Geheimen van landschapsontwerp

Het grote voordeel van een landhuis is de mogelijkheid om op eigen kracht het landgoed van de hoeve uit te rusten. Zelfs in de tuin van een klein plein kun je een echt paradijs creëren. Landschapsontwerp is ontworpen om het gebied te transformeren en een luxueuze tuin op de site te creëren.

Speciale functies

Elk project begint met het feit dat ontwerpers de site inspecteren en alle gegevens erover verzamelen. Door deze aanpak kunt u een uniek landschap creëren. Vervolgens wordt een plan gemaakt, het wordt aan de klant getoond ter beoordeling, hij bevestigt het of heeft het over wijzigingen.

Bij landschapsontwerp worden alle details geselecteerd, zelfs de kleinste.

Alle ontwerpobjecten kunnen in verschillende typen worden verdeeld:

 • natuurlijke omgeving - dit omvat verlichting, veranderd door menselijke handen;
 • onderwerpen van natuurlijke en kunstmatige educatie;
 • vegetatie en architectuur, evenals fonteinen, zwembaden, trappen.

Landscaping van het grondgebied impliceert het landschap met het gebruik van verschillende composities met planten, stenen, vijvers. Op de site kunt u een zwembad, een eethoek plaatsen, maar u moet de tuin niet vergeten.

Landschapsontwerp houdt noodzakelijkerwijs het gebruik van een masterplan in. Dit is een tekening waarmee je de beschikbare ruimte van het familiedomein kunt verkennen en de site in elk ontwerp kunt ontwerpen. Het plan bevat alle gegevens over de kenmerken van het reliëf van de tuin, op de locaties waar bomen en verschillende struiken zullen worden geplaatst.

Ontwerp omvat de volgende stadia:

 • De ontwerper komt naar de site om het grondgebied te beoordelen. De grenzen van de werf worden verduidelijkt en passen in het plan, de locatie van plantages en communicatie wordt bepaald, het type bodem wordt geanalyseerd.
 • Beelden worden gemaakt waarin de soorten landschapsarchitectuur worden aangegeven, architectuur wordt gekozen.
 • Er wordt een hoofdplan gemaakt.
 • Vegetatie is geselecteerd.
 • Projecttekeningen worden gemaakt.

De basis van het landschap is vegetatie, zij verbindt architecturale objecten en de natuur. Tegenwoordig zijn er vele manieren om een ​​perceel te planten met het planten van bomen, struiken van verschillende grootten, bloem- en groentensamenstellingen. Als er veel ruimte op het territorium is, kunt u een wintertuin maken of een gazon regelen.

Landschapsbouw is niet zonder systemen van engineering.

Parken en tuinen zullen mooi en weelderig zijn in de aanwezigheid van drainage- en irrigatiesystemen:

 • automatisch water geven;
 • drainage en lijnsysteem;
 • tuinverlichting.

Het belangrijkste is om technische systemen in dezelfde stijl te ontwerpen met architectuur en groen.

zonering

Zonering van het grondgebied houdt in dat de werf wordt verdeeld in zones die verschillende functies vervullen.

De belangrijkste gebieden zijn:

 • voordeur;
 • recreatie;
 • Gazon-en-tuin;
 • shopping;
 • kinderen.

Als u niet de mogelijkheid hebt om zich tot specialisten te wenden, kunt u de site zelf instellen, dit is niet zo moeilijk. Je kunt een aantal zones verwijderen, het hangt allemaal af van je wensen. Ongeacht de grootte en de omstandigheden van de tuin, er moet noodzakelijkerwijze een ceremoniële zone zijn, die ongeveer 6% van het gehele grondgebied beslaat. De belangrijkste functie van deze zone is de ingang van de auto en de ingang van het landgoed.

In dit stadium zou je moeten werken aan het ontwerp:

 • platforms voor voertuigen;
 • gemakkelijk pad naar het huis.

Tijdens de planning moet rekening worden gehouden met het reliëf van de site, het zal helpen om stagnatie van water na regen te voorkomen, we moeten eerst denken aan plaatsen voor verzamelaars en afvoeren. Het pad naar het huis moet groot zijn, zodat de breedte plaats biedt aan ten minste drie personen. De coating voor de baan is beter om te betegelen. Installeer decoratieve voorwerpen langs het hek. Verlichting moet maximale aandacht krijgen, het mag de ogen niet irriteren, maar tegelijkertijd moet het goed de ruimte verlichten.

Als u van plan bent om een ​​platform voor voertuigen open te maken, moet u geen fruitbomen naast hen planten. Het paradeplein is geweldig voor een bloementuin of een originele compositie.

Recreatie gebied is gemaakt volgens de smaak en wensen van elk. Hier vindt u het terras, een tuinhuisje en een barbecue. In de regel beslaat deze zone ongeveer 15% van de gehele binnenplaats. Zelfs op een klein platform kunt u alle benodigde elementen installeren - een tafel, een tuinhuisje, barbecuefaciliteiten en nog veel meer.

Denk aan het concept van een recreatiegebied en let op de volgende regels:

 • Deze zone moet verbonden zijn met het huis, wat voor gemak zorgt. Aan tafel zullen alle familieleden en vrienden zich vaak verzamelen voor een heerlijk diner, dus toegang tot het huis zou geschikt zijn;
 • het recreatiegebied moet zich achter het huis bevinden, weg van de voordeur, het zal zorgen voor een rustige en gezellige sfeer, u kunt verstoppen voor de drukte;
 • zoek een plek met het mooiste uitzicht.

Een groot deel van de tuin, ongeveer 75%, evenals de zonnigste, wordt aan de tuinruimte gegeven. De basis van de tuindecoratie zal bloeiende planten zijn. Het wordt aanbevolen om dit gebied uit te rusten van het recreatiegebied.

Maak in de tuin paden met een hard oppervlak, het ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar ook handig in gebruik.

De focus ligt op de economische zone, waar u een schuur, een bad, een garage, een kas kunt plaatsen. Het moet in de buurt van de tuin worden geplaatst. In dit geval moet meer aandacht worden besteed aan uitvoerbaarheid en gemak dan aan uiterlijk. Om de economische zone af te schermen kunnen roosters, rozen of druiven zijn.

Als er een speelzone in de tekeningen is, let er dan op dat deze overeenkomt met de leeftijd van het kind, wees comfortabel voor hem.

Bij het maken van schetsen moet je twee nuances onthouden:

 • het is wenselijk dat een raam zichtbaar is vanuit het raam van het huis;
 • Kies een zachte coating, bijvoorbeeld van zand of een gazonoptie.

De spelzone moet de belichaming van positieve emoties zijn, dus gebruik heldere kleuren. Wat te doen op de speelplaats, elke ouder beslist voor zichzelf, het zal genoeg schommels, glijbanen, zandbakken en banken zijn. Een plaats voor deze zone moet zonnig gekozen worden, maar tegelijkertijd moet er een plek zijn waar je je kunt verstoppen in de schaduw. Als u het bestemmingsplan van de site doordenkt, moet u er rekening mee houden dat dit in de toekomst niet van pas zal komen, dus u moet in de toekomst de wijzigingen voorzien. In dat gebied kunt u bijvoorbeeld een pool installeren.

stijlen

Tot op heden houden landschapsontwerpers niet op bij het toepassen van oude ontwikkelingen en gebruiken ze elke keer alle nieuwe ideeën. Elke stijl omvat het gebruik van bepaalde ontwerptradities.

Er zijn dergelijke soorten tuinen:

 • Regelmatige tuinen - verscheen meer dan 400 jaar geleden in Frankrijk. Deze stijl wordt gekenmerkt door strikte vormen en symmetrie. Het paradeplein is versierd met een groot aantal bloembedden en topiary wordt ook gebruikt voor het decor. Gebruik voor regelmatige tuinen evergreens, die de eigenaars en gasten zullen verrassen, zelfs in de winter.
 • Landschapsstijl - zo dicht mogelijk bij de natuur, heel natuurlijk. Originele composities zullen je één maken met de natuur. De kosten van een dergelijke tuin zijn redelijk betaalbaar, het volume grondwerken is ook klein. Op de site moet decoratieve wilg, buxus, thuja zijn.
 • Italiaanse stijl - in deze stijl is een duidelijke zonering noodzakelijk, de tuin moet een voortzetting van het huis zijn. Er worden groene hekken gebruikt, in een groot aantal geometrische figuren. Een ander onderscheidend kenmerk van de Italiaanse tuin is de aanwezigheid van een patio en sculpturen.
 • Chinese stijl - ingericht in deze stijl van recreatie plaatsen fascineren met zijn pracht, luxe en pracht. Het plan moet tuinhuisjes of schuren zijn. De site is versierd met bas-reliëfs van bamboe, brons en stenen.
 • Japanse stijl - kenmerk is miniatuur en symboliek. Dergelijke tuinen moeten comfort en gezelligheid creëren voor de eigenaar, deze verbergen voor de stadsdrukte en het lawaai. De basis in deze stijl is stenen en water, en de decoraties zijn rockaria of alpine dia. Samen met de standaard tuincomponenten worden Japanse zaklampen en bonsai gebruikt.
 • modern - deze stijl verscheen in de twintigste eeuw. De functie is de perfecte combinatie van functionaliteit en nut. Het maakt gebruik van duidelijke lijnen, geometrische vormen en elementen van artistiek smeden.
 • Country muziek - het wordt ook de landelijke stijl genoemd, die alle charme van het leven in het dorp onthult. In een dergelijke tuin zijn geschikte heldere bloembedden, weelderige struiken, bogen en luifels. Voor de tuin in de stijl van het land ontstaat een Moors gazon en een siertuin.
 • Nederlandse tuinen gedecoreerd met groenblijvende vegetatie. Deze stijl lijkt erg op het land, maar alleen het onkruid moet worden verwijderd en de overgroeide greens worden gekapt.
 • Moslim tuinen - Een goede keuze voor diegenen die de voorkeur geven aan een ontspannen levensstijl. Deze stijl impliceert de eenwording van de mens met de natuur. De sfeer in een dergelijke tuin moet comfortabel en vredig zijn. Elke fase van de aanleg van de tuin moet zorgvuldig worden overwogen, in het midden moeten kleine vijvers zijn.
 • Moorse stijl kan "opscheppen" binnenplaatsen, gemaakt in de vorm van kamers. Ze zijn gescheiden door bogen en pergola's en bedekt met groen. Planten worden in een gratis bestelling gerangschikt en hoeven niet regelmatig te wordenkapsel.

Bij het ontwerpen van terugwinningssystemen worden de specifieke kenmerken van landschapscomplexen geanalyseerd en in aanmerking genomen. Bij het maken van een stijl kun je niet weggaan zonder een enkel detail. Elke stijl heeft een bepaald hoogtepunt, waardoor deze populair is.

planten

Om de tuin echt origineel en interessant te maken, moet er veel aandacht aan de planten besteed worden. Van het volledige assortiment bestaande installaties is het nogal moeilijk om precies die te kiezen die de site echt zullen sieren. Het is mogelijk om een ​​tuin aantrekkelijk te maken van bomen, grondbloemen en struiken, maar ze moeten een enkele compositie creëren.

Naaldbomen zijn erg populair, omdat ze geen speciale zorg nodig hebben. Miniatuur kerstbomen en pijnbomen, cipressen tolereren klimatologische veranderingen en zullen eigenaars en gasten het hele jaar door verrassen. Het landschap van naaldplanten kan verschillende vormen hebben. Naast hun schoonheid verwijderen ze alle vervuiling uit de lucht en vullen ze deze met harsen, die een positief effect hebben op de menselijke gezondheid.

Heesters voegen harmonie toe aan het landschap. Rozen, lila, jasmijn - ze worden vaak gebruikt voor heggen of borders.Met behulp van struiken kunt u originele composities maken en deze afzonderlijk plaatsen, bijvoorbeeld het verdunnen van een eentonig gazon of gazon. Ook struiken perfect benadrukt architecturale objecten.

Ampelplanten zijn de beste keuze voor verticale decoratie van verschillende tuincomponenten. Gebruik voor de decoratie van de muren vaak klimmers, zoals druiven. Als je de tuin romantiek en tederheid wilt geven, schenk dan aandacht aan petunia's, geraniums, begonia's.

En om allerlei samengestelde vormen te maken zijn gebruikte sierbloeiende planten. Zo zal de schijnwerper van elke tuin ongetwijfeld een bloembed zijn dat is bezaaid met monochromatische planten. Je kunt een complexe compositie van verschillende kleuren maken.

De keuze van planten voor het landschap is afhankelijk van de zone waarvoor ze zijn bedoeld. Volgens ergonomie in de ceremoniële zone worden bijvoorbeeld vaak mixborders gebruikt - een samenstelling die planten van verschillende groottes en tinten combineert. In de tuin kunt u een verscheidenheid aan kruidachtige planten gebruiken, wat een uitstekende achtergrond zal zijn voor de algehele samenstelling. Op zoek naar de ideale vegetatie voor uw tuin, is het noodzakelijk om niet alleen rekening te houden met het uitzicht, maar ook met de vereisten voor hun leven - de grond, de frequentie van water geven, de tolerantie van de invloed van de zon.

Regels en voorschriften

Het creëren van een landschap is onmogelijk zonder naleving van de relevante documentatie over de verbetering en aanleg van het perceel grenzend aan het huis. Een specialist die zich bezighoudt met het ontwerpen van uw tuin moet noodzakelijkerwijs rekening houden met alle vereisten van de SNiP, anders moet hij wijzigingen aanbrengen in het reeds bestaande landschap.

De toelichting is een integraal onderdeel van elk landschapsontwerp. Dit is geen eenvoudige formaliteit, het is een bron van belangrijke gegevens over het land. De notitie geeft een korte beschrijving van het hoofdidee, evenals informatie zoals het type bodem, vegetatie en gebouwen dat al op het territorium bestaat, hun nadelen en voordelen, de beste gebieden.

De toelichting geeft ook de vereisten en wensen van de klant aan, de belangen van alle mensen die in huis wonen. Rekening houdend met alle principes van het landschap, zijn eigenschappen en de wensen van de klant, moet de specialist originele composities creëren en een luxueuze tuin creëren.

Prachtige voorbeelden

Na een stoffige en lawaaierige stad, wilt u ontspannen in een rustige en gezellige tuin, die zich op het grondgebied van uw huis bevindt.Om een ​​prachtige groene omgeving te regelen, moet je goed werken, maar het is beter om contact op te nemen met de specialisten die een echt paradijs zullen creëren.

Voordat u een schetsplan maakt, moet u het terrein zorgvuldig bestuderen, onderzoeken wat de grond hier is en waar het grondwater stroomt. Je moet ook het niveau van heuvelachtig in het gebied te weten komen, erachter te komen als er hellingen zijn.

Bij de inrichting van een buitenstedelijk gebied moet rekening worden gehouden met de wensen van alle gezinsleden. Er wordt veel aandacht besteed aan het recreatiegebied, omdat je hier bij een heerlijk diner vaak samenkomt met vrienden of familie. Het belangrijkste element van deze zone is een plaats voor barbecue en kebab. Iemand hoeft alleen maar de vuurpot te installeren en een aantal comfortabele stoelen te plaatsen, terwijl anderen een krachtige luifel nodig hebben in de buurt van de straatkachel, fauteuils en sofa's.

Tijdens de verbetering van de tuingebieden geven velen er de voorkeur aan om een ​​eetkamer in de open lucht te creëren. Om dit te doen, moet je stevige tafels en stoelen kopen, maar vergeet niet dat ze redelijk licht en compact moeten zijn, want in de winter worden alle meubels in het huis of onder een schuur schoongemaakt. Het wordt aanbevolen om een ​​tafel en stoelen op een betegeld oppervlak te plaatsen,Dit zal de duurzaamheid van het meubilair vergroten.

Om de woongebieden harmonie en rust te geven, gebruikt u water in welke vorm dan ook. Velen geven de voorkeur aan kunstmatige vijvers die er geweldig uitzien. Het is ook aangewezen om het zwembad te gebruiken, waar u op een warme zonnige dag kunt zwemmen en afkoelen of plezier kunt hebben met vrienden. En zodat de zon uw diner niet hindert, is het aan te raden om tafels te kiezen met een gat voor een paraplu.

De binnenplaats van een landhuis is een geweldige kans om al uw dromen waar te maken, om de perfecte plek te creëren om te ontspannen. Je kunt de kant-en-klare versies van de tuinen in de foto's bekijken, maar als je contact opneemt met de specialisten voor hulp, heb je de mogelijkheid om je eigen, unieke landschapsontwerp te maken. Je kunt je eigen hoek alleen creëren, waardoor het niet zo moeilijk is als het lijkt op het eerste gezicht. Het belangrijkste is dat alles eruit moet zien als één geheel en dat alle componenten elkaar aanvullen.

Tips voor het plannen van een site van een professionele landschapsontwerpster zijn te vinden in de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer