Kenmerken en kenmerken van de steen M125

 Kenmerken en kenmerken van de steen M125

Brick M125 wordt vaak gebruikt tijdens bouwwerkzaamheden. Niet alleen muren, maar ook scheidingswanden, trappen, hekken worden met behulp van de hulp opgetrokken. De basis voor de productie van het product is klei, het wordt verbrand onder invloed van hoge temperaturen. Afhankelijk van hoe het productieproces plaatsvindt, worden bepaalde kenmerken aan de producten toegewezen.

Wat is kracht?

Bakstenen hebben hun eigen aanduiding van kracht. Het bestaat uit de letter "M" en een extra cijfer dat de grootte van de toegestane belasting op 1 vierkante centimeter weergeeft. Alle aanduidingen zijn in GOST gespecificeerd.

Het is verplicht om elke batch te controleren, want deze testmonsters worden getest op buiging en compressie.Markering kan numerieke waarden van 75 tot 300 hebben.

Houd er rekening mee dat bij het kiezen van een bepaalde eigenschap, bijvoorbeeld M150, er geen verschil in sterkte zal zijn tussen massieve en holle bakstenen.

baksteen M125 wordt het meest gebruikt in de bouw.. Hij verwierf zijn populariteit vanwege kwaliteiten als betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het gebruik is breed genoeg.

Het product behoort tot de middelste prijscategorie en is hoofdzakelijk afhankelijk van het type. Voordat u echter kiest voor stenen van een bepaald merk, moet u zich zorgvuldig vertrouwd maken met hun kenmerken en eigenschappen.

Beschrijving van het product

M125 is een product gemaakt van klei met toevoeging van water en weekmakers. Het product is milieuvriendelijk en kan worden gebruikt bij de constructie van alle elementen. Het schaduwbereik kan worden gevarieerd, beïnvloed door verschillende soorten klei die bij de productie worden gebruikt, en de aanwezigheid van onzuiverheden die de eigenschappen van bakstenen beïnvloeden.

Dus wat betekent het M125-label? De aanwezigheid van deze nummers geeft dat aan zo'n baksteen is bestand tegen een belasting van 125 kilogram per vierkante centimeter. Bij het in acht nemen van de gegeven belasting wordt het product niet vervormd en begint het niet te bezwijken. Omdat de dichtheid vrij hoog is, M125-merkbaksteen wordt als universeel beschouwdHet gaat goed om met de schadelijke effecten van de omgeving, is sterk en duurzaam.

Er mag niet worden vergeten dat deskundigen de bouw van gebouwen met meer dan 3 verdiepingen van bakstenen M125 verbieden. Dit is te wijten aan het feit dat het schenden van deze toestand een onaanvaardbaar hoge belasting op het onderste deel van de constructie met zich meebrengt, waardoor de wanden kunnen beginnen in te storten.

eigenschappen

M125-stenen kunnen worden gemaakt met behulp van twee verschillende technologieën. Deze formatie in een plastische vorm of semi-droog persen. Beide methoden omvatten echter opeenvolgende calcinatie bij hoge temperaturen. Dit product kan in 4 soorten worden verdeeld. Naast corpulent en hol zijn er ook gewone en tegenoverliggende stenen. Welke moet worden gekozen, hangt af van het type werk dat moet worden uitgevoerd.

Holle baksteen heeft een getextureerd oppervlak waarmee u het kunt gebruiken voor het bekleden van gebouwen, zowel binnen als buiten de kamer.Muren afgewerkt met dergelijk materiaal zien er erg esthetisch uit.

Onder de technische kenmerken is het mogelijk om de afmetingen te noteren van 250x120x65 millimeter, gewicht van 2,2 tot 2,5 kilogram, sterkte gelijk aan 1,4-1,6 MPa. Als het product een uniforme kleur heeft over het hele oppervlak, suggereert dit dat we een kwaliteitsproduct hebben.

Wat het bekleden van een dergelijke steen betreft, moet u producten uit één partij gebruiken, zodat deze het meest nauwkeurige uiterlijk kan garanderen.

M125 massieve baksteen heeft ook holten, maar hun aantal is minimaal en niet meer dan 13%. Dit product wordt gebruikt bij de bouw van huizen, huishoudelijke en opslagfaciliteiten, gebouwen voor verschillende doeleinden..

Dit model verdraagt ​​ongunstige weersomstandigheden en de negatieve impact van de omgeving, zodat het in elke strook van Rusland kan worden gebruikt. Het oppervlak is ruw en vereist daarom dat er gips wordt aangebracht voordat deze wordt geconfronteerd.

Massieve baksteen wordt gebruikt bij de constructie van dragende structuren. Het wordt ook gewoon, gebouw en gewoon genoemd.

Volgens de specificaties heeft het product dezelfde afmetingen als de holle baksteen, buigsterkte en compressie zijn ook equivalent. Het moet ernstiger worden opgemerkt een gewicht van ongeveer 3,5 kilogram en vorstbestendigheid van F50 tot F75. De isolerende eigenschappen van het materiaal zijn laag, dus wanneer u het gebruikt voor de constructie van wanden, moet u extra isoleren.

voordelen

Experts noemen een aantal voordelen die M125-baksteen gunstig onderscheiden. Allereerst is het betrouwbaarheid en duurzaamheid. Muren gebouwd met het gebruik van dit materiaal zullen vele jaren meegaan, niet instortend en behoudend hun eigenschappen. Tegelijkertijd ziet het er netjes en esthetisch uit. Aangezien het product de mogelijkheid heeft om te ademen, zal schimmel en schimmel de eigenaren van het pand niet storen.

Baksteen kan enkel, anderhalf of dubbel zijn. Verschillende soorten worden gebruikt voor verschillende soorten werk, bijvoorbeeld bij het bouwen van muren nemen de bouwers een stevige steen, maar wanneer ze klaar zijn met werken, is het al gezicht of hol. Dit beïnvloedt het uiterlijk van het oppervlak. Om te besparen, kun je silicaatsteen gebruiken voor afwerking, het is perfect gecombineerd met rode baksteen.

Een ander onmiskenbaar voordeel is de kostprijs. Het gemiddelde is echter afhankelijk van de leverancier, de regio van levering en het type model.

aanbevelingen

Om het resultaat van het werk de consument niet teleur te stellen, adviseren experts het gebruik van een aantal tips. Hun naleving zal opslaan van mogelijke fouten. Allereerst moet je bij het werken met een stenen merk M125 bedenken dat de wanddikte minimaal 2,5 producten moet zijn. Dit heeft een direct effect op de warmteoverdracht. Als de steen van hoge kwaliteit is, zal de kern een helderdere kleur hebben.

Als een doof geluid wordt gemaakt bij het raken van een steen en de kleur dof is, voldoet het product niet aan de normen van GOST, daarom moet het niet worden gekocht.

Ook is het bij aanschaf nuttig om uzelf vertrouwd te maken met een dergelijk document als een certificaat van kwaliteit. Het kan worden vervangen door een paspoort, maar als dit document ook ontbreekt, bestaat het risico dat u materiaal van lage kwaliteit aanschaft. Voordat u koopt, moet u de hoeveelheid werk schatten en de hele partij goederen controleren. Op de producten mag niet worden afgebroken en andere gebreken.

Raadpleeg de volgende video over het correct leggen van de M125-steen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer