Het gewicht van rode, vaste steen

Bij de bouw van huizen en hozblok meest gebruikte vaste steen rood. Het heeft hoge prestaties en biedt gebouwen duurzaamheid. Voordat u begint met het opbouwen van dit materiaal, moet u niet alleen de eigenschappen weten, maar ook de gewichtsparameters en flow correct kunnen berekenen.

Hoeveel weegt een steen?

Een volle rode baksteen is een bulkmateriaal dat wordt geproduceerd met speciale technologie van hoogwaardige vuurvaste klei. Hij heeft binnen een minimum aan holtes, hun equivalent is meestal 10-15%. Om het gewicht van één stuk rode, volle baksteen te bepalen, is het belangrijk om te overwegen dat het in drie soorten kan worden geproduceerd:

  • Single;
  • anderhalf;
  • dubbele.

Het gemiddelde gewicht van een enkele eenheid is 3,5 kg, anderhalf, 4,2 kg en een dubbele 7 kg. Tegelijkertijd voor de bouw van huizen kiest u meestal het materiaal van standaardmaten 250x120x65 mm, het gewicht is 3.510 kg. Geconfronteerd met dezelfde gebouwen voeren speciale enkele blokken uit, in dit geval weegt één steen 1,5 kg. Voor de constructie van haarden en kachels wordt aanbevolen om het materiaal met de markering M150 te gebruiken, het heeft een uitstekende thermische veiligheid en met standaardafmetingen kan de massa van een enkele oveneenheid van 3,1 tot 4 kg zijn.

Bovendien wordt een gewone baksteen van het merk M100 gebruikt voor buitendecoratie, is het vorstbestendig, voorziet het gebouw van goede geluidsisolatie en beschermt het tegen binnendringen van vocht. Het gewicht van zo'n blok is 3,5-4 kg. Als de bouw van gebouwen met meerdere verdiepingen is gepland, dan is het noodzakelijk om materiaal te verwerven met een sterkteklasse van ten minste 200. De gemarkeerde M200 heeft een verhoogde sterkte, wordt gekenmerkt door uitstekende thermische isolatie en weegt gemiddeld 3,7 kg.

Berekening van de totale massa van bouwmaterialen

Om een ​​gebouw betrouwbaar lang te kunnen bouwen, speelt de kwaliteit van het leggen van stenen een grote rol bij de constructie.Om ervoor te zorgen dat het materiaal bestand is tegen de optimale en maximale belasting, is het daarom noodzakelijk om de materiaalmassa correct te berekenen per 1 m3 metselwerk. Daartoe gebruiken de meesters een eenvoudige formule: het soortelijk gewicht van een rode vaste steen wordt vermenigvuldigd met de hoeveelheid in de leg. Tegelijkertijd mogen we het gewicht van de cementmortel niet vergeten, evenals het aantal rijen, naden en wanddikte.

De resulterende waarde is een schatting, omdat deze kleine afwijkingen kan hebben. Om fouten tijdens de bouw te voorkomen, is het noodzakelijk om vooraf te beslissen over het merk van baksteen, de methode van leggen en om het gewicht en de breedte van de wanden correct te berekenen bij het maken van een project.

Om de berekening van de totale massa van het materiaalblik te vereenvoudigen en door individuele gebieden te berekenen.

1 pallet

Voordat u een bouwmateriaal koopt, moet u ook weten wat het verbruik ervan is. De baksteen wordt vervoerd in speciale pallets, waarbij de blokken onder een hoek van 45 worden geplaatst, in de vorm van een "kerstboom". In een dergelijke pallet worden in de regel 300 tot 500 eenheden fragmenten geplaatst. Het totale gewicht van het materiaal is eenvoudig zelf te berekenen, als u het aantal blokken in de pallet en het gewicht van één eenheid kent. Meestal gebruikt voor het transporteren van houten pallets met een gewicht tot 40 kg, kan hun draagvermogen 900 kg zijn.

Om de berekeningen te vereenvoudigen, moeten de koper en de verkoper ook rekening houden met het feit dat een enkele rode, volle baksteen tot 3,6 kg weegt, anderhalf tot 4,3 kg, en dubbel tot 7,2 kg. Op basis hiervan blijkt dat op hetzelfde houten substraat gemiddeld tussen 200 en 380 stenen worden geplaatst. Door eenvoudige berekeningen uit te voeren, wordt het geschatte gewicht van het materiaal op de pallet bepaald, dit is van 660 tot 1200 kg. Als u het gewicht van de container toevoegt, is het resultaat de gewenste waarde.

Cube. m

Voor de constructie van gebouwen moet u ook informatie hebben en hoeveel kubieke meter materiaal nodig is voor het metselwerk, hoeveel het zal wegen. Maximaal 513 blokken kunnen worden geplaatst in 1 m3 enkele, volle rode baksteen, waardoor de massa varieert van 1693 tot 1847 kg. Voor anderhalve baksteen zal deze indicator veranderen, omdat in 1 m3 de hoeveelheid 379 stuks kan bereiken, daarom zal het gewicht tussen 1515 en 1630 kg liggen. Wat betreft de dubbele blokken, dan zijn er in één kubieke meter ongeveer 242 eenheden en een massa van 1597 tot 1742 kg.

Rekenvoorbeelden

De laatste jaren geven veel landeigenaren er de voorkeur aan om zich onafhankelijk in te zetten voor de bouw van huizen en hoztopostroyk. Natuurlijk wordt dit proces als moeilijk beschouwd en vereist het de aanwezigheid van bepaalde kennis, maar als je een project correct maakt en het steenverbruik berekent,dan zal het uiteindelijk blijken te zijn om een ​​mooi en duurzaam gebouw te bouwen. De volgende voorbeelden zullen de beginnende meesters helpen bij het berekenen van bouwmaterialen.

Verbruik van rode bakstenen voor de bouw van een huis met twee verdiepingen 10 × 10 m. Allereerst is het noodzakelijk om de volledige lengte van de buitenste verdiepingen te kennen. Aangezien het gebouw 4 muren heeft, is de totale lengte 40 m. Bij een plafondhoogte van 3,1 m zal het oppervlak van de buitenmuren van de twee verdiepingen 248 m2 (s = 40 × 6,2) zijn. Van de resulterende figuur zal bepaalde gebieden moeten aftrekken, op afstand onder de deur en raamopeningen, omdat ze niet met baksteen bekleed zullen zijn. Zo blijkt dat het oppervlak van de muren van het toekomstige huis 210 m2 (248m2-38m2) zal zijn.

Voor de constructie van gebouwen met meerdere verdiepingen wordt aanbevolen om wanden te maken met een dikte van minimaal 68 cm, zodat de plaatsing in 2,5 rijen wordt uitgevoerd. In eerste instantie wordt het leggen uitgevoerd met een gewone enkele steen in twee rijen, waarna de bekleding met een gevelsteen in één rij wordt gemaakt. De berekening van de blokken ziet er in dit geval als volgt uit: 21 × 210 = 10710 eenheden. In dit geval heeft een enkele gewone te overlappen baksteen nodig: 204 × 210 = 42.840 st. Het gewicht van het bouwmateriaal wordt berekend door de massa van één blok te vermenigvuldigen met de totale hoeveelheid.In dit geval is het belangrijk om rekening te houden met het merk van baksteen en zijn kenmerken.

Verbruik van massieve rode baksteen op het leggen van de muur 5 × 3 m. In dit geval zal het op te stellen oppervlak 15 m2 zijn. Sinds de bouw van 1 m2 tot 51 stuks te gebruiken. blokken, dit aantal wordt vermenigvuldigd met het oppervlak van 15 m2. Het resultaat is dat 765 stenen nodig zijn voor de constructie van een plafond van 5 × 3 m. Aangezien tijdens de constructie rekening moet worden gehouden met mortelvoegen, zal het resulterende cijfer met ongeveer 10% / toenemen en zal het verbruik van blokken 842 stuks zijn.

Aangezien er tot 275 eenheden rode baksteen op één pallet worden geplaatst en het gewicht is 1200 kg, is het eenvoudig om het vereiste aantal pallets en hun kosten te berekenen. In dit geval, om een ​​muur te bouwen, moet je minstens 3 pallets kopen.

Een overzicht van de kenmerken van de rode, volle Votkinsky-steen M 100, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer