Mooie woonkamer met een woonoppervlak van 15 vierkante meter. m

Het inrichten van een appartement met een klein gebied lijkt misschien moeilijk. Maar interieurontwerp is een interessante taak, je moet alleen de verschillende opties zorgvuldig bestuderen, een gekwalificeerde specialist raadplegen om naar zijn aanbevelingen te luisteren. Er zijn een paar regels, waarmee u het perfecte ontwerp kunt maken en u en uw gezin gelukkig zullen zijn en de gasten het huis zullen waarderen.

Als we het hebben over een woonkamer met een oppervlakte van maximaal 15 vierkante meter, gebruik dan de volgende tips en je zult er geen spijt van krijgen.

aanbevelingen

Geef de voorkeur aan lichte tinten tijdens de decoratie van de muren en het plafond, vergeet de vloer niet. Als u donkere kleuren kiest, is het beter om meubels of decoratieve elementen te zijn.De beste optie is pastel, blauwe tinten, die niet alleen gunstig uitzien in het interieur, maar een positief effect hebben op de stemming van de bewoners. Het creëren van een passende sfeer is ook een van de doelen.

Bij het kiezen van een achtergrond moet je niet te kleurrijke opties kopen, maar als je niet zonder kunt, versier je ze met slechts één muur, en laat de rest rustig zijn. Het wordt aanbevolen om alle oppervlakken in dezelfde stijl te houden, dan zien ze er harmonieus uit. Wat betreft de vloer, hout gebaseerde materialen van lichte tinten die geschikt zijn voor bijna elke stijl zal een uitstekende keuze zijn.

Als u de ruimte visueel wilt vergroten, installeert u verlaagde plafonds die glanzend zijn. Ze vertonen een paar kamers, wat een positief effect heeft op de visuele waarneming van de hal.

Vermijd meerlagige plafonds, voor kleine ruimtes - dit is een taboe.

Hoe meubels te rangschikken

Aangezien dit een appartement is, waarbij de hoofdruimte niet groter is dan 15 vakjes, is het aangewezen om te focussen op het meubeldesign. Gasten en familie komen hier meestal samen voor een algemeen tijdverdrijf, films kijken en gezelligheid.

Het bieden van comfort is het hoofddoel, en het zal helpen om de juiste lay-out te maken.

  • Je kunt geen overgewicht gebruiken in het interieur, omdat ze de situatie alleen maar verslechteren, omdat ze niet passen in het algemene uiterlijk van de kamer.
  • Liever kleine, maar praktische en nette meubels. Het moet zich in de hoeken en in de buurt van de muren bevinden.
  • Forceer het midden van de hal niet, want het moet vrij zijn.

Gebruik als een slaapkamer

In het moderne interieur van kleine appartementen is een dergelijke combinatie niet ongewoon, dus het is niet schandalig om de twee zones samen te voegen. Een integraal onderdeel zal een vouwbank zijn. In de woonkamer kun je ook een salontafel plaatsen, de tv aan de muur hangen en dat is voldoende.

Om boeken en notitieblokken te plaatsen, kunt u hangende planken gebruiken die er harmonieus uitzien in een kleine ruimte. Vloerrekken in dit interieur zullen niet werken. Kies compacte en praktische ontwerpen.

Als je naast de bank vaak veel gasten verzamelt, kun je voetenbankjes kopen en ze, indien nodig, ook rond de tafel ordenen.

Een andere truc voor het versieren van kleine woonkamers is de juiste verlichting. Als u de spots correct in de gewenste gebieden plaatst en aanpast, kunt u het gewenste resultaat bereiken. Ook kan de ruimte visueel worden verdeeld in sectoren door de lamp in verschillende modi in te stellen. Om meer ruimte in de kamer te voelen, kiest u producten met glanzende oppervlakken. Dit geldt voor planken, tafels en andere objecten.

Een andere techniek waar ontwerpers vaak hun toevlucht aan nemen is grote schilderijen met een landschaps- of fotobehang. Kies afbeeldingen met eindeloze ruimtes en de sfeer in de kamer ademt vrijheid.

Werk met plafonds

De toon van de plafonds moet lichter gekozen worden dan de schaduw van de muurbekleding. Voor een kleine kamer sluit de echte stijl het decor niet uit, maar je moet het niet overdrijven. Als je van hangende structuren voor verlichting houdt, moet je ze om de rand plaatsen. Hierdoor ziet alles er compact en organisch uit.

Zoals hierboven vermeld, kies de glans, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het plafond gelijkmatig is en er geen gebreken en defecten zijn, en gekwalificeerde specialisten zullen dit regelen.

Eventuele gebreken moeten worden weggenomen, omdat ze met een glanzende afwerking direct zichtbaar zijn.

Vloerafwerking

Wat de schaduw van de vloer betreft, deze moet in harmonie zijn met de muren, dus kies materialen die een paar tinten donkerder maken. Het kan linoleum, parket of laminaat zijn. Het hangt allemaal af van uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Omdat dit een smalle woonkamer is, kunt u dit aan, dankzij het diagonale patroon van de vloerbedekking. Vaak heeft de hoofdruimte van het appartement een groot raam en een balkon en als het glas is, kunt u het gebied uitbreiden, waar velen hun toevlucht nemen.

stijl

De bescheiden omvang van de hoofdruimte in het huis kan frustrerend zijn. Maar alles moet verstandig en verstandig worden benaderd, volgens de nuttige aanbevelingen van deskundigen, dan kan de gebruikelijke beperking worden omgezet in comfort en echt comfort. Natuurlijk, in een kamer met een oppervlakte van 15 vierkante meter, zal de pompeuze sfeer er belachelijk uitzien, dus geef de voorkeur aan eenvoudigere opties.

Stijlen die het idee van minimalisme ondersteunen, worden in dergelijke situaties tot de beste gerekend. Lichte tinten met kleine details zijn de hoofdregel van een kleine kamer.Vervolgens kunt u enkele interessante ontwerpideeën leren.

modern

Deze versie van het interieur is populair in Finland, Polen, Duitsland en andere Europese landen. Het onderscheidt zich door zijn eenvoud en betaalbaarheid, omdat het geen dure materialen hoeft te gebruiken. Ook is deze stijl erg praktisch, wat niet minder belangrijk is. En als u niet veel gereedschap hebt om de woonkamer bij te werken, kunt u een geweldige sfeer creëren door deze moderne richting toe te passen.

De bank in de hal moet lineair of hoekig zijn. Je kunt zonder stoelen doen, omdat ze meer ruimte innemen. Grijze, donkerblauwe stoffering tinten hebben de voorkeur. Wat betreft de keuze van gordijnen, ze moeten ongemarkeerd zijn, maar monofoon en onopvallend.

Tapijten met een stapel van elke lengte zijn erg populair in een dergelijk interieur. Het belangrijkste is dat je gemakkelijk voor hem kunt zorgen.

High-tech

Deze stijl wordt gekozen door mensen met een koude geest, omdat hij het verlangen naar rationaliteit kan uiten. Het landschap in zo'n woonkamer is ongepast. Moderne materialen en technologieën vervangen deze. De hi-tech ruimte moet ruim zijn, dus er is niet veel meubilair nodig.De onderscheidende kenmerken van het ontwerp zijn koude, maar verzadigde kleuren, een contrastovergang tussen de elementen, moderne decoratie en bouwmaterialen.

  • Het interieur is welkom om glas, metaal en kunststof te gebruiken. Van items gemaakt van houtsnijwerk of materiaal versierd met uitgebreide reliëfs, is het de moeite waard om te weigeren.
  • Elektronische technologie in de hal met deze stijl moet voldoen aan de nieuwste trends.
  • Vergeet de originele schilderijen en spiegels niet, want het is een onderscheidende eigenschap van hightech.

Scandinavisch

Deze optie is niet voor iedereen geschikt, omdat deze zijn eigen kenmerken heeft. Scandinavisch design combineert eenvoud, lichtheid en natuurlijkheid. Opgemerkt moet worden dat de inwoners van de Scandinavische landen niet streven naar luxe, maar de voorkeur geven aan warme en gezellige interieurs. Het is belangrijk om de beknoptheid te behouden. Bovendien is het noodzakelijk om alleen natuurlijke materialen te kiezen tijdens de reparatie en decoratie van de hal.

Daarom kan de vloer worden gemaakt van hout, en het meubilair is perfect gecombineerd met glas en metaal.

De Scandinavische stijl is direct zichtbaar als de kamer voorzien is van keramiek, katoen of bont en andere vergelijkbare materialen.

Kortom, het is veilig om te zeggen dat een kleine woonkamer er ruim kan uitzien, omdat er veel geheimen zijn die helpen om het gewenste effect te bereiken. Zo kunnen zelfs in de 15 vierkante meter grote zaal nieuwe items van het interieur werkelijkheid worden als u het meubilair correct rangschikt en de ruimte correct decoreert, volg de eenvoudige aanbevelingen, kies een enkele stijl waarin u de woonkamer wilt presenteren en ga verder met de decoratie.

Zie de video voor meer ideeën over het verfraaien van een kleine woonkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer