Spleetsteen: soorten en technische kenmerken

 Spleetsteen: soorten en technische kenmerken

Het succes van vervolgwerk hangt af van de keuze van bouwmaterialen. Een steeds populairdere oplossing is een dubbele spleetsteen, die uitstekende technische kenmerken heeft. Maar het is belangrijk om het juiste type materiaal te vinden en ook om de details van de metselblokken te begrijpen.

Speciale functies

De voordelen van een stenen blok zijn:

  • hoge dichtheid;

  • weerstand tegen water;

  • stabiliteit in de kou.

De grootte van de volgende soorten stenen:

  • Single;

  • anderhalf;

  • dubbele.

Een enkel product heeft een afmeting van 250x120x65 mm. Anderhalf - 250x120x88 mm. Dubbel - 250x120x138 mm.Hoe meer lege ruimtes, hoe eenvoudiger het gevormde ontwerp. Maar we moeten ook rekening houden met het effect van het aantal holtes op de weerstand tegen koude en waterabsorptie. Een rode bouwsteen kan een andere vorm hebben - een cirkel, een vierkant, een rechthoek of zelfs een ovaal.

Categorieën bouwmaterialen

Holle bakstenen op basis van cement en zand zijn goedkoper dan de traditionele keramische versie. Het bevat tenslotte geen vrij dure klei. De afwezigheid ervan heeft geen invloed op de technische kenmerken - het product is vrij duurzaam. Een dergelijke baksteen geeft echter meer warmte af dan andere variëteiten. Daarom wordt het spaarzaam gebruikt.

Veel beter in dit opzicht, het zogenaamde warmte-efficiënte materiaal. Het is relatief licht en laat je de warmte in huis houden bij alle weersomstandigheden. Keramische sleuf blok is op grote schaal de vraag wanneer geconfronteerd met gebouwen. Het heeft ook een uitstekende thermische isolatie. Als het, naast het vasthouden van warmte, noodzakelijk is om de verspreiding van vreemde geluiden te voorkomen, is het noodzakelijk om poreuze baksteen te gebruiken.

Dubbel sleufsteen is populair vanwege de optimale snelheid en kostenreductie. Het heeft ook uitstekende sterkte en houdt de warmte goed vast.Deze waardevolle eigenschappen worden behouden, zelfs wanneer ze in één rij worden gestapeld. Het aandeel van de scheuren kan 15 tot 55% van het totale steenvolume bedragen.

Het duurste type sleufstenen is foamyatomitovy - het is vooral nodig voor metallurgische productie, en in particuliere constructie bijna nooit gebruikt.

Nuances van technologie en toepassing

Spleetsteen wordt geproduceerd met een minimale consumptie van primaire grondstoffen. Dit vermindert de arbeidsintensiteit en helpt de kosten van het eindproduct te verlagen. Het bouwblok van zeven gallons is wijdverspreid, maar zonder enige problemen kan een ander aantal lege ruimten worden verkregen. Voor werk wordt klei met een vochtigheid van 10% gebruikt.

Het ontvangen van holtes in de perseenheid wordt bereikt door speciale kernen te gebruiken. Het belangrijke punt is het systematisch drogen van de blokken, die niet kan worden versneld. Zodra het drogen voorbij is, worden de stenen verbrand en worden ze tot 1000 graden verwarmd. Gleufsteen, voornamelijk geschikt voor dragende wanden, waarvan de basis niet kan worden geplaatst. Maar je kunt de binnenmuren neerleggen.

De selectie van blokken in omvang is gebaseerd op de complexiteit van de constructie en de schaal van het werk dat moet worden gedaan.Hoe groter de constructie in aanbouw, hoe groter de blokken zelf moeten zijn. Hiermee kunt u de workflow versnellen en besparen op de cementmix. Grote woongebouwen worden vaak gebouwd met dubbele gladde stenen. Het verbod op het gebruik van holle bakstenen in de sokkels en funderingen is geassocieerd met de hoge hygroscopiciteit.

Praktisch gebruik van stenen met sleuf

Het legproces vereist geen gebruik van bevestigingsmiddelen, met uitzondering van cementmortel. Elke fase van het werk wordt uitgevoerd door strikt gedefinieerde tools. Om de stabiliteit van de structuur optimaal te houden, moet u 2 of 3 dagen wachten tot de coating droog is. Het territorium waar ze een huis zullen bouwen, moet worden gemarkeerd. Wijs bij voorbaat rijen met toekomstige leggingen aan.

Het buitenste deel van het metselwerk moet een patroon hebben, anders zal het niet voldoende esthetisch zijn. Dit probleem kan worden opgelost door verbinding (verdichting van de oplossing in hen). Onmiddellijk wordt bij het leggen van de oplossing gesnoeid. Dit vereenvoudigt de uitvoering van het werk aanzienlijk. De naden kunnen rechthoekig, ovaal of rond zijn.

Voor de verbinding om concaaf naar binnen toe te zijn, moet de speciale vorm convex zijn. Maar het verbinden van ronde sectie gedaan met de hulp van concave elementen. Let op: de baksteen moet het dichtst bij elkaar in de buurt blijven. Hoofdmuren zijn voornamelijk aangelegd uit dubbele blokken. Als er een lichte constructie wordt gebouwd, kunnen afzonderlijke producten worden gebruikt.

Aanvullende informatie

Binnenwanden, evenals andere niet-dragende constructies zijn vaak geconstrueerd uit cementzandsteen. De bekleding van kachels en open haarden wordt hoofdzakelijk geproduceerd door diatomiet-schuimconstructies. Maar de voering is meestal poreus of keramisch materiaal. Volgens vastgestelde normen mag het minimale aandeel holle ruimten in een sleufsteen niet minder zijn dan 13%. De term heeft betrekking op keramische producten die zijn verkregen uit laagsmeltende klei van verschillende kwaliteiten.

De marginale fractie van holtes in de spleetsteen is 55%. Ter vergelijking: in een eenvoudig keramisch product is dit aandeel beperkt tot 35%. Het holle enkele blok van categorie M150 heeft standaardafmetingen 250x120x65 mm. De massa van een dergelijk product is van 2 tot 2,3 kg. In de verdikte versie zijn deze cijfers 250x120x65 mm en 3-3.2 kg, in de dubbele versie - 250x120x138 mm en 4.8-5 kg.Als je een silicaatsteen neemt, geen keramiek, zal het een beetje moeilijker zijn.

Het sleufmateriaal van het Europese formaat heeft afmetingen van 250x85x65 mm en de massa is beperkt tot 2 kg. Gebruik voor het bouwen van dragende constructies stenen van de merken M125 - M200. Voor partities zijn blokken nodig van minimaal M100. In de lijn van de meeste Russische fabrieken is er een ingelaste keramische baksteen met een sterkte van M150 en hoger. Gewoon materiaal moet een dichtheid hebben van 1000 tot 1450 kg per 1 cu. m, en geconfronteerd - 130-1450 kg per 1 cu. m.

De minimaal toelaatbare weerstand tegen koude is niet minder dan 25 cycli van bevriezen en ontdooien, en de waterabsorptiecoëfficiënt is niet minder dan 6 en niet meer dan 12%. Wat betreft het niveau van thermische geleidbaarheid, wordt het bepaald door het aantal leegten en de dichtheid van het product. Het normale bereik is 0.3-0.5 W / m · ° C. Het gebruik van blokken met dergelijke kenmerken vermindert de dikte van buitenmuren met 1/3. Er is slechts één warmer materiaal - dit is een bijzonder licht geïsoleerd keramiek.

Spleetklinker heeft grotendeels de vorm van een dubbele steen. Dergelijk bouwmateriaal maakt het mogelijk geen hulpisolatiemiddelen te gebruiken voor wanden met een dikte van 25 cm en voor interne scheidingswanden.De grotere dikte van de blokken zorgt, samen met de versnelling van het werk, voor een minimaal risico op verplaatsing van constructies. Dit minimaliseert bovendien de druk op de basis van het gebouw. Producten overleven zelfs de directe impact van een open vlam.

In sommige gevallen wordt het leggen van een sleufsteen gemaakt met behulp van speciale ankers. Schroefbevestigingen passen (met een extra moer). Het ziet eruit als een staaf van staal met een lengte van 0,6-2,4 cm. De koppeling op dergelijke producten is verplaatsbaar en de schacht is vergelijkbaar met een kegel. Het hoofdoppervlak is bedekt met een laag zink.

Vastgeboute ankers (met de toevoeging van afstandshulzen) zijn hoofdzakelijk gemaakt van messing. Naast de voering bevat het ontwerp een moer en een bout. De vorm van de bout kan enorm variëren. En gebruikte ook een chemisch anker, werkend door een mengsel van twee componenten. De bevestiger wordt in een legging gehouden met een nylon hoes.

In de video hieronder leer je meer over de spleetsteen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer