Wat moet het landschapsontwerp van de site voor het huis zijn?

Rust, stilte, maximale fusie met de natuur, de afwezigheid van stadsdrukte en drukte - dat is wat inwoners van grote steden motiveert om landhuizen te kopen. Constructies, verwijderd van steden, worden gezellige plaatsen, die oog en ziel behagen met prachtige vegetatie. Ze worden plekken waar je niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel kunt ontspannen. Daarom is de vraag hoe het landschapsontwerp van de site voor het huis moet zijn, zorgen baren alle eigenaren van een dergelijke unieke eigenschap.

Speciale functies

Landschapsontwerp van een kleine binnenplaats of een groot perceel - in eenvoudige bewoordingen betekent verbetering van de landoppervlakte van het perceel in de achtertuin van een herenhuis of een ander type privé-vastgoed.Mooie bloembedden op het grondgebied, nette paden, verschillende vegetatie en decoratieve elementen maken de tuin goed verzorgd en esthetisch aantrekkelijk.

Het creëren van een landschapsontwerp voor een huis zonder tuin is een nogal zorgvuldige, maar interessante oefening, het vereist in zekere zin een creatieve benadering. Je kunt het zelf proberen of om hulp vragen van professionals.

DIY doe-het-zelf

Nog niet zo lang geleden, ongeveer 15-20 jaar geleden, werden dacha plots alleen gezien als plaatsen voor het planten van groentegewassen, fruitbomen, frambozenstruiken, aalbessen en andere bessen. Ze kwamen er alleen om het gewas water, onkruid en oogst te geven, wat noodzakelijkerwijs naar de blikken ging voor inblikken, gezouten of gemarineerd. Zeer zelden was het land leeg, het was niet beplant met "nuttige" planten. Er waren weinig bloemen en er waren helemaal geen sierplanten en er was geen sprake van landschapsontwerp.

Tegenwoordig is de situatie veranderd en veel landeigenaren willen op zijn minst een klein recreatiegebied dat versierd is met ongewone bloemen, planten, een alpine glijbaan of een fontein op hun perceel.Het landschap komt in een stroomversnelling.

Waar te beginnen?

De belangrijkste fasen van het werk aan het ontwerp van de site zijn:

 • goed nadenken over wat je wilt zien en waar alles te plaatsen (decoratieve elementen);
 • gazon trimmen;
 • selectie van planten.

Je kunt een prieel bouwen, een barbecueplek uitrusten, een vijver of een alpine glijbaan maken, natuurlijk, als vierkante meters van de tuin dit toelaten. Als de grootte van de site klein is, moet u deze beperken tot enkele van de belangrijkste elementen

Het grondgebied voor het huis bepaalt de grens tussen privébezit en het bezit van de gemeenteraad, versiert het huis, vult de algemene "buitenkant" van landschapsontwerp aan.

Bij de verbetering van het gebied helpen deze elementen van decor:

 • bloembedden;
 • hedge van levende planten;
 • fonteinen, vijvers, kunstmatige reservoirs;
 • tuinhuisjes, speeltuinen, recreatiegebieden;
 • tuinpaden;
 • beelden, figuren en andere accessoires gemaakt van klei, hout, metaal.

gazon

Groene gebieden zijn een belangrijk, misschien wel het belangrijkste onderdeel van een succesvol landschapsontwerp. Het gebruik van planten stelt je in staat om composities te maken die de omringende ruimte verlevendigen, als een lust voor het oog.

Veel mensen denken ten onrechte dat een gazon een eenvoudig gras is, waarvoor je op een speciale manier niet hoeft te zorgen voor iets, om op te letten, het is voldoende om het op tijd te knippen. Dit alles is echter alleen van toepassing op de natuurlijke grasmat die voor het grootste deel uit onkruid bestaat.

Een decoratief gazon is iets meer dan gewoon gras. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten gazon. Onder hen hebben het Moorse type en de begane grond de grootste decoratieve waarde. Maar ongeacht de soort, moeten alle variëteiten van plantendecoratie van landpercelen goed worden gedecoreerd.

 • De randen van het gazon moeten glad zijn. En zodat hij altijd zo was, moest periodiek alle vegetatie worden afgesneden met een scherp voorwerp. Na de rand is een ondiepe sloot tot 4 cm diep, die is gevuld met mulch.
 • Dat het gazon niet voor de afgeleide lijn groeide, is noodzakelijk om te repareren. Voor deze doeleinden, geschikte afplaktape.
 • Esthetisch versieren, het gazon zal verschillende sierplanten helpen.

Bloementuin

Het organiseren van de juiste bloementuin voor het huis is niet voor iedereen. We hebben verbeeldingskracht en begrip nodig van wat de ideale grootte en vorm van de voortuin zou moeten zijn. Bovendien moet alles overeenkomen met de algemene stijl van het hoofdgebouw en de omgeving eromheen.

Voor het planten moet je bloemen kiezen die niet opvallen, maar tegelijkertijd niet vervagen van de algemene achtergrond. Het pad naar de ingang van het huis kan aan beide zijden worden ingericht met verschillende bloemstukken en sierplanten.

Met de hulp van goed gekozen bloementuin kunt u alle tekortkomingen en omissies in de architectuur van het gebouw verhullen. De beste optie in dit geval is de mixborder - een combinatie van verschillende vormen, maten en soorten planten in de tuinen. De korting ziet er ook indrukwekkend uit: een lint van bloemen die in verschillende maten van elkaar worden afgewisseld.

Beginnende tuinders zouden exotische planten moeten verlaten, omdat dergelijke bloemen constante en zorgvuldige verzorging nodig hebben, idealiter door deze experts. Beginners moeten planten kiezen die winterhard zijn voor verschillende negatieve omgevingsfactoren.

Een haag die de site zal versieren en ondertussen de rol van een omheining voor een bloembed zal spelen, je kunt struiken van lila, rozenbottel, viburnum organiseren. "Fris op" een steen of metalen hek zal krullende composities beheren: kamperfoelie, decoratieve klimop, druiven, kirkazon. Naaldplanten op de site zullen een vleugje aristocratie brengen.

Om het bloembed voor het huis, gemaakt door de handen van de eigenaar, te laten slagen, moeten we de eenvoudige regels niet vergeten.

 • De plant op het terrein heeft pretentieloze vaste planten (thuja, jeneverbes) nodig, en de ruimte ertussen om zich te vullen met eenjarige planten.
 • De tweede regel is dat er minstens één bloeiende plant in het bloembed aanwezig moet zijn.

Een klassiek voorbeeld van een voortuin is een combinatie van portulac, goudsbloem, Vittrok, lelie en tulpen.

Om aan het eindresultaat van het ontwerp van de bloementuin aan alle verwachtingen te voldoen, is het de moeite waard nog wat meer professioneel advies te onthouden:

 • als het bloembed zich heel dicht bij het huis bevindt, moeten de beplante planten, met name de bloeiende planten, samenvallen met de schaduw van de muren van het gebouw;
 • op een groot perceel is het beter om planten te planten met grote bladeren, en op een kleine - om bladeren met een kleine blaadjes te gebruiken;
 • om het effect van leegte op de site in de winter te voorkomen, is het de moeite waard om in het gebied naaldbomen en struiken met heldere schors te planten.

Zithoek

Veel stedelingen kopen een zomerhuisje om een ​​kans te krijgen om een ​​pauze te nemen van het lawaai, hun gezondheid te verbeteren in absolute eenzaamheid met de natuur.En om echte ontspanning te krijgen, worden in het nieuw verworven gebied van het recreatiegebied comfortabele en mooie hoekjes ingericht, waar u echt kunt ontspannen.

Deze gezellige hoekjes zijn onder meer:

 • Mangalnye. Het is moeilijk om je buitenrecreatie voor te stellen zonder een vuurpot. Het dient als een plaats waar verschillende goodies worden bereid en vervangt ook vaak de kachel bij koud weer. In de mangal is het wenselijk om een ​​tafel te plaatsen voor het snijden van gerechten en het bewaren van gerechten.
 • Pavilions. Het is heel logisch om naast de vuurkorf een tuinhuis te plaatsen, waar u vers gekookte lekkernijen kunt proberen voor een aangename babbel. In de vorm van decoratie kunt u verschillende bloemen rondom planten en kolommen van prieeltjes met klimplanten rangschikken. Geschikte winterbestendige druivensoorten.
 • Badcomplexen. Bath - de droom van vele eigenaren van onroerend goed buiten de stad. Als het gebied een vijver heeft of een ander water, behalve de fontein, kun je een stoombad bouwen in de buurt van zo'n verfrissende plek. Naast de uitgang is een veranda of terras aangewezen, geplant rond de rand met naaldbomen of druiven.
 • Speeltuinen. Weg van de mangal voor veiligheid, kun je een kwekerij plaatsende site. Het is raadzaam om een ​​sandbox, dia's en schommels te installeren, verschillende sportfaciliteiten, bijvoorbeeld een horizontale balk. De planten rondom het kindergedeelte mogen geen doornen hebben. Als kinderen de neiging hebben om allergisch te zijn, moet de keuze voor bloeiende planten ook met grote verantwoordelijkheid worden benaderd. De speelplaats moet helder zijn, met afbeeldingen van favoriete stripfiguren.
 • Plaatsen van vrije tijd. Een rustplaats waar hele bedrijven zich kunnen verzamelen, kan worden georganiseerd rond een mangalnaya-zone of een barbecuegebied. Ter bescherming tegen de zon of plotseling begon te regenen maak een schuilplaats. Zorg ervoor dat u een tafel, stoelen of banken neerzet. De site kan worden afgesloten met een bloemenomheining, kleine bomen of struiken. Recreatie gebied kan worden gedaan: open of gesloten met draagbare structuren die gemakkelijk vouwen en draai het platform in de open.

Interessante oplossingen

Ontwerp ontwerp van het land vóór het landgoed, tanhaus, huis - een zeer opwindende baan. Na het voltooien van de organisatie van de bloementuin, kunt u de algemene compositie toevoegen met interessante accessoires.

Decoratieve potten en potten gemaakt in moderne stijl zijn niet overbodig.vaten en kuipen van hout (als het huis is ingericht in de richting van het land), blokken graniet (past perfect in de moderne stijl), een eenvoudige, ongecompliceerde fontein. De originaliteit zal ook tuinfiguren, stenen van verschillende groottes en andere ontwerptricks maken. Het is belangrijk om de naam van de aanvullende details niet te overdrijven, anders worden het huis en alle ruimte eromheen belachelijk.

Het landgoed in het land wordt nog mooier en esthetisch aantrekkelijker als je de struiken en leefhekken snijdt, bij naaldplanten moet dit niet gebeuren. Heesters en bomen van kleine omvang kunnen worden gerangschikt in de vorm van dieren, geïmproviseerde poorten, maken de oorspronkelijke framing van de loopbrug, met vermelding van de hoofdingang.

De struiken geplant in het midden van de site zien er buitengewoon uit, ze zullen een soort epicentrum worden van het algehele landschapsontwerp.

Professionele tips

Het belangrijkste principe van het ontwerp van het gebied rond het appartementencomplex, dat wordt opgemerkt door professionals, is dat het binnenste van de binnenplaats samenvalt met het idee van het ontwerp van de site. Als u wilt plannen hoe het panorama eruitziet vóór het gebouw, moet u proberen alle composities zodanig te selecteren dat ze dezelfde stijlbeslissing hebben.

Het landperceel kan ideaal vlak zijn of, in tegendeel, het kan verschillen in ongebruikelijke verlichting, in een put of op een helling. Deze momenten bepalen hoe het decoratieproject zal zijn.

Het belangrijkste waarop moet worden vertrouwd tijdens de registratie van het territorium is de stijl van de hoofdstructuur. Het binnenste van de binnenplaats moet het kleinste detail van het hoofdgebouw overlappen of zoveel mogelijk aanvullen. Pompeuze fonteinen, kolommen met marmer en paden van dit materiaal zullen belachelijk lijken als de site een vervallen oud huis is.

Idealiter is het huis het centrale element van het territorium waarnaar u moet worden geleid bij het verdere werk op de site. Het hoofdpad leidt ernaar, het is omgeven door bomen en andere levende en kunstmatige componenten van het ontwerp. Een goed gespeeld gebouw is de helft van de strijd om landschapsontwerp.

Prachtige voorbeelden

Levende aanplantingen, extra accessoires op het territorium geven het ontwerp geen compleet uitzicht, als de tuinpaden voor de ingang van het huis blijven zonder de juiste decoratie. Alles aan de voorkant van de tuin speelt ook een belangrijke rol in de buitenkant.

Een uitstekend materiaal voor tuinpaden is tegels, steen, bestrating.

Zo'n oplossing lost meerdere problemen tegelijk op:

 • het gebied rond het huis krijgt een aantrekkelijk uiterlijk;
 • huishoudens en hun gasten kunnen comfortabel rondlopen op de site;
 • tijdens het regenseizoen zullen de tracks schoon zijn;
 • het land rond het gebouw zal worden verdeeld in functionele gebieden.

U kunt grind langs de randen van de tuinpaden voorzichtig strooien, bloemen, dwergstruiken planten of op het gazon strooien.

Fonteinen, kunstmatige vijvers en andere reservoirs worden een accent van het landschapskader, het hoogtepunt, het belangrijkste bezit. Bovendien zullen ze de vochtigheidsgraad verhogen, en het zal heel prettig zijn om op zo'n platform te lopen, vooral op warme zomerdagen. Er zijn geen regels met betrekking tot de grootte en vorm van pools, vijvers, streams. Het hangt allemaal alleen af ​​van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren van de site.

Over wat een landschapsontwerp van de site voor het huis zou moeten zijn, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer