We ontwerpen landschapsarchitectuur voor een kleine buitenwijk

Met een landplot of een huisje, wil je altijd dat het huis en de plot er mooi uitzien, de individualiteit, nauwkeurigheid en originaliteit van hun eigenaars weerspiegelen. In een klein gebied is het echter onmogelijk om te doen wat gepland is, daar is niet voldoende ruimte voor. Maar het is mogelijk om het gebied prachtig te decoreren op elk gebied, na zorgvuldig te hebben nagedacht over het landschapsontwerp.

Speciale functies

De hoofdtaak in de ontwikkeling van landschapsontwerp is om het grondgebied van de werf te plannen, in overeenstemming met de wensen van alle gezinsleden. Iemand wil een plek achterlaten voor de tuin, iemand wil een tuinhuisje en barbecuefaciliteiten plaatsen en als er kinderen in het gezin zijn, zorg dan voor een plaats voor spelletjes.Nadat de functionele gebieden zijn gedefinieerd, kan de rest van de ruimte worden toegewezen voor decoratieve elementen, bloembedden en bomen.

Om een ​​klein gebied echt functioneel en mooi te maken, moet je drie regels voor landschapsontwerp volgen:

 • Op het grondgebied mogen geen enorme gebouwen zijn. Natuurlijk zijn de gebouwen nodig, zolang ze klein zijn. Het is beter om het huis verticaal te huisvesten en zo nodig extra verdiepingen te voltooien. De overige gebouwen zijn beter gelijkmatig verdeeld over het grondgebied. Schuur en bad kunnen worden geplaatst op de rand van de site, en een tuinhuisje - op een afgelegen plek in de buurt van een grote boom of haag.
 • Je moet niet kiezen voor dove omheiningen. Voor een kleine binnenplaats zijn ze absoluut niet geschikt. Het creëert een gevoel van beperkte ruimte, wat wordt weerspiegeld in de stemming en het welzijn van mensen. Bovendien vermindert een dove omheining het gebied visueel. Lichte hekken zullen het doen.

Een uitstekende oplossing zou zijn om een ​​perimeter klimplant te plaatsen.

 • Bij het kiezen van bomen, is het beter om je keuze op onvolgroeide soorten te stoppen. Grote bomen als ze groeien zullen meer en meer ruimte absorberen, die al erg klein is.Om nog meer ruimte te besparen, kunnen verschillende soorten bomen tegelijk in een stam worden geënt: verschillende soorten appelbomen, of pruimen en kersen samen. Voor bomen is het beter om een ​​aparte zone te nemen en ze niet over het hele grondgebied te verdelen.

De keuze van stijl en ontwerp

Het is beter om het ontwerp van een site te plannen door een gedetailleerd voorlopig plan op te stellen. U kunt speciale computerprogramma's gebruiken, of u kunt een schets op papier schetsen. Op het plan is het noodzakelijk om alle gebouwen aan te geven, alle geplande zones aan te duiden en ook te noteren waar bomen en struiken gepland zijn om geplant te worden.

Naast het schema van het territorium, moet je beslissen in welke stijl de ruimte wordt ingericht.

De stijl kan normaal of natuurlijk zijn:

 • Regelmatige stijl suggereert enige symmetrie, het concentreren van struiken en bomen rond een denkbeeldige as. Alles op de plot tekent geometrische vormen zonder vloeiende lijnen. De sporen worden alleen in een rechte lijn gelegd. Deze stijl is meer geschikt voor grote gebieden, maar kan ook op een klein gebied worden toegepast.

Als het een langwerpige vorm heeft, is een rechthoekig patroon geschikt, voor een vierkant patroon, dat ongeveer gelijk is aan alle zijden, gelijkmatig verdeeld over het territorium.

 • Natuurlijke stijl (of landschap) impliceert maximale nabijheid van de natuurlijke natuur. Alle planten moeten eruit zien alsof ze zelf zijn gegroeid. De sporen worden gelegd met bochten en onregelmatigheden. Welkom bij het oneffen oppervlak van de aarde. Als het niet op de site staat, kun je een kleine heuvel kunstmatig maken. Een goede oplossing is om er een kleine waterval van te maken of een beekje met een decoratieve brug of een alpine glijbaan.

Het effect van oneffen en wild plotten kan ook worden bereikt door een aantal planten te planten, verschillend in hoogte, vorm en kleur.

Bloementuin

Beginnend met het planten van planten, moet je een aantal regels volgen:

 • Elke plant heeft zijn eigen niveau van licht en vocht nodig.
 • De hoogte van struiken en bomen moet van zuid naar noord toenemen. Laagblijvende zaailingen bevinden zich in het zuiden en hoog - dichter bij het noorden.
 • Het is noodzakelijk om de vruchtbaarheid van de bodem te beoordelen. Als de grond onvruchtbaar is, kunt u deze naar de site brengen om te bestellen. Mest en compost zullen pas na een paar jaar heilzaam worden.
 • Het is noodzakelijk om van tevoren het kleurenschema van het hele gebied te plannen. Correct geselecteerde kleuren helpen om de ruimte visueel te vergroten.
 • Stop met uw keuze voor slechts een paar soorten bloemen en sierheesters. Overtollige variëteiten en kleuren zullen een gevoel van slechte smaak en logge ruimte creëren.
 • Begin beter te tuinieren met bloembedden. Organisch uitziende bloembedden, gelegen aan weerszijden van de ingang. Om een ​​bloembed te maken, kunt u alle beschikbare gereedschappen en materialen gebruiken. Het bloembed zal dus origineel en uniek zijn.

Zithoek

Denk bij elke locatie na over het creëren van een gezellige binnenplaats, waar het hele gezin zich zal verzamelen. Je hebt geen grote ruimte nodig. Genoeg om dit gebied te beschermen, maak er een afgelegen plek van voor een ontspannen vakantie.

Als de ruimte het toelaat, is het noodzakelijk om een ​​plek te bedenken om te eten in dit gebied. U kunt een houten platform bouwen waarop u de tafel kunt plaatsen, stoelen met een zachte cape, een vuurpot of een fornuis en ligstoelen. U kunt echter de gebruikelijke strandtafel met stoelen op een mooi gazon beperken.

Als er kleine kinderen in de familie zijn, kan de vuurpot alleen mobiel worden toegestaan, wat niet nodig is om weg te worden verwijderd. De prioriteit is een speeltuin.

Het is noodzakelijk om na te denken over hoe een plek voor kinderspellen te organiseren. Voor kinderen is het goed om een ​​zandbak en een glijbaan te plaatsen, als het gebied dat toelaat, om ruimte te laten voor een opblaasbaar zwembad. Voor oudere kinderen kun je een sportcomplex neerzetten, een tafel voor tennis.

Ook in het recreatiegebied kunt u een prieel, tuinschommels, een hangmat onder een boom hangen of gewoon een schoon grasveld achterlaten, waar u een grote deken kunt spreiden of verschillende spelletjes kunt spelen.

Interessante oplossingen

Verschillende interessante ideeën kunnen niet alleen de ruimte van een klein buitenstedelijk gebied visueel uitbreiden, maar ook het unieke karakter, de originaliteit en het verzorgde uiterlijk toevoegen:

 • Gazons en bloembedden planten op het dak van gebouwen. Met deze techniek kunt u het land en het huis visueel in evenwicht brengen, wat extra volume en ruimte geeft. Bovendien zorgt een groendak voor extra isolatie van het huis. Zelfs op de heetste dag in deze kamer zal het gaaf zijn.
 • Tuin voor het kweken van greens en pittig gras. Het heeft niet veel ruimte nodig, je kunt het in hangende potten rangschikken en het ziet er heel origineel uit. Bovendien zijn de kruiden zeer geurig en elegant.
 • Om het gezin te verzamelen en al zijn leden mee te nemen naar het tuinieren je kunt een stamboom planten. Kinderen en volwassenen zullen genieten van hoe het groeit en sterker wordt, zorg ervoor. Het kan het centrum worden van het hele landschap, waarrond geleidelijk alle nieuwe composities en planten zullen verschijnen.
 • Voor het registreren van een mooie hoek, kunt u naaldachtige composities maken. Dit zal het nuttige gebied van het territorium winnen. Coniferen hebben een rijke kroon, dus een paar struiken en bomen zijn voldoende om een ​​bepaald gebied prachtig te versieren.
 • Mini-tuin. Als de volle bedden niet voldoende ruimte hebben, kunt u siergroenten planten die in grootte klein worden. Een andere optie is om volwaardige groenten te laten groeien, maar alleen diegenen die alleen van alle gezinsleden houden. Om het gebied te redden, kan de tuin op twee niveaus worden gemaakt.
 • Tuin op het terras of de veranda. Het kan worden georganiseerd met behulp van verticale tuinieren of planten planten in potten.
 • De organisatie van de tuin in Japanse stijl. In zo'n tuin wordt alles in het klein gepresenteerd: bomen die eeuwenoude stammen nabootsen, kleine watervallen, een rotstuin die op majestueuze rotsen lijkt, mini-struiken.In deze tuin kan iedereen zich als een reus voelen.

Geheimen van het uitbreiden van de ruimte

Om de site visueel groter te maken, kunt u verschillende technieken gebruiken:

 • Alle lijnen en vormen moeten zo vloeiend en vloeiend mogelijk zijn.
 • Het is beter om de baan glad te maken, met bochten en lussen. Hoe langer het pad, hoe meer bochten het heeft, hoe langer het duurt, en dit creëert een gevoel van bredere ruimte. Het einde van de loopbrug kan worden 'opgelost' in het groen door lianen en omvangrijke struiken op de rand van het perceel te laten vallen. Het geeft de indruk dat de tuin een voortzetting heeft achter deze wijnstokken.
 • Op de site kunt u de decoratieve composities van bloemen en tuindecoraties verspreiden. Hoe meer items u aandacht kunt schenken, hoe minder een persoon naar de gehele site als geheel kijkt en de omvang ervan beoordeelt.
 • Zorg dat u niet te veel bedden en planten plant en plant. Overmatige vegetatie zal een gevoel van congestie en rommel creëren.
 • De aanwezigheid van een minivijver zal een gebied van frisheid en lichtheid toevoegen. Je kunt een kleine vijver bouwen, druppelen, goed.Als u echter van plan bent om een ​​reservoir te maken met stromend water, moet dit punt worden gecoördineerd met zijn buren. Het geluid van stromend water kan irritatie veroorzaken en te opdringerig zijn.
 • Afgelegen gebieden van het grondgebied moeten zoveel mogelijk worden verduidelijkt Voor dit doel kunt u witte en gele bloemen rond de omtrek planten. De randen worden dus visueel verwijderd.
 • Het hek is beter om te kiezen voor de meest transparante, lichtgewicht, niet doof. Soms zijn aangrenzende gebieden te dichtbij en een zeldzaam hek creëert een ongemakkelijk gevoel. Een uitstekende uitweg zou de hekluifel zijn, die het gebied alleen verbergt wanneer dat nodig is.
 • Als een gebouw met een lege muur zich op de grens van het territorium bevindt, kunnen er spiegels aan worden bevestigd, waardoor de site visueel groter wordt. De spiegel kan groot en uniform zijn en kan een samenstelling zijn van kleine spiegels, die bovendien als een origineel decor fungeren.
 • Planten worden beter geplant rond de omtrek rond het midden van de site. Er zal dus een gevoel van in een grote en ruime tuin zijn.

Handige tips

Een paar handige tips helpen een klein gebied nog comfortabeler en mooier te maken:

 • Gebruik verticaal tuinieren. In een klein gebied zal deze methode helpen om een ​​weelderige, groene hoek te creëren. Om dit te doen, kunt u bedden met meerdere lagen gebruiken of een groene muur maken op basis van het frame en wevende planten. Het raamwerk kan dienen als bogen, roosters, hekken, gevels van gebouwen. Planten zijn beter in het kiezen van een variëteit, om geen gevoel van eentonigheid te hebben.
 • Een geweldige oplossing is het planten van planten op basis van een cascade. Kleine planten worden naar voren geduwd en hoog - op de rug. Hiervoor kunt u decoratieve potten en vazen ​​gebruiken. Met behulp van deze techniek blijkt het effect te zijn van een tuin die zich naar boven uitstrekt. Bovendien kunnen bloemen in potten en vazen ​​van tijd tot tijd worden herschikt, waardoor nieuwe composities ontstaan.
 • Verdeel de plot in zones. Een van de succesvolle technieken is de organisatie van zones met meerdere niveaus. Recreatie gebied kan op het podium worden geplaatst, en voor de tuin om een ​​lagere plaats voor te bereiden. Het is echter niet nodig om zones met verschillende grondniveaus toe te wijzen. U kunt illusies toepassen door een coating van verschillende materialen en tinten voor verschillende zones te kiezen.
 • Zaai het gazon. Hoe klein de plot ook is, vergeet niet om een ​​gazon te overwegen.Ten eerste creëert het een ideaal platform voor het planten van bedden en het samenstellen van composities, en ten tweede is het vanwege de grootte van de plot erop waarschijnlijk niet mogelijk om een ​​compleet padensysteem te bouwen met toegang tot alle hoeken van het territorium en langs het gazon te lopen.
 • Kies witte producten bij het maken van de zones met decoratieve hekken of roosters. In het beste blijven bij het lichtbereik.

Mooie voorbeelden en opties

Zelfs zo'n klein plot kan worden omgezet in een echt paradijs. De felle kleuren van het gazon zetten de variëteit aan verschillende planten op een effectieve manier in de omtrek.

Een geweldige optie voor diegenen die liever ontbijten in de frisse lucht.

Zeer effectieve optie voor registratie van de lokale omgeving. Voor de decoratie werden elementen van smeedijzer en hout gebruikt.

In de volgende video geeft een bekende Amerikaanse ontwerper advies over het verbeteren van het zomerhuisje.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer