Het gewicht van rode bakstenen en hoe het te meten

 Het gewicht van rode bakstenen en hoe het te meten

Vroeger beheersten onze voorouders de techniek van het maken van ongebakken stenen, vandaag is het dankzij moderne technologieën mogelijk geworden om een ​​veelzijdiger en duurzamer tegenstuk te gebruiken in de bouw: rode baksteen. Dit materiaal wordt beschouwd als het meest populair in de bouw als woonwijk. zo en bijgebouwen. Naast de esthetische uitstraling biedt het gebouw een veilige en lange levensduur.

species

De bouwmarkt wordt vertegenwoordigd door een enorm assortiment stenen. Ondanks het feit dat dit product een andere vorm, grootte, structuur en kleur kan hebben, zijn de typen er maar weinig.

Deze omvatten drie hoofdtypen.

  • Private. Dit is de meest voorkomende steen, het wordt vaak gebruikt voor de constructie van externe structuren, die zorgen voor de latere afwerking van gips of ander decoratief materiaal. Dergelijke blokken zijn ook geschikt voor het leggen van niet alleen dragende, maar ook binnenmuren. Dit bouwmateriaal wordt gekenmerkt door goede prestaties, is beschikbaar in de prijs, maar bij het bouwen van woongebouwen is extra isolatie vereist.
  • Socle (gezichtsbehandeling). Het wordt beschouwd als een decoratief product, omdat het meestal wordt gekozen voor gevelbekleding. Deze baksteen is duur, dus ze voeren de buitenbaan in een half blok uit. Het materiaal is bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen, ideaal voor het afwerken van objecten in alle klimaatzones van het land.
  • Special. Het is gemaakt van een hoogwaardige en vuurvaste klei-oplossing, dus het is perfect voor de bouw van een oven. Dit metselwerk wordt gebruikt om een ​​kachel, open haarden en schoorstenen te bouwen. De rode baksteen van dit type heeft een hoge duurzaamheid en wordt verkocht tegen een betaalbare prijs.

Naast de bovenstaande typen kunnen rode blokken verder worden onderverdeeld in ondersoorten, afhankelijk van hun grootte en interne inhoud. Te koop ontmoet een corpulente en holle baksteen.Het belangrijkste verschil in deze blokken is de aanwezigheid of afwezigheid van doorlopende gaten. Holle producten maken budgettair metselwerk mogelijk, omdat ze goedkoper zijn en minder worden uitgegeven. Bovendien dringt de cementmortel gelijkmatig in hun holten en zorgt voor een betrouwbare hechting van fragmenten in alle richtingen.

gewicht

Weet precies hoeveel 1 stuk weegt. rode steen is onmogelijk, omdat wanneer deze wordt vrijgegeven, sommige afwijkingen van de standaardindicator kunnen worden toegestaan. Bovendien kan het gewicht van één eenheid variëren, afhankelijk van de grootte en structuur. Een gewone massieve baksteen weegt veel meer dan modellen met gaten.

Als we rekening houden met de standaard en voorschriften van de GOST-normen, moet het gewicht van één enkele massieve steen van 3,5 tot 3,8 kg zijn en kunnen ook monsters van 3,2 tot 4,1 kg worden gevonden. Wat betreft het holle blok, het gewicht varieert van 2,5 tot 2,6 kg. Daarom wordt het vaak gebruikt voor de constructie van binnenwanden. De aanwezigheid van holtes in de holte maakt het materiaal gemakkelijker en gemakkelijker om met hem te werken.

afmeting

De afmetingen van rode baksteen zijn anders, omdat het één, anderhalf en dubbel geproduceerd is.Afmetingen van standaardblokken zijn 250x120x65 mm, anderhalf 250 × 120 × 88 mm en dubbele exemplaren 250 × 120 × 138 mm. Om het juiste type baksteen te kiezen, is het noodzakelijk rekening te houden met de dikte van de wanden, kenmerken van ondersteunende structuren en klimatologische omstandigheden waar constructie gepland is. Alle bovenstaande parameters kunnen worden gewijzigd, omdat elke fabrikant blokken produceert volgens het modelbereik. Een enkele steen is perfect bestand tegen lage temperaturen, absorbeert vocht en houdt de warmte vast. Anderhalf en dubbele blokken worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en gewicht. Vanwege hun grootte is de constructie van structuren sneller.

Meetmethoden

Voordat u begint met het bouwen van bakstenen objecten, moet u het constructiemateriaal correct berekenen. U moet bijvoorbeeld altijd weten hoeveel blokken nodig zijn tijdens het leggen per kubieke meter. Met deze informatie kunt u veel fouten voorkomen en uw werkproces versnellen. Tot op heden gebruiken bouwers verschillende soorten steenberekeningen:

  • gemiddeld verbruik van blokken per kubieke meter m metselwerk;
  • geschatte consumptie per 1 vierkant. m metselwerk.

De eerste optie wordt meestal gekozen wanneer een structuur met uniforme dikte wordt opgericht.Bovendien zullen dergelijke berekeningen niet werken als de wanden worden gelegd in 2,5 stenen. Het aantal stenen in een kubus kan variëren, afhankelijk van het type blokken en de dikte van de naden. Daarom, als u een standaard rode baksteen gebruikt met een afmeting van 250 × 120 × 65 mm, dan voor 1 cu. m het leggen zal ongeveer 512 eenheden nodig hebben.

Wat betreft de tweede berekeningsmethode worden ze uitgevoerd, rekening houdend met het metselwerkschema en de grootte van de blokken. Om de wanddikte van 12 cm te krijgen, rekening houdend met de naden, heeft u dus 51 stuks nodig. enkele baksteen, 39 stks. anderhalf en 26 stks. dubbele. Bij de optimale dikte van structuren van 25 cm ziet het materiaalverbruik er als volgt uit: 102 eenheden. enkele blokken, 78 eenheden. anderhalf en 52 eenheden. dubbele.

Omdat het transport van rode bakstenen op speciale pallets wordt uitgevoerd, is het ook nodig om te weten hoeveel fragmenten één pakket bevat. Maximaal 420 afzonderlijke stenen, 390 stuks worden meestal op één platform geplaatst. anderhalf en 200 dubbel. Als u het aantal blokken hebt, kunt u eenvoudig het gewicht van het materiaal berekenen.

Je leert meer over rode steen uit de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer