Landscaping Ideas for a Country House Courtyard

Landscaping in een huis in rustieke stijl combineert de eenvoud en charme van de natuur. Hoe u uw creatieve ideeën in de praktijk kunt vertalen, hoe u uw site op de juiste manier kunt indelen, wordt in dit artikel besproken.

Wat is het?

Eerst moet je beslissen wat een rustieke stijl is. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is een soort van achteloosheid, die zich manifesteert in elk detail van het ontwerp. In tegenstelling tot prachtige Franse grasvelden hoeven rustieke percelen niet perfect te zijn.

Alle planten en bloemen groeien op natuurlijke wijze en de eigenaars hoeven ze niet constant te knippen en de hoogte van de struiken in te korten.

Prachtige decoratieve bloemen worden gecombineerd in een gebied met wilde planten, en het ziet er vrij organisch uit.Het enige dat zeker de moeite waard is om op te geven, is het gebruik van exotische bloemen die er op dergelijke eenvoudige bloembedden vrij onnatuurlijk uitzien.

Maar u kunt gebruiken om uw perceel niet alleen sierbomen en struiken, maar ook fruit of bessen te versieren. Dit betekent dat je dubbel zoveel plezier zult ontvangen van je plot, omdat je niet alleen kunt genieten van de prachtige natuur, maar ook rijpe vruchten en bessen kunt oogsten wanneer de tijd daar is.

Suburban gebied in deze stijl te onderscheiden degenen die noch de tijd noch de wens hebben om te knoeien met de tuin. Het volstaat om prachtige bloemen te planten, een kleine vijver te breken en je kunt op elk moment van het jaar genieten van de schoonheid van je site zonder er veel tijd aan te besteden.

Hoe het land in zones te verdelen?

Het landschap van de landelijke binnenplaats moet niet duidelijk in afzonderlijke vierkanten zijn verdeeld. Alle delen van de site worden samengevoegd, vloeiend in elkaar overlopend. Maar goed, er moet een bepaalde voorwaardelijke opdeling in zones aanwezig zijn.

In de regel onderscheiden ontwerpers vier hoofdgebieden.

  • De eerste is invoer. Als u naar haar gasten kijkt, maakt u de eerste indruk van uw site.Daarom proberen ze het altijd zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Beelden worden gebruikt om dit gebied te versieren, kleine bloembedden kunnen naast de ingang worden geplaatst.
  • De tweede zone is economisch. Omdat in het zomerhuisje veel niet alleen rusten, maar ook bezig zijn met tuinieren, is het noodzakelijk om de dingen die hiervoor bedoeld zijn op te slaan. Dit is waaraan de economische zone is toegewezen.
  • Er is een tuin-zone ernaast.waar je kunt groeien als lage sierheesters, evenals heerlijke fruit of groenten waar je familie in het koude seizoen van kan genieten.
  • Natuurlijk zou dat op elke site moeten zijn recreatiegebied, zelfs vrij klein. Als er voldoende ruimte is, kunt u een tuinhuisje plaatsen of een eethoek onder een baldakijn regelen. Anders kunt u langskomen met een kleine rieten schommelstoel of een bank.

De belangrijkste elementen van de buitenkant

Een mooie, privé, landelijke stijl plot is wat we associëren met de kindertijd. De meeste van deze sites hebben gemeenschappelijke elementen die constant worden gebruikt.

vegetatie

Als u besluit een huis in het land te kopen of het helemaal opnieuw te bouwen, betekent dit dat u graag in de natuur verblijft, omringd door allerlei soorten bomen en bloemen. Daarom moet op de site in de buurt van het huis op zijn minst enige vegetatie.

Het meest natuurlijk voor onze breedtegraden zijn bomen zoals appel, kers of peer. De scharlaken en roze mallows, zonnige gele zonnebloemen geplant naast het huis kunnen de binnenplaats extra charme geven. In de regel proberen ontwerpers bij het ontwerpen van percelen alles zo te doen dat de tuin bloeit van de lente tot de late herfst.

Hiervoor zijn geselecteerde bloemen die bloeien op verschillende tijdstippen van het jaar.

ogorodik

Als u het woord "tuin" associeert met vuile bedden met aardappelen en bieten, moet u vertrouwd raken met de ontwerpideeën waarin kleine moestuinen met succes worden gecombineerd met een bloembed. Een dergelijke siertuin, versierd met een laag rieten hek en beeldjes van klei, ziet er charmant uit op de binnenplaats van het dorp.

Op kleine bedden in de moestuin zien planten zoals dille, wortels of sla er prachtig uit. Je kunt de inhoud van het bloembed diversifiëren met eetbare bloemen, bijvoorbeeld daglelies.

decoratie

Rustieke eenvoud betekent niet de complete afwezigheid van decor.Voor het versieren van uw site kunt u veilig allerlei rieten manden met bloemen en functionele dingen gebruiken. Het kan bijvoorbeeld een wagen of een bank zijn. Als u een ruime tuin heeft, kunt u zelfs een kleine decoratieve bron bij het huis plaatsen.

Daarnaast kun je decoreren en schermen en tuinpaden. Leg een dergelijk pad met stenen of besprenkel met grind en het ziet er esthetisch aantrekkelijker uit. Wat het hek betreft, je kunt een lage houten omheining in de stijl van de Provence of een rieten hek oppakken. Hij ziet er prachtig uit in rotanbloemen, aardewerken kannen en hangende decoratieve voorwerpen.

Tuinmeubilair

Om een ​​recreatiegebied uit te rusten, heeft u meubels nodig die in stijl passen. Het is zelfs mogelijk om het zelf te doen met eenvoudige materialen. Rieten stoelen en tafels, houten bankjes of iets dergelijks zijn ideaal voor een landhuis in een rustieke stijl. Het is heel goed mogelijk om zelfs eenvoudige ongepolijste hennep te doen, die je stoelen zal vervangen.

Als u van plan bent een prieel in uw tuin te installeren, dan is het het beste om de voorkeur te geven aan de constructie van natuurlijk hout of ongelijke staven.Hout kan onbehandeld blijven - het past perfect in het totale concept. En je kunt de balken en muren van het prieel daarentegen decoreren met decoratieve gravures of schilderijen.

Waters

Niet te veel in de datsja zal een kleine vijver zijn. Vijver met helder water of een minimeer omgeven door lage struiken, laat het uiterlijk van de camping niet bederven. Als je daar geen ruimte hebt om een ​​volwaardige vijver te plaatsen, kun je jezelf beperken tot een kleine put of zelfs een vat vullen of een trog omgeven door bloemen.

Naast deze basisdetails van de buitenkant, kunt u andere gebruiken - het belangrijkste is om de meest eenvoudige elementen te selecteren die de algehele indruk niet bederven.

Ontwerpideeën

Voor registratie van het landgoed kunt u verschillende ideeën gebruiken. Het hangt allemaal af van wat belangrijker voor je is - esthetiek, comfort of de mogelijkheid om op de site te gaan tuinieren.

Als je het uiterlijk van je suburbane gebied vooral op prijs stelt, kun je het decoreren met bloembedden en verschillende beeldjes. In dit geval lijkt het gebied naast het huis op een klein park, ingericht in een rustieke stijl.

Als dit niet genoeg voor u is, kunt u een kleine moestuin in de achtertuin opbreken. Deze optie heeft ook veel voordelen. In de zomer kunt u bijvoorbeeld vers fruit en groenten uit uw eigen moestuin eten. Dit betekent dat u niet alleen geen extra geld uitgeeft, maar dat u er ook zeker van bent dat u gezonde en milieuvriendelijke producten eet.

Daarnaast kun je ook op zijn minst een kleine kas starten. Daarin rijpen groenten en fruit bijna het hele jaar door.

Alleen is het de moeite waard eraan te denken dat de kas niet alle ruimte in de tuin in beslag zou moeten nemen.

Je kunt ook regelen op de binnenplaats en een gezellige plek om te ontspannen. Dit kan een tuinhuisje, een barbecue of een kinderspeelplaats zijn. En als de achtertuin groot is, dan kun je alles in één tuin tegelijk regelen. Het belangrijkste is dat de details met elkaar worden gecombineerd en passen bij de definitie van rustieke stijl.

Zie de volgende video voor meer informatie over het belichamen van een rustieke stijl in het ontwerp van de binnenplaats.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer