Ideeën voor het interieur van een woonkamer met een werkruimte

Het combineren van een woonkamer met een werkruimte zal u helpen in een situatie waarin het niet mogelijk is om uw eigen kantoor uit te rusten. In dit geval krijgt de kamer twee functies tegelijk: het combineert de mogelijkheid van rust en werk.

Woonkamer met werkruimte: voor- en nadelen

Deze ontwerpbeslissing heeft zijn positieve en negatieve eigenschappen. De goede kant is dat een dergelijke combinatie, naast het besparen van ruimte, het interieur origineler maakt. Bovendien, meestal in de woonkamer is een goede verlichting, die gunstige omstandigheden voor arbeid creëert.

Maar er zijn valkuilen. Ongelooflijke geluiden uit het recreatiegebied kunnen bijvoorbeeld het werk afleiden en het huishouden, dat zich niet wil bemoeien met de werknemer, kan eenvoudig geen goede rust hebben.

Alvorens over deze ontwerpbeweging te beslissen, is het de moeite waard om de voor- en nadelen af ​​te wegen.

Waar vind je het werkgebied?

Als u besluit om het werkgebied te combineren met een rustruimte, moet u eerst de locatie bepalen. Kast moet in de zijkant van de kamer worden geplaatst, bijvoorbeeld in de hoek. Als het zich in het midden van de kamer bevindt, kan het huishouden niet rusten.

Een bijzonder geschikt werkgebied bevindt zich in de buurt van het raam, waardoor er natuurlijke verlichting is.

Een volledig geïsoleerd werkgebied kan worden als het op een balkon of loggia wordt geplaatst. Het is erg belangrijk om te zorgen voor de weersbestendigheid van dit gebied, om niet te bevriezen in het koude seizoen. Als het balkon klein is, kunt u de partitie vernietigen zodat deze past op alles wat u in dit gebied nodig heeft. Maar op de locatie van het werkgebied op deze plek is het de moeite waard de nadelen te overwegen, bijvoorbeeld dat lawaai van de straat het werk kan afleiden en stof in het warme seizoen schade aan apparatuur kan veroorzaken.

zonering

De hal wordt een zone en de tweede - het kantoor. De verdeling moet duidelijk zijn. Ideeën die u zelf kunt toepassen of van beroemde ontwerpers kunt lenen.Voor een vijfhoekige ruimte zijn er niet zoveel opties. De piano past goed in de vijfde hoek.

Werkgebied zonering biedt comfort voor zowel de werkende persoon als zijn huishouden. Gebruik hiervoor partities van verschillende typen. Kapitaalpartities bieden bijvoorbeeld volledige isolatie. Schermen en gordijnen kunnen worden gebruikt als lichte scheidingswanden, die bovendien gezelligheid in de kamer creëren. U kunt het werkgebied ook scheiden met meubels, als u de kasten zo neerzet dat ze het volledige werkgebied verbergen.

Decoratieve panelen zullen niet alleen een scherm zijn, maar ook decoratie. Aquapanels of 3D-panelen zien er erg mooi en stijlvol uit. Kunststof schermen verbonden met elektriciteit, naast de bovengenoemde functies, zullen een extra lichtbron zijn, bovendien ziet alles er in het donker zo indrukwekkend mogelijk uit.

Als afscheiding kun je een groot aquarium plaatsen: het is vrij duur, maar het resultaat compenseert de kosten. Op deze manier zullen gasten genieten van zijn originaliteit en schoonheid.

Het werkgebied kan worden onderscheiden met behulp van kleur. Als het interieur van de woonkamer helder en opvallend is, wordt het aangeraden neutrale kleuren te maken om maximale concentratie op het werk te garanderen.

Maar vergeet vooral niet de hoofdregel: het werkgebied moet naast comfort en ingetogen stijl niet te veel in de woonkamer opvallen. In dit geval zal de ruimte er niet harmonieus uitzien.

Naast deze technieken kun je de ruimte ook omzetten, bijvoorbeeld om een ​​nis in de muur te creëren. Deze oplossing zal voor de werknemer zo comfortabel mogelijk zijn. Het is mogelijk om het werkgebied op een klein podium te plaatsen, dit zal kwalitatief gezien het gebied uitzoeken om met andere items te werken, maar het zal niet zo handig en praktisch zijn.

De werkzone wordt aanbevolen om een ​​terug naar het grootste deel van de woonkamer te hebben, zodat de werker niet wordt afgeleid. De locatie van het kantoor tegenover het recreatiegebied kan echter ook in de hand spelen als er jonge kinderen zijn die moeten worden verzorgd.

Meubelplaatsing

Het belangrijkste punt in deze kwestie is de comfortabele en mooie plaatsing van werkmeubilair in de kamer. Alles is eenvoudig met de ontvangstruimte: u moet een tv, een salontafel, een bank of een paar stoelen plaatsen. De salontafel kan een klassieker of een "transformator" zijn, die desgewenst kan worden uitgebreid, waardoor deze op een volwaardige eettafel lijkt.

Een handige oplossing voor het werkgebied zijn meubels op wieltjes, die gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld tijdens vakanties, wanneer de familie een groot bedrijf verwacht.

Natuurlijk zal het bedrijf meer comfortabel zijn om te ontspannen in de vrije ruimte.

Om met succes het benodigde meubilair te plaatsen zonder het rommeleffect van de kamer, moet u eerst uit de kamer verwijderen wat u zonder kunt doen. De extra meubels en voorwerpen zullen de ruimte zoveel mogelijk vervuilen en de vrije beweging belemmeren. Volumineus meubilair lijkt ook niet relevant, het is beter om het te vervangen door multifunctionele items.

Daarna moet je de desktop plaatsen - het belangrijkste element van het interieur, waarop het meeste werk wordt gedaan. Het kan diagonaal ten opzichte van de ruimte zelf worden geplaatst. Dus de hele hoek van de kamer zal bezet zijn, wat het werkgebied bijzonder comfortabel zal maken. De tafel zelf moet niet te groot zijn, het voordeel is de aanwezigheid van dozen en compartimenten voor het plaatsen van apparatuur (computer, printer, enzovoort).

Als het formaat van de tafel overmaat is, kunt u foto's maken met mooie tot hartvormige, decoratieve kaarsen of beeldjes.

Het belangrijkste in dit bedrijf is niet overdrijven, zodat accessoires niet afleiden van belangrijk werk.

Schuiftafels kunnen worden gebruikt in bijzonder kleine ruimtes. - wanneer ze worden gemonteerd, bezetten ze praktisch geen ruimte. Op balkons of loggia's kunt u de vensterbank als een tafel gebruiken als u deze vergroot met behulp van gipsplaat. Vaak in kleine woonkamers is het werkgebied verborgen voor nieuwsgierige blikken, ze verbergen het bijvoorbeeld in een kast.

De stoel moet zacht en comfortabel zijn, het wordt aanbevolen om een ​​stoel met zwenkwielen te gebruiken, waarvan de hoogte kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren.

Keuze van de stoel is erg belangrijk: het gemak tijdens het gebruik heeft invloed op de prestaties en is niet schadelijk voor het bewegingsapparaat.

De transparante tafel en stoel zullen in harmonie zijn met elk interieur, zonder onnodige aandacht te trekken. Het is goed om een ​​stopcontact in de buurt van de tafel te plaatsen, zodat u de draden en verlengsnoeren niet door de hele kamer hoeft te strekken, dit zal de bewoners ongemak bezorgen en er slordig uitzien.

Om dingen op te slaan, kunt u rekken gebruiken, die ook als scherm kunnen dienen. Vergeet de wandplanken niet, die praktisch geen ruimte innemen.Ze kunnen worden gevuld met literatuur, folders enzovoort.

Het plaatsen van een bank in de werkzone is niet de beste oplossing.omdat het de productiviteit verlaagt. En op de wand van de kurkplaat plaatsen, daarentegen, is erg handig. U kunt aantekeningen, herinneringen, relevante documenten bijvoegen, dit zal helpen om belangrijke bladen te besparen die huishoudens per ongeluk kunnen weggooien of eenvoudigweg verdwalen in de stapel andere papieren. Naast praktisch gebruik, kan dit element worden gebruikt als ornament dat de aandacht trekt.

Ondanks alle opties is de productie van meubels op bestelling het gemakkelijkst. Deze methode helpt al uw ontwerpbeslissingen tot leven te brengen.

kleur

Bekende die kleuren invloed hebben op de prestaties en algemene psycho-emotionele toestand van een persoon:

  • Koele tinten van kleuren verhogen de concentratie op het werk;
  • Heldere kleuren (geel, groen, blauw) beïnvloeden de creatieve sfeer, dit is een ideale optie voor mensen wier werk is verbonden met creativiteit en de behoefte aan creatief denken. Gebruik deze kleuren echter niet afzonderlijk, omdat ze het hoofdwerk afleiden;
  • De blauwe kleur heeft een verzachtend effect en helpt bij het concentreren, terwijl het blauw te ontspannend is en de details afleidt;
  • Rode kleur in een kleine hoeveelheid geeft een voorraad energie en zelfredzaamheid;
  • Warme tinten leiden alleen maar af van de taak, dit is de meest ongelukkige optie voor accountants en diegenen wiens werk nauwkeurige berekeningen en diepgaande analyses omvat.

ontwerp

Meestal geven ze de voorkeur aan klassieke of koloniale stijl. Ideale discrete stijl - hi-tech, minimalisme, loft. Deze stijl leidt niet af van het werk en staat niet te veel ontspanning toe. Gebruik de koloniale stijl ook in een verdunde vorm.

Dames, vooral liefhebbers van handwerken, geven er de voorkeur aan hun werkplek in de stijl van de Provence of Chebbi-chic te versieren.

Voor creatieve mensen zal de Scandinavische stijl, modernistische, postmoderne of zelfs middeleeuwse Engeland passen.

Meubels in de werkzone zien er verfijnder uit als het natuurlijke houttinten heeft. Als decor kunt u ook levende planten, een aquarium en geografische kaarten aan de muur plaatsen - het is allemaal afhankelijk van de verbeelding van de eigenaar.Deze items zullen een beetje comfort brengen in de kamer, wat een goed humeur creëert voor de eigenaar, wat op zijn beurt ideaal is om te werken.

verlichting

Voor het gemak tijdens het werk is het noodzakelijk om de juiste verlichting in de kamer te kiezen. In het recreatiegebied wordt naast lokale verlichting aanbevolen om een ​​kroonluchter te plaatsen. In het werkgebied moet de voorkeur geven aan diffuus licht, u kunt een interessante tafellamp of schansen gebruiken. In kantoren gebruiken ze meestal koude tinten van fluorescentielampen, maar voor een persoon is het aangenamer en gezelliger dan de gele gloed van lampen.

Creatieve optie - het gebruik van LED-stripswaarmee het mogelijk is om een ​​rek of een plank te bekleden. Het grote voordeel is de locatie van het venster aan de linkerkant van het werkgebied (als u rechtshandig bent), aangezien natuurlijk licht een persoon toestaat langer en beter te werken.

Met deze tips kunt u comfortabel en mooi alle elementen van de woonkamer samenstellen voor een succesvol resultaat.

In de volgende video vindt u tips voor het organiseren van uw werkruimte.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer