Decoratieve baksteen: gebruik in het interieur en tips voor het maken

 Decoratieve baksteen: gebruik in het interieur en tips voor het maken

De decoratieve baksteen is een imitatie van metselen. Afwerkingsmateriaal helpt de muur te versieren zonder hout, behang of pleisterwerk te gebruiken. Sommigen geloven dat het met deze afwerkingsoptie onmogelijk is om een ​​gezellig en aangenaam ontwerp te maken, anderen zijn ervan overtuigd dat het metselwerk in de kamer de originele en ongebruikelijke stijl zal helpen creëren. Alvorens een materiaal te kiezen, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de karakteristieken en typen om precies datgene te verkrijgen wat in het interieur van de ruimte past.

Voors en tegens

Decoratieve baksteen - het materiaal is zeer gevraagd en populair vanwege de uitstekende technische eigenschappen. Vanwege de voordelen trekt het de aandacht van veel mensen. De belangrijkste positieve eigenschappen.

 • Het heeft een kleine dikte, dus het kan zelfs in kleine ruimtes worden gebruikt. Heel vaak zijn er bakstenen metselwerk van de baksteen in de hal.
 • Het houdt de warmte goed vast, heeft een lage permeabiliteit. Isolatieprestaties - de belangrijkste plusproducten.
 • Het is gemaakt van hoogwaardige, veilige materialen die geen schadelijke stoffen afgeven, milieuvriendelijk is en geen allergische reacties kan veroorzaken.
 • Eenvoudig te installeren, omdat de elementen licht van gewicht zijn en eenvoudig met speciale lijm aan de muren kunnen worden bevestigd. Zelfs een persoon zonder ervaring zal het materiaal kunnen afmaken.
 • Heel gemakkelijk afsnijden indien nodig, het kan worden gebruikt voor het ontwerpen van hoeken en gewrichten.

Zoals bij elk afwerkingsmateriaal, hebben decoratieve stenen nadelen:

 • het oppervlak van de elementen is ruw;
 • lage hygroscopiciteit

Deze kenmerken laten het gebruik van elementen bij het afwerken van probleemgebieden niet toe. Sommige soorten kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt om een ​​schort in de keuken te versieren.

types

Er zijn verschillende soorten decoratieve stenen. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten, dus voordat u een van de elementen koopt, is het de moeite waard om de kenmerken van alle opties te onderzoeken om de meest geschikte te kiezen.

 • In de productie van klinkerstenen Ze nemen keramiek als basis, dus soms kunnen ze het keramiek noemen. Het kan lang meegaan, zelfs als de luchtvochtigheid in de kamer hoog is. Het is niet zwaar vervuild, het is eenvoudig schoon te maken, dus vaak zie je dit soort baksteen in het ontwerp van de muur in de keuken of in de badkamer. Het materiaal is niet bang voor veranderende temperaturen, dus het kan worden gebruikt in ruimtes die niet verwarmd zijn. De meest duurzame en praktische optie. Tijdens het productieproces wordt de massa waaruit de elementen zijn vervaardigd, onderworpen aan dubbele thermische uitharding, waardoor klinkerelementen zowel aan de muur als op de vloer kunnen worden gelegd. Een andere positieve kwaliteit is het niet-uniforme kleurengamma.Dit type heeft de hoogste kosten.
 • Gips (Venetiaanse steen) heeft een voldoende waarde. Het is vrij fragiel, maar ondanks dit kan het vele jaren dienen, omdat het praktisch en hygroscopisch is. Een van de variëteiten van dergelijke stenen is cement. Het is sterker, niet bang voor mechanische effecten. Stickeritems worden snel en eenvoudig gemaakt.
 • Het originele en ongewone type afwerkingsmateriaal - flexibele baksteen. Het is een decoratieve tegel die snel en eenvoudig van vorm kan veranderen als deze wordt verwarmd (u kunt een warme stroom lucht uit een haardroger gebruiken). Dit is een unieke optie, die erg handig is om wanden te ontwerpen met een complexe configuratie, een verscheidenheid aan verschillende projecties, kolommen of gewelfde plafonds.
 • Wandpanelen - materiaal dat is gemaakt van MDF, glasvezelbeton en PVC. Het is extreem gemakkelijk te gebruiken, het is duurzaam genoeg dankzij de beschermende coating die ervoor zorgt dat de elementen wrijving en matige schokken kunnen weerstaan. De ideale optie voor decoratie van een restaurant of bar. Met zijn hulp worden verbazingwekkende authentieke interieurs gecreëerd. Het kan vijftien jaar meegaan zonder verlies van kwaliteit en aantrekkelijke uiterlijk. Het heeft een klein gewicht en dikte, het wordt veel gebruikt bij het afwerken van gipsplaten scheidingswanden.Het is gemakkelijk te verwerken, het is mogelijk om een ​​element te snijden met behulp van een gewoon mes, het is eenvoudig in installatie. Bestand tegen, niet bang voor hoge luchtvochtigheid, schimmel of meeldauw. Er zijn veel verschillende opties voor het ontwerp van dergelijke elementen, dus u kunt iets interessants kiezen uit de verscheidenheid van kleuren en verschillende texturen.

stijlen

Metselwerk van decoratieve bakstenen geschikt voor vele stijlen van interieur, het is alleen belangrijk om het oppervlak goed te regelen. De unieke textuur van dit materiaal is ideaal voor een loftstijl. Elke kamer ziet er meer esthetisch en origineel uit. U kunt items in de keuken of slaapkamer gebruiken. Meestal wordt in deze stijl decoratieve baksteen gebruikt om een ​​muur te ontwerpen, wat een accent is. De kleur van de elementen kan variëren, afhankelijk van de smaak van de eigenaren. U kunt de voorkeur geven aan lichte tinten, evenals heldere, rijke tinten - bruin of baksteen. Als de ruimte ruim is, ziet de zwarte accentmuur er buitengewoon en mooi uit.

Als de kamer in landelijke stijl is ingericht, wordt baksteen gebruikt voor één muur, wat de achtergrond is. Meestal wordt dit ontwerp gekozen voor de keuken.Vaak kunnen kamers worden ingericht met inserts van elementen langs de deuropening of boog. Typisch, interieurs in een vergelijkbare stijl zijn extreem licht en eenvoudig en creëren een sfeer van gemak. Het is uiterst belangrijk om niet te gebruiken voor het ontwerp van zwaargewicht elementen die de gecreëerde harmonie kunnen verstoren.

Ongebruikelijke en creatieve stijl voor liefhebbers van alle interessante en ongelooflijk esthetische - gothic. Het is gemaakt in sombere tinten. Het is de moeite waard om een ​​baksteen van zwarte kleur te gebruiken. Het interieur ziet er elegant uit, omdat het opzettelijke strengheid en romantiek combineert.

De meest trendy en moderne stijl is minimalisme. Het ontwerp gebruikt een minimale hoeveelheid detail, de inrichting is extreem ingetogen, strikt en beknopt. De hoofdkleur is wit, maar sommige kleuraccenten kunnen worden toegestaan. Wit metselwerk - precies wat nodig is voor een dergelijk interieur. Goede "partners" voor haar zullen behang zijn van lichte tinten, met een lichte afdruk en een houten vloer.

Ruimte ontwerp

Om het ontwerp van een van de interieurs er mooi en esthetisch aantrekkelijk uit te laten zien, moeten de gebieden en tinten van het product correct worden geselecteerd.Je moet iets kopen dat in harmonie is met het palet aan design en meubilair.

Woonkamer

Het is noodzakelijk om het ontwerp van deze kamer uiterst zorgvuldig te behandelen, omdat het erin staat dat verschillende feesten, familiefeesten en ontmoetingen van vrienden vaak worden gehouden. Moderne interieurs laten het gebruik van een accent in de vorm van een bakstenen muur toe, waardoor de kamer comfortabeler en sfeervoller wordt. Metselwerk is een prachtig decoratief element, dus het is niet nodig om het op enigerlei wijze te versieren. Als je nog iets wilt toevoegen, kun je een paar mooie foto's of posters op de muur plaatsen. Ze zullen er harmonieus uitzien en zullen de ruimte niet vervuilen.

Voor de woonkamer kunt u elke tint van het product kiezen. Het is belangrijk dat het met succes wordt gecombineerd met het ontwerp. Sommigen tekenen een muur, anderen versieren individuele secties. Beide opties zien er fatsoenlijk uit. Ongelooflijk aantrekkelijke en interessant uitziende open haard of kachel gemaakt van baksteen, evenals een nis in de muur, die een speciale, aangename en gezellige sfeer zal creëren. De ideale optie voor een woonkamer in combinatie met een keuken is een middelgrote bakstenen muur die de zones zal helpen verdelen.

slaapkamer

Bakstenen elementen in het ontwerp zien er extreem warm uit, dus dit element wordt vaak gebruikt bij het ontwerpen van de slaapkamer. De baksteen is perfect gecombineerd met verschillende bekledingsmaterialen. Vaak wordt het gebruikt om de muur aan de kop van de bedden of die waarop het tv-paneel zich bevindt, te versieren. Als de kamer te smal is en de achterkant van het bed zich in de buurt van een lange muur bevindt, is dit oppervlak dat is ingericht met bakstenen. Hiermee kunt u de ruimte breder maken, omdat de wand visueel weg beweegt.

Inkomhal

Als de gang klein is, is decoratie met een licht decoratief materiaal, waarvan het oppervlak glanzend is, geschikt. Met deze optie kunt u de ruimte groter en ruimer maken. Meestal wordt deze oplossing gebruikt voor Scandinavische stijl of minimalisme. Je kunt een gefragmenteerde baksteenafwerking in rood maken door de hoeken, de gebieden bij de verbindingen van de oppervlakken, de zones van de bogen en de opening van de toegangsdeur uit te maken. Als de ruimte groot is, kan de koppeling helpen bij het bestemmingsplan.

keuken

Zelfs als de ruimte extreem groot is, moet je niet te veel stenen gebruiken in het ontwerp,omdat dit het interieur kan bederven. Het is beter om metselwerk een link te maken tussen verschillende soorten afwerkingen. Het is noodzakelijk om de muur waarop het materiaal zal worden geplaatst correct te bepalen: het metselwerk moet op het oppervlak zijn waarop het natuurlijke licht valt. Als er rode baksteen wordt gebruikt, is het beter om bronnen voor extra verlichting te gebruiken, omdat dergelijke elementen licht absorberen.

Er moet aan worden herinnerd dat sommige soorten interieurstenen niet geschikt zijn voor het ontwerp van het schort. Het is de moeite waard om wandpanelen of tegels te kiezen. Dergelijke materialen zijn gemakkelijk bestand tegen alle bedrijfsomstandigheden.

Badkamer en toilet

Het microklimaat in de badkamer en de badkamer is specifiek, dus interieurstenen zijn geen goede optie voor deze kamers. Als het nog steeds wordt gebruikt, moeten de elementen worden behandeld met een speciale tool die de eigenaar van het appartement bevrijdt van schimmel. Het is ook beter om antibacteriële samenstelling te gebruiken. Het ruwe oppervlak van het metselwerk en het witte sanitair is een combinatie die er buitengewoon aantrekkelijk uitziet.In de meeste gevallen worden oppervlakken gemaakt met behulp van plastic panelen of tegels die een baksteen nabootsen.

balkon

Het maken van een loggia met decoratieve baksteen is een goed idee, omdat het er harmonieus en mooi uitziet. Als het balkon klein is, is het de moeite waard om meer subtiele elementen te kiezen. Door deze decoratie kunt u een gezellige en aangename ruimte creëren voor rust en ontspanning. Zowel lichte als donkere stenen worden gebruikt. Als u wilt, kunt u een plaats rond de deuropening regelen met grijze of oude bakstenen. Beide opties zien er erg interessant en modern uit.

Hoe doe je het zelf?

Sommige mensen maken graag decoratieve tegels met hun eigen handen voor decoratie, alsof je er zelf een maakt, je kunt een ongebruikelijke textuur creëren. Het is zeer eenvoudig te maken, het vereist geen speciale apparatuur. Het materiaal van schuim is de gemakkelijkste optie om het originele interieur te helpen versieren. Om een ​​dergelijk product te maken, hebt u een fijnkorrelig schuim nodig. Het moet worden gesneden om individuele elementen te maken (25 tot 12 centimeter).Als het oppervlak perfect glad is, kunt u de stenen er direct op lijmen. Als dat niet het geval is, wordt een multiplex basispaneel vervaardigd.

De elementen worden op het paneel bevestigd met behulp van een PVA met een opening, een nabootsing van natuurlijk metselwerk (10-15 millimeter). Om het leggen natuurlijker te maken, moet u scheuren aanbrengen met een mes of een soldeerbout (u kunt een scherp voorwerp gebruiken). Vervolgens wordt het paneel op de muur geplaatst, waarna je de elementen met acrylverf kunt schilderen. Het moet twee of drie lagen worden aangebracht, te beginnen met een donkere tint en eindigend licht. Spuitbussen zijn het beste om te schilderen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Met de hulp van metselwerk kun je een ongelooflijk interieur maken, die de eigenaar van het appartement lang zal plezieren, waardoor een warme sfeer ontstaat.

 • Lichtontwerp waarin een bakstenen muur van decoratiemateriaal van grijze tinten uiterst harmonieus in elkaar overvloeit.
 • Een interessante oplossing voor gedurfde en creatieve persoonlijkheden die een laconiek interieur maken.
 • Mooi ontwerp waarbij het metselwerk een decorelement is.

Hoe je een decoratieve steen met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer