De subtiliteiten van het ontwerp van de woonkamer in de "Chroesjtsjov"

Moderne woningmarkt wordt vertegenwoordigd door appartementen met verschillende indelingen, waarvan de meeste "Chroesjtsjov" zijn. Hun grootste nadeel is een kleine woonkamer, wat het proces van afwerking en inrichting van kamers ingewikkelder maakt. Dit geldt met name voor de woonkamer, die in elk huis niet alleen een centrale plek is voor het houden van speciale evenementen en het verwelkomen van gasten, maar ook een recreatiegebied voor alle gezinsleden. Hiervoor wordt een individueel project ontwikkeld, waardoor de woonkamer stijlvol wordt.

Bij het creëren van het interieur van deze ruimte is het niet alleen nodig om rekening te houden met de basisregels van het ontwerp, maar ook om comfortabele woonomstandigheden te bieden.

Speciale functies

Voorheen besteedde de bouw van huizen niet de nodige aandacht aan de indeling van de kamers, dus in het "Chroesjtsj-achtige" gebouw zijn de kamers niet erg functioneel, onhandig en klein.Vaak zijn er in dergelijke projecten doorgangskamers en de scheidingswanden tussen de kamers hebben een slechte geluidsisolatie. Daarom moet, voordat met de renovatie van de woonkamer wordt begonnen, worden nagedacht over het toekomstige ontwerp en, indien nodig, om de herstructurering uit te voeren.

Het moderne interieurontwerp zorgt voor maximale ruimtevergroting, economisch gezien elke vierkante centimeter.

Om de hal in de "Chroesjtsjov" uit te breiden, raden ontwerpers aan de muren te ontmantelenen om deuropeningen te decoreren met prachtige scheidingswanden of bogen. Als de oppervlakte van de woonkamer 17 vierkante meter is. m, het kan worden verbonden met de keuken of de hal. Voor ruimten waarvan de werkelijke afmetingen minder dan 18 meter zijn, moet u bovendien ontwerptechnieken toepassen waarmee u de ruimte visueel kunt vergroten. Het is bijvoorbeeld het beste om plafonds in de woonkamer te plaatsen met een glanzend oppervlak, en donkere stoffen daarentegen, verminderen de ruimte en maken het donker.

Het ontwerp van de woonkamer in een tweekamerappartement is gemakkelijker te regelen, omdat extra vierkante meters op een intelligente manier kunnen worden gepland en verdeeld in afzonderlijke zones.Muren, plafonds en vloeren moeten worden ingericht in heldere kleuren, dit geldt ook voor meubels, tapijten en textiel. De decoratie van oppervlakken is afhankelijk van de gekozen stijl en kan naar eigen goeddunken van de eigenaars van het huis met verschillende materialen worden uitgevoerd.

Ze zien er goed uit in kleine woonkamers, bedekt met behang met verticaal gerangschikte strepen of patronen. Een goede optie worden overwogen en de muren, versierd met gips of geschilderd in effen kleur.

stijl

De indeling van een kleine woonkamer vereist een speciale ontwerpbenadering. Daarom is het voor de beperkte ruimte noodzakelijk om de stijl competent te selecteren. Enorme landschappen en felle kleuren in het interieur van een dergelijke kamer zullen belachelijk lijken.

Tot op heden worden voor de zalen in de "Chroesjtsjov" de meest geschikte opties beschouwd als minimalisme, Provence, Japanse en Scandinavische stijlen.

Japans thema zorgt voor de maximale hoeveelheid vrije ruimte, het elimineren van onnodige voorwerpen uit het interieur en gemakkelijke toegang tot elke plek in de kamer. In de woonkamer moeten kleine meubels van een eenvoudige vorm met een minimum aan decoratieve elementen aanwezig zijn.Het is het beste om alle ontwerpen uit een natuurlijke boom te kiezen, met voorkeur voor een lichte schaal.

Een goede keuze voor de woonkamer is ook Scandinavisch ontwerp. De hoofdkleur in dit interieur is wit. Door deze achtergrond neemt de grootte van de ruimte visueel toe, wordt de ruimte ruim en krijgt deze een hogere hoogte. Om de hal in Scandinavische richting te kunnen uitvoeren, moet de vloerbedekking worden gereviseerd en volledig worden vervangen en wordt aanbevolen om natuurlijke materialen voor de wanden en het plafond te gebruiken.

Een mooie toevoeging aan het interieur in dit geval zijn mooie gordijnen, tapijten en spreien, omdat u in het landschap een verscheidenheid aan accessoires kunt gebruiken die u met uw eigen handen hebt gemaakt.

Voor minimalisme eigenaardige vrijheid in alles. Daarom moet je bij het kiezen van dit type ontwerp volledig ontdoen van onnodige meubels en alles vervangen met een ingebouwde kledingkast. Wat betreft de zachte koptelefoon, de bekleding moet eentonig zijn, zonder complexe patronen en patronen. Het is onmogelijk om oppervlakken met glans en glans te gebruiken, het is het beste om meubels met een natuurlijke schaduw te kopen.

Voor een "Chroesjtsj" -fit met twee kamers Provence. Het wordt meestal gekozen voor particuliere huizen en appartementen met een ruime oppervlakte. De woonkamer, ingericht in een stijl, zal genieten van eenvoud, comfort en elegantie. De kamer is in dit geval afgezet met pasteltinten en lichte tonen. Geef het interieur een vleugje bloemlezing, decorstukken van hout en glas.

Kleuroplossing en decor

Een grote rol in het ontwerp van de woonkamer speelt een keur aan kleuren, omdat verschillende tinten anders worden ervaren en een individuele esthetiek hebben. Goed geselecteerde kleuren vergroten niet alleen de ruimte in de kamer, maar vullen deze ook met een sfeer van comfort en huiselijke warmte. Individuele tinten dragen bijvoorbeeld bij aan een comfortabele rust en recuperatie, terwijl anderen juist overweldigd kunnen worden door hun helderheid en verscheidenheid.

Voor de woonkamer in de "Chroesjtsjov" zijn de volgende paletopties het meest geschikt:

 • White. Het gedeelte van de hal in dit soort gebouwen is klein, dus ze moeten op alle mogelijke manieren worden verlicht. Het idee om witte of gerelateerde tinten te gebruiken, wordt als populair beschouwd omdat het helpt om de ruimte visueel uit te breiden en het een frisheid te geven.Bovendien kunnen op een lichte achtergrond alle ontwerpprojecten in de realiteit worden omgezet.
 • Gray. Op het eerste gezicht lijkt deze toon somber voor de decoratie van de woonkamer, maar door deze in de vorm van afzonderlijke inlegvellen te gebruiken, kunt u de schoonheid van de decoratieve elementen benadrukken.
 • Beige. Dit is de meest neutrale en warme schaduw, waardoor de woonkamer vol zit met comfort. Een baksteen van beige of bruine kleur op de muren zal bijvoorbeeld een kamer aanzienlijk transformeren en het stijlvol maken. U kunt dit palet ook gebruiken in de decoratie van plafonds, vloeren. Aanvankelijk aanvult dit interieur en gouden tint. Vaak wordt in de hal aan de muren een familiefotogalerij geplaatst, het wordt aanbevolen om deze met gouden lijsten te versieren.
 • Blue. Goed voor het organiseren van een recreatiegebied. Wonen in de "Chroesjtsjov" als gevolg van de blauwe tonen zal worden gevuld met koelte en zal bijdragen tot een goede ontspanning.
 • Green. Als iemand in de kamer van een dergelijke kleur is, heeft hij de indruk van onderdompeling in dieren in het wild. Een groene woonkamer zal u helpen ontspannen na een werkdag. Het kan worden verdund met individuele pistachesamenstellingen.
 • Red. Voor kleine ruimtes wordt dit bereik als te actief beschouwd, maar als u kiest voor meer ingetogen kleuren, bijvoorbeeld bordeaux of wijn, krijgt de kamer een mooi accent in het interieur.
 • Geel. Vaak hebben kleine kamers niet genoeg zonlicht, je kunt het oplossen met behulp van gele verf. Het wordt aanbevolen om geen pure toon te gebruiken, maar om het te combineren met zand, goud of banaan. Witte en bruine inzetstukken zullen belangrijke ontwerpdetails benadrukken.
 • Purple. Violette of lila tinten worden zelden gevonden in het ontwerp van woonkamers, maar als u ervoor kiest, zal de kamer echt verfijnd en origineel zijn. Het is goed om paars te combineren met wit, roze of lichtgrijs.
 • Orange. Het is een vertegenwoordiger van een helder bereik, dus het is geweldig voor het versieren van een woonkamer. Oranje vazen, kussens, sofa's, gordijnen geven de kamer een vrolijke sfeer. Het grote voordeel van dit palet is de universele combinatie met alle tinten.

Wat de inrichting van de hal betreft, is het wenselijk om er eenvoudige elementen in te gebruiken, waarbij getextureerde oppervlakken worden vermeden. Meubilair moet functioneel zijn, een opbergsysteem voor dingen hebben en weinig ruimte innemen.Ramen kunnen worden ingericht met gordijnen, geschikt voor dit product van een licht en natuurlijk materiaal.

Om een ​​kamer met een goede verlichting te voorzien, is het raadzaam om schijnwerpers op het plafond te plaatsen. De finishing touch in het interieur zullen kleine schilderijen, souvenirs en beeldjes zijn.

zonering

Een kleine ruimte in de woonkamer kan gezellig en multifunctioneel worden gemaakt, voor de decoratie van een kleine kamer in dit geval is het gebied opgedeeld in afzonderlijke zones. Deze ontwerpoplossing is geschikt voor appartementen in nieuwe gebouwen, die worden gekenmerkt door de gebruikelijke lay-out, en in de "Chroesjtsjov", waar u het probleem van doorgang moet oplossen.

Meestal wordt zonering als volgt uitgevoerd:

 • Met de hulp van meubels. Grote banken met een hoekige vorm zijn goed geschikt als bed en kunnen dienen als een comfortabele plek om te ontspannen met vrienden. Het wordt aanbevolen om de kamer van stoelen en trekjes te voorzien.
 • Partities installeren. Er zijn mobiele en opengewerkte soorten ontwerpen. Dankzij hen wordt het decor in de woonkamer getransformeerd en multifunctioneel.
 • Een nis plaatsen.
 • Een podium of kolommen bouwen.
 • Verschillende kleuren en textuurafwerkingen.

In de regel moet een stijlvolle woonkamer niet uit veel gebieden en hoeken bestaan. Daarom voldoende in de kamer om een ​​plekje te reserveren voor rust en eten, of om een ​​kleine werkende "kamer" te organiseren. Om het werkgebied af te werken, moet u een andere vloerbedekking aanbrengen en de muren in een ander kleurenschema inrichten. Het onderscheid is ook goed om uit te voeren met behulp van het plafond, rekken en tapijt.

Afwerkingsmaterialen

Tot op heden kun je vanuit elke woonkamer in de "Chroesjtsjov", ongeacht de grootte en vorm, een multifunctionele ruimte maken, die uit verschillende zones bestaat. Om maximaal comfort in de ruimte te creëren, worden de muren vaak gedemonteerd, worden modulaire scheidingswanden geplaatst, worden bogen geïnstalleerd in plaats van deuropeningen. In dit geval is het repareren en ontwerpen van een dergelijke woonkamer redelijk realistisch om het zelf te doen.

Het is het beste om het interieur van de hal te ontwerpen met natuurlijke materialen, met voorkeur voor lichte en pastelkleuren. Een goede keuze voor het afwerken van oppervlakken is decoratieve steen, gips, houten panelen, laminaat en gestructureerd behang.

Voor een smalle woonkamer, die lijkt op het uitzicht op de gang, geschikt behang met een verticaal patroon, dat de ruimte enigszins zal vergroten. Om zo'n kamer uit te rusten, zouden lichtgewicht modellen van meubels moeten zijn. Glasoppervlakken zien er geweldig uit in ontwerp, om ze aan te vullen, moet u glanzende oppervlakken selecteren voor verlaagde plafonds.

plafond

Modern ontwerp van woonkamers biedt verschillende opties voor het afwerken van het plafond. Decoratieve pleister-, schilder-, hangende en spanningsstructuren gemaakt van gipsplaat zijn erg populair. Opgemerkt moet worden dat voor kleine kamers in de "Chroesjtsjov" niet wenselijk is om samenstelling op meerdere niveaus vast te stellen. Een geweldig alternatief voor hen is het afdrukken van foto's of originele patronen en tekeningen afgedrukt op doeken.

Een verplichte toevoeging is de installatie van schijnwerpers, ze kunnen verschillend van kleur zijn en zowel sequentieel als willekeurig worden gerangschikt.

Gewone schilderkunst wordt beschouwd als een meer economische manier om het plafond te versieren: in de regel wordt witte verf op waterbasis hiervoor gebruikt. De originele oplossing zal ook de installatie van houten balken in de woonkamer zijn.

Paul

Het interieur van de woonkamer moet rustig en gezellig zijn, dus voor het ontwerp van de vloer in deze kamer, raden ontwerpers aan om een ​​laminaatvloer, vloerplaat of keramische tegels te kiezen. Hoewel nog niet in de mode op het tapijt.

Een vloer van een natuurlijke boom is niet alleen de belangrijkste decoratie-inrichting, maar ook betrouwbaar op lange termijn. Bovendien past het bord van de array het meest harmonisch in elke stijl.

Wat betreft keramische tegels, wordt het meestal gebruikt voor de badkamer en keuken, maar onlangs is het ook begonnen met de decoratie van de hallen. Een goede optie voor deze kamer is een tegel met imitatie van steen of hout.

wanden

Onlangs zijn witte en gladde oppervlakken extreem populair geworden in het ontwerp van de woonkamer. Op het eerste gezicht lijkt dit ontwerp eenvoudig, maar in feite ziet het er geweldig uit in een "Chroesjtsjov". Bovendien bieden witte muren een uitstekende achtergrond voor de implementatie van ongebruikelijke ontwerpideeën. Bovendien kunt u decoraties maken met gips, verven of bakstenen.

Het afwerken van oppervlakken met decoratieve steen of baksteen verdient speciale aandacht.Meestal wordt het gebruikt voor een klassieke stijl en loft. Wat betreft het behang verliezen ze geleidelijk hun relevantie, als ze worden gekozen, verwerven ze meestal canvas op vinyl of niet-geweven basis.

Mooie voorbeelden in het interieur

De meest originele manier in de lay-out van de woonkamer is om de woonruimte te combineren met een balkon. Met dergelijke projecten kunt u de ruimte een moderne uitstraling geven en een gezellig ontwerp creëert alle voorwaarden voor recreatie. Om dit idee in de realiteit te vertalen, voert u de overdracht van deuropeningen uit. De resulterende ruimte op het balkon kan worden gebruikt om de werkplek te organiseren en een klein hoekje te maken voor het drinken van thee.

Om de ruimte af te werken, moet je kiezen voor lichte tinten, dit geldt niet alleen voor het ontwerp van de muren, het plafond en de vloer, maar ook voor textiel. De decoratie van de wanden van donkere houten panelen zal helpen om dit interieur een expressieve toets te geven. Meubilair moet een minimum zijn: een kleine donkere tafel, stoelen, een zachte bank met witte kussens en een paar hangende boekenplanken.

Om de woonkamer er stijlvol en mooi uit te laten zien, kun je in het ontwerp ook een zone aansluiten om te slapen en te ontspannen, dat wil zeggen, je hebt een kamer met een kleine gastenhoek en een slaapplaats. Een glazen paneel is geschikt als scheidingswand.De muren en het plafond zijn het best gedecoreerd in dezelfde kleur, en het heldere accent van de gecombineerde compositie zal bestaan ​​uit paarse kussens en een salontafel met een glazen oppervlak. Muren kunnen worden versierd met schilderijen met abstractie en een kleine spiegel ophangen.

Hoe u in de volgende video een tweekamer-Chroesjtsjov-uiterlijk kunt afgeven.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer