, bestudeert. De planten die in hun natuurlijke omgeving in uw klimaat groeien, worden het best getolereerd door wintervorst of zeer hete zomers en hoge luchtvochtigheid. Specialisten fokkers zijn constant bezig om nieuwe variëteiten van planten weer te geven die beter winter en tegelijkertijd bestand zijn tegen hitte.

Sommige struiken of bloemen moeten in de winter gesloten zijn om te overleven, bijvoorbeeld rozen, die vaak bevriezen en bang zijn voor lage temperaturen, of thuja, die in de vroege lente "branden" voordat het wortelstelsel is ontdooid.Heldere lentezon vernietigt de kroon, dus het is gesloten in de herfst.

"Mislukte" opluchting van de site kan de taak van het maken van een ideaal ontwerp bemoeilijken, maar het zal absoluut uniekheid toevoegen. Voor een beginner is een vloeiend gebied zonder sterke hoogteverschillen het meest geschikt. Op wensniveau kan worden geëgaliseerd, maar de volumetuin kan een hoogtepunt van uw site worden.

Het is gemakkelijk om een ​​kleine heuvel te verslaan en een alpine glijbaan te organiseren, de verdieping is geschikt voor een kunstmatig reservoir - een vijver met siervissen en waterlelies.

Moeilijke opluchting zal helpen bij het bepalen van de zonering van het achtererfgebied, het in kaart brengen van een plaats voor een tuinhuisje, ligbedden, schommels, een afgezonderde bank, waar iedereen een boek kan lezen of een droom kan hebben.

Daarnaast kunnen afdalingen en beklimmingen worden overwonnen met prachtige trappen, die originaliteit toevoegen aan de omgeving. Ook voor het gebied onder de helling, kun je denken aan een systeem van communicerende reservoirs, waartussen een stroom zal stromen, en zelfs kleine watervallen zorgen voor ongelijke verlichting.

Veel landschapsontwerpbureaus ontwikkelen specifiek verticale projecten.lay-out van de site, kunstmatig creëren van reliëf terrein volgens de algemene stijl van de site en de gevel van het huis. Een huis in chaletstijl bijvoorbeeld, heeft een imitatie van alpine bergachtig terrein nodig.

Vaak kan moeilijk terrein leiden tot stagnatie van water in de lente tijdens de periode van actief smelten van sneeuw en regenachtige herfst. Hierdoor kunnen de wortels van in laaglanden geplante planten rotten, en om dit te voorkomen, overweeg een drainagesysteem voor het aftappen van water.

Tips en aanbevelingen voor de drainage van de site zullen landschapsarchitect A. Korovin in de volgende video vertellen.

Plotplanning

Koop voordat je begint met het kopen van de bloem en het planten van zaden die je leuk vindt en het bouwen van kleine architecturale vormen, een plan om bij te blijven. Een kleine tekening zal u helpen te begrijpen hoeveel bomen, struiken en bloemen u nodig heeft, waar u het best een recreatiegebied kunt regelen, hoe en waar het beter is om decoratieve paden te leggen om het perfecte landschapsontwerp te creëren. In het proces van direct werken, is het beter om kleine punten te corrigeren dan alles opnieuw te doen.

Als u de beschikking heeft over een klein gebied (ongeveer 6 hectare), moet u rekening houden met de grootte van de gebouwen, die meestal beschikbaar zijn in suburbane gebieden.

Vereist zijn:

 • Huis om te leven;
 • Garage of parkeerplaats;
 • Bijkeuken (schuur);
 • Pergola van het pergola of pergola;
 • spoor;
 • Verlichtingselementen;
 • Groene ruimten;
 • Elementen van decor;
 • Tuin;
 • Tuin.

Als de site groter is, kan het project ook het volgende bevatten:

 • Speeltuin;
 • bad;
 • Zwembad of kunstmatige decoratieve vijver;
 • Greenhouse.

Pas nadat alle benodigde gebouwen op het papier zijn aangebracht, is het de moeite waard om in meer detail na te denken over het ontwerp van een plan voor het planten van groene ruimten. Gebruik een speciaal computerprogramma voor landschapsontwerp om het plan van uw site in 3D-modus te kunnen zien.

In de bibliotheek van dergelijke bronnen zijn er allerlei planten die de makers van het programma in soorten hebben verdeeld per soort en areola habitat.

Bijzonder vermeldenswaardig zijn projecten die ontworpen zijn voor het ontwerpen van territoria van meerdere hectaren. Vaak hebben dergelijke ruimtes al een prachtig en goed ingeburgerd natuurlijk landschap, dat een natuurlijk reservoir en een deel van het bos kan omvatten. Het kan worden aangevuld met de oprichting van een grote boomgaard, schaduwrijke lindeegjes, verschillende recreatiegebieden met tuinhuisjes.Maar het huis grondgebied van het herenhuis of een kleine binnenplaats van de villa moet worden versierd met kleinere planten en bloementuinen.

Varianten van scheidingszones

Een goede zonering van het achtererfgebied biedt u de mogelijkheid veel functionele problemen op te lossen en een gezellige sfeer te creëren.

Er zijn verschillende hoofdgebieden die visueel van elkaar moeten worden onderscheiden:

 • Entree of voorzijde;
 • Parkeerplaats;
 • shopping;
 • Moestuin;
 • Tuin en fruit;
 • Voor een actieve en rustige vakantie;
 • Voor kinderspellen.

Soms lost de juiste locatie van het huis op de site een deel van het probleem op. In dit geval kan de achtertuin, die aan het zicht is onttrokken, bijvoorbeeld worden gereserveerd voor de economische en tuinomgeving. Als dit niet mogelijk is, dan is er een niet minder kardinale manier om zichzelf te isoleren - om hekken te bouwen.

Een breed prieel met één blinde muur kan een alternatieve mogelijkheid zijn om werkruimten te verbergen. Een haag van dicht beplante struiken of naalden kan niet alleen een mooi decoratief element zijn, maar ook een manier van zonering. Het creëren van podia en open terrassen voor pergola's en solaria, evenals recreatiegebieden, kan ook worden toegeschreven aan de methoden om het territorium in zones te verdelen.

Het reliëf kan het probleem met bestemmingsplannen helpen oplossen.De constructie van steunmuren op een terrein met meerdere verdiepingen en de afwerking ervan, bijvoorbeeld met steen, ziet er zeer stijlvol en op een zuidelijke manier uit.

Probeer zelfs in de planningsfase van de plot een project te maken waarbij de rustzone zich op de maximale afstand van de parkeerplaats bevindt, en dan kan je geluid niet worden gestoord door het geluid van een draaiende motor en uitlaatgassen.

Laat in de avond zal de juiste verlichting de economische zone en de tuinzone voor de ogen verbergen, waardoor de stilte, de harmonie en de inrichting van de ontspanningsruimte naar voren komen.

Spoor decoratie

Tuinpaden zijn bijzondere gidsen die de elementen landschapsontwerp, kleine en grote architecturale vormen verbinden tot een gemeenschappelijk harmonieus geheel. Met deze regels kunt u de richting van beweging voor u en uw gasten bepalen, de voordelen aangeven en de nadelen van de site verbergen.

Bij het ontwerp van de sporen is belangrijk belang de algehele stijl van het landschapsontwerp en de gevel van het huis.

Reeds in de ontwerpfase is het de moeite waard om na te denken over de vorm, breedte, materiaal van de sporen. Bepaal of het gaat om banen met rechte of afgeronde hoeken, decoratief, kronkelend of exclusief ontworpen voor utilitaire functies.

Decoratieve opties vergen meer verbeeldingskracht en kosten om te implementeren, dus deze paden kunnen alleen worden gebruikt in de tuin- en rustruimte. Een grof utilitair - in de transport-toegangszone, tussen bedrijfsgebouwen voor functionele doeleinden.

De breedte van de decoratieve sporen kan variëren van een halve tot een halve meter. Deze parameters zijn individueel voor elk afzonderlijk gebied en zijn afhankelijk van de grootte. Het materiaal voor het maken van paden kan steen, beton, tegels, baksteen, kiezels, puin zijn.

Houd bij het kiezen van het materiaal en het ontwerp van de baan rekening met een aantal factoren:

 • Bodem van de bodem;
 • Mogelijke seizoensgebonden grondbewegingen;
 • Grondwaterstand;
 • Wat wordt verondersteld te laden op de baan (loop- of parkeerterrein);
 • Intensiteit van de werking.

Zorg bij de directe constructie van een decoratieve baan voor drainage. Om te smelten of te regenen, stroomt water de grond in, het oppervlak van de loopbrug is enigszins hellend. Het kan een gevel of een enkel zijn.

Het canvas van het weglandschap wordt gedeeld door het type coating op hard en zacht.Het eerste type kan worden toegeschreven baksteen, beton, bestrating platen, natuursteen, de tweede - kiezels, grind, puin. Er zijn gecombineerde soorten tracks.

Om het gebied te regelen voor parkeren, in toenemende mate gebruikt geogrid.

Het voordeel van deze methode:

 • Schoon en goed onderhouden;
 • Stevige constructie is bestand tegen elk gewicht;
 • Zelfs de parkeerzone is aangelegd.

Tuinpaden kunnen onafhankelijk worden gemaakt. De materiaalkeuze is erg groot, maar de technologie is niet de moeilijkste. Vaak zijn de tracks gemaakt van hout. Deze coating is niet zo duurzaam als, bijvoorbeeld, beton, maar het ziet er erg stijlvol uit. Verschillende fantasie-elementen verlevendigen de site heel erg. De patronen die zijn opgebouwd uit kleine steentjes geven grootsheid en originaliteit.

Het is belangrijk dat de tracks veilig zijn. Een te glad oppervlak van de coating na regen kan erg glad worden en verwondingen veroorzaken. Kies geribbelde materialen.

Als de site hoogteverschillen heeft vanwege het terrein, is het beter om elementen met trappen of hele trappen op te nemen.

aanplant van groen

Het probleem van landschapsarchitectuur is geen gemakkelijke multitasking. Het is noodzakelijk om het grondoppervlak goed te prepareren voor groene gebieden en gazon, om de soorten planten te bestuderen die in uw rijstrook groeien, houd rekening met de periode van bloeiende bloemen, weethoe de struiken en bomen eruit zien in een volwassen staat om een ​​compositie die harmonieus zal zijn in een paar jaar en zelfs decennia, uit te werken, weet de basiscombinaties voor een mogelijke buurt met het doel van bekwaam water geven en bemesten van de grond.

Maar het resultaat zal u zeker bevallen, want een prachtig ontworpen plot is de trots van elke amateur-tuinier.

Allereerst is het nodig om de stijl te bepalen - normaal of natuurlijk. Regelmatig impliceert een symmetrische opstelling van bloembedden met bloemen en sierheesters langs de middellijn. Vaak wordt een rond bloembed met de mooiste planten in het centrum gevestigd.

Paden die zich uitstrekken vanaf de centrale steeg, hebben de juiste rechte en radiale vorm. Bloembedden in de vorm van rabatok zijn gerangschikt langs de paden, de paden zelf kunnen worden omlijst door een lage, nette bijgesneden levende haag van buxus of thuja's met een bolvormige kroon, geplant op dezelfde afstand van elkaar.

Planten voor deze bedden zijn nobel gekozen. In het voorjaar zijn dit tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten, die qua kleur en grootte op elkaar zijn afgestemd, zodat het bloembed er niet bont, maar harmonieus uniform uit ziet. In de zomer vervangen primula's hybride thee- of floribundarozen.Rozen worden aangevuld met grootbloemige lelies. Lily verdeeld in Aziatische soorten, buisvormige en la hybriden. In hybriden overwinteren de hybriden beter.

Lelies en rozen hebben een enorme verscheidenheid aan kleuren, ze worden geselecteerd voor harmonieuze tinten en geplaatst in bloembedden met geometrische vormen. De tuin is gevuld met de aroma's van deze bloemen. Lelietje-van-dalen of gastheren worden geplant in schaduwrijke rabatka, om rozen in de zon te beteugelen.

Zorg voor een bed van continu bloeien en pak een dergelijke set vaste planten, die elkaar het hele seizoen door volgen. In de lente - bolvormig, in de zomer - rozen, lelies, clematis, hortensia's, in de herfst - Belgische aster, physalis, chrysanthemum.

Vuren, thuja, cipressen met hun juiste vorm creëren verticale accenten. In het midden van de bloembedden of aan het einde van het steegje is het interessant om naar de fontein of de decoratieve waterval te kijken, die de hele site een romantische sfeer zal geven.

In het groene gebladerte zien kleine architecturale vormen en sculpturen er harmonieus uit, en de banken, geplaatst op prachtige plekken, laten je ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht.

In het ontwerp van de natuurlijke soort planten zijn gerangschikt in willekeurige volgorde, is symmetrie hier bewust vermeden.De sporen hebben een onregelmatige vorm, kunnen zowel qua materiaal als qua breedte variëren in overeenstemming met het landschap. Dit ontwerpgebied wordt met succes gecombineerd met oneffen terrein. Dit is het geval wanneer het nadeel kan worden omgezet in waardigheid. In het laagland is het de moeite waard om een ​​vijver te regelen, op de heuvels schilderachtige composities van coniferen, felle kleuren en sierheesters te plaatsen.

De composities bestaan ​​uit een verticaal accent - vuren, dennen, thuja, cypressen, die zich op de achtergrond bevinden, middelgrote planten met mooi blad of bloemen worden geplant in de tweede rij. Dit kan een berberischte tunberg zijn met geel, bordeaux, lichtgroen gebladerte, dat overschaduwd wordt door zilverachtige naalden. Floribunda rozen of bodembedekkers vormen de middelste rij, hun bloei wordt ondersteund door alsem, catnip, salie.

Deze eenvoudige vaste planten met hun tederheid omlijsten dikke borstels van roze bloemen. De kruipende jeneverbes wordt een pittoresk kader voor zo'n bed. Zijn plant en langs de sporen. Poten kijken uit op het pad zelf, verbergen de rand en creëren een pittoreske bospad.

Het is mogelijk om de omgeving te decoreren met rotstuin.Selecteer een plaats op een heuvel of op een vlak terrein. Drainage wordt gemaakt, keien worden aangelegd, aarde wordt ertussen gegoten en er worden vaste planten geplant in deze "holtes". Het kan een compositie zijn in de vorm van een dwergachtig naaldbos, jeneverbessen, miniatuur dennen, thuja's en sparren. Rotstuin, beplant met bodembedekkende vaste planten, ziet er indrukwekkend en pretentieloos uit in de zorg. Molodil, tijm, beregening, steenbreek en siergrassen zullen geschikt zijn in de composities.

Rockery kijkt organisch naar het ontwerp van de tuin in Japanse stijl, hier ligt de nadruk volledig op de schoonheid van de steen, dus de keuze van de rotsblokken moet bijzonder zorgvuldig worden benaderd. Planten in dit geval zijn gebruikte coniferen, dwergvormen, zegge en granen.

Dunne multi-gekleurde ajuinen met granen geven verfijning en sensatie aan vele plantensembles. Hun hoogte kan worden gekozen van 50 cm tot 1,5 meter. De grassen zijn gevarieerd in kleuren - grijze, kastanjebruine, gouden kleuren verdunnen de greens van het loof van tuinplanten. Granen hebben één onaangenaam kenmerk: ze zijn zeer agressief tegenover andere planten, dus het is de moeite waard om goed na te gaan of dit type gras op het perceel nodig is.

Want dit bloembed zal constant in de gaten moeten houden om de verspreiding van de indringer te voorkomen.

Voor echte estheten is er een alpine glijbaan. De creatie ervan is een zeer arbeidsintensief proces, waarbij speciale literatuur moet worden bestudeerd, maar het resultaat zal onuitsprekelijke voldoening en trots brengen. Natuursteen wordt op elkaar gelegd, zonder zakken te vormen, de scheuren worden opgevuld met zandgrond en fijn grind, de analogie van natuurlijke rotsformatie wordt gecreëerd. Daartussen worden stenen geroot door droogte-resistente miniatuur planten, hun groei is extreem klein, de bloemen zijn huiselijk en ondiep, maar over het algemeen wordt een prachtig uitzicht verkregen.

Heesters zoals een berberis met een zoete karamelsmaak en veel kleine bloemen worden de verticale accenten en decoratie van de site tijdens de bloei. De verspreidende vorm van de berberis zorgt voor een natuurlijke ronde dop met een diameter van ongeveer 3 meter.

Zwarte vlierbes heeft een sierlijke vorm en hoeft niet te worden geknipt, in de lente is hij bedekt met trossen bloemen met een ongewone geur, in het najaar met kwasten van bessen die geneeskrachtige eigenschappen combineren met giftige stoffen.

Net als bij haar, lijsterbes en appelbes of zwarte appelbes - een met trossen scharlaken kleur, de andere na de lente is weelderige bloei bedekt door de herfst met zwarte bessen vol vitaminen. Deze slanke struiken groeien tot 4 meter hoog en hoeven niet te worden gesnoeid.

Chuboesjnik of Russische jasmijn is beter op de achtergrond geplaatst. Na de meest geurige bloei verandert het in een onopvallende struik met een hoogte van 2-3 meter, met de tijd krijgt het een "ruig" uiterlijk en vereist formatie.

Mooie lila is goed en een aparte boom, en in de heg, maar hier moet je de groei tijdig verwijderen. In tuin fokken vormen, zijn de scheuten niet zo agressief als die van natuurlijke soorten.

Kalina heeft, naast een prachtige bloei, een goede struikgewas, vereist geen formatie, in de herfst krijgt het blad een paars palet, in de winter contrasteren de vlammende clusters effectief met de witheid van sneeuw. Het is goed, zowel als een lintworm en als een haag.

Thuja, jeneverbes en cipressen zullen het middenplan versieren. Tui is beter om de westerse groep te kiezen, ze zijn het meest winterhard en hebben een grote soortenrijkdom. Medium-hoge gele Aurea, Yellow Ribbon, de majestueuze Columna en Holmstrup, de bolvormige Danica, Khozeri zullen hun plaats vinden in tuinsamenstellingen of als lintwormen.

Thuy Brabant en Smaragd zijn onmisbaar voor heggen.

Perfect geschikt voor kapsel, waarmee u groene vormen kunt maken om de tuin te versieren. Cypressen en jeneverbes hebben een schilderachtige natuurlijke vorm, die de natuurlijke contouren van tuinensembles geeft. Buiten kunnen ze versierd worden met bloemen.

Verticaal tuinieren is een aanvulling op de visuele verscheidenheid van tuinflora. Dit zijn verschillende klimplanten op steunen. De palm tussen de prachtig bloeiende wijnstokken behoort tot clematis. Ze zijn geplaatst op bogen of metalen gaassteunen, vaak in een duet met rozen of gastheren, die het onopvallende onderste deel van de wijnstok bedekken.

Honeysuckle Capricoleum heeft een sterk zoet aroma en is mooi, zoals roze bloemen uit Oost-Chrysanthemum.

Meisjesachtige druiven zijn onmisbaar voor het decoreren van onooglijke gebouwen. De levende muur kan worden gekweekt uit Chinese magnolia en actinidia en een oogst krijgen van nuttige vitaminebessen.

Paden en bloembedden, bomen en wijnstokken zijn goed op een weelderige groene achtergrond, die een dicht gazon geeft. Het moet regelmatig worden bewaterd, minstens om de twee weken worden geknipt, het is ongewenst om er buitenspellen op te spelen, zodat er geen wrijving is. Dergelijke kale plekken gebeuren na de winter, dan is grasherstel nodig.

In de tuin volstaat het om het gebied te verbouwen, dat wil zeggen om regelmatig groene vegetatie te snijden voordat een groen tapijt wordt gevormd, wat in een paar maanden kan worden gedaan en vier kapsels. Zo'n grastapijt is sterk, je kunt erop liggen, wedstrijden houden, er is geen bewatering voor nodig.

U kunt een Moors gazon regelen. Het grondgebied is uitgegraven, onkruid is verwijderd en het hele gebied is bezaaid met prachtige bloeiende kruiden. Een dergelijk gazon heeft een belangrijk nadeel - het is van korte duur, verliest zijn decoratieve kwaliteiten na de bloei.

reservoirs

Verwaarloos niet het creëren van een reservoir of een stroom op uw landgoed. Fabrikanten bieden veel kant-en-klare opties voor het regelen van een klein zwembad of een vijver.

De vijver kan vrij klein zijn - minder dan 1 meter in diameter, tot grote vijvers, waar je kunt vissen en zwemmen, zonnebaden op het strand of 's avonds bij het vuur kunt zitten. De oever van een dergelijke vijver is begroeid met granen, zegge, gastheren, irissen, daglelies. Een dergelijk stuwmeer zal er harmonieus uitzien naast een huis gebouwd van houten stammen of met stenen gevels. Vanaf het houten terras kunt u de schittering van water in de zon bewonderen en thee drinken.

Het zwembad, betegeld met ligstoelen en luifels om bij de afwerking van het huis te passen, past bij de architectuur van het huis in de high-tech stijl.

Het barokke herenhuis zal het klassieke zwembad met een fontein versieren, omgeven door een bloementuin met banken rondom.

Voor kleine werven, kunt u een kleine vijver met vocht-houdende planten rond regelen of de randen omlijsten met een steen. De vijver zelf is versierd met echte of kunstmatige waterlelies.

Fans van brabbelen in de buurt van de vijver moeten een mechanisme installeren om een ​​beek te maken die in de vijver zal wegvloeien. Schik het prachtig met steentjes, stenen en planten is niet moeilijk. In de buurt moet je een plekje om te rusten plaatsen: een tuinhuisje, barbecuefaciliteiten, een bankje of tuinstoelen met een tafel.

Decoratieve elementen verlevendigen het landschap en verbeteren de esthetiek. Pompous parade gebieden zijn versierd met grote sculpturen van romantische of bijbelse thema's, grote bloempotten met coniferen of rozen.

Het democratische ontwerp van de lokale omgeving maakt de installatie mogelijk van een of twee moderne architecturale vormen in harmonie met de plantomgeving.

verlichting

De organisatie van de verlichting is in de planningsfase doordacht, omdat elektrische kabels op betrouwbare wijze moeten worden geïsoleerd tegen mechanische schade.

De binnenplaats, loopbruggen, bijgebouwen en recreatieve voorzieningen zijn onder voorbehoud van verplichte verlichting. Lantaarns op het perceel moeten niet hoog worden gemaakt, om geen gevoel van stedelijke ontwikkeling te creëren, is het wenselijk om de hoogte van maximaal 1 meter te weerstaan. Deze opstelling van lampen geeft een zacht, ontspannend licht, en verlicht het niveau van het gazon met bloemen en het pad zelf. Bloembedden en vijvers kunnen een vergelijkbaar hoogtepunt hebben om spectaculaire nachtelijke composities te creëren.

De verlichting hoeft niet elektrisch te zijn, voor een klein gebied zijn er genoeg lantaarns op zonne-energie.

Combinatie met gebouwen

Voor de juiste perceptie van het landschap als geheel moeten decoratieve composities van planten harmonieus worden gecombineerd met het huis en bijgebouwen. Deze zone omvat de ingang van het huis, veranda, loopbrug vanaf de poort. Registratie van de ceremoniële zone is van groot belang. Dit is het visitekaartje van het infield.

De mooiste en nobele planten zijn geplant in dit deel van de tuin. Bloembedden zijn gemaakt in de stijl van het hoofdgebouw. Composities met thuja's en rozen sieren de klassieke parade gebieden. Heldere bloembedden van irissen, Belgische asters, wijze eik, kamille tuin geplant langs de paden van huizen in landelijke stijl.

De veranda en veranda zijn versierd met prachtig bloeiende wijnstokken: clematis, klimrozen, petunia's in hangende potten.

Tropische planten worden geselecteerd voor de wintertuin, die in harmonie zijn met de nabijgelegen thuja's en cipressen in keramische potten. De plaatsing van cactussen en palmbomen in kuipen voor de ingang van de wintertuin draagt ​​bij aan het toevoegen van zuidelijk exotisme in de zomer. In de winter worden potplanten in de kamer schoongemaakt.

stijlen

Ontwerpstijlen voor het landschap bepalen de selectie van planten. Stijl, op zijn beurt, wordt bepaald door de architectuur van gebouwen en komt overeen met het karakter van de eigenaars.

 • Engelse of landschapsstijl spreekt voor zichzelf en modelleert de natuurlijke schoonheid van de natuur. Elementen van dit ontwerp zijn een vijver met een wilg op de oever en banken, sporen van zand en gezaagd hout of steen. Planten worden in groepen geplant: narcissen, tulpen, kaasjeskruid, rozen.
 • Klassieke stijlwaar alles onderhevig is aan symmetrie, is het versierd met fonteinen, sculpturen, vuren bomen, getrimde thuja's. Van de bloemen is het beter om te kiezen voor begonia's, rozen, salvia, phlox. Vereist een ruim gebied.
 • Scandinavische stijl Geschikt voor landschapsontwerp van de meeste moderne binnenplaatsen van een woonhuis.In deze stijl kunt u een kleine binnenplaats en een groot privéterrein regelen. Verharde paden, vijvers met stenen en gastheren versierd, verticale accenten van coniferen bevinden zich op ruime open plekken, hekken zijn versierd met hagen.
 • Rustieke stijl of land - de meest populaire en eenvoudige versie van het ontwerp van de omgeving. Het is mogelijk om de site te versieren met verschillende items van het boerenleven, lel, geurige bedden van munt, tijm, salie zijn welkom. Sierheesters van gematigde streken worden veel gebruikt: viburnum, shadberry, vlierbes, lijsterbes, lila, chubushnik.
 • modern in landschapsontwerp is het de maximale vervanging van planten met kleine architecturale vormen, een voor de hand liggende vrijgave van bouwconstructies.
 • Japans landschap - dit is de keuze van filosofen. Er is veel natuurlijke, mooie steen, slechte vegetatie van ongewone vormen, bonsai, versieringen met Feng Shui-kenmerken. Kan op een klein gebied worden geplaatst.
 • Tegenwoordig is de meest gewilde ontwerpstijl van de werf geworden minimalisme. Er zijn maar weinig planten, maar ze hebben allemaal speciale functies om een ​​levendig beeld te creëren,omlijst door houten constructie-elementen.

Het zuivere, gladde oppervlak van een geometrisch reservoir, de juiste paden die overgaan in terrassen, is relevant.

projecten

Door het juiste programma op uw thuiscomputer te installeren, kunt u onafhankelijk de juiste sitelay-out kiezen.

Het project ter verbetering van de omgeving in de reguliere stijl.

De natuurlijke stijl van het ontwerp van de site maakt de stijfheid van de voorkant glad.

Verticale accenten van berk en wilg sieren de compositie met elementen van landelijke stijl.

Mooie ideeën

 • Het moderne ontwerp van de voorkant.
 • Oude bomen passen organisch in het minimalistische ontwerp van de site.
 • De hoekzone is spectaculair ingericht in moderne stijl.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer