Hoe maak je een zwembad in het land met hun eigen handen?

Cottage - een plek waar we ontspannen van de drukte van de stad. Misschien is het meest ontspannende effect water. Nadat je een zwembad bij de datasja hebt gebouwd, "dood je twee vogels met één steen": geef het tuinperceel een luxe uitstraling en geniet van het zwemmen in het heldere water.

Speciale functies

De bouw van de faciliteit kan worden besteld bij bedrijven die direct betrokken zijn bij dit soort diensten, maar een onafhankelijke oplossing voor het probleem zal veel interessanter en budgetter zijn. Bovendien is het bouwen van een zwembad met je eigen handen niet zo moeilijk als het lijkt op het eerste gezicht.

Afhankelijk van de levensduur toewijzen van tijdelijke en vaste pools. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een of andere optie.Stationair zijn duurzame structuren die niet van de ene plaats naar de andere bewegen. Hun kom is een monoliet gemaakt van beton, baksteen, enz. Het verplaatsen van een dergelijk voorwerp zal zijn vernietiging veroorzaken.

Het tijdelijke zwembad kan worden verwijderd als het zomerseizoen voorbij is en het het volgende jaar opnieuw gebruiken. Deze categorie omvat opblaasbare zwembaden en framestructuren. Hun levensduur is 2-4 jaar.

Locatie tips

Voor het zwembad, dat alleen in de zomer zal worden gebruikt, kan elke plaats doen. Opblaasbare zwembaden - dit is een goedkope optie die geen grote veranderingen op de site vereist.

Als je een stationaire pool hebt gekozen, moet je voordat je het opgraaft de juiste locatie op de site kiezen. Immers, om een ​​dergelijke structuur te verplaatsen na de voltooiing van alle werkzaamheden aan zijn creatie zal niet werken.

Er zijn verschillende belangrijke punten om te overwegen:

  • Bomen. Ze mogen om twee redenen niet in de buurt van het zwembad zijn. De eerste is het wortelsysteem, dat de waterafdichting van het zwembad nadelig beïnvloedt. De tweede - gebladerte, vervuilend het wateroppervlak. Als de bladeren niet op tijd worden verwijderd, "bloeit" het water en verliest het zwembad zijn aantrekkelijkheid.
  • Bodemtype Ideaal als uw site een kleigrond heeft.Het laat geen water door, wat belangrijk is als er een waterdichtingsschade optreedt.
  • Windrichting Het zwembad zal op een of andere manier bezaaid zijn met door de wind geblazen afval. Het zal spijkeren op een bepaald bord. Zorg er daarom voor dat het daar is dat het schoonmaken van het zwembad zo gemakkelijk mogelijk was en dat je snel het gebladerte, grassprieten, enz. Kon verwijderen. Het moet ook een afvoersysteem worden geplaatst.
  • Watervoorziening. Als u het zwembad dicht bij het sanitair plaatst, zorgt u ervoor dat de kom gemakkelijk en snel kan worden gevuld.

Als u besluit om een ​​framepool te installeren, moet u ervoor zorgen dat het oppervlak dat daarvoor is gereserveerd, absoluut vlak is. Kuilen, stoten, deuken, restanten van de wortels van bomen - dit zou niet zo moeten zijn. Idealiter wordt de site betonnen, waardoor een vloeiende basis voor het zwembad ontstaat.

species

Het monolithische zwembad is een stevige constructie uit één stuk met een eigen drainagesysteem. Gemaakt door eigen handen, het bespaart niet alleen geld, maar stelt u ook in staat om de site op de beste manier uit te rusten.

De voordelen van de monolithische constructie liggen voor de hand. In vergelijking met alle mogelijke zwembadopties is monolithisch het meest duurzaam. De looptijd van de operatie is langer dan 50 jaar.Ontwerpen zijn niet bang voor temperatuurdalingen, mechanische effecten. Als de grond op de site "problematisch" is, is een monolithische pool de enige optie die in het huisje kan worden gebruikt.

Een ander voordeel van een monolithische pool is de verscheidenheid aan vormen. De schaal kan worden gemaakt als de juiste vorm en ongebruikelijk, wat er indrukwekkend uitziet. Met behulp van verschillende afwerkingsmaterialen (mozaïek, tegels, steen), maak je van het zwembad een echt meesterwerk.

Na het einde van het zwemseizoen wordt het water afgevoerd en wordt een deel van de apparatuur verwijderd. Als het landhuis niet wordt gelaten voor de winter, dreigt niets het bassin, het is gewoon onmogelijk om het te stelen.

Beginners die niet genoeg ervaring hebben in de bouwsector, om zo'n object te maken, zullen moeilijk lijken. Vereist een aantal financiële kosten. Het wordt niet aanbevolen om geld te besparen, omdat dit schade kan veroorzaken en reparaties ernstige schade kunnen veroorzaken. Daarom gebruiken we alleen materiaal van hoge kwaliteit.

De bouw wordt stap voor stap uitgevoerd. In eerste instantie wordt een uitgraving opgegraven, vervolgens wordt een afvoersysteem gemaakt, isolatie is uitgerust. Het ontwerp is verzegeld en versterkt, de schaal is gegoten.De laatste fase - afwerking.

Een monolithische pool kan op twee manieren worden gemaakt: door betonbekisting in het beton te gieten of polystyreenschuimblokken te gebruiken.

Overweeg de eerste optie. Aanvankelijk bepalen we de grootte (groot, medium, mini) en de vorm van de toekomstige pool. Natuurlijk, hoe groter de structuur, hoe meer bouwmaterialen en faciliteiten vereist zullen zijn. De put moet iets groter zijn dan de beoogde maat, omdat de bodem en de wanden ongeveer 50 cm dik zullen zijn.

Een ontwerp van het zwembadwatertoevoer- en -afvoersysteem wordt ontwikkeld. Dit is een noodzakelijke voorwaarde voor de goede werking van het object.

Zodat de muren van de uitgegraven put niet afbrokkelen, zijn ze gemaakt onder een gradiënt van 5 graden. Nadat de funderingsput gereed is, gaat u verder met vullen onder de bodem, aanstampen en waterdicht maken. Zand wordt onderaan gegoten (laagdikte - 15 cm) en vervolgens puin (dikte - 15 cm). De lagen worden zorgvuldig aangedrukt, de waterdichte dubbellaagse dakbedekking wordt erop gelegd. De randen moeten op 20 cm op de muur komen.

Voordat u begint met het gieten van de kom, is het noodzakelijk om een ​​metalen framestructuur van klasse A3-versterking te maken. Voor het verlijmen van wapening wordt alleen draad gebruikt.Laswerkzaamheden zijn niet toegestaan, omdat de naden na verloop van tijd zullen roesten. De afstand tussen het horizontale vlak varieert van 10 tot 50 cm, verticaal - van 20 tot 30.

De versterking voor één pas wordt als ideaal beschouwd. Deze methode maakt het ontwerp van de meest duurzame en duurzame. In werkelijkheid is dit proces echter moeilijk uit te voeren. Giet daarom eerst de bodem van de kom en vervolgens de muur. Het is belangrijk op te merken dat de bodem niet volledig vlak moet zijn. Het is noodzakelijk om een ​​kleine afwijking van 3 graden te maken en de afvoerpijp op het laagste punt van het zwembad te bevestigen.

De oplossing hardt 1-1,5 weken uit. Om scheuren in het droogproces te voorkomen, bevochtigt u het zwembad met water. Terwijl het zwembad uitdroogt, kun je beginnen met het regelen van communicatie: graaf een greppel voor een afvoerpijp, leg hem schuin.

Bij het gieten van mortierwanden is het noodzakelijk om een ​​houten bekisting te maken. Het is wenselijk om de oplossing te vullen met behulp van speciale vibratie-instellingen. Dat is wat het zwembad duurzaam maakt.

Nadat de oplossing is opgedroogd, gaat u verder met de afwerking van het zwembad: naden tussen naden zijn geseald, het oppervlak is bedekt met waterafstotende impregneringen.Om het water in het zwembad blauw te maken, wordt PVC-folie met de juiste kleur gebruikt. Dit maakt het zwembad niet alleen ongelooflijk mooi, maar biedt ook extra afdichting.

De laatste fase is de installatie van apparatuur die water zal leveren, reinigen en desinfecteren. Het zwembad kan worden ingericht met mooie en nuttige accessoires: trappen, ladders, verlichting, etc.

Het zwembad kan ook worden gemaakt met blokken van polystyreenschuim. De eerste trappen zijn identiek aan die hierboven beschreven: we graven de funderingsput, creëren een drainagesysteem, rekken de afvoerleiding uit, vullen de bodem met beton.

Nadat de bodem van de kom is opgedroogd, worden blokken geëxpandeerd polystyreen rond de omtrek ervan gelegd. Het materiaal is licht van gewicht, gemakkelijk aan te sluiten. De hoogte van het blok is standaard - 25 cm. Bereken de hoeveelheid verbruikbaar materiaal is eenvoudig: de hoogte van het zwembad wordt gedeeld door 25. Dus we weten hoeveel rijen het zal duren om de muren van de kom te bouwen. De blokken hebben verticale gaten voor wapeningsstaven. Beton wordt gegoten nadat fittingen zijn geïnstalleerd.

De muren, bekleed met blokken, bedekt met een laag pleisterwerk, die waterafstotende eigenschappen heeft.Nadat het is opgedroogd, ga je naar de finish. Evenals in het eerste geval, kunt u PVC-folie gebruiken, tegel.

In de laatste fase installeren we apparatuur die het water in het zwembad vult, zuivert en desinfecteert. Het zwembad kan binnen worden gemaakt als u een carport bouwt. Om het water warm genoeg te houden, gebruikt u speciale apparatuur om het op te warmen.

De constructie van blokken van polystyreenschuim is veel eenvoudiger dan de versterking van beton en wanden en de bodem. Het kan echter niet economisch worden genoemd.

Eigen zwembad op meerdere niveaus ziet er niet alleen erg indrukwekkend uit. De muren zien eruit als treden, vloeiend overgaand in de bodem. Dit ontwerp is ideaal als het gezin kinderen heeft. Ze zullen graag in het water spetteren en op een veilige diepte op de treden zitten.

Nadat u de vorm en het aantal niveaus van het zwembad hebt bepaald, beginnen we een put te graven. Stap geleidelijk uit. We graven de volgende stap pas nadat de vorige is betonneerd. Zorg dat u een testwaterinlaat maakt, die u laat weten of de structuur luchtdicht is.

Installatie van extra apparatuur is niet vereist. Dit is de gemakkelijkste en goedkoopste optie.Periodiek wordt het water met behulp van een dompelpomp leeggepompt en vers gezet.

Multi-level zwembad kan niet alleen van beton worden gemaakt. Er zijn veel materialen voor de creatie ervan. Niet minder betrouwbaar is de constructie van polypropyleen.

We kiezen een plek voor de toekomst van het zwembad, voeren alle noodzakelijke maatregelen voor het markeren uit en gaan verder met het graven van de put. De bodem van de kom vormt verschillende lagen. De eerste wordt gevormd door geotextiel. Dit wordt gevolgd door steenslag (laagdikte 30 cm). De laag gestort beton moet 20 cm zijn .Voor het storten van beton, creëren we een maas van versterking met cellen van 25x25 cm. Het rooster kan niet rechtstreeks op het beton worden gelegd. Daaronder omsluiten we stenen.

Het vullen van de bodem moet in één keer gebeuren. Het vergt veel betonmix, dus de ideale oplossing is om de mix in een mixer te bestellen. We krijgen polypropyleen van verschillende dikte: 5 mm en 8 mm. De eerste is meer plastic, gemakkelijk gebogen. Daarom zullen we het gebruiken voor de bouw van de trap. Verbind polypropyleen onderdelen met behulp van een lasextruder. Het lassen van de bodem gebeurt in de put zelf.

Let er bij het lassen van muren op de bodem op dat ze niet bewegen.Gebruik voor het bevestigen houten latten. De ladder is als laatste bevestigd. Vervolgens worden aan de buitenzijde van de structuur verstijvingsribben bevestigd (we gebruiken 8 mm polypropyleen), met een onderlinge afstand van 60 cm. De schuimisolatie is gevuld met deze 60 cm.

Nadat het pijpleidingsysteem is gelegd, wordt het omtreksbad aan de buitenkant in verschillende fasen met beton gestort. Eén laag is een laag van 30 cm hoog, in dit geval moet de bekisting zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het zwembad worden geplaatst. Zo wordt polypropyleen niet door beton vervormd. Het is ook nodig om in fasen water in de kom te trekken, waarvan het niveau in hoogte gelijk zal zijn aan het niveau van de buiten gelegen betonlaag.

Gebruik de beschikbare gereedschappen en items voor de decoratie van het afgewerkte zwembad: stoelen met comfortabele kussens, ligstoelen, parasols, enz.

Het decoratieve zwembad verschilt in de kleine maten. Het wordt vaak vergeleken met een vijver. Om zo'n object zelf te maken is eenvoudig, de kosten om het te maken zijn minimaal. Het wordt een echt hoogtepunt van je zomerhuisje. En omdat je het naar eigen inzicht kunt verfijnen en decoreren,de vijver is exclusief.

Een plaats voor een decoratieve vijver is zo gekozen dat de zon slechts een halve dag op het oppervlak schijnt. Te veel zon zal de toestand van het hele ecosysteem van het reservoir negatief beïnvloeden De vijvervorm en -stijl van de site moet een enkele entiteit zijn. De cirkel is ideaal voor het landschap in de Engelse stijl, het ovaal wordt gebruikt om Chinese en Japanse stijl te creëren.

Aanvankelijk graven we een put die overeenkomt met de grootte en vorm van uw reservoir. De minimale diepte is 1 meter, het oppervlak is 4 vierkante meter. m. Als je een vijver uit een bad haalt, moet de vorm van het zwembad overeenkomen. Wanhoop niet als je geen voltooide kom hebt. Je kunt een decoratieve poel van elke vorm bouwen, zelfs de meest ongelooflijke.

Merk op dat de bodem van de put vlak moet zijn: geen stenen, boomwortels, scherpe voorwerpen. We gebruiken zand als drainagelaag. Vervolgens wordt gelegd composietmateriaal - duurzame film. Gewoon polyethyleen is niet geschikt voor dergelijke behoeften, omdat het niet in sterkte verschilt. Ideale opties - polyvinylchloride of butylrubber. Butylrubber heeft een andere dikte, waardoor u optimaal voor een dergelijke coating voor uw vijver kunt kiezen.

De randen van de film moeten verder gaan dan de randen van de put, zodat ze kunnen worden bevestigd met grote stenen en bedekt met puin of kiezels. De vijver heeft een apparaat nodig dat water circuleert. Anders zal het water in uw vijver snel "bloeien" en zal de vijver zijn aantrekkelijkheid verliezen. De vijver interfereert niet met het verlichtingssysteem, dat het 's nachts effectief verdeelt.

Om de vijver een natuurlijke en esthetische uitstraling te geven, is de bodem aangelegd met prachtige stenen. Langs de rand plaatsen we planten (kruipen en heesters zijn ideaal) en een verscheidenheid aan decoratieve elementen: tuinfiguren, plastic bloemenvazen, lantaarns.

Naar de vijver was altijd mooi, het is noodzakelijk om hem te volgen. In het voorjaar maken we de eerste inspectie van het reservoir. We controleren hoe de planten overwinteren, of de oever van de vijver is afgebrokkeld en verwijder het gebladerte dat is gevallen sinds de herfst. Met de komst van warmte vullen we het gebied rond de vijver aan met nieuwe planten.

In de zomer is het noodzakelijk om het waterpeil in het zwembad zorgvuldig te bewaken, omdat tijdens de hitte de verdamping intens is. Het gebied grenzend aan de vijver is onkruidvrij. In het najaar bereiden we de vijver voor op de winter: we verwijderen gedroogd gras, we brengen de bloemen in de potten over naar huiselijke warmte.

Reinigingssysteem

De indeling van het zwembad is onmogelijk zonder een reinigingssysteem.Als u geen speciaal apparaat gebruikt, zal het water in het zwembad vuil worden en zal een onaangename geur verschijnen. Op het oppervlak zal er een specifieke plaque zijn.

De budgetoptie is om een ​​pomp te gebruiken voor het verpompen van water. Je maakt een volledige lozing van vervuild water en vult het zwembad met een schoon water. Maar in deze methode is er één nadeel: het zal tijd kosten om het water opnieuw te verwarmen.

U kunt een speciale installatie met een filter voor reiniging installeren. Er worden twee pijpen aan de pomp geleverd. Een van hen draineert het water, de tweede geeft de schoongemaakte af en gaat door het filter terug naar het zwembad. Filters zijn zand, patroon, diatomeeën.

Chemische reagentia worden ook gebruikt voor reiniging en desinfectie. Deze omvatten chloor, broom, rehydrol of fondsen die speciaal hiervoor zijn ontworpen. Lees voor gebruik de instructies.

Blaas door de wind maak de afval met de hand schoon met een net.

Mooie voorbeelden en opties

Het frame-buitenzwembad - de succesvolle beslissing voor de seizoensgebonden dacha. Het is duurzaam, gemakkelijk te monteren en te demonteren. Dit is een budget en een gemakkelijke manier om uzelf en uw gezin te plezieren met geweldige openluchtrecreatie.Een opvallend kenmerk van dit zwembad zijn de hoge zijkanten, die er niet altijd esthetisch uitziet. Maar het geeft onbeperkte vrijheid van fantasie om de zijkanten te verbergen en het object een mooie uitstraling te geven.

Creëer een licht stenen oppervlak rond het zwembad. Een vleugje groen voegt bloemen toe, in potten van verschillende grootte. Bekijk tegelijkertijd de eenheid van kleuren. Het is aangewezen om bruin te kijken, in harmonie met de buitenbekleding van het zwembad en een houten trap.

Als het framepool volledig ondergedompeld is in de put, afgezet met een mozaïek of stenen omtrek, bomen planten, dan is het een zeer mooie optie voor elk gebied in de buitenwijken.

Voor een zwembad met een klein kader kan een luifel worden gebouwd. Hierdoor kun je bij elk weer zwemmen, zelfs in de regen. Bijzonder interessant is de gelijkenis van de tent.

Het frame hoeft niet noodzakelijk te worden gesloten. Bouw een platform waarbinnen een zwembad zal zijn. De randen van het platform doen dit in de vorm van een roosteromheining. Bedek het onderste gedeelte tegen nieuwsgierige blikken met een overvloed aan bloemen en planten.

Bijzonder indrukwekkend is het zwembad met glazen wanden.Natuurlijk, om dit te creëren zijn speciale kennis en vaardigheden vereist.

Verlichting van verschillende kleuren maakt het zwembad een fantastische en romantische plek, waar je zelfs 's nachts van kunt genieten.

Buitenzwembaden treffen verschillende vormen. Poolviool zal de creatieve en creatieve aard waarderen.

Vaak decoreren de eigenaren hun zwembaden met miniatuur watervallen, alpine glijbanen, waardoor ze een echt meesterwerk worden. Verschillende afzonderlijke kommen worden op verschillende niveaus geplaatst.

Een ongebruikelijk element van het decor is een brug die het reservoir in twee zones verdeelt.

Hoe je een zwembad met je eigen handen kunt maken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer