Kenmerken van het creëren van een origineel woonkamerontwerp

De woonkamer is de ruimte in het huis waar je niet alleen kunt dineren met vrienden en familie, maar ook kunt socializen met je familie, alleen kunt uitrusten of een hobby kunt beginnen. Het ontwerp van de hal in het appartement moet bijzonder zorgvuldig worden benaderd.

Het is belangrijk dat het interieur van de woonkamer niet afwijkt van het algemene concept van het interieur van het hele huis of appartement, maar het heeft zijn eigen uitstraling en creëerde een speciaal comfort. U kunt zowel een ruime als een zeer kleine woonkamer stijlvol inrichten: het belangrijkste is om de beschikbare ruimte goed te gebruiken. Het is belangrijk om de juiste kleurafwerkingen, verlichting, meubels en accessoires te kiezen.

Room functies

Om het interieur van een woonkamer in een bakstenen of paneelhuis harmonieus te maken, is het het beste om van tevoren over het ontwerpproject na te denken - pas daarna kunt u behang, vloeren of meubels kopen.De nuances van het ontwerp moeten in de eerste plaats afhangen van de kenmerken van de ruimte.

Beschouw de volgende belangrijke punten:

 • Ruime kamers van 15 vierkante meter. m kan worden onderverdeeld in verschillende zones. Dit is handig in grote gezinnen - u kunt ruimte voor elk gezinslid toewijzen met behulp van symbolische partities of gewoon met behulp van kleurafwerkingen en verlichting. In een woonkamer wordt aanbevolen om niet meer dan vier zones te maken, en de beste optie zou twee of drie zones zijn. Ze moeten qua ontwerp enigszins verschillen, maar passen in het totale concept. Door de ruimte in zones te verdelen, kunt u een gezellige hoek voor de rest van elk gezinslid organiseren.
 • Als u van plan bent om de hal uitsluitend te gebruiken voor het beoogde doel - voor het ontvangen van gasten, het is mogelijk om geen zones te selecteren, zelfs niet in de ruime kamer. Deze beslissing is voornamelijk voor grote appartementen. Tegelijkertijd kan te vrije lege ruimte ongemakkelijk lijken, dus accessoires zoals tapijten, kussens, vloerkleden, foto's en schilderijen in kaders, klokken, vazen ​​en juwelendoosjes zijn vooral belangrijk in dit interieur. Ze zullen de sfeer huiselijk en origineel maken.
 • Kleine kamer is niet wenselijk om in zones te verdelen. Het ontwerp van een dergelijke ruimte moet zo uniform mogelijk zijn - hierdoor kunt u de ruimte visueel ruimer maken. Zelfs als de ruimte middelgroot is, is het de moeite waard om te overwegen dat, na het plaatsen van het meubilair, de werkelijke leefruimte niet zo veel zal zijn. Goede verlichting is belangrijk: panoramische ramen en felle kroonluchters zullen een pluspunt zijn. Kijk ook goed uit glanzende elementen van meubels, spiegels en gesloten kasten in plaats van open planken.
 • De indeling van de woonkamer in het studio appartement moet creatief worden benaderd. Het scheiden van de woonkamer kan op verschillende manieren worden gedaan - het is gemakkelijker om te doen in een rechthoekige kamer en moeilijker in een vierkante ruimte. Afhankelijk van de situatie zijn er twee opties voor het toewijzen van een woonkamer in de studio. De eerste optie is om een ​​woon-eetkamer met een eettafel en comfortabele stoelen te maken. De tweede optie - om de woonkamer-slaapkamer te maken, hiervoor is meestal genoeg salontafel en een brede comfortabele bank.
 • Soms maken ze een keuken-woonkamer uit een grote kamer in een appartement: zo'n kamer kan een doorloop of een afzonderlijke ruimte zijn. De ruimte is verdeeld, afhankelijk van je interesses.Als je van koken houdt, moet je waarschijnlijk veel ruimte voor de keuken toewijzen, maar als je de ruimte wilt gebruiken als een ruimte voor gezelligheid, hobbies, lezen en bordspellen, moet je een grotere woonkamer maken. De keuken kan verschillende vormen hebben - hoekig, rechthoekig en zelfs eiland.

Het kan worden gescheiden met behulp van meubelkleur en decoratie, met behulp van balken, gebogen structuren, bar, of gewoon met behulp van verlichting.

Stijl selectie

De stijl moet niet apart worden gekozen voor de woonkamer, maar voor het hele appartement als geheel - de meubels in de woonkamer moeten worden gecombineerd met de andere kamers. Afhankelijk van de stijl, zal het nodig zijn om interieuroplossingen voor de hal te selecteren.

Overweeg de volgende opties:

 • Klassiek en barok - Dit is een luxe interieur, verwijzend naar de sfeer van adellijke herenhuizen. Tegelijkertijd zal een dergelijk interieur geen budget zijn, en de strengheid van meubels en accessoires creëert een koud en afstandelijk gevoel, en velen in dergelijke interieurs zijn ongemakkelijk. De voordelen omvatten het feit dat dergelijke ontwerpopties in een helder bereik zijn ontworpen, waardoor ze de ruimte visueel uitbreiden,en zien er ook echt luxueus uit en benadrukken de status van de eigenaar.
 • Koloniale stijl - Dit is een interessante en originele beslissing, die nu weer in de mode is. Meubels in dit interieur zijn meestal gemaakt van donker hout en accessoires zijn vaak puur decoratief. Oude boeken, kaarten, scheepsmodellen, dierenhuiden en landschappen in kaders zullen een dergelijk interieur versieren. Dit interieur is interessant, maar niet te exotisch, dus het is best geschikt voor een standaard stadsappartement.
 • Moderne minimalistische hi-tech - Dit is een optie voor jonge mensen die waarde hechten aan eenvoud, origineel ontwerp en nieuwe technologieën. Het meubilair moet een ongewone vorm hebben - meestal is het gemaakt van plastic of metaal. Voor het decor passen glanzende oppervlakken, spiegels, glas, effen kleuren van ongebruikelijke tinten. In zo'n laconieke stijl moet worden opgesteld smalle kleinschalige lokalen.
 • De landelijke stijl is nu in de mode - zelfs de eigenaren van stadsappartementen willen zich thuis voelen als een deel van de natuur. Het ontwerp van meubels en accessoires in dit gebied is meestal zo eenvoudig mogelijk.Het belangrijkste is hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen, voornamelijk hout. Door de materialen kan een dergelijk interieur duur zijn, maar de investering loont, want hoogwaardig parket, textielbehang, houten meubels en stenen of keramische accessoires zullen u jarenlang bekoren.

.

 • Eclectische stijl kan elementen uit de meest verschillende stijlen combineren. Het is dit gratis en ongebruikelijke ontwerp dat vaak wordt gekozen door de eigenaren van moderne appartementen. De glas-in-lood kroonluchter grenst aan de moderne plastic kledingkast en de hangende kamerplanten in Provençaalse stijl - met prachtige klassieke kasten en ladekast.

Als je zo'n interieur bedenkt en dingen met smaak kiest, kun je een zeer interessante woonkamer krijgen - het is binnen deze stijl dat je je individualiteit het beste kunt uitdrukken.

Afwerkingsmaterialen

Een kamer decoreren is precies wat nodig is om een ​​renovatie te starten. Afwerkingsopties kunnen heel verschillend zijn: als u zich vertrouwd hebt gemaakt met verschillende materialen en hun eigenschappen, kunt u precies kiezen wat u het best in staat stelt om uw idee uit te drukken.Soms kunnen de meest voorkomende ontwerpen er erg stijlvol en interessant uitzien.

Paul

Op de vloer afwerking vaak weinig aandacht besteden, maar voor het ontwerp van de woonkamer is belangrijk.

Beschouw de volgende materialen:

 • Parketvloeren - Dit is de beste afwerkingoptie, hoewel de kosten van een dergelijke vloer vrij duur zijn. Bovendien kan natuurlijk hout worden gekrast door meubels, dus het vereist speciale zorg. Allereerst zal het parket aantrekkelijk zijn voor liefhebbers van milieuvriendelijke materialen, evenals kenners van luxe.
 • Als u wilt besparen op reparaties, is de eenvoudigste manier om de vloeren in te korten. linoleum. In dit geval is linoleum waarschijnlijk niet duurzaam en ziet het er niet uit als een houten vloer. Een van de voordelen is dat het misschien de moeite waard is om de lage prijs en verschillende kleuren op te merken.
 • Nu uiterst populaire vloerafwerking laminaatvloer - dit is een redelijk goedkoop materiaal dat echt lijkt op een boom in zijn textuur. Tegelijkertijd is het minder veeleisend om te verzorgen dan de vloer, maar ook veel duurzamer en milieuvriendelijker dan linoleum. Ontwerpopties kunnen verschillen: van imitatie van hout van natuurlijke tinten tot felle veelkleurige borden of abstracte en plantaardige patronen.
 • Vloerafwerking tegels gebeurt zelden - deze optie is geschikt voor de woonkamer, tenzij u van plan bent om de vloerverwarming te doen. Op zichzelf is de tegel koud en het is onwaarschijnlijk dat een dergelijke afwerking comfortabel zal zijn. Tegelijkertijd kan een dergelijke vloer er heel stijlvol uitzien - een moderne tegel kan zelfs met een decoratief mozaïek worden aangelegd.

plafond

Plafonddecoratie is meestal niet erg divers. Meestal is het plafond in de woonkamer eenvoudig netjes bedekt met witte pleister. Als de ruwe afwerking onnauwkeurig is of als het plafond onregelmatig is, kunt u dunne blokken schuim of gipsplaat plakken. Ten slotte kunnen spanplafonds worden gemaakt als de ruimte dit toelaat. Soms is het plafond gekleurd gemaakt of geplakt met een muurschildering, maar zulke opties zijn uiterst zeldzaam.

In moderne woonkamers, vooral als ze worden gecombineerd met een keuken, slaapkamer of verschillende zones, zijn verschillende ontwerpen aan het plafond populair.

Overweeg soortgelijke opties:

 • Vaak worden balken op het plafond gemaakt.Dit is typerend voor landelijke stijl, moderne, koloniale stijl en eclecticisme. Balken zijn meestal houten, hoewel verschillende uitzonderingen mogelijk zijn: bijvoorbeeld balken van kunststof of metaal.Allereerst helpen dergelijke constructies om de ruimte van een kamer te verdelen zonder extra ruimte in beslag te nemen. Bovendien kunnen de balken worden gevonden en praktisch worden toegepast - bijvoorbeeld een hangende stoel plaatsen, een deel van de kamer met tule ophangen of potten met kamerplanten in Venetiaanse stijl eraan bevestigen.
 • Bogen zijn ook populair. Het boogvormige ontwerp kan worden geplaatst in plaats van de toegangsdeur naar de woonkamer, om de ruimte binnen te beperken met behulp van de boog, of om het exclusief decoratief te maken, waarbij de deur wordt omlijst. Met behulp van gebogen structuren kunt u de ruimte combineren en naar eigen inzicht verdelen. De bogen zijn gemaakt van gipsplaat, hout of kunststof. Ze kunnen ook praktisch worden toegepast - plaats bijvoorbeeld meerdere planken langs de boog.

wanden

De decoratie van de muren in de hal is een bijzonder opwindend en creatief proces. Nu kunt u een enorme verscheidenheid aan kleuren en texturen vinden.

Overweeg de volgende mode-opties:

 • Behang blijft nog steeds een van de meest populaire opties voor wanddecoratie in het appartement. Inderdaad, in de winkels kunt u voor elke smaak een grote verscheidenheid aan achtergronden vinden, ze zijn gemakkelijk zelf te lijmen en met een goede verlijming zullen ze u jarenlang plezieren.Meestal kiezen tussen natuurlijk papierbehang en getextureerde vinylopties die minder milieuvriendelijk zijn, maar er indrukwekkender uitzien.

Ook textielbehang dat lijkt op de textuur van stoffen en een bijzonder hoogtepunt geeft aan het interieur, is nu in de mode.

 • Het schilderen van de muren is nu ook populair. U kunt gladde gekleurde wanden maken of ze een textuur geven. U kunt nu bijvoorbeeld grote slagen maken of spuiten. Dit ongewone ontwerp helpt perfect om de gebreken van de ruwe afwerking te verbergen. Afhankelijk van de indeling van uw woonkamer, kunt u een of meerdere kleuren combineren.
 • Een van de nieuwe modetrends is het 3D-muurontwerp. Je kunt speciale voeringen maken op de wanden van elke vorm, waardoor het interieur een ongewone look krijgt. Meestal zijn dergelijke driedimensionale elementen gemaakt van plastic of gebruiken ze gipsplaat, die ook in elke kleur kan worden geverfd. De beste van deze experimentele opties zijn geschikt voor ruime kamers die zijn ingericht in een moderne stijl.
 • Maulding - Dit zijn kleine decoratieve elementen gemaakt van plastic, gips of steen, die op de wanden worden aangebracht. Dit kunnen frames zijn of patronen met reliëf. Meestal worden vormstukken wit gelaten en in klassieke interieurs geplaatst, maar uitzonderingen zijn mogelijk.
 • Stucwerk is een andere modieuze wanddecoratie in het kader van een klassieke stijl. Meestal zijn het kopieën van beroemde sculpturen van gips. De kosten van een dergelijke inrichting zullen vrij duur zijn, maar het stucwerk ziet er echt luxueus uit. Tegelijkertijd, in het binnenland, ver van de klassiekers of barok, is het onwaarschijnlijk dat dergelijke ontwerpelementen van het decor er organisch uitzien.

Kleuren en prints

De kleuren in het interieur van de woonkamer moeten goed doordacht zijn - het hangt van de sfeer in de kamer af. De kleurkeuze moet rekening houden met het ontwerp, de indeling en de grootte van de kamer. Als u verschillende gebieden in de woonkamer selecteert, kunnen deze in verschillende kleuren worden gedecoreerd, maar ze moeten er harmonieus uitzien.

Houd bij het kiezen van een kleur rekening met de volgende aanbevelingen van ontwerpers:

 • Probeer monochroom wit te vermijden. Zo'n kamer kan er ongemakkelijk uitzien, maar ook in witte kleur zullen alle tekortkomingen van decoratie duidelijk zijn. De zuiver witte kleuren van de muren zijn toegestaan, behalve in klassieke interieurs, maar zelfs daar proberen ze te diversifiëren met geprofileerde lijsten en patches in pastelkleuren.Witte meubels in het interieur kunnen er goed uitzien als het een interessant ontwerp heeft en wordt gecombineerd met gekleurde elementen.
 • Voor kleine kamers aanbevolen lichte kleuren en lichte meubels met glanzende gevels. Met dit kleurenschema ziet de ruimte er ruimer uit. U kunt zowel warme als koude tonen kiezen. Hun combinatie kan er ook goed uitzien. Als u een afwerking in koude tinten hebt, kunt u het meubilair in warme kleuren diversifiëren en andersom.
 • Als u een ruime woonkamer heeft, kunt u zich meer verzadigde donkere kleuren veroorloven. Het is niet raadzaam om het hele interieur in pasteltinten te houden - het kan te eentonig en onpersoonlijk lijken. Het wordt aanbevolen om verzadigde en lichte tinten in het interieur te combineren. Dus, felblauw kan naast elkaar bestaan ​​met een doorschijnend beige, paars zal een interessante combinatie zijn met een olijftint en grijs - met een rijke baksteenkleur.
 • Vooral populair is nu houten meubels van natuurlijke kleuren. In kleine kamers is het beter om lichte opties te nemen, en in een ruime kamer kunt u donkere houten meubels gebruiken of verschillende kleuren combineren.

Nu kunt u opties voor decoratie en meubels vinden met een verscheidenheid aan prints.

Beschouw de meest relevante van hen:

 • Bloemen en plant ornamenten - Dit is een traditionele optie die goed past in bijna elk interieur, waardoor het een speciale schoonheid en comfort krijgt. Dergelijke prints zijn te vinden op papier, vinyl of textielbehang, op tapijten, op gestoffeerde meubelen, gordijnen en soms zijn vergelijkbare schilderijen te vinden op meubelmeubilair.
 • Ongebruikelijke abstracte ornamenten nu ook populair in moderne interieurs. Ze kunnen worden gepresenteerd in combinatie met meer traditionele patronen of zonder. Meestal hebben dergelijke afdrukken geometrische vormen.
 • Oosterse patronen - dit is een andere trend. Meestal zijn ze te vinden op het behang of tapijten. Je kunt meedoen met deze modieuze trend, zelfs als je niet het hele interieur in oosterse stijl wilt weerstaan ​​- dergelijke prints passen perfect in de koloniale stijl of eclecticisme.
 • Het plaatsen van foto's op afzonderlijke panelen of foto-achtergronden is populair geworden. Het lijkt misschien heel interessant, maar als je voor deze optie kiest, is het de moeite waard om van tevoren over de meubelindeling na te denken: het is beter dat de foto niet overlapt.

verlichting

Verlichting in het interieurontwerp wordt vaak niet voldoende aandacht besteed, maar dankzij het juiste licht kunt u accenten leggen in de inrichting van de ruimte en deze in verschillende zones verdelen.

Overweeg enkele van de beste manieren om een ​​kamer met licht te versieren voor verschillende indelingen van de woonkamer:

 • De enige lichtbron past in twee gevallen bij u: als de woonkamer vrij klein is bij de meter of als het panoramische ramen heeft die uitkijken op de zonnige kant. Het is het beste om een ​​kroonluchter te kiezen met drie of meer lampen. Het ontwerp zal afhangen van de rest van het interieur - nu kunt u zowel traditionele als modieuze moderne opties voor elk budget vinden.
 • U kunt stijlvolle opties kiezen voor extra verlichting - voornamelijk tafellampen en staande lampen. Ze kunnen heel interessant zijn: van ongewone vorm, met textielinzetstukken of met glas in lood. Zulke dingen zullen een hoogtepunt en een helder accent in je interieur worden.
 • In de ruime woonkamer, waar je verschillende zones wilt selecteren, heb je zeker verschillende lichtbronnen nodig. U kunt twee eenvoudige kroonluchters nemen en deze aan verschillende zijden van de kamer plaatsen, de lampen rond de omtrek plaatsen of een heldere kroonluchter met kleine lampen combineren voor extra verlichting.Welnu, als u de helderheid van de verlichting in de kamer kunt aanpassen - van het helderste tot het gedimde licht.

Interieurartikelen

Accessoires in de setting van de hal spelen een grote rol. Met behulp van kleine accenten kunt u het ontwerp aanpassen, het interieur diversifiëren en een uniek comfort creëren. Interieurartikelen kunnen puur decoratief zijn of praktische waarde hebben.

Overweeg de volgende items die in uw woonkamer passen:

 • tapijt - Dit is niet alleen een stijlvol accessoire. Het zal het mogelijk maken om de vloer op te warmen en uw verblijf op de kamer comfortabeler te maken - vooral in de winter. U kunt kiezen voor een klassiek tapijt van katoen, wol of acryl, een chique vloerkleed met een lang dutje dat de huid van een dier imiteert, of een modieuze mat - een pluisvrij geweven tapijt dat minimale verzorging vereist. Soms maken ze ook tapijtvloeren die de hele vloer bedekken - meestal is het een materiaal met een kort natuurlijk dutje in donkere tinten.
 • kisten - Dit zijn nuttige dingen die passen in elke versie van het traditionele interieur. Ze kunnen overtollige kleding of huishoudelijke artikelen verwijderen.Soms kunnen ze nog steeds functioneren als banken - in dit geval is het deksel een comfortabele stoel. Het ontwerp van dergelijke kisten kan zeer divers zijn en onder elk interieur kan een goede optie worden gekozen.
 • Nu wordt vaak in de woonkamer geplaatst smalle, hoge of ronde aquaria. Ze kunnen in de wanden of meubels worden ingebouwd, maar ook op zichzelf staan. Aquaria zien er spectaculair uit en geven de ruimte een speciale sfeer. Sommige mensen houden van exotische vissen, maar als u niet geïnteresseerd bent, kunt u eenvoudig een decoratief aquarium maken met prachtige algen, stenen en slakken. In grootte kunnen dergelijke opties zeer divers zijn.
 • Raamdecoratie in de woonkamer is erg belangrijk. Nu kunt u interessante versierde kroonlijsten vinden, die een helder accent in uw interieur zullen worden. Ook moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze van gordijnen. Soms wordt alleen dunne tule opgehangen in de woonkamer, hoewel nachtgordijnen interessant kunnen zijn om de inrichting van de kamer aan te vullen. Als er bovendien slaapplaatsen voor gasten of kinderen in de hal zijn, moet u dikke gordijnen zeker ophangen - eenvoudige monochrome varianten en modellen met prints, kraag en pony zijn nu in de mode.
 • Stijlvolle vazen kan het interieur aanzienlijk decoreren.Afhankelijk van het ontwerp van uw woonkamer, kunt u interessante opties kiezen uit steen, metaal, plastic, glas of keramiek. Vazen kunnen op de tafel, op de planken of zelfs op de vloer worden geplaatst.
 • Kaarsen in kandelaars - Dit is een ander interessant element van het decor. Nu kunt u een verscheidenheid aan kaarsen vinden - wit, rood, zwart of veelkleurig, ze kunnen elke vorm en grootte hebben en ook de geur van aromatische oliën hebben. Het is ook de moeite waard om een ​​stijlvolle kandelaar voor hen te kiezen. Voor klassieke interieurs en interieurs in de moderne stijl zijn metalen modellen geschikt, in een appartement in landelijke stijl kunnen keramische modellen er goed uitzien, en budgetvriendelijke plastic opties passen in moderne interieurs.

Als je interieur eentonig is en er geen lichtpuntjes zijn, moet je absoluut alle soorten kaarsen in kandelaars overwegen.

Probeer de woonkamer volgens uw smaak, behoeften en hobby's in te richten - alleen op deze manier wordt de ruimte echt comfortabel en bewoonbaar. Als je muziek aan het doen bent, kun je een piano in de kamer plaatsen, als je een passie hebt voor handwerken, is het de moeite waard om er ruimte voor te maken. Boeken, muziek-cd's, fotoalbums - al deze dingen zullen uw interieur speciaal en individueel maken.

Mooie voorbeelden in het interieur

Ongeacht uw voorkeuren, behoeften en budget, het is belangrijk dat alle dingen in de woonkamer harmonieus worden gekozen. Soms kun je een kamer eenvoudig en smaakvol inrichten, en soms een luxe interieur creëren.

Overweeg de volgende opties en voorbeelden van goed ontwerp:

 • Als je een beperkt budget hebt, moet je niet kiezen voor een klassieke stijl in het interieur. Je bent meer fit eclectische en Provençaalse stijl. In dergelijke interieurs kan veel met uw eigen handen worden gedaan - u kunt bijvoorbeeld gordijnen, kussens en dekens naaien, evenals manden weven voor opslag en potten voor kamerplanten. Het creatieve proces zal leuk en opwindend zijn en het resultaat zal je zeker bevallen.
 • In een appartement met één slaapkamer kunt u de zone van de slaapkamer en woonkamer combineren. Als de ruimte in de kamer klein is, is een brede en comfortabele opklapbank het beste. Hierop kunt u uw tijd met gasten doorbrengen, en dan ontbinden en gebruiken in plaats van een bed. Als de ruimte groot is, kunt u twee zones selecteren: een met een tv en fauteuils en een met een bed. Zones kunnen worden verdeeld met behulp van bogen, balken, schermen of gordijnen.
 • In het klassieke interieur wordt voorrang gegeven aan luxe en terughoudendheid.Zo'n ruimte kan moeilijk zijn om comfortabel te maken. Dit zal kleine accessoires helpen - probeer ze niet te onderscheiden van de algemene stijl, maar maak tegelijkertijd de situatie frisser en diverser. Dit kunnen vazen, kandelaars, bloempotten, tapijten of kussens zijn.
 • Als je voor een eclectisch ontwerp hebt gekozen, probeer dan het interieur niet te kleurrijk te maken. Als basis voor ontwerp wordt het aanbevolen om niet meer dan twee of drie tinten te nemen, de andere kleuren kunnen behalve felle accenten zijn. In een interieur in pastelkleuren bijvoorbeeld, zullen heldere en donkere accessoires er goed uitzien. Als je een heldere afwerking van de muren hebt gemaakt, kies je meubels in gedempte kleuren.
 • De landelijke stijl van het interieur lijkt soms overdreven eenvoudig. Om zo'n woonkamer interessanter te maken, kun je decoratieve elementen toevoegen - elektrische open haarden, metselwerk aan de muren en tapijten die dierenhuid nabootsen zien er goed uit.
 • Het minimalistische moderne interieur blijkt vaak te leeg en bleek te zijn. Om een ​​beknopt ontwerp interessant te vinden, is het belangrijk om interessante en niet voor de hand liggende kleurencombinaties in uw interieur te gebruiken.Bijvoorbeeld, in plaats van een koele grijstint, is het de moeite waard om een ​​warme te nemen, en het combineren ervan is niet met zwart en rood, maar met paars en beige. Het is de moeite waard zuivere kleuren te vermijden, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan complexe samengestelde tinten.
 • Zeer interessant kan kijken gecombineerd keuken-woonkamer met een bar. Het zal helpen om de ruimte te verdelen en de kamer comfortabel en gezellig te maken. Meestal wordt in dergelijke indelingen veel ruimte toegewezen aan de woonkamer en is de keuken minimaal.

In elke woonkamer is het belangrijk dat de ruimte een semantisch centrum heeft waarrond de rest van het interieur zal worden georganiseerd. Dit kan een tv, piano, open haard of aquarium zijn. Het hoofdgedeelte wordt bezet door gestoffeerde meubels rond het semantische centrum. En terzijde kunt u een afzonderlijke kleine zone of verschillende zones selecteren met behulp van kleuren en verlichting.

Tips interieurontwerper, hoe je een stijl kiest voor het interieur, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer