Het gebruik van witte decoratieve bakstenen voor binnenhuisarchitectuur

 Het gebruik van witte decoratieve bakstenen voor binnenhuisarchitectuur

Decoratieve stenen worden vaak gebruikt in de binnenhuisarchitectuur van verschillende gebouwen. Vooral populair vandaag zijn de stijlvolle bekledingen van neutraal wit. Ze zien er organisch uit in veel stilistische richtingen, van de populaire loft tot de ultramoderne hightech. Vandaag zullen we deze originele afwerking van naderbij bekijken en ontdekken wat zijn onderscheidende kenmerken zijn.

Speciale functies

Tegenwoordig hebben de eigenaren van appartementen en privéwoningen de mogelijkheid om hun huis in elke stijl en kleur te versieren.Veel gebruikers geven de voorkeur aan ruwe opmerkingen in de instelling, bijvoorbeeld bakstenen muren. Denk niet dat zulke gronden er goedkoop en saai uitzien. In feite, in een goed uitgeruste ruimte, kan deze decoratie het interieur nieuw leven inblazen, waardoor het origineeler en modieuzer wordt.

De decoratieve baksteen met witte kleur kan zowel natuurlijk als gesimuleerd zijn. Vaak lijken de laatste opties niet slechter dan de natuurlijke, vooral als ze correct zijn uitgevoerd. Volgens deskundigen is dit interessante ontwerp echter het gemakkelijkst te organiseren als het appartement zich in een nieuw gebouw bevindt, waar nog geen binnenhuisarchitectuur is. In dit geval zullen de bakstenen muren in het gebouw er zo realistisch mogelijk uitzien. Het enige dat van de eigenaars wordt verlangd, is het oppervlak van de stenen te beschermen met speciale verbindingen en deze te verven. Tegelijkertijd is het niet nodig onregelmatigheden te vegen. In dit geval zullen kleine defecten in metselwerk erg handig zijn - ze zullen het uiterlijk van de afwerking niet hinderen. Met dergelijke nadelen, integendeel, zullen de stenen er natuurlijker uitzien.

Als de muurvoeten eerder waren onderworpen aan afwerking of waren gemaakt van platen van gipsplaat of beton, dan, hoogstwaarschijnlijk,zal zich moeten wenden tot een van de opties voor het simuleren van sneeuwwit metselwerk. Bij het uitvoeren van dergelijk werk, moet je proberen de meest realistische stenen te maken. Natuurlijk kunt u geld besparen en eenvoudige doeken van behang kopen met het beeld van metselwerk, maar u moet van deze afwerking geen serieus realisme verwachten.

Denk niet dat op de achtergrond van wit metselwerk in de inrichting van kamers alleen dezelfde ruwe en brutale meubels kunnen worden geplaatst. In de praktijk lijken de meest verschillende modellen op een vergelijkbare achtergrond organisch, van modern tot klassiek. Het meubilair kan elegante en afgeronde vormen hebben, of juist hoekige details. Voordat de consument een chique selectie van interessante en harmonieuze combinaties is.

Decoratief metselwerk kan in verschillende tinten wit worden gemaakt. De textuur van materialen kan ook variëren. Sommige mensen houden van perfect gladde en nette stenen, anderen geven de voorkeur aan grof materiaal met een ruw oppervlak.

species

Het afwerken van baksteen of het leggen onder een steen gebeurt anders. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende en beste varianten van dergelijke confrontaties.

Van gips

Goedkoop en erg populair zijn gipsstenen.Het decor van deze materialen kan bijna elke textuur, vorm en grootte hebben. Bovendien richten veel consumenten zich op deze producten, omdat ze niet bang zijn voor temperatuurdalingen - onder hun invloed verliest de gipsen steen zijn vorm niet en is hij niet onderhevig aan vervorming. Maar we mogen niet vergeten dat gips niet kan bogen op speciale waterbestendigheid. Bij een dergelijke afwerking zal een speciale beschermende samenstelling moeten worden aangebracht, die het zal beschermen tegen overmatige vochtabsorptie. Meestal gebruikt voor deze gespecialiseerde vernissen en verven.

  Als u zich concentreert op de textuur van gipsstenen, kunt u de volgende typen selecteren:

  • saai - deze stenen hebben geen glans en glans, maar worden ook behandeld met beschermende stoffen;
  • glanzend - dit zijn briljante producten die noodzakelijkerwijs zijn bedekt met een speciale vernis die het materiaal een glanzende glans geeft;
  • gescheurd - er zijn geen vlakke vliegtuigen op een dergelijke afwerking, maar er zijn willekeurig verspreide ruwheden en hoeken;
  • reliëf - het oppervlak van dergelijke decoratieve stenen wordt aangevuld door verschillende reliëfvlakjes;
  • concaaf en convex - dergelijke stenen hebben een interessant volumetrisch effect, dat wordt bereikt door hun onregelmatige vorm.

  Van keramiek

  De eerste decoratieve stenen werden gemaakt van deze grondstof. Keramische stenen behoren tot de meest esthetische en gewilde. Met hen kun je het interieur radicaal veranderen, waardoor het comfortabeler en verwelkomend wordt.

   Keramische stenen zijn redelijk praktisch, duurzaam en betrouwbaar. In veel van hun kenmerken zijn ze vergelijkbaar met slijtvaste keramische tegels, zo populair bij moderne consumenten. De belangrijkste voordelen van dergelijke producten zijn:

   • hoge sterkte;
   • ongeëvenaarde betrouwbaarheid;
   • lange levensduur;
   • onvergelijkelijke bruikbaarheid;
   • Het destructieve vocht dat uiteindelijk dit materiaal kan vernietigen, dringt niet door in de keramiek (daarom is dezelfde keramische tegel de ideale oplossing voor de badkamer);
   • een dergelijke steen zal niet worden vervormd, zelfs als deze aan zware belastingen wordt blootgesteld;
   • keramisch metselwerk is niet bang voor veranderingen in temperatuursomstandigheden.

   We moeten echter overwegendat het op eenvoudiger gipsbakstenen mogelijk is om een ​​origineel gescheurd of gesneden oppervlak te maken, maar op keramische delen zal dit nauwelijks mogelijk zijn.

   Porcellanato

   Dergelijke decoratieve stenen worden terecht erkend als de meest betrouwbare, duurzame en duurzame. Ze pijn doen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Porseleinen tegels zijn gemaakt volgens een speciale technologie, die alleen kan worden gevolgd in omstandigheden van grootschalige productie. Thuis kunnen geen hoogwaardige porseleinen steengoedafwerkingsmaterialen worden gemaakt.

    Decoratieve baksteen van porseleinen tegels heeft de volgende positieve eigenschappen:

    • het is vorstbestendig;
    • hij is niet bang voor temperatuursprongen en vochtpenetratie;
    • deze baksteen neemt geen vervuiling op, omdat deze een speciale toplaag heeft;
    • in winkels vind je een enorme hoeveelheid veelkleurige decoratieve stenen gemaakt van keramisch graniet;
    • soortgelijke producten worden gepresenteerd in de meest verschillende dimensionale parameters.

    Keramische granietstenen worden vaak niet alleen gebruikt voor het afwerken van muurbases, maar ook voor vloerdecoratie. Bijzonder indrukwekkend zijn dergelijke oppervlakken in de keuken, de eetkamer, de hal of de gang.

    Klinker

    Een dergelijke wanddecoratie valt op door zijn bijzondere charme.Klinker sneeuwwitte elementen lijken veel op echte stenen. Dit materiaal heeft een hoge dichtheid, zodat het veilig kan worden gebruikt in de interieurdecoratie, waar er vaak temperatuurverschillen zijn.

    Net als de porseleinsteenvarianten kunnen klinkerstenen niet thuis worden gemaakt. Gespecialiseerde ovens met een zeer hoge temperatuur (meer dan 1200 graden Celsius) worden gebruikt om deze afwerking te produceren.

    Ontwerpopties

    Het verfraaien van muren met witte bakstenen is de perfecte oplossing voor vele interieurstijlen. Dankzij dit ontwerp kun je de atmosfeer frisser, vrolijker en interessanter maken. Laten we eens in meer detail bekijken, in welke stijlen van ensembles, wit metselwerk er aantrekkelijk en organisch uitziet.

    zolder

    In het interieur van deze "zolder" -stijl wordt metselwerk het meest gebruikt. Het kan niet alleen wit zijn, maar ook grijs, rood, bruin of een andere aantrekkelijke tint. Interieurs op deze manier zijn tegenwoordig erg populair. Ze worden gekenmerkt door open communicatie (bijvoorbeeld pijpen), combinaties van meubels, ontworpen in verschillende stijlen, de aanwezigheid van natuurlijke en slecht verwerkte materialen.Bijvoorbeeld, in het interieur van een loft, tegen de achtergrond van wit metselwerk, kunnen er "gehavende" houten tafels en stoelen zijn, of dure leren banken gecombineerd tot een enkele tandem.

    Country muziek

    Dit is een andere populaire stijl waarin bakstenen muren harmonieus lijken. En om het interieur op een vergelijkbare manier uit te voeren, is toegestaan ​​in een privéhuis of een vakantiehuis, en in een gewoon stadsappartement. Tegen de achtergrond van baksteendecoratie in zo'n omgeving zullen spectaculaire meubelstukken uit natuurlijk en slecht behandeld hout eruitzien. Als versieringen kunt u elementen met etnische noten gebruiken. In één enkel ensemble maken dergelijke componenten het mogelijk om een ​​heel gezellig en "warm" interieur te vormen, dat u niet wilt verlaten.

    gotisch

    Metselwerk ziet er geweldig uit in het interieur ontworpen in de gotische stijl. In dergelijke situaties is het aan te bevelen alleen natuurlijke stenen van de hoogste kwaliteit te leggen. Meestal is op deze manier slechts één wand in de kamer of een deel van de muur gereed. Het is toegestaan ​​om aan te vullen met decoratieve bakstenen kolommen en gewelfde basissen.

    Tegen de achtergrond van metselwerk ziet het er prachtig en solide meubelstukken uit.Het kan bijvoorbeeld een luxe, ruim bed zijn met een dure luifel en een weelderige kristallen kroonluchter.

    minimalisme

    Vandaag de dag is ingetogen moderne stijl, het minimalisme, enorm populair. In dit interieur ziet het metselwerk er niet alleen wit uit, maar ook bruin of rood. Tegen de achtergrond van dergelijke coatings zullen meubelontwerpen van grijze, zwarte of zilveren tinten, evenals verlichtingsarmaturen met chroom en metalen onderdelen er geweldig uitzien.

    Hoe te kiezen?

    Als u hoogwaardige decoratieve baksteen wilt kiezen voor het interieur, dan U moet op de volgende belangrijke criteria vertrouwen.

    • Materiaal. Koop alleen hoogwaardige producten van veilige en milieuvriendelijke materialen. Wees voorzichtig met gipsproducten. Dergelijke opties worden niet aanbevolen om in de keuken te hangen en in andere ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. In dergelijke omstandigheden zal de bekleding van gips snel beginnen af ​​te breken. Het is beter om de voorkeur te geven aan keramische of andere duurdere coatings. Ze zullen en worden gewassen van vervuiling veel gemakkelijker.
    • Voor een gang of gang het is beter om alleen materialen met hoge sterkte te kopen die niet onderhevig zijn aan snelle vervuiling. Gips is hier niet geschikt. Dit komt door het feit dat in deze ruimtes de decoratie kwetsbaarder wordt en gemakkelijker wordt vervuild dan bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer.
    • Kwaliteit. Als u kant-en-klare decoratieve stenen koopt, moet u het oppervlak ervan inspecteren. Ze moeten vrij zijn van defecten, beschadigingen of verbleekte delen. Als dit het geval is, is het beter om de aankoop te weigeren, omdat dit zou wijzen op onjuiste opslag of slordig transport van de producten.
    • Hue. Pluk voorzichtig de juiste wittint. Merk op dat het harmonieus moet worden geïntegreerd in het bestaande interieur en dat het moet bellen naar andere omliggende paletten.
    • Producent. Koop kant-en-klare decoratieve stenen van bekende en vertrouwde fabrikanten - dergelijke producten zijn in de regel van goede kwaliteit.

    Voorbeelden in het interieur

    De accentmuur op de achtergrond van de witte toegangsdeur ziet er spectaculair uit als je hem afwerkt met een coating onder een kleine witte steen. Op de vloer kunt u een lichte tegel leggen met zwarte diamanten.

    Keramische witte baksteen kan worden afgewerkt met een accentmuur achter het eetgedeelte in de keuken met lichtgekleurd meubilair met een contrasterende vloer bekleed met grote zwarte tegels.

    In de woonkamer met bakstenen metselwerk, is het mogelijk om een ​​accentmuur te plaatsen voor zachte meubels en er een platte zwarte tv op te hangen. De vloer in een dergelijke omgeving is beter om een ​​donkergrijs of zwart te leggen, plaats onmiddellijk een donkere fluwelen sofa met een donzig grijs tapijt op de vloer.

    Over decoratieve baksteen voor interieurdecoratie, zie de video hieronder.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer