Hoe kies je hoogwaardig en mooi kunstgras?

Kunstgras - een alternatief voor natuurlijke vegetatie. Het kan overal worden geplaatst en gebruikt het om vloeren, meubels, binnen- en recreatiegebieden, maar ook sportarena's te versieren. Kunstgras wordt niet vertrapt en blijft nog lang aantrekkelijk en vooral - veilig.

Speciale functies

De eerste kunstgras werd uitgevonden om sportstadions te ontwerpen. Immers, zoals u weet, is levend gras, onderworpen aan een constante fysieke impact, niet in staat om zijn oorspronkelijke uiterlijk, frisheid en integriteit te behouden. En vaak wordt het gewoon vertrapt en moet je de resulterende "kale plekken" op het gazon opvullen.

Eerder, vóór de creatie van synthetische vegetatie, kregen ze speciaal, resistenter gras, dat echter niet bestand was tegen alle sportactiviteiten.Bovendien vereiste het speciale dure zorg, en de teelt kostte veel moeite en was zeer tijdrovend.

50 jaar geleden vonden ze echter een oplossing voor dit probleem in de vorm van nylon, waarvan het gazon erg op het tapijt leek. De installatie van rollen was nu niet moeilijk en kon zowel in gesloten als in open arena's worden uitgevoerd. En nog belangrijker - in gebieden waar het echte gras gewoon niet kan overleven. Het is niet verwonderlijk dat landschapsontwerpers aandacht besteedden aan deze dekking, omdat tuinieren niet overal mogelijk was. Bijvoorbeeld, waar kinderen of huisdieren constant spelen, maar ook op schaduwrijke plaatsen.

Modern kunstgras is gemaakt van polyethyleen en polypropyleen. Dit zijn redelijk resistente soorten plastics die bestand zijn tegen zware belastingen. Opgemerkt moet worden dat de inrichting van een gazon niet identiek is van verschillende merken, hoewel uiterlijk zij praktisch niet van elkaar verschillen.

Naarmate de populariteit van synthetische coating groeide, werd de scope aanzienlijk uitgebreid:

 1. Kassen en serres versieren: het is een soort groene route.
 2. Als een schone vloer op terrassen of balkons.
 3. Groen gebied rond de zwembaden.
 4. Een veilige speelruimte creëren in de buurt van kinderspeelplaatsen of speelplaatsen.
 5. Raamdecoratie, zomerspeelplaatsen in cafés en restaurants, maar ook op verschillende tentoonstellingen.
 6. Decoreren van de onooglijke gebieden in het woongebouw.

voordelen

Omdat het originele kunstgras speciaal voor voetbalvelden is geleverd, heeft het een aantal onbetwiste technische voordelen. Ze heeft geen speciale zorg nodig, het is bestand tegen vuil, aarde en directe ultraviolette stralen. Afhankelijk van het doel waarvoor het gazon werd gelegd, heeft het de volgende positieve eigenschappen.

Registratie van speelplaatsen voor kinderen:

 1. Je kunt de hele dag zonder tijdslimiet spelen. Live gazon betekent niet meer dan twee uur spelen of sportevenementen volgens de regels van de operatie.
 2. Met de juiste installatie van de coating vocht erin wordt niet vertraagd. Veranderingen in de luchttemperatuur hebben ook geen invloed op de toestand van het gras. Met andere woorden, het tapijt is niet afhankelijk van het weer of het seizoen.
 3. De veerlaag speelt een schokabsorberende functie en vermindert de belasting van het bewegingsapparaat.Het is minder traumatisch als je erop valt en laat geen schaafwonden achter tijdens het glijden.
 4. De coating is altijd gelijkmatig en glad, alsof het veld een beetje vochtig is. Dit maakt het mogelijk om op een comfortabele manier actieve spellen te spelen en te sporten.

Bij het maken van het grondgebied van woonwijken en landschapsontwerp:

 1. Het registratieproces kost erg weinig tijd. Om een ​​goed gazon te laten groeien, moet u gras maaien, bemesten, watergeven en andere onderhoudsprocedures uitvoeren. Het kost tijd en geld. Synthetica heeft dit allemaal niet nodig.
 2. Je kunt gebieden leggen waar planten hard groeien of niet overleven. Ook kunt u slechts een paar dagen elk landschapsproject uitvoeren en een prachtig gazon "verbouwen".
 3. Het is niet nodig om regelmatig te maaien, water geven, etc.
 4. Het materiaal is absoluut veilig voor kinderen en huisdieren. Het stoot geen schadelijke stoffen of geuren uit en kan gemakkelijk worden gereinigd met water.

En, ten slotte, kunstgras duurzaam. Hij verplettert niet, behoudt zijn vorm, kleur. Sommige fabrikanten beloven een maximale levensduur van 20 jaar zonder essentiële materiële schade.

tekortkomingen

Overal worden mensen omringd door structuren van metaal, glas en beton, zoveel mensen geven de voorkeur aan echte, levende vegetatie.

Kunstgras heeft ook de volgende negatieve eigenschappen:

 1. Hoe duurder het materiaal en hoe moeilijker de montagemethode, hoe meer geld u moet betalen. Besparingen van het leggen van onzorgvuldig gras zullen zich manifesteren, maar pas na enige tijd.
 2. Kwaliteit is afhankelijk van de kosten. Je moet niet verwachten dat goedkoop materiaal zal verschillen in uitstekende uiterlijk, slijtvastheid en veiligheid voor anderen.
 3. Opwarmen Hoewel de vezels niet vervagen bij blootstelling aan direct zonlicht, zijn ze onderhevig aan hitte. Sommige eigenaren melden dat de temperatuur van het canvas tot 60 graden kan stijgen en ongemak kan veroorzaken.
 4. Valse gazons kunnen niet altijd worden gerecycled. In dit geval vervuilen ze de omgeving. Daarom moet u, voordat u koopt, geïnteresseerd zijn in de fabrikant over het verwerken en afvoeren van de goederen.

types

Kunstgras verschilt qua apparaat, werkwijze en functionaliteit. Daarom is het noodzakelijk om te overwegen voor welk doel de coating zal dienen.

Er zijn verschillende soorten coatings:

 1. Nezasypnoy. Het wordt gebruikt als een exclusief decoratief element voor landschapsontwerp, zo dicht mogelijk bij de grasmat. Als u actief op een dergelijk gazon loopt, worden de grassprieten verpletterd, soms uitgetrokken, wat in strijd is met het esthetische uiterlijk van de coating.
 2. Poluzasypnoy. Deze coating heeft een substraat met plastic draden. Tijdens de installatie zijn ze bedekt met zand van kwarts. Door de rubberen basis van het substraat, accumuleert het water zich niet in de coating. Meestal gebruikt voor het afwerken van speeltuinen, villa's, voor vloeren in sportcomplexen of recreatiegebieden.
 3. Sediment. Deze weergave is bedoeld voor plaatsen met grote menigten mensen of voetbalvelden. Dit komt omdat rubberen kruim en zand zich tussen de vezels bevinden, waardoor de wrijvingskracht vermindert en de levensduur van het web wordt verlengd. De villi zelf zijn gemaakt van dicht polypropyleen. Gazonvuller bestaat uit geschuimde polymeren.

Ook verschilt het gras in de hoogte van grassprieten en doel. Gazon is decoratief en speciaal. De eerste wordt gebruikt in landschapsontwerp, landschap en camouflage. Special is ontworpen voor sportarena's en speelplaatsen.Voor verschillende sporten verschilt het in de dichtheid van het canvas en de hoogte van het gras.

Tips om te kiezen

Volg deze tips om de juiste keuze te maken:

 • U kunt kunstgras kopen op internet, rechtstreeks van de fabrikant of in een gespecialiseerde winkel. Zowel die als andere methoden hebben hun voordelen. Door het product in winkels te kopen, kan het product worden bekeken en aangeraakt. Maar om het hele assortiment te inspecteren, zult u hoogstwaarschijnlijk verschillende winkels moeten bezoeken. De online winkel heeft een breed scala aan producten, maar ze kunnen alleen bij levering worden bekeken. Er bestaat een risico om te worden misleid. Voordat u een aankoop doet, moet u daarom vertrouwd raken met de garantie en de methoden voor het retourneren van geld.

Het is alleen nodig om een ​​gazon van vertrouwde fabrikanten en verkopers te kopen, daarvoor is het de moeite waard beoordelingen van klanten te bekijken om vals spelen te voorkomen.

 • Moderne technologieën maken het mogelijk om gras te creëren dat bijna volledig identiek is aan natuurlijke vegetatie. Wanneer u kiest tussen buitenlandse en binnenlandse fabrikanten, moet u vertrouwen op certificaten en recensies van klanten.Omdat zowel die als anderen niet inferieur aan elkaar zijn in de kwaliteit van gefabriceerde producten.
 • Voordat u een gazon koopt, moet u alle beschikbare modellen in het assortiment bekijken. Let goed op hoe het tapijt eruit ziet en waar het van gemaakt is. Moeilijk te raken en glanzend gazon, hoogstwaarschijnlijk, verwijst naar goedkope merken en is het meest geschikt voor decoratief ontwerp.
 • We kijken naar de hoogte en de dikte van vloeren. En ook, welke vulstof wordt gebruikt: zand of rubberkorrels. Lange en donzige stapel is geschikt voor het dichten van eventuele defecten. Maar hoe langer het gras, hoe groter de waarde ervan.

Wanneer u een aankoop doet, moet u de verkoper vragen om het kwaliteitscertificaat te tonen en een garantie af te geven. Om niet misleid te worden en geen goederen van lage kwaliteit te kopen. Populaire modellen van kunstgras:

 1. Vanille gras.
 2. "Pennisetum".
 3. "Papyrus".
 4. "Vosstaart."
 5. "Lime".

Hoe te leggen?

De technologie om een ​​rol kunstgras te monteren is niet zo eenvoudig als op het eerste gezicht lijkt. Om ervoor te zorgen dat het lang meegaat, moet de styling correct zijn, vooral als wordt besloten om het canvas met uw eigen handen te leggen.

Het belangrijkste is om het oppervlak waarop het materiaal zal worden gehecht grondig voor te bereiden. Voordat u aan het werk gaat, moet u nauwkeurig het gebied berekenen en de vorm bepalen en de resultaten vervolgens naar een rol overbrengen. Zo is het minimumaantal naden en afval.

De basis voorbereiden

Aan de basis hebben verschillende basisvereisten:

 1. Gebrek aan vuilnis.
 2. Glad oppervlak.
 3. Als het aarde is, moet het dicht zijn, en broosheid elimineren.

Het werk begint dus met een volledige reinigingssite. Verwijder onkruid en andere onnodige vegetatie met mechanische of chemische middelen. Het is belangrijk om alle vuil te verwijderen dat de integriteit van de coating kan beschadigen. Als de fundering aarden is, dan egaliseren we tegelijkertijd het oppervlak, vullen we de gaten op, vullen we de putten met aarde. Na al deze manipulaties zetten we de grond stamp.

Het is raadzaam om de horizontale positie van de voet met een laser niveau te controleren. De optimale waarde: van 3 tot 6 mm helling per 1 meter. Deze waarde is vooral belangrijk bij het leggen van een rol op beton. Als er zand in het gebied is, moet dit worden verwijderd.Condenseer vervolgens het geopende reservoir en plaats er een drainagelaag op.

Overmatige verwijdering van vocht

Om het oppervlak van het gazon te beschermen tegen vochtophoping, bijvoorbeeld tijdens regen of sneeuw, moet de uitstroom worden verzekerd. De vloeistof kan direct onder het web uitlekken en blijven hangen. Om een ​​dergelijk resultaat te voorkomen, dient u de drainage op voldoende diepte in te stellen.

Deze taak zorgt voor een perfecte gazonondergrond van klein en medium grind. Voordat u begint met het leggen van een rol met gras, moet u dit gebied met water vullen om gebieden met bodemdaling te identificeren. Als ze worden gevonden, moet het land worden toegevoegd aan deze plaats.

steun

Onder elke basis wordt zijn eigen substraat gemaakt, dat uit een ander aantal lagen bestaat.

Betonnen voet:

 1. Kunstgras.
 2. Geosynthetisch materiaal.
 3. Gewapend beton.
 4. Grind 20 en 40 mm.
 5. Geotextiel.
 6. Zand.
 7. Geotextiel.
 8. Voorgecompacteerde grondlaag.

Bodem van grind en zand:

 1. Kunstgras.
 2. Granietschermen 1 en 5 mm.
 3. Grind 5 en 20 mm.
 4. Geotextiel.
 5. Zand.
 6. Geotextiel.
 7. Voorgecompacteerde grondlaag.

Basis van grind:

 1. Kunstgras.
 2. Rubberen kussenrug.
 3. Kleine granieten screenings.
 4. Groot grind.
 5. Geotextiel.
 6. Voorgecompacteerde grondlaag.

Deze voorbeelden worden gegeven voor professionele decoratieve werken of ontwerp van sportvelden. Het aantal lagen kan worden verminderd als de belasting op het gazon klein is.

Installatie van kunstgras

 1. Pak de rol en kom tot rust in één richting. Naar villi stonden letterlijk in één richting gekanteld.
 2. We leggen het doek precies op zijn plaats, maar als de randen gebogen zijn, maken we een overlap van maximaal 10 cm.
 3. We laten het materiaal een dag liggen zodat het volledig zal ontbinden en kleine defecten van het gras zullen verdwijnen.
 4. Het is noodzakelijk om de rol in het midden van de overlap te snijden met een briefpapiermes of een schaar met behulp van een liniaal en krijt.
 5. Trek de randen van de twee doeken los en kijk hoe stevig ze in elkaar passen. De opening ertussen mag niet groter zijn dan 1 mm.
 6. Daarna verbinden we de randen van de gazondoeken met een spanningsnietmachine of een verbindingsband. De instructies moeten de verbindingsmethode specificeren.

Voordat we het gazon op de grond leggen, vallen we in slaap in zand of brokken rubber. Deze procedure wordt alleen uitgevoerd voor vulling en soms voor halfvullende grassoorten. Daarna leggen we de randen vast met tuinhaken, draad, latten of spijkers.

Handige tips om het werk te vergemakkelijken:

 1. Breng een tweecomponentenlijm aan op de verbindingstape en maak het beter met een troffel met tanden (3-5 mm). In dit geval steekt de overtollige lijm niet uit op het canvas.
 2. Tijdens het werk mag er geen stof op de tape vallen, bladeren en afval (stekken) blijven plakken.
 3. Op de verse aangemeerde randen moet je een zwaar voorwerp plaatsen zodat ze beter grijpen.
 4. Het is beter om zand en korrels te verdelen met een hark, bezem of zaaimachine.

Een juiste installatie is een garantie dat kunstgras een lange tijd meegaat.

Hoe te geven?

Een goede installatie is belangrijk, maar net zo belangrijk is de goede verzorging van de coating.

Hier zijn geen speciale gereedschappen nodig en het proces zelf kost wat tijd:

 • Een keer per zeven dagen moet je het gazon kammen, dit zal helpen om te borstelen. Het is noodzakelijk voor het feit dat het vulmiddel gelijkmatig werd verdeeld, en het dutje bleef pluizig en verheven.
 • In de herfst is het noodzakelijk om gevallen bladeren dagelijks schoon te maken met een lichtgewicht hark zodat de kwaliteit van het gras niet verslechtert.
 • Onkruidgras groeit zelden door het gazon, omdat het textiel voorkomt. Soms kan het echter zijn weg vinden tussen de tegels, door de vloer zelf of dichter bij de muur. Daarom moet de omtrek ingelijst worden.Als echter onkruid wordt opgemerkt, moeten deze worden verwijderd.
 • Scherpe voorwerpen, kauwgom, sigarettenpeuken kunnen de integriteit van de coating aanzienlijk beschadigen.
 • Op de coating kan niet lopen in schoenen die zijn verontreinigd met aarde of natuurlijk gras. Ook verboden schoenen met spikes.
 • Op kinderspeelplaatsen of op plaatsen waar huisdieren lopen, kan de coating worden behandeld met speciale goedgekeurde bacteriedodende stoffen.
 • Sneeuw of vorst kan alleen worden schoongemaakt met een bezem of ander veilig gereedschap. Het is beter om ze te reinigen als de lucht warmer wordt en de sneeuw en het ijs smelten, om de stapel niet te beschadigen.
 • Bij warm en droog weer moet het gazon bevochtigd worden met water.
 • Tenminste eenmaal per zes maanden is het noodzakelijk om een ​​nieuwe vulstof toe te voegen om vervorming van de structuur te voorkomen.
 • Kunstgras hoeft niet te worden geknipt.

beoordelingen

Veel kopers zijn bezorgd over de milieuvriendelijkheid van dergelijke producten. Op dit moment zijn er echter modellen die opnieuw kunnen worden gerecycled. Verduidelijk dit punt bij het kopen.

Over het algemeen zijn klanten tevreden over de kwaliteit van de dekking. Besteed aan de aanschaf en installatie van geld loont.Vaak zijn er opties wanneer kunstgras wordt gecombineerd met levende planten.

Prachtige voorbeelden

Vanwege zijn eigenschappen heeft kunstgras een brede verspreiding in verschillende richtingen. Vooral vaak is het te vinden in een gebied als landschapsontwerp.

Ook wordt gras gebruikt voor decoratie: kinderspeelplaatsen, recreatiegebieden (parken), voetbal- en sportvelden.

 • Voetbalvelden. Natuurlijke grasmatten in de velden waren lange tijd de enige optie. De zorg voor hem was echter moeilijk, en tijdens de operatie werd de coating onvermijdelijk vervormd. Daarom werd besloten om het natuurlijke gras te vervangen door alternatieve synthetische vezels. Zo ontstond het eerste nylon gazon, dat uitstekende kenmerken had, het volledig de grond bedekte, waardoor het werd geïsoleerd. Hij werd vervangen door eenvoudiger en goedkoper om materialen uit polyethyleen te vervaardigen. Dit plastic overleeft goed in het Russische klimaat en wordt gekenmerkt door een lange levensduur en een hoge slijtvastheid.

De kleur van de coating kan worden gemengd: groen met een roze rand of zelfs wit.Je kunt zo'n dekking letterlijk overal neerzetten, maar nogmaals is de grond geïsoleerd en daarom mist de aarde zuurstof.

 • Het interieur. Maak kamers en gebouwen, gebruik een speciaal tapijt. Hij kan verschillende kleuren hebben. Het vergelijkbare tapijt past perfect in praktisch elk interieur en verschilt in pretentieloze vorm. De coating heeft een natuurlijke groene kleur.

Kunstgras kan elk probleemgebied versieren en ze voor de ogen verbergen of een helder en ongebruikelijk accent geven. Ook kan het gras enkele interieurartikelen worden verstrekt.

 • Gebied in de voorsteden. Als u een gazon voor de buitenwijken koopt, moet u zich niet alleen richten op de kosten, maar ook op zachtheid en elasticiteit. Bijvoorbeeld materiaal uit propyleen. Hiermee kunt u eenvoudig de trap schikken, maar deze is niet bedoeld voor recycling. Bij het kiezen van kleur is het beter om de keuze voor producten met een ondoorzichtige en natuurlijke tint te stoppen. Ze gaan heel lang mee. Grassprietjes van 7 mm hoog, rollengte 25 m, kleur is meestal groen. Het kan worden gelegd als een decoratief tapijt, maar het is onderworpen aan sterke verwarming.
 • Landschapsontwerp. Kunstgras - gewoon een uitkomst voor ontwerpers, omdat er geen rekening hoeft te worden gehouden met de specificiteit van het terrein en het type grond.Bovendien kunnen deze modellen verschillende kleuren hebben, waarmee u ermee kunt experimenteren. De hoogte van de stapel is 20 cm, de lengte van de rol is 25 cm en de kleur kan roze, rood of anders zijn.

Pluspunten - in een heldere en ongebruikelijke kleur en eenvoudige zorg. Maar de kleur verdwijnt vrij snel.

 • Afwerking vloeren. Zo'n tapijt kan de structuur van een natuurlijk gazon nabootsen en helpt bij het creëren van uw eigen groene hoek of een plek om te spelen (bijvoorbeeld golf) in uw huis. Hoogte van de stapel is 5 mm, de lengte van een rol is 25 cm. Kleur is natuurlijk, groen. Veilig voor mensen met allergieën, antislip.

Kunststof gazon is het geesteskind van menselijke handen. Ondanks enkele tekortkomingen is dit over het algemeen een goede optie voor een breed scala aan doeleinden. Hiermee kunt u ook ongebruikelijke interieuroplossingen creëren die niet mogelijk zijn met levend gras.

Hoe je kunstgras kiest, zie de volgende video.

Hoe het proces van het leggen van kunstgras, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer