Huisjes met een prachtig trendy landschapsontwerp

Veel mensen dromen ervan een landhuis te hebben met een prachtig versierd gebied. Er wordt nu veel aandacht besteed aan landschapsontwerp en iedereen probeert zijn cottage met zijn hulp te benadrukken. Inderdaad, het kan interessant zijn om het huisgebied van een privé-woning te versieren, waardoor het niet alleen mooi, maar ook in de tijdgeest is.

7 foto

stijlen

Bij het maken van een cottage-plot gebruiken ontwerpers drie hoofdstijlen:

 • Formele stijl. Het onderscheidende kenmerk is strengheid en proportionaliteit. Hier is het hele gebied verdeeld in symmetrische sectoren, die er nogal laconiek uitzien. Deze stijl is vooral van toepassing op grote gebieden - ongeveer 45 hectare.
 • Landschapsontwerp. Hier, op het lokale grondgebied, wordt het natuurlijke landschap gereconstrueerd met vijvers, grote bomen, verschillende stenen.Deze stijl is vrij ingewikkeld in uitvoering en vereist de verplichte deelname van professionals.
 • Thematisch ontwerp. Hier wordt een bepaald idee uitgevoerd, bijvoorbeeld, een tuin is gemaakt op basis van een sprookje.

Ontwerpelementen

Welke stijl dan ook in het ontwerp van het aangrenzende huisgebied wordt gekozen, er zijn verschillende basiselementen waarrond landschapsontwerp wordt gemaakt.

Hier zijn enkele veelgebruikte onderdelen:

 • Track. Ze bieden niet alleen handige bewegingen op een site, maar hebben ook een decoratieve functie. Met een andere dekking kunnen ze elke stijl in de hele tuin instellen.
 • Het gazon. Je zult bijna geen enkel landschapsontwerpproject vinden dat het zonder grasgras zou doen. Het is met behulp van dit attribuut dat het gebied is opgedeeld in zones en ze geven het gebied een nette en esthetische uitstraling.
 • Vijver. Heel vaak gebruikt als de belangrijkste focus van landschapsontwerp. Het kan een enorme vijver zijn, een klein meer met een fontein, een waterval en nog veel meer.
 • De gevel van het huis. Dit element speelt misschien de hoofdrol in het ontwerp van de lokale omgeving van het huisje.De stilistische beslissing van het landschapsontwerp van de site hangt af van zijn stijl.

Om te kijken naar het aangrenzende huis, moet de gevel een representatieve uitstraling krijgen. Hier kunt u decoratieve pleister, tegels, platbands, allerlei soorten lianen gebruiken die de wanden van het gebouw zullen vlechten.

Meestal in het ontwerp van de buitenkant van het huisje met behulp van Japanse, rustieke of klassieke stijl. Het maakt niet uit hoe uw façade is gedecoreerd, u moet de maat in de decoratie kennen. Een onnodig groot aantal details kan het uiterlijk van de inrichting van de omgeving bederven.

 • aanplant van groen - grote bomen en heggen, bloembedden en bloembedden. Dit is een vrij belangrijk element, bij gebruik dat noodzakelijk is om rekening te houden met het feit dat plantingen in alle tijden van het jaar een mooie uitstraling moeten hebben. Zelfs in de winter, zonder bladeren, moeten bomen met kleuren spelen, waardoor een originele compositie ontstaat. Bij het ontwerpen van het landschap met dit element, moet u ervoor zorgen dat de seizoenen in uw tuin veranderen zoals de schilderijen in de tentoonstelling.

Hiervoor worden planten in groepen geplant, waarbij variëteiten worden gecombineerd, die in een andere periode bloeien, waardoor een samenstelling het hele jaar door ontstaat.

 • Lighting. Het is vrij belangrijk om de tuin correct te markeren.Hiervan hangt af hoe het er 's avonds en' s nachts uitziet. Ontwerplampen worden hier vaak gebruikt.
 • Pergola's en terrassen. Hier is niet alleen het uiterlijk van de gebouwen belangrijk, maar ook hoe ze zich bevinden. Het is heel belangrijk dat waar de recreatiegebieden zich bevinden er geen wind is en u zich op het terras comfortabel voelt. Ze moeten ook de functionaliteit van bescherming tegen direct zonlicht en neerslag dragen, indien nodig.

Op de plot om een ​​compositie te maken kunnen verschillende elementen tegelijkertijd worden gebruikt. Het belangrijkste is dat alles op één foto moet lijken en niet uit de algemene stijl moet komen.

Waar te beginnen?

Het is noodzakelijk om te beginnen met het ontwerp van het landschap rondom het huisje met een duidelijk ontwerp. Hiervoor is het beter om naar de plaats te gaan en geen enkele functie van uw site te missen.

Vergeet niet dat bij het plannen erg belangrijk is dat de site niet alleen mooi was, maar ook heel praktisch.

Het is noodzakelijk om de decoratieve en functionele gebieden te benadrukken. Overweeg dus een aantal paden die leiden naar recreatiegebieden, naar speelplekken, en de paden moeten comfortabel zijn en niet door de tuin lopen.

Van uw budget is afhankelijk van het aantal elementen dat in de compositie wordt gebruikt. U hoeft in het project geen duur ontwerp van vijvers en fonteinen op te nemen, als uw financiële mogelijkheden het niet toestaan ​​om het te bouwen. Maar als u beslist om ze op uw site te organiseren, moet u bij de planningsfase rekening houden met de doorgang van alle communicatie, zodat ze het uitzicht op het landschap niet bederven.

Nu, bij het uitrusten van de site in de buurt van het huisje, worden meerjarige en zelfzaaiende planten voornamelijk gebruikt. Ze vereisen geen jaarlijkse update, die de last van landschapszorg vermindert.

Koop geen planten van onbekende mensen. Om dit te doen, is het beter om contact op te nemen met een organisatie die professioneel bezig is met de teelt en marketing van planten voor landschapsarchitectuur.

Bij het kopen van graszaden moet er niet alleen rekening worden gehouden met de belasting op de open plek die u gaat regelen, maar ook met de weersomstandigheden in uw regio, evenals met het type grond. Zodat uw gazon er altijd goed uitziet.

Voor de bouw van communicatie is het beter om kunststof buizen te gebruiken. Ze corroderen niet. En hun levensduur bereikt vijftig jaar.

Bij het uitvoeren van werken bij de registratie van een site is het de moeite waard om te starten met de organisatie van een reservoir. Hiertoe leggen we leidingen voor watertoevoer en -afvoer. Dan worden de paden gelegd, worden de communicaties aangelegd voor irrigatie en pas daarna worden ze overgezet naar het planten van bomen, struiken en bloemen.

Een goed gepland toekomstig landschapsontwerp en goed uitgevoerd werk zullen uw cottage-perceel gedurende vele jaren modieus en mooi maken.

Interessante ideeën

Er zijn veel ideeën voor het ontwerp van de omgeving van een privéwoning. Hier zijn enkele originele opties die iedereen zonder al te veel moeite kan toepassen.

 • Plot in een formele stijl. Duidelijke lijnen, licht uit de Middeleeuwen - alles benadrukt het conservatisme van de eigenaars van het huis.
 • Arabische accenten in het ontwerp van dit gebied zijn terug te vinden in elk element: de bogen op de gevel, stenen van een abstracte vorm in de tuin, een fontein die in een dunne stroom van de muur stroomt.
 • Longline tuin in oosterse stijl - minimalisme is hier te vinden in het landschapsontwerp.

Zie de volgende video voor meer tips over het regelen van het grondgebied van een privéwoning.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer