Kenmerken van het landschapsontwerp van een kleine tuin

Kenmerken van het landschapsontwerp van een kleine tuin

Een kleine tuin is anders. Er wordt aangenomen dat een klein gebied in de buurt van het huis, beplant met bomen, de tuin is. Niet alles is zo eenvoudig: het kan op verschillende niveaus in het appartement of op de veranda worden verbroken.

Wees niet boos over de grootte van de tuin, een beetje minder duur, makkelijker om voor te zorgen, en het ziet er niet slechter uit dan het dure tuinlandschap. Zelfs een kleine ruimte is geschikt voor een groot aantal bomen, struiken en bloemen. En als u ze correct landt, kunt u het territorium visueel uitbreiden.

Hoe te organiseren?

Werken aan het ontwerp van een kleine tuin is interessanter dan het maken van een groot gebied.De vruchten van je werk zijn direct zichtbaar, zonder jaren te hoeven wachten als de bomen groeien. En nog belangrijker, het is leuk om het zelf te doen. Het is alleen nodig om rekening te houden met enkele kenmerken van de miniatuurruimte.

Een kleine tuin kan verloren gaan op de achtergrond van een groot huis. Om dit te voorkomen, wordt het geïsoleerd door de grond te heffen.

Een kleine, goed gevormde heuvel rondom het huis vermindert het belang van het gebouw en laat de tuin de aandacht trekken.

Als je bezig bent met ontwerpen, moet je onthouden dat de objecten vergelijkbaar moeten zijn met de grootte van de site. Rommel zijn grootschalige faciliteiten niet op. Paden, schommels, banken, terrassen zijn gebouwd met een voorkeur voor lichtgewicht materialen. Als decor is het beter om heggen en struiken te gebruiken. Dovenhekken moeten worden verlaten, het zal een gevoel van isolatie veroorzaken.

Het is goed om de technieken van een wilde en verwaarloosde tuin in een klein gebied toe te passen. Het zijn de tricks, niet de echte rel van wiet.

Een overvloed aan lege ruimtes ziet er slecht uit in kleine gebieden, maar oververzadiging is onaanvaardbaar, alles moet worden geplant en harmonieus worden gebouwd.

Als u vegetatie voor de tuin selecteert, moet u rekening houden met de groei. Het is daarom beter om laaggroeiende bomen en kleine struiken te planten.Wijnstokken nemen niet veel ruimte in, ze beheersen de verticale ruimte, maskeren muren en hekken. Het zou winterharde planten moeten oppakken, dan zal het na de winter niet leeg worden.

In het midden van de site is het beter om een ​​frisgroen gazon te plaatsen, omgeven door een plantmassa. Als je coniferen plant (jeneverbes, taxus), zullen ze de tuin aantrekkelijk maken, zelfs in de winter. Heesters moeten worden verdund met bloembedden met felle kleuren.

Ook bij de ingang van het huis kunt u de bloembedden breken. Als je ze van verschillende formaten maakt, zullen ze visueel volume creëren. Moet rekening houden met de seizoensgebondenheid van planten, ze moeten bloeien vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar en elkaar vervangen.

Vloeiende lijnen, bijvoorbeeld kronkelige paden, helpen de ruimte uit te breiden. Dezelfde taak wordt opgelost door composities van bloemen die zich tussen bomen en gebouwen bevinden. Als u de paden in de struiken richt, kunt u het effect van oneindige ruimte creëren.

De tuin is goed ingericht met decoratieve elementen in de vorm van beekjes, een kleine vijver, een waterval of beeldjes van sprookjesfiguren. Op de priëlen, de muren van de huizen, kun je bloempotten met bloemen uithangen, composities van steen en hout rangschikken, eventuele onregelmatigheden en willekeur zorgen voor extra volume.

Het is beter om grote, heldere bloemen te planten in de buurt van de muren van het huis en in afgelegen gebieden, hierdoor worden de grenzen van de site visueel verplaatst.

Stijl selectie

Welke stijl de voorkeur heeft, hangt af van de smaak van de gastheer.

  • Reguliere stijl houdt van alles in de juiste volgorde. De lijnen waarlangs de bloembedden worden gebroken, moeten symmetrisch zijn, de paden recht, alle vormen van de bedden moeten geometrisch correct zijn en overeenkomen met de grootte van de plot. Gazon en struiken moeten netjes worden bijgesneden.
  • Natuurlijke stijl geeft je meer verbeeldingskracht. Hier kan alles ongelijk en gestroomlijnd zijn. Geen rechte lijnen en duidelijke geometrie. Je kunt het natuurlijke terrein verslaan en verschillende thematische zones creëren.
  • Minituin in Japanse stijl. Zijn principe is groot in het klein. Miniatuurbomen, naar buiten toe vergelijkbaar met eeuwenoude reuzen, landen op een kleine ruimte, een klein waterlichaam dat de zee imiteert, omgeven door rotsen en rotsen. In zo'n tuin passende figuren van pagodes, bruggen en Japanse lantaarns. Meerjarige groenblijvende planten worden geselecteerd omdat de Japanse tuin de eeuwigheid symboliseert.
Mini-tuin in Japanse stijl
Natuurlijke stijl

Recreatiegebied

Er moet ook op het recreatiegebied worden gelet.In een kleine tuin ziet een klein terras er goed uit, het kan worden gebruikt om buiten te dineren. De samenstelling van de tuin moet zodanig worden gebouwd dat, zittend op het terras, de hele omgeving aangenaam is voor het oog.

Zorg goed voor een recreatiegebied in de vorm van een kleine binnenplaats. Een tafel met een bank en een kleine schommel is voldoende. In de buurt is een vijver met een brug of een waterval. Het is op zo'n plek dat integriteit met de natuur wordt gevoeld.

Verticale composities

De kleine tuin mist horizontale oppervlakken. De uitweg is simpel - je moet de verticale beheersen. Stenen composities - alpine heuvels, zullen helpen om de tuin naar boven te richten. Ze zijn beter in de verste hoek geplaatst, zodat u het algehele beeld van de tuin kunt waarderen.

Voor verticale composities geschikte meerbloemige bloembedden, bloembedden van banden, planten op planken. Bogen, hekken, tuingrills, prieelwanden zijn gevuld met groen.

Beheers de hoogte van de klimmers: wilde druiven, klimop, hop, clematis.

Als u ze plant, moet u rekening houden met de toestand van de grond, schaduw en andere factoren.

Met behulp van een klimroos kun je de boog boven de bank in het recreatiegebied versieren en, doorgaan met het thema, de voltooide composities met rozen in containers rangschikken.

In kleine gebieden is het goed om planten in bloempotten te gebruiken.Van deze zijn samengesteld uit verschillende meerlagige composities, die, indien gewenst, altijd kunnen worden gewijzigd. Vazen met bloemen hangen goed aan de muren van het huis, onder het plafond van de veranda, op het terras. In dergelijke potten voelen viooltjes, begonia, petunia, fuchsia en postelein zich goed. Je kunt planten gebruiken en tuinieren en verschillende soorten sla, zuring of zelfs aardbeien laten landen.

bomen

De bomen in de tuin kunnen overeenkomen met de smaak van de eigenaar, maar bedenk wel dat door het planten van naaldbossen de tuin er levend uitziet tijdens het koude seizoen. Dit betekent niet dat er in de tuin alleen maar een hype is. Je kunt prachtige bloeiende bomen planten.

Netjes, fragiel, met een weelderige sappige kroon, bomen passen in elk klein gebied. Maar liefhebbers van grote bomen moeten hun voorkeuren niet veranderen. Je kunt zo'n boom precies in het midden van het perceel plaatsen en het hele landschapsontwerp maken, te beginnen bij deze prachtige reus. Recreatie gebied, gelegen aan de stam, zal worden bedekt met een dikke schaduw, zelfs op de heetste dag. Met zo'n krachtig accent, ziet de hele kleine tuin er respectvol uit. Rustend in de schaduw, kunt u de cirkelvormige indeling van de hele tuin bewonderen.

Tuinpaden

Bij het maken van tracks kunt u elk materiaal gebruiken, zowel ultramodern als natuurlijk (stenen, zand, delen van bomen). Maar voor een klein perceel, hoe deze paden zich in de tuin bevinden, is van groot belang. De kronkelige paden buigen de ruimte en zien er langer uit, de reis erlangs is langer, van waaruit de tuin groter lijkt.

Waar het gebied duidelijk zichtbaar is, moet je de transversale paden maken, en de lengtewinden tussen bloembedden en bloempotten, waardoor de illusie van een grote ruimte ontstaat. De paden gaan nergens op mysterieuze wijze. Voor dit effect moeten ze naar het dichte groen worden gestuurd.

vijver

Om langs de kromme paden van een kleine tuin te lopen, was het niet mogelijk om het helemaal te repareren, het is noodzakelijk om na te denken over afleidingen. Met deze taak kan elk wateroppervlak goed worden behandeld. Ze fascineert, fascineert, het is altijd leuk om haar reflectie in haar te zien. Een dergelijk reservoir zal weinig ruimte innemen en de voordelen ervan zijn voelbaar.

Je kunt een kleine vijver in twee niveaus bedenken, gescheiden door een brug of een mini-waterval. Wat betreft het nabije watergebied, is het beter om het te zaaien met vocht-houdende vegetatie, het uit te leggen met kleine steentjes (met grote stenen zal het reservoir nog kleiner lijken).

Dus, met behulp van kleine trucjes, is het mogelijk in de verbeelding van een persoon om een ​​onbeduidend territorium groot en belangrijk te maken, waardoor je lange tijd kunt wandelen en veel kunt kijken, telkens als je iets nieuws ontdekt. Dit is de kunst van het ontwerpen van een minituin.

Hoe u een kleine site plant, leert u van de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer