Hoe maak je een woonkamer met een erker?

Het interieur van de woonkamer met erker kan op verschillende manieren worden ingericht. Met behulp van de extra vrije ruimte, kunt u erin een werkgebied, een plaats voor rust, een speelruimte voor een kind plaatsen.

Voors en tegens

Woonkamer met erker is vrij zeldzaam. Erker is een soort uitsteeksel van de kamer achter de gevel, die lijkt op een balkon. Huizen met erkers bevinden zich in hoge gebouwen en particuliere huizen. Dergelijke gebouwen hebben hun voor- en nadelen. Het grote voordeel van de erker is dat u op zijn kosten extra ruimte in de kamer creëert. Zo'n architecturale beweging geeft meer licht.

Maar er zijn enkele minnen hier. Ten eerste moet de extra ruimte van de erker in de woonkamer verder worden verwarmd.Ten tweede zal het nodig zijn om extra geld uit te geven aan het beglazing van de erker. Ja, en het ontwerp moet verder worden doordacht, rekening houdend met alle ontwerpkenmerken en de toegang tot de speciale zone.

Hoe te gebruiken?

Woonkamer met een prachtige erker maakt het interieur interessanter. U kunt extra ruimte gebruiken om niet alleen de woonkamerruimte in te delen, maar ook uit te breiden.

Ruimte voor werk

Als u niet de mogelijkheid heeft om een ​​aparte kamer onder het kantoor in uw huis uit te rusten, kunt u een erker voor de werkplek regelen. U hoeft dit gebied niet te scheiden met een scherm of partitie. Het werkgebied dat is verbonden met de hoofdruimte, stelt u in staat om tegelijkertijd uw bedrijf te starten in een comfortabele omgeving en, indien nodig, om te communiceren met uw dierbaren. Deze indeling van de werkruimte zal u ten goede komen.

Natuurlijk daglicht is noodzakelijk voor een persoon, niet alleen om comfortabel te kunnen werken op een computer, maar ook om zijn humeur te verhogen en de efficiëntie te verhogen.

Bij het plaatsen van een werkruimte in de woonkamer met een erker, het balkon voorglazuren. Het is beter om vensters niet naar de hele muur te selecteren, maar naar het niveau van een tafel. Het is handig en praktisch, dus u bespaart op de beglazing van de kamer. Wat betreft de desktop, is het beter om het te bestellen voor de betreffende bay-ruimte, of gebruik hiervoor een dorpel. Het bevindt zich meestal op een geschikte hoogte, zodat u een stoel naast de vensterbank kunt plaatsen. U kunt verschillende laden installeren voor het opbergen van papier en andere noodzakelijke zaken onder de vensterbank. De werkruimte kan worden onderscheiden door lichtere tinten van het kleurenpalet, die helpen om zich te concentreren en niet te worden afgeleid tijdens het werken.

Rustplaats

Als je geen werkruimte in een appartement nodig hebt, kun je de vrije ruimte op een andere manier verslaan. Bijvoorbeeld om daar een plaats voor rust te regelen, waar niemand je zal storen. In de baai kunt u een zachte bank of een comfortabele stoel met kussens regelen. Indien nodig kunt u daar een plaats vinden voor een boekenplank of een salontafel die eraan vastzit. En om het gemakkelijker te maken om uw favoriete films te lezen of te bekijken, installeert u een staande lamp met een zacht licht in dit gebied of hang de schansen over de bank.

Eethoek

In de woonkamer met een semi-voeding kan men een ideale eetruimte uitrusten. Als het eetgedeelte zich in de keuken bevindt, is dat niet altijd handig. Je zult constant de aroma's van het koken van voedsel verstoren, en het kookproces zelf laat vaak veel sporen achter. Daarom wil ik de plaats voor het avondeten en de lunch scheiden van de werkruimte.

Als je er al lang van gedroomd hebt om een ​​traditie in je familie te hebben om altijd aan tafel te dineren of aan dezelfde tafel te dineren, kun je dit het beste doen als je de juiste ruimte regelt. Zodat u meer ruimte heeft om deze culinaire meesterwerken te koken.

De eethoek op de extra vrije ruimte is eenvoudig uit te rusten. U kunt kiezen voor een brede tafel met een set geschikte stoelen of om samen te komen met een tafel en twee stoelen. Het is mogelijk om een ​​barteller bij de vensterbank te installeren. Als de ruimte in uw appartement niet zo veel is, kunt u een stijlvolle opklapbare tafel kopen.

Mini-kas

Als de voorgaande opties u te banaal lijken, kunt u extra gratis meters gebruiken voor de inrichting van de wintertuin. Uw woonkamer, ingericht op een manier die zo in de smaak valt, zorgt voor een gezellige sfeer.

Planten in deze kamer zullen een geweldige decoratie zijn van de baaidie meestal wordt overspoeld met zonlicht. Het belangrijkste is om een ​​geschikt temperatuurregime te bieden voor de door u gekozen bloemen en bomen. Als er voldoende vrije ruimte in de kamer is, kan een kleine fontein of kleine mooie beelden naast de levende planten worden geplaatst. Om de handgemaakte schoonheid aangenamer te maken, plaats je een rieten stoel of een zachte bank in deze gezellige hoek.

Spel voor het kind

Nog een idee voor het ontwerp van de vrije ruimte - arrangement in de woonkamerhoek in de erker om de baby te ontspannen. Als je een speelhoek in de woonkamer regelt, zal het kind altijd onder toezicht staan, hoef je niet constant te lopen en te kijken wat de baby in de kamer doet. Voordat u de kamer gaat ontwerpen, moet u de vloer en muren voorverwarmen: in elk geval zal het kind op de grond spelen, u moet alles doen zodat hij niet verkouden wordt. Controleer of er geen scherpe hoeken of bedrading zijn, waar de baby zich aan kan bezeren. In het kindergedeelte kun je een klein huis, manden met speelgoed, een speelmat of ander speeltje installeren waar je baby graag tijd aan besteedt.

Gordijnen ontwerp

Omdat de erker een richel met ramen is, moet deze in ieder geval met gordijnen zijn versierd. De keuze van het textiel hangt af van de stijl van de kamer, maar in de meeste gevallen moet de stof licht zijn, vooral als het gedeelte van de kamer zelf klein is. De algemene aanbeveling hier is slechts speciale gordijnen voor eenmalig gebruik, die precies de vorm van de erker herhalen. Dus alles ziet er netjes uit, u hoeft geen extra bevestigingsmiddelen te gebruiken.

De keuze van de gordijnen zelf hangt af van hun eigen voorkeuren en ruimte in de ruimte. Als er veel ruimte is, zullen klassiek en luxe bij u passen, u kunt kiezen voor klassieke gordijnen van dik materiaal (brokaat, fluweel). Complementeer dergelijke gordijnen met kousenbanden en luxueuze lambrequins: dit is de perfecte decoratie van het raam in de klassieke stijl. Als u op zoek bent naar iets eenvoudiger en moderner, kunt u op de felle blinds letten. Ze zijn beter geschikt voor het ontwerp van het werkgebied.

U kunt ook kiezen voor rol- of vouwgordijnen gemaakt van textiel, die eenvoudig kunnen zijn of versierd met onopvallende lichtpatronen. Originele look en katoenen gordijnen. Ze worden vaak gebruikt om kamers in oosterse stijl te decoreren.Kies de originele kleuren van deze gordijnen: zodat de kamer er exotisch en origineel uitziet.

Prachtige voorbeelden

Er zijn veel interessante voorbeelden van het ontwerp van een woonkamer met een erker. Ze zijn geschikt voor een groot appartement en voor een kamer van 35 vierkante meter. m.

Romantische eethoek

Als u een comfortabele ruimte voor ontspanning wilt regelen, kunt u de woonkamer met een erker omtoveren tot een plek voor romantische vergaderingen. In dit geval is de voordeur aan de andere kant, dus de bank zal de vrije beweging rond het appartement niet verstoren. Het ontwerp van zo'n romantische zone is minimalistisch. Het combineert drie primaire kleuren: lichtgrijs, beige en roze.

Het meubilair is ook eenvoudig: zachte leren banken, een strakke tafel met een glazen blad en een originele kroonluchter.

Klassieke stijl

Het tweede interessante voorbeeld is de woonkamer in een klassieke stijl, waarbij een extra raam wordt gebruikt om de ruimte te versieren. Het is geen schande om zo'n kamer aan gasten te laten zien, en het is prettig om er tijd in door te brengen. Extra meters worden verlicht door LED-lampen, de ramen zijn gedecoreerd met luxe gordijnen met tule en lambrequins.Kies een van de voorgestelde opties voor het ontwerp van de erker en de ruimte ernaast, zodat uw kamer af en toe comfortabeler en mooier wordt.

Overzicht van de gezellige woonkamer met een erker en een glazen hek in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer