Hoeveel weegt een bakstenen pallet en waar hangt het gewicht van af?

 Hoeveel weegt een bakstenen pallet en waar hangt het gewicht van af?

Tijdens het bouwproces moet je weten wat het gewicht van de pallet met stenen is of bijvoorbeeld hoeveel een pallet rode ovenstenen weegt. Dit komt door de berekeningen van de belasting op de constructie en de transportkeuze voor het transport van bouwmateriaal naar het object.

kenmerken van

Keramische steen verkregen door bakken uit klei met behulp van additieven onderscheidt zich door zijn hoge sterkte, niveau van vorstbestendigheid en vochtbestendigheid. Keramische producten zijn milieuvriendelijk. Een klein nadeel is de kosten en het gewicht van dit bouwmateriaal.

Er zijn technologische gaten in de sleufsteen, die tot 45% van het totale volume kunnen innemen.Een dergelijk constructietype vermindert aanzienlijk het gewicht van rode holle bakstenen in tegenstelling tot volle stenen.

  De belangrijkste karakteristieke eigenschappen van keramische producten zijn:

  • waterabsorptie van 6 tot 16%;
  • sterkteteken M50-300;
  • Vorstweerstandsindex - F25-100.

  De holtes in het bouwmateriaal kunnen worden gevarieerd, dat wil zeggen, horizontaal of longitudinaal, rond en gesleufd. Met dergelijke holtes kunt u extra isolatie in de kamer creëren tegen externe ruis.

  dichtheid

  Extrusiemethode - een van de meest gebruikte methoden voor het maken van keramische stenen. Alleen dankzij deze productiemethode zijn de producten zo duurzaam en dicht. De dichtheidsindex van holle baksteen hangt af van de geselecteerde grondstof en de samenstelling ervan, en het type leegten heeft ook invloed op de dichtheid.

  Het doel van het keramische bouwmateriaal heeft ook invloed op de dichtheidsindicator:

  • dichtheid van een gevelsteen van 1300 tot 1450 kg / m³;
  • de dichtheid van een gewone gewone steen van baksteen is van 1000 tot 1400 kg / m³.

  Brick grootte

  Standaard bakstenen werden speciaal geselecteerd met een afmeting van 250x120x65 mm, zodat metselaars comfortabel zouden kunnen werken met dergelijk materiaal.Dat wil zeggen, zodat de bouwer met de ene hand een steen kon pakken en de cementmortel met de andere kon gooien.

  Groot formaat exemplaren hebben de volgende afmetingen:

  • halve baksteen - 250x120x88 mm;
  • dubbel blok - 250x120x138 mm.

  Het gebruik van anderhalf en dubbele blokken stelt u in staat om de constructie en plaatsing aanzienlijk te versnellen, en het gebruik van stenen van dergelijke afmetingen vermindert het verbruik van cementmortel.

  Soort pallets

  Bakstenen worden vervoerd op speciale houten schilden, die zijn gemaakt van gewone planken en vervolgens worden vastgezet met staven. Met dit ontwerp kunt u bakstenen leveren, laden en opslaan.

  Pallets zijn verdeeld in twee typen.

  1. Kleine pallet maat 52h103 cm, die bestand is tegen een belasting van 750 pond.
  2. Grote pallet - 77х103 cm, bestand tegen 900 kilogram vracht.

   Volgens de normen zijn schilden met grote afmetingen (75x130 cm en 100x100 cm) geschikt voor het houden van een groter aantal keramische producten.

   • geconfronteerd 250x90x65 - tot 360 stuks.
   • dubbel 250x120x138 - tot 200 stuks.
   • Anderhalf 250x120x88 - tot 390 st.
   • single 250x120x65 - tot 420 st.

   Gewicht van geladen pallet

   Deze waarde moet exact bekend zijn wanneer een vrachtwagen wordt bevolen om keramische blokken te vervoeren.Aangezien de massa van het pakket, dat ook pallets wordt genoemd, afhankelijk is van het aantal verplaatsingen van vrachtwagens en de totale kosten van vervoersdiensten.

   Een enkele steen weegt bijvoorbeeld 3,7 kg, terwijl het gewicht van anderhalf blokken 5 kg is. Een anderhalf holle steen weegt 4 kg, dubbel in gewicht bereikt 5,2 kg. De blokmaat 250x120x65 heeft een ander gewicht: een verkorte vorm - 2,1 kg, een hol type - 2,6 kg, volle blokken van 3,7 kg.

   Na de berekening blijkt dat de massa van een grote gevulde pallet met een enkele steen 1.954 kg zal wegen. Dit cijfer werd verkregen met een snelheid van 420 stks. baksteenstenen, vermenigvuldigd met het gewicht van elke steen in 3,7 kg.

   De totale massa van anderhalve holle bakstenen op een groot houten paneel bedraagt ​​1560 kg, als de pallet volledig gevuld is.

   Standaard houten pallets zelf wegen meestal niet meer dan 25 kg, terwijl metalen en niet-standaard houten exemplaren 30 kg wegen.

   Gegroefde keramische stenen zijn een uitstekende vervanger geworden voor massieve steen. Ze worden veel gebruikt in de bouw van verschillende gebouwen, industriële of residentiële.

   De massa van een enkele rode holle steen met een afmeting van 250 x 120 x 65 mm bereikt 2,5 kg, niet meer.Dat is gewoon de prijs van een gesleufde eenheid op momenten onder full-bodied. Het gebruik van dit bouwmateriaal biedt niet alleen voordelen in gewicht, het gebruik van dergelijke stenen zal helpen om warm te blijven, zal het totale verbruik van fondsen voor de bouw verminderen.

   De kelderstenen, die vaak klinkerstenen of gewone rode volle zijn, hebben dezelfde standaardafmetingen (klinker kan soms afwijken van de standaard), maar vanwege hun hoge dichtheid hebben ze iets meer gewicht - van 3,8 tot 5,4 kg single en verdubbelen. Daarom moeten ze op pallets in kleinere hoeveelheden worden gelegd, anders niet in strijd met de normen (van 750 tot 900 kg).

   Kiln baksteen

   Gebruik dit bouwmateriaal voor de bouw van kachels, schoorstenen en open haarden. Het heeft vuurvaste eigenschappen en is bestand tegen temperaturen tot 1800 graden. Typisch wordt dergelijk materiaal in houten pallets geplaatst en met smalle metalen banden verbonden. Het totale gewicht van de steen in dergelijke pallets mag volgens GOST niet meer zijn dan 850 kg.

   Het gewicht van een standaard ovensteen met een afmeting van 250x123x65 mm is van 3,1 tot 4 kg. Het blijkt dat het op één pallet 260 tot 280 stuks kan bevatten.Fabrikanten laden echter vaak pallets met een grote hoeveelheid bouwmateriaal dat anderhalf of zelfs twee keer groter is dan het standaardgewicht. Het exacte gewicht bij het kopen moet worden gecontroleerd bij verkopers.

   Gebruik voor sommige merken ovens (ShB-5, ShB-8, ShB-24) een speciale vuurvaste steen, die een iets kleinere omhulling heeft. Dergelijke stenen passen meer op het platform en daarom bereikt het gewicht van de standaard pallet hiermee 1300 kg.

   Hoe leert het leggen van stenen op pallets van de video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer