Subtiliteitenverbetering cottage-sites

De ideeën van nabijheid tot de natuur zijn niet nieuw. Ze verschenen meer dan drie eeuwen geleden en verliezen hun relevantie niet. Waarschijnlijk voelde elke persoon minstens één keer in zijn leven een drang om weg te gaan van de stadsdrukte, constante spanningen, om zijn ziel te ontspannen. En voor sommige mensen in de omstandigheden van de moderne ecologie helpt het landleven om de gezondheid aanzienlijk te verbeteren. Vergeet niet de rol van zomerhuisje als een hulpmiddel voor het gezinsbudget in een crisis. Vaak dient het als een plaats van rust. Maar natuurlijke groenten en fruit die op zichzelf worden geteeld, zullen een leuke bonus zijn.

Speciale functies

Allereerst hangt het type landplot af van het doel waarvoor het is bedoeld. Gebruik als een plaats voor de teelt van bepaalde groenten of fruit en bessengewassen voorzien misschien niet eens in de bouw van een huis - het zal voldoende zijn om tijdelijk op te slaan. Wanneer het in de datsja niet alleen gepland is om te oogsten, maar ook om tijd met vrienden door te brengen, kunt u een prieel installeren. En als u van plan bent de nacht door te brengen of zelfs te leven, hebt u een slaapplaats, een keuken en het regelen van de omgeving nodig om de nodige communicatie uit te voeren.

Het seizoensgebonden karakter van gebruik is anders dan permanent. Het gebouw moet zijn ontworpen voor het hele jaar door wonen en communicatie (verlichting, sanitair, verwarming) die onder verschillende temperatuuromstandigheden werken. Er moeten andere gebouwen zijn - garage, bad, serre. De site zelf zou in verschillende weersomstandigheden moeten werken - hebben solide tracks, goede verlichting, de mogelijkheid om in de winter binnen te gaan. Voor een autonoom bestaan ​​is het wenselijk om een ​​put (of bron) te hebben of om een ​​eigen bron van stroomopwekking (generator) te hebben.

De interne uitrusting van het huis (inclusief meubilair) moet bestand zijn tegen temperatuurschommelingen wanneer het onregelmatig wordt gebruikt.Als u niet constant hetzelfde niveau van vochtigheid of warmte wilt handhaven, moet u eerst de bruikbaarheid van het materiaal beoordelen.

Haast je niet om alles te slopen wat eerder op de site stond. Misschien zullen sommige objecten met een levende en levenloze natuur nuttig zijn voor de decoratie. Half-gegraven keien of stronken zijn het startpunt van je fantasie.

stijlen

Stil ontwerp is volledig afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaren. Waarschijnlijk heeft elke persoon in zijn dromen een beeld van een plek waar hij volledig kan ontspannen. De meeste ideeën zijn eenvoudig te implementeren.

Russische stijl geïnspireerd door een hoog sprookje of een lage izba zonder een enkele spijker. De originaliteit en eenvoud is boeiend. Naast de gebeeldhouwde decoratie van het huis, kunt u symbolische karren, kachels, vaatjes, sandalen, aardewerk kannen, knuffels gebruiken. Het belangrijkste materiaal is hout (geverfd of geverfd met vernis of vernis). De grond voor het huis is bedekt met houten vloeren, net als de paden. Het hek kan solide zijn met een massieve poort of laag in de vorm van een hek of viel neer.

Europees is vergelijkbaar met hem landelijke stijlwaarin, samen met hout, ruwe stenen, stro, gesmede metalen producten op grote schaal worden gebruikt. Hij is discreter. Decoratieve elementen van het huis of tuinhuisje zijn florale motieven in het schilderij of andere houtverwerking.

Vegetatie moet natuurlijk zijn - laaggroeiende heesters, wilde bloemen.

De tuin in Engelse stijl geometrisch, alle lijnen zijn helder, struiken en bomen bijgesneden. Bloembedden zijn symmetrisch. Een ander resultaat van de beroemde grondigheid van de Britten zijn goed onderhouden gazons. Dankzij vele jaren zorg en speciale variëteiten kunnen ze sporten, ontspannen, picknicks organiseren en dit zal hen geen kwaad doen.

In het hart van de beroemde Japanse tuinen stenen is het idee van contemplatie en meditatie. Het lijkt erop dat de kasseien van verschillende grootte die in een chaotische orde zijn gelegd, een speciale betekenis hebben. Het decor is een kraan en een schildpad, die een symbool is van de hoogte van de geest en levensduur, evenals de godheid zelf - de Boeddha.

Afrikaanse stijlen verbazen met hun schaal en luxe. Het belangrijkste kenmerk is een patio, goed beschermd tegen nieuwsgierige blikken, met een constante vijver in de vorm van een klein zwembad of fontein. De loopbruggen, het hek en de gevel van het gebouw zijn afgewerkt met bonte mozaïektegels.Plant indien mogelijk exotische planten die zich kunnen aanpassen aan het juiste klimaat.

Niet minder indrukwekkende looks kasteelstijl. Uiteraard is dit ontwerp meer geschikt voor ruime gebieden, bij voorkeur met een vijver, waarin de structuur zal worden weerspiegeld. De atmosfeer van de Middeleeuwen zal bogen, bruggen en beelden in de tuin toevoegen.

Meer moderne stijl minimalisme - een echte uitkomst voor conservatieven die houden van schijnbaar eenvoudige, maar tegelijkertijd functionele oplossingen. Hightech is een weerspiegeling van alle technische en wetenschappelijke prestaties - de meest duurzame materialen, ongewone vormen en spectaculaire ontwerpoplossingen.

ontwerp

Na ontvangst van het terrein dat al is uitgerust, moet alle verdere verbeteringen worden aangebracht, rekening houdend met de bestaande faciliteiten. In dit opzicht is het voorheen onontgonnen land veel handiger. Het ontwerp ervan is echter een complex, tijdrovend proces dat van invloed is op hoe alles zal zorgen voor de wijziging en hoe gemakkelijk het is voor mensen. Bovendien is het noodzakelijk om al het werk zo efficiënt mogelijk te doen, zonder onredelijke kosten, schade aan het milieu en in overeenstemming met de bestaande regels en voorschriften.

Alle ontwerpoplossingen moeten technisch verantwoord zijn, aangezien elk land een ecosysteem is. Het uit balans brengen van dit systeem is vrij eenvoudig, maar het corrigeren van de gevolgen is veel moeilijker. Daarom is het beter als het project door specialisten wordt uitgevoerd of als het tenminste noodzakelijk is om gekwalificeerd advies over bepaalde kwesties te krijgen.

Als je jezelf gaat ontwerpen, moet je de volgende factoren zorgvuldig bestuderen en overwegen:

 • Informatie over de grootte en vorm van de site (kadastraal plan).
 • Voorwaarden voor toegang tot hulpprogramma's, grenzen en aangrenzende objecten in het aangrenzende territorium.
 • De resultaten van geologische en geodetische studies (kenmerken van de bodem, topografie, enz.)

Het verkrijgen van dergelijke informatie is een vrij langdurig en duur proces, dus de gemiddelde waarden voor het gebied en de geaccumuleerde ervaring in dit gebied worden vaak gebruikt.

U kunt algemene tips gebruiken:

 • Het meest geschikt voor zowel landbouw als bouw is een vlakke plaats zonder hoogteverschillen. Vanuit elke positie kunt u echter profiteren.Een huis op een heuvel zal altijd droog zijn, met een goed uitzicht. Helling zal altijd bijdragen aan de ophoping van water, wat goed is voor vochtminnende planten.
 • De kwaliteit van de bodem, zelfs in een gebied kan aanzienlijk variëren. Daarom, als u van plan bent om te tuinieren of te tuinieren, moet u wellicht kunstmest toevoegen of zelfs grond van hoge kwaliteit kopen.
 • De locatie van gebouwen en begroeiing is afhankelijk van de diepte van het water.
 • Het terrein met een overwicht van een of andere wind op verschillende tijdstippen van het jaar zal niet alleen helpen om de kamers in huis correct in te richten, maar ook om het hek te kiezen. Je moet niet een doof hek om de rand plaatsen. Bodem en planten hebben een goede luchtuitwisseling nodig. Bomen en hoge struiken zijn ook goed beschut tegen wind en sneeuw.
 • Verlichting is een belangrijke voorwaarde voor het bestaan ​​van al het leven. Daarom is het noodzakelijk om de elementen zo te plannen dat er voldoende licht is voor mensen en groen.

In de schaduw gestelde segmenten kunnen helemaal niet worden vermeden, maar ze kunnen worden aangepast aan de behoeften van het huishouden.

Bestemmingsopties

Allereerst hangt de indeling in zones af van hun doel.

Als u geen rekening houdt met zeer eenvoudige opties, waarbij het hele gebied wordt bezet door een tuin of een moestuin, Er zijn verschillende hoofdelementen:

 • huisvesting;
 • bijgebouwen;
 • een plek om te rusten;
 • landscaping.

Afhankelijk van wat de eigenaar meer waarde geeft, neemt het ene of het andere deel van het schema meer of minder ruimte in en sommige helemaal niet.

Zoals hierboven al is besproken, wordt de locatie van het huis, net als andere objecten, beïnvloed door vele factoren. Naast hen is een belangrijke indicator het gebied. Om ruimte te sparen, kan het huis zo dicht mogelijk bij de rand worden geplaatst en kan de rest van het gebied in rijen of bomen worden opgenomen. Wanneer ze niet nodig zijn, kan het huis in een gunstigere positie worden geplaatst.

Als de gevel een bepaalde artistieke waarde vertegenwoordigt, moet deze vanaf elk punt duidelijk zichtbaar zijn.

Dochtermaatschappijen en andere gebouwen worden meestal geplaatst om het uiterlijk van het huis niet te bederven, maar met de verwachting dat de overgang naar hen niet moeilijk was.

Deze omvatten:

 • zomerkeuken;
 • een garage;
 • bad;
 • kelder;
 • gebouwen voor het opslaan van inventaris;
 • ketelruimen;
 • kassen;
 • septic tanks.

Hier is het noodzakelijk om de afstand tussen de gebouwen te houden om te voldoen aan de hygiënische en hygiënische eisen en brandveiligheidsnormen.Allereerst moeten ze praktisch zijn. En zodat objecten niet verspreid lijken te zijn, is de algemene stijl noodzakelijk.

Alle soorten tuinhuisjes met plaatsen voor barbecue of barbecue, sport en speeltuinen zijn geschikt voor grote ruimtes. Maar zelfs op zes hectare is het mogelijk om een ​​plaats toe te wijzen voor barbecue en een zandbak. Ruimte voor kinderen en actieve spellen moet beschikken over speciale apparatuur en dekking. Een schilderachtig uitzicht en spatten van water dragen bij tot de grootste ontspanning.

De "groene" zone kan een tuin, moestuin, bloembedden en andere aanplantingen in de tuinpercelen omvatten. Voor mensen die biologische producten willen laten groeien, is dit onderdeel het meest uitgebreid en met de meest optimale verlichting.

De populairste bestemmingshulpmiddelen zijn:

 • tracks (hard of natuurlijk);
 • Heesters, bloembedden en heggen (als u bessenplanten gebruikt in plaats van sierheesters, kunt u het gebied efficiënter gebruiken);
 • lage, doorschijnende en luchtdoorlatende hekken (voor het geval u de landingen wilt beschermen, bijvoorbeeld van huisdieren) met bogen of wickets;
 • hoogteverschillen (natuurlijk of speciaal gemaakt);
 • natuurlijke of kunstmatige reservoirs.

Prachtige voorbeelden

De meest voorkomende vorm van het suburbane gebied is rechthoekig of langwerpig. Als we het landoppervlak van 10 hectare beschouwen als een voorbeeld, is het basisprincipe het sequentieel rangschikken van zones achter elkaar. Allereerst is er een huis bij de ingang, dat in wezen de rest van het gebied afsluit voor nieuwsgierige blikken. De tuin mag niet voor of in het midden worden geplaatst, omdat deze er doorheen gaat - het is minder handig en zal meer schade toebrengen aan planten.

Als het territorium vierkant is en het gebied relatief klein is (5-6 hectare), dan zijn de locatie-opties relatief laag. Het meest optimale is wanneer de behuizing één hoek neemt en de rest zich er omheen bevindt - en elk van de hoeken is een afzonderlijke zone, gescheiden door paden.

Elke sectie die taps toeloopt naar één rand (bijvoorbeeld in de vorm van een driehoek) moet een zorgvuldiger lay-out ondergaan. Meestal op een smalle plaats of met huishoudelijke gebouwen, geschikt in grootte of een ongewoon recreatiegebied, een tuin.

Als een van de zijden een uitsteeksel vormt in de vorm van de letter "G", dan is het hele territorium voorwaardelijk in drie delen verdeeld. Afhankelijk van hun grootte en hebben zones. In het midden hiervan bevindt zich meestal een huis en aan de zijkanten een zithoek en een tuin.

De willekeurige vorm van de datsja laat je toe om in het ontwerp niet alleen rechte lijnen toe te passen met hoeken, maar ook golvend, halfrond en rond.

Zie de volgende video over hoe u op de juiste manier voor de site kunt zorgen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer