Mooie en stijlvolle schilderijen kiezen voor de woonkamer

Als je niet weet hoe je de woonkamer moet decoreren, kies dan voor schilderijen. Gelukkig kun je nu een optie vinden voor elke stijl die er organisch uitziet in het interieur van de kamer.

Speciale functies

De foto's zijn goed omdat ze geen vrije meters innemen. Alle ruimte kan naar eigen goeddunken worden gebruikt. De muur wordt nog steeds niet op een andere manier gebruikt, wat betekent dat deze kan worden gebruikt voor schilderijen van verschillende formaten. Ze helpen je zelfs om een ​​soort defect, oneffenheden of vlekken te verbergen, bijvoorbeeld. Hang gewoon een foto op van de juiste grootte en u hoeft de achtergrond niet opnieuw te plakken.

Een ander belangrijk pluspunt is dat de schilderijen in een andere prijscategorie worden gepresenteerd, wat betekent dat iedereen iets naar zijn zin kan vinden en het budget niet overschrijdt.

Je kunt kopen als een creatie van een jonge auteur, die misschien na een paar jaar tien keer duurder zal zijn, of je kunt doen met een reproductie van Van Gogh of Monet.

types

Voor de hal kun je verschillende foto's kiezen of zelfs je eigen foto's of tekeningen gebruiken.

materiaal

Ten eerste kunnen de schilderijen in de woonkamer van verschillende materialen zijn gemaakt. Dit geldt voor het canvas en de verf. Kunstenaars schilderen zowel op gewoon papier als op tapisserie en op houten planken. Maar de traditionele optie blijft nog steeds eenvoudige olieverfschilderijen op canvas.

Wat betreft de verven, de meest levendige zijn de doeken beschilderd met acryl of olie. Meer delicate afbeeldingen worden verkregen bij het werken met waterverf. In het monochrome interieur zien foto's geverfd met inkt of potlood er goed uit.

Nu zijn ook verschillende posters of afbeeldingen die op een 3D-printer zijn afgedrukt populair. Ze zien er ongewoon uit en versieren een kinderkamer of een kamer in een moderne stijl perfect.

afmeting

Groot of klein appartement - dit is ook belangrijk.

Het principe van keuze is in de regel heel eenvoudig: hoe groter de ruimte, hoe groter de grootte van het schilderij dat is gekozen om het te versieren.

U kunt ook interessante modulaire foto's gebruiken. Ze vertegenwoordigen een enkel beeld, verdeeld in verschillende delen.In plaats van modulaire foto's in de ruime kamer kun je echter altijd een paar kleine hangen, waardoor een interessante compositie ontstaat.

Maar voor een kleine kamer is het beter om een ​​kleine foto in een nette lijst te vinden.

Met behulp van een goed geselecteerde afbeelding kunt u zelfs het uiterlijk van de kamer wijzigen. Selecteer hiervoor het doek in de woonkamer met een verticaal patroon. Maar het beeld met horizontale patronen zal de ruimte visueel breder maken.

Kleuren voor de woonkamer

Het is ook belangrijk om het juiste kleurenschema te kiezen. Meestal is de foto slechts een onderwerp van decor, dus alle andere details moeten hierop worden aangepast en niet andersom. De foto moet worden gecombineerd met meubels, behang en gordijnen. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de kleur van de muur waarop het beeld hangt. U kunt een afbeelding kiezen die deel uitmaakt van deze achtergrond, of u kunt het canvas gebruiken als een helder accent tegen een beige muurachtergrond.

Wat je niet precies moet doen, is om een ​​helder beeld op een te lichte of, integendeel, donkere achtergrond op te hangen. Het is in dit geval onzichtbaar en onopvallend.

Als je niet kunt beslissen welk kleurbereik je moet kiezen om de ruimte te versieren,stop op zwart en wit of pastel. In bijna alle gevallen past deze decoratie zo goed mogelijk in het interieur van de kamer.

Stijl en inrichting

Portretten en landschappen zijn in bijna elke stijl geschikt voor interieurdecoratie. Voor elk van de gebieden is het gebruikelijk om uw eigen gegevens te kiezen.

minimalisme

Als je voor minimalisme kiest, dan hou je van heldere abstracties of stijlvolle modulaire opties. U kunt ook een afbeelding selecteren met een herkenbaar object op een effen achtergrond. Bijvoorbeeld een takje orchideeën of een tulp in een vaas. De afbeelding kan in detail worden getekend, evenals een eenvoudige abstractie.

Ook passen monochrome afbeeldingen of dezelfde discrete foto's perfect in deze stijl. Ze zien er goed uit en in de ascetische lichte kamer, en tegen de achtergrond van een lichte muur.

klassiek

Ondanks de populariteit van schilderijen in moderne stijl, blijft de klassieker relevant. Als je de oude school en academische kunst op prijs stelt, kun je je woonkamer inrichten met een van de reproducties van klassieke schilderijen. Of kies eenvoudig een duidelijk beeld van het bos of de slapende stad.

En om het beeld in een klassieke stijl of moderne stijl in het interieur te laten passen, is het de moeite waard om een ​​geschikt frame te kiezen. Bijvoorbeeld, houten of versierd met goud of patroon.

zolder

In een loft-achtige ruimte zien heldere afbeeldingen in pop-artstijl er interessant uit. Ze zijn op het eerste gezicht gekleurd, zichtbaar en herkenbaar. En koop in plaats van een dure foto van Marilyn Monroe te kopen gewoon een stijlvolle poster of poster.

Goed in een ruime studio en kijk uit over verschillende landschappen, geschilderd in olie of aquarel. Tegen de achtergrond van een bakstenen muur ziet zo'n felle kleurvlek er organisch uit.

Als u in een studio woont met een woonkamer in loft-stijl, kunt u uw kamer inrichten met felle schilderijen die met de hand zijn geschilderd. Laat je innerlijke kunstenaar los en maak iets helders, ondanks de regels en beperkingen.

Zo'n kleurenfoto zal de aandacht trekken en een heldere en originele interieurdecoratie worden.

Scandinavische stijl

Veel mensen houden van de Scandinavische stijl. Versier de woonkamer met een licht interieur en houten meubels met stijlvolle bloemenlandschappen, foto's van de zee of bloemen. En om je onder te dompelen in de sfeer van het koude Scandinavië, kunnen de muren worden versierd met afbeeldingen van fjorden, gletsjers of noordelijke bossen.

Welke moet je kiezen?

Bij het kiezen van een stijl speelt een belangrijke rol.Dus, in een kamer die is ingericht in de Engelse stijl, is een foto in de "klassieke" stijl het beste om naar te kijken, en in een half lege woonkamer is het beter om eenvoudige foto's op te hangen zonder een overvloed aan overgetrokken details.

Houd rekening met de grootte van de kamer en de combinatie van canvas en meubels. Als u de bank bijvoorbeeld groter wilt laten lijken, kunt u er verschillende kleine afbeeldingen boven hangen.

Ontwerptips

Kies een foto voor de woonkamer is niet zo moeilijk. Het is veel moeilijker om meerdere afbeeldingen tegelijk in één woonkamer te combineren.

De eenvoudigste zet is om een ​​compositie uit verschillende foto's samen te stellen. Ze kunnen in verschillende technieken worden gemaakt, maar moeten tegelijkertijd met elkaar worden gecombineerd.

Als je afbeeldingen van verschillende auteurs ophangt, is het beter ze naast elkaar te plaatsen. Je kunt ook hetzelfde frame voor ze kopen.

Kiezen voor reproducties van beroemde schilderijen, aandacht besteden aan de kwaliteit en uitwerking van details. Zelfs een goedkope reproductie mag niet op een goedkope manier lijken.

Een vergissing is een hangende foto in de woonkamer. Voordat je er een compositie van maakt, denk erover na en bedenk hoe de plaatsing van schilderijen de perceptie van het interieur zal veranderen.

Grote foto's worden bijvoorbeeld aanbevolen om op een redelijke afstand van elkaar te hangen.

Dit gebeurt zodat u elke afbeelding afzonderlijk kunt bekijken en de afbeeldingen erop niet zijn samengevoegd. Modulaire foto's vormen een uitzondering.

Als u slechts één foto wilt ophangen, is een aantal heldere afbeeldingen in het midden voldoende. En om de lege ruimte te vullen, is het de moeite waard om meerdere afbeeldingen op de muur te plaatsen.

U kunt ook afbeeldingen kiezen, met de nadruk op hun onderwerpen. Boven de eetzaal is er bijvoorbeeld een plek voor stillevens met vers fruit en een plek om te ontspannen zal het landschap verfraaien, wat de moeite waard is om in kleur te kiezen.

Voordat u een foto in uw woonkamer hangt, moet u rekening houden met al deze kleine dingen, controleren of het beeld geschikt is voor het onderwerp en of het de binnenkant goed aanvult, en er niet uitziet als een vreemd voorwerp in de kamer.

Mooie voorbeelden en opties

Een mooie foto kan niet alleen dienen als decoratie in een appartement, maar ook als een nuttig hulpmiddel om een ​​ruimte in te delen of bepaalde problemen te verbergen.

Als het appartement bijvoorbeeld een van de muren donker heeft gemaakt, of de hele kamer lijkt te somber, kunt u het interieur enigszins verlevendigen met behulp van lichte details.Zo'n voorbeeld zal iedereen aanspreken die niet in een kleine donkere kamer wil wonen.

Je kunt het solide interieur ook verdunnen met een helder accent, bijvoorbeeld een impressionistisch canvas.

Een ongebruikelijke ontwerpoplossing kan ook een "kunstmuur" worden genoemd. Deze beweging wordt gebruikt door vele kunstliefhebbers. In dit geval is de hele muur versierd met afbeeldingen van het plafond naar de vloer. Het is het beste om producten in hetzelfde thema of in hetzelfde kleurenschema te kiezen.

Als u het canvas in het interieur wilt ophangen, gestileerd als een klassieker, is het beter om de standaardversie van de locatie van schilderijen te kiezen. In het klassieke interieur worden de afbeeldingen symmetrisch en netjes opgehangen. De beste locatie is boven de bank. Wat betreft de schilderijen zelf, pas dan op de portretten of landschappen, die in olie zijn geschreven.

Als na het plaatsen van een foto de muur leeg lijkt, kunt u hem aanvullen met meerdere kleinere afbeeldingen.

Velen willen hun kamer niet verfraaien met een foto, omdat ze daarvoor een gat in de muur moeten maken. Dit kan worden voorkomen als u gewoon een foto op een plank of tafel legt. In dit geval zijn de keuzeprincipes hetzelfde.

Degenen die met hun eigen handen schoonheid weten te creëren, kunt u voor iedereen een prachtig handgemaakt patroon ophangen.

Zelfs als je niet als een professional kunt tekenen, kun je altijd een eenvoudige abstractie op papier maken. Wel, of vertrouw dit bedrijf aan uw kind toe.

Nu zijn er veel getalenteerde makers die voortdurend heldere kunstwerken maken die geschikt zijn om je woonkamer in te richten. Kies wat je maar wilt en gebruik om het interieur te versieren. De ruimte zal meteen fonkelen met nieuwe kleuren.

Hoe u de juiste foto voor uw huis kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer