Bergdennen in landschapsontwerp: mooie voorbeelden

 Bergdennen in landschapsontwerp: mooie voorbeelden

Bergpijnboom is een zeer populaire sierplant en neemt een leidende positie in bij de vorming van landschapsontwerp. Een grote verscheidenheid aan variëteiten en vormen laten u toe om het te gebruiken bij het ontwerpen van elke stijl van planning van het gebied.

Speciale functies

Bergpijnboom is een naaldachtige groenblijvende plant uit de dennenfamilie, met een sterk wortelgestel en een verticale penwortel die zich diep naar beneden uitstrekt.

Naaldnaalden groeien in bundels van twee tot vijf stukken, de kruin heeft een hoge vertakking en de bast is gevoelig voor schilfering.

De hoogte van hoge exemplaren is 3-4 meter, wat aanzienlijk minder is dan de hoogte van andere soorten dennen.Bijvoorbeeld, de zwarte dennen "Fastygiata", ook gebruikt bij de vorming van landschapsontwerp, heeft een hoogte van 7-8 meter met een kruiddiameter van drie meter, en de hoogte van grove den komt soms op vijftig meter.

Struiken van bergdennen groeien tot twee meteren kruipende en dwergachtige soorten hebben een hoogte van maximaal één meter. De kroon van een plant kan opengewerkte, uitgestrekte, paraplu-vormige, piramidale en eivormig-saai. De habitat van bergdennen ligt in Zuid- en Midden-Europa.

Voor- en nadelen

Bergpijnboom vormt een perfecte aanvulling op elke decoratieve combinatie vanwege de volgende voordelen:

  • het ras wordt gekenmerkt door een overvloedige afgifte van fytonciden en essentiële oliën, waardoor het genezende, verzachtende en versterkende eigenschappen heeft, vergelijkbaar met de therapeutische effecten van ceder en blauwe spar;
  • de plant is vorstbestendig en tolereert temperatuurdalingen, waardoor het in elk klimaatgebied kan worden gebruikt, met uitzondering van het Extreme Noorden;
  • de bescheidenheid van de bergdennen, evenals het goede overlevingspercentage van jonge scheuten, maakt het mogelijk om deze soort in droge gebieden met kale grond te planten;
  • Esthetische uitstraling met een grote verscheidenheid aan kroonvormen en boomafmetingen, trekt terecht ontwerpers en stelt u in staat om de meest moedige beslissingen in het ontwerp van de site te belichamen.

De nadelen van de soort zijn intolerantie voor verhoogde luchtvervuiling en overmatige schaduwwerking van het terrein.

Soorten bergdennen

Bij het ontwerpen van landschapsontwerp worden verschillende variëteiten gebruikt, die verschillen in grootte, vorm van de kroon en kegels, evenals in het uiterlijk van de naalden.

Varella

Deze variëteit wordt vertegenwoordigd door sierheesters met een dichte bolvormige kroon. De hoogte van een volwassen plant kan oplopen tot anderhalve meter. Verschillen in de lengte van jonge en oude naalden creëren een ongewoon effect: de kroon ziet er pluizig en goed gekleed uit.

Vanwege de hoge droogtetolerantie worden bomen van deze variëteit vaak gebruikt om de rotsachtige helling en een grote alpine glijbaan te ontwerpen.

Stijve donkergroene naalden zien er goed uit op de achtergrond van grasvelden en steencomposities.

Winter goud

Het is een struik met een hoogte van één meter en heeft een bolvormige bolvormige kroon.

Zeer spectaculaire plant, krijgt een gouden tint in de herfstperiode en geeft de ruimte een feestelijke uitstraling.In de winter wordt de struik het centrum van de landschapssamenstelling en verandert het saaie uiterlijk van het koude seizoen merkbaar, en kleine donkerbruine kegels voegen een esthetische en pikante uitstraling toe aan de boom.

In de zomer hebben de naalden een rijke smaragdgroene tint en geven de landschapscombinatie een elegante uitstraling. Wordt vaak gebruikt voor het samenstellen van coniferen, bij het maken van rotstuinen en als haag.

De plant is windbestendig en harmonieus gecombineerd met heide en wintergroene rotsen.

Pinus mugo gnom

Het wordt vertegenwoordigd door een langzaam groeiende struik, die in veertig jaar uitgroeit tot een hoogte van twee meter en geen constante bewaking van de kroonvorm en de regelmatige correctie vereist.

De naalden hebben een donkergroene kleur en onderscheiden zich door hun vermogen om te schitteren en schitteren in de zon. Dit geeft de boom een ​​feestelijke uitstraling en bezielt zichtbaar het landschap.

Gnom combineert perfect met stenige structuren en kan worden geplant in rotstuinen, rotstuinen, conifer mixborders, maar ook op loggia's en open terrassen. Deze variëteit wordt beschouwd als de meest resistente tegen de invloed van agressieve externe omgeving en zware sneeuwbedekking.

Pinus columnaris

Het heeft een kegelvormige kroon en gedraaide gebogen naalden, wat de takken een plechtige en elegante uitstraling geeft. Tijdens de bloeiperiode krijgen de helmknoppen van de mannelijke bloeiwijzen een felgele tint, waardoor de boom elegant en ongewoon is.

Deze variëteit verdraagt ​​geen donkere ruimtes en wordt niet aanbevolen voor planten in warme en droge klimaatzones. Het behoort tot langzaam groeiende soorten en bereikt in enkele decennia een hoogte van drie meter.

Denen scheert goed en kan zowel als een enkel geplant element en in groepscomposities worden gebruikt.

Pinus dweilen

Het heeft een dikke kroon in de vorm van een halfrond en past harmonieus in het ontwerp van de tuin. Planten zijn vorstbestendig, maar ze kunnen de schaduw helemaal niet uitstaan. Geplant in open en goed verlichte gebieden.

De naalden hebben een donkergroene kleur, waarop een blauwachtige raid duidelijk zichtbaar is. Vanwege de stabiliteit van de kroon vereist de boom geen nauwkeurig en complex trimmen.

Het kan worden gebruikt voor de decoratie van rotstuinen en tuinen.

Pinus mugo mughus

Het is een kruipende halfdwergden en wordt veel gebruikt bij de vorming van borders en heggen. Ziet er harmonieus uit, zowel in de samenstelling van mengmixers voor mixers als gemengde combinaties van combinaties.

Beleeft het landschap goed en is perfect bestand tegen zware sneeuwbedekking. Een volwassen boom heeft donkerbruine miniatuurbultjes en wordt vaak gebruikt bij het ontwerpen van rotstuinen. Planten van dit ras hebben extra water nodig en verdragen geen schaduw.

Pinus ophir

Het is een dwergstruikplant. Het heeft een zeer weelderige kroon, die in de winter een felgele schaduw krijgt en andere wintergroene coniferenbomen effectief in de schaduw stelt

De maximale groei van de boom is 80 centimeter, de plant is zeer gevoelig voor de vervuiling van de stedelijke lucht en is meer geschikt voor de decoratie van voorstedelijke gebieden.

Pinus mugo pumilio

Het is een lage struik met een maximale hoogte van anderhalve meter en een rijke spreidende kroon.

Het snijdt goed en is ideaal voor het decoreren van gemengde composities met de aanwezigheid van bladverliezende planten. "Pumilio" heeft stijve korte naalden, die groeien in de vorm van een koepel en een heel ongewoon uiterlijk hebben.

Pinus mugo chao-chao

Het is de laagste soort bergdennen. Een volwassen plant bereikt amper een hoogte van vijftig centimeter.De felgroene kroon heeft een regelmatige halfronde vorm en is bij uitstek geschikt voor de vorming van een rand en in het ontwerp van rotstuinen.

Litomysl

Deze geënte bergpijnboom op de shtambe is erg populair voor het ontwerp van de tuin in de Japanse stijl, evenals voor de vorming van het ecosysteem van alpenglijbanen.

De plant is als volgt: op een lange en dunne stam is een bolvormige kroon van de juiste vorm, met donzige, donkergroene naalden.

De grootte van deze dwergboom is niet groter dan 30 centimeter. De plant wordt beschouwd als langzaam groeiend en voegt slechts drie centimeter per jaar toe.

Voor het planten, wordt het aanbevolen om leemachtige grond of zure grond te gebruiken.

De boom is pretentieloos en wordt vaak gebruikt voor de decoratie van het pand.

Interessante opties

Bergpijnboom is een belangrijk element in landschapsontwerp. Vanwege de variëteit aan variëteiten en schakeringen, kan de plant zowel een centrale figuur zijn, waaromheen de compositie is samengesteld, en fungeren als een organische toevoeging aan de eerder gevormde combinatie.

De klassieke combinatie van coniferen, bladverliezende heide soorten zullen elk gebied transformeren en zullen geen grote uitgaven vergen.

Conifer Mixborder: de pluizige kroon van een bergpijnboom fungeert als een secundair element van de compositie en benadrukt de strengheid van de elegante sparrenvormen.

Harmonie van stenen en naalden diversifieert het landschap en maakt een stijlvolle datsja.

Bergdennen in de vorm van een enkele landing bij de registratie van de rotstuin zal het middelpunt van de aandacht zijn en het terrein versieren.

De nabijheid van de grootbloemige planten geeft de compositie een elegante en romantische uitstraling.

Bergpijnboom is de perfecte oplossing voor het creëren van stijl. "Bonsai".

Een boom met een piramidale kroon is perfect voor gazonontwerp.

Bergpijnboom is een universeel element van landschapsontwerp. De plant heeft geen nadelige invloed op andere soorten. Het kan zowel in klassieke tuinruimtes als in exclusieve composities worden geplant.

Deze den is vrij onpretentieus in de verzorging en heeft een gunstig effect op het lichaam.

Zie de volgende video voor meer informatie over hoe u een bergpijnboom plant en hoe u er voor zorgt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer