De beste ontwerpideeën van de hal van 20 vierkante meter. m in moderne stijl

De woonkamer wordt met recht herkend als een van de meest functionele en belangrijke kamers in elk huis, of het nu een stadsappartement is in een hoog gebouw of een gezellig huisje. Het is noodzakelijk om het ontwerp van deze ruimte zo verantwoordelijk en zorgvuldig mogelijk te benaderen, omdat u degene bent die het constant zal zien, niet alleen u, maar ook uw gasten. Vandaag zullen we het hebben over de moderne stijl van het interieur in een knusse kamer van 20 vierkante meter.

Speciale functies

Het is geen geheim dat de woonkamer een onmisbare kamer in huis is. Het combineert vaak verschillende functionele zones tegelijk, waardoor het een praktische en multitasking-ruimte is. Tegenwoordig hebben veel ontwerpers in de hallen kleine eettafels met stoelen of rusten een compacte werkruimte uit met een computerbureau.

Een oppervlakte van 20 of 19 vierkante meter. m staat de eigenaars volledig toe om er al het nodige meubilair, decoratieve artikelen en accessoires op te plaatsen. Dergelijke ruimtes worden als vrij ruim beschouwd, daarom vinden extra zones (eet-, speel- of recreatiegebieden) vaak hun plaats in deze ruimtes.

Op dit moment zijn moderne stilistische trends in de trend en worden ze door veel eigenaren gekozen. Een dergelijke populariteit is te wijten aan progressieve en futuristische lijnen die inherent zijn aan dergelijke stijlen.

Ontwerpers raden aan om een ​​dergelijke situatie te vullen met een grote hoeveelheid natuurlijke verlichting, ondersteund door hoogwaardige kunstmatige bronnen (lampen, wandlampen, kroonluchters, schijnwerpers).

Als er veel licht in de woonkamer is, kunt u zich vrij voelen om naar donkere meubels of afwerkingen te gaan, die in moderne stijlen zijn toegestaan. U kunt ook verwijzen naar verschillende verlichtingsniveaus.

Probeer stijlen niet met elkaar te mengen. Dit geldt met name voor trends als hightech en Engelse klassiekers. Door ze in één ensemble te combineren, riskeert u de ruimte disharmonisch en "onbegrijpelijk" te maken, dus deze combinaties moeten worden vermeden of om er zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan.

Deskundigen zeggen dat er in dergelijke woonkamers minstens twee raamopeningen aanwezig moeten zijn. Ten eerste zorgt het voor voldoende natuurlijke lichtinval en ten tweede zal het de vrije ruimte voor de installatie van stijlvol meubilair niet beperken.

Een van de belangrijke kenmerken van de moderne stijl in het interieur is dat deze er onder alle omstandigheden goed uitziet. Het kan bijvoorbeeld een knusse kamer zijn in een privéwoning of een standaard stadsappartement. In beide gevallen zullen de eigenaren de mogelijkheid hebben om een ​​echt modieus en compleet interieur te creëren.

zonering

Zoals eerder vermeld, worden in de woonkamer vaak verschillende zones gecombineerd. Ze zijn meestal verdeeld zodat de ruimte er netjes en georganiseerd uitziet en niet overbelast.

In een kamer van 20 vierkanten kunnen heel wat mensen tegelijk zijn zonder zich te krap te voelen. Dergelijke ruimtes kunnen niet alleen worden ingericht met standaard banken en salontafels, maar ook bijvoorbeeld met een eethoek. Natuurlijk hangt veel af van de indeling van de kamer.

Meestal in een kamer is er een open haard en een tv-scherm.In de tweede ruimte is er een grote tv (opgehangen aan de muur of geplaatst op een speciale kast), een grote en gezellige sofa (hoek of rechthoekig recht). Het is toegestaan ​​om dergelijke gestoffeerde meubels te vervangen door verschillende stoelen die geschikt zijn in stijl en minder vrije ruimte in beslag nemen.

Het ontwerp van de open haard is meer solide en "serieus". In de regel heeft het een kleine tafel (rond of vierkant) en verschillende nette stoelen / stoelen er omheen. In deze zone moet een sfeer van vrede en volledige rust worden gehandhaafd. Veel eigenaren gebruiken het om kranten en boeken te lezen of om met vrienden onder een kopje thee te praten.

Bovendien kan er een extra eethoek in de woonkamer zijn. De mode voor een dergelijke tandem bestaat al lang, maar werd herinnerd door mensen met de uitstraling van studio-appartementen in ons land, waarin de eetkamer meestal wordt gecombineerd met de receptie. Voor dergelijke opties moet u zorgvuldig de vorm van de tafel kiezen. Bijvoorbeeld, voor het vierkante gedeelte van de kamer moet je een "verzachtend" ronde exemplaar kopen en voor een langwerpige lay-out - een rechthoekige.

Als je niet van plan bent om de hele tijd in de hal te dineren, en het alleen af ​​en toe krijgt voor vriendschappelijke bijeenkomsten en vakanties, dan zou je een opvouwbaar model moeten krijgen dat, ingevouwen, niet moeilijk weg te halen is om geen ruimte in de kamer in te nemen.

Veel ontwerpers in de ontwikkeling van een harmonieus project van woonkamers van 20 vierkante meter organiseren in hen een aparte gezellige hoek om boeken te lezen. In dergelijke zones kunt u ruime en ingebouwde nissen hebben die het visuele effect creëren van een vrijere en ruimere kamer. Ondanks het feit dat 20 vierkante meter. m - dit zijn niet de kleinste beelden, experts adviseren nog steeds om zich aan te sluiten op open structuren zonder slingerende deuren en luiken, die in open toestand extra ruimte innemen.

Het is beter om voorkeur te geven aan open structuren of modellen met schuifdeuren.

Vaak in de woonkamer en hebben een werkruimte. In de regel heeft het een computer bureau, een stoel en speciale planken (uitschuifbare laden of sokkels). Het tafelblad kan zowel rechthoekig als hoekig zijn.De tweede optie wordt als meer compact beschouwd, ondanks het schijnbaar indrukwekkende uitzicht.

Ongewoon uitziende woonkamers, waarin er een extra slaapgedeelte is. Meestal is dit arrangement te vinden in een vijfhoekige kamer of een kamer met een balkon. Als u de tweede optie kiest, moet u er rekening mee houden dat het balkon moet worden geïsoleerd en afgewerkt volgens de hoogste kwaliteit. Slecht geïsoleerde en waterbestendige ruimtes voorkomen comfortabel wonen in de woonkamer en schaden de kwaliteit van afwerkingsmaterialen bij slecht weer en temperatuurveranderingen buiten het raam.

Bovendien kunt u verschillende zones in de woonkamer selecteren met behulp van de richting van lichtbronnen, afwerkingsmaterialen of verschillende kleuren. Het is ook mogelijk om de ruimte te verdelen met behulp van speciale mobiele schermen, gordijnen of panelen. In dit geval wordt het echter afgeraden om te grote en omvangrijke opties te kopen, anders zullen ze de hal minder ruim en licht maken.

Geen slechte kijkkamer waarin er een verdieping en een plafond op meerdere niveaus zijn, die de ruimte ook in zones kunnen verdelen. Dergelijke ontwerpen kunnen volledig met de hand worden gemaakt.Als u twijfelt aan uw capaciteiten en bang bent om dergelijk werk aan te nemen, is het beter om het aan specialisten over te laten, om de ruimte niet te bederven. ook het maken van bestemmingsplannen, vergeet de locatie van de kamer niet. Er zijn dergelijke plannen waarbij de woonkamer een doorgang is en zich tussen de twee andere kamers bevindt en zo moet worden ingericht dat ze niet te krap en ongemakkelijk worden.

stijlen

Voor het ontwerp van de woonkamer kunt u een verscheidenheid aan stilistische richtingen toepassen. Overweeg de meest populaire en aantrekkelijke opties en hun onderscheidende kenmerken.

klassiek

Deze stijl zal nooit uit de mode raken en zal altijd genieten van de liefde en het respect van de eigenaren van appartementen en particuliere huizen. Het volgende is inherent aan deze richting. karakteristieke kenmerken:

 • luxueuze notities, verstoken van excessen;
 • combinatie van lichte / pastelkleuren en natuurlijk hout;
 • meubels gemaakt van natuurlijke en hoogwaardige materialen;
 • de aanwezigheid van details van edele brons (lampen, kroonluchters, decor);
 • gordijnen van natuurlijke stoffen van goede kwaliteit;
 • gebogen lijnen van benen, armleuningen en ruggen van meubels.

avant-garde

Deze stijl is het tegenovergestelde van de klassiekers. Het is altijd een niet-standaard en zelfs schokkend decor, details van geometrische, asymmetrische en abstracte vormen, evenals sappige en rijke elementen die speciale aandacht trekken in het interieur.

Eco

De naam van deze stijlrichting spreekt al boekdelen. De woonkamer in dit ontwerp moet worden gevuld met meubilair van hoge kwaliteit en textiel gemaakt van milieuvriendelijke en veilige materialen.

Niet slecht in dergelijke ensembles kijken behang onder de baksteen of natuurlijk metselwerk op de muren. Natuurlijk in ecostijl kan niet zonder levende planten in nette potten en vazen. Dit gebied is perfect voor een oppervlakte van 20 vierkante meter. m, waardoor het meer fris en "live".

Scandinavisch

Deze harmonieuze en ingehouden stijl in onze tijd, kiezen veel eigenaren. De populariteit van de Scandinavische stijl is te danken aan zijn karakteristieke kenmerken die verband houden met de positieve eigenschappen ervan:

 • deze stijl is matig, praktisch en "rustig";
 • het bevat een minimale set meubels in lichte en pastelkleuren;
 • felle kleuren in de Scandinavische stijl zijn ook aanwezig, maar worden vaker aangetroffen in decoratieve objecten;
 • de aanwezigheid van zachte en zachte tinten van afwerkingsmaterialen op de muren, de vloer en het plafond.

minimalisme

Deze moderne stijl omvat het gebruik van een minimale set meubels en decor in de woonkamer. In dergelijke ensembles vindt u geen objecten met opvallende decoratieve elementen, gesneden inzetstukken of reliëfornamenten. In het minimalisme moet alles zo eenvoudig en duidelijk mogelijk zijn.

zolder

Deze "zolder" - of "garagestijl" onderscheidt zich door zijn ongewone uiterlijk, uitgedrukt in de combinatie van het onverenigbare. In een dergelijke woonkamer kunnen bijvoorbeeld bakstenen muren, ruwe houten balken onder het plafond, enigszins slordige betonnen vloeren en elegante lichtgordijnen met een erker, aangevuld met een prachtige bibliotheek met planken gemaakt van natuurlijk hout, evenals glanzende bijzettafels en salontafels zijn.

Zulke interieurs zien er modern en industrieel en elegant uit, wat eens te meer de niet-standaard stijl van het hok en de veelzijdigheid ervan bevestigt.

High-tech

Deze waanzinnig populaire en vooruitstrevende stijl bevat meestal het volgende samenstellende elementen:

 • stijlvol meubilair en decor van eenvoudige, hoekige, geometrische en futuristische vormen;
 • monofonische objecten van eenvoudige kleuren (meestal grijs, wit en zwart);
 • laconieke omgeving, dicht bij de minimalistische richting;
 • meubels en decor items gemaakt van glas, metaal, staal (verchroomd en geschilderd in verschillende kleuren) en plastic;
 • metalen lichten (de meest populaire - baan);
 • onopvallende vloertapijten;
 • hightech apparatuur en meubilair met afstandsbediening en aanraakbediening.

In dergelijke ensembles wordt het niet aanbevolen om dingen zo dicht mogelijk bij klassieke of historische stijlen te hebben. Bijvoorbeeld, de woonkamer in de richting van hightech ziet er belachelijk uit als je er een goede oude kast van gemaakt van natuurlijk oud hout met gesneden zijlijnen en grote handvatten in brons in doet.

Kleur oplossingen

Ontwerpers beweren dat een woonkamer met twee ramen als ideaal wordt beschouwd, en het maakt niet uit of deze zich in een tweekamer- of eenkamerwoning bevindt. In dergelijke ruimtes zal er altijd voldoende natuurlijk daglicht zijn, waardoor niet alleen lichte en pastelkleuren in de hal kunnen worden gebruikt, maar ook donkere kleuren.

Het gebied van 20 vierkante meter.Met m kunnen eigenaren zich tot bijna elke kleur wenden. De meest populaire zijn natuurlijk lichte kleuren. Hun populariteit is te danken aan het feit dat ze de ruimte visueel nog frisser en ruimer maken. Tegen een dergelijke achtergrond zien zowel het meubilair als de inrichting er een beetje rooskleuriger uit, vooral als ze zijn gemaakt in contrasterende 'regenboog'-paletten.

Wees niet bang voor de sneeuwwitte afwerking op alle oppervlakken in de grote woonkamer. Ze zien er te koud en vervelend uit als je ze niet verslaat met contrasterende meubels en felle decorstukken.

Opgemerkt moet worden dat tegen een dergelijke achtergrond zelfs budgetmeubilair, bijvoorbeeld kleine geweven sofa's en fauteuils met rode of zwarte kleur, duur en aantrekkelijk lijken.

Pastelpaletten zien er heel goed uit in deze kamer. Deskundigen raden aan deze te gebruiken, omdat ze een kalmerende en geruststellende werking hebben op de psyche van het huishouden, waardoor emoties in balans worden gehouden en de stress die overdag is opgehoopt, wordt aangepakt.

Op een zachte pastelkleurige achtergrond lijken veel objecten organisch.

Dit kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • elegant porseleinen servies (geverfd);
 • gezellige zachte tapijten;
 • meubelen gemaakt van hout en metaal;
 • decoratieve kussens in contrasterende tinten met patronen en prints;
 • verlichtingsarmaturen;
 • lichtgordijnen in verschillende tinten (de meest populaire zijn linnenbruine tinten).

De trend van de afgelopen jaren is het oppervlak onder de baksteenrode "roestige" tinten. Meestal op deze manier de muren in de woonkamer uitstappen. Natuurlijk of kunstmatig metselwerk ziet er geweldig uit in veel stijlen, maar in de regel zijn loft en hi-tech te vinden in moderne richtingen. Dergelijke interieurs kunnen worden aangevuld met zowel scharlaken en sneeuwwitte of grijze "stenen".

Op deze manier kunnen niet alle wanden in de hal worden bijgesneden, maar slechts één (accent). Het kan bijvoorbeeld overlappen achter zachte meubels of een open haard. Het hangt allemaal af van de voorkeuren van de eigenaren.

Fans van lente en rijke kleuren kunnen veilig naar uw favoriete paletten verwijzen, maar vergeet niet dat u het niet met hen kunt overdrijven. Enkele eenvoudige regels moeten worden gevolgd.zodat het interieur van een moderne woonkamer daardoor niet hinderlijk en te kleurrijk wordt:

 • als je besluit om helder en rijk meubilair te kopen, is het aan te raden het op een neutrale en rustige achtergrond te plaatsen. Bijvoorbeeld, in moderne stijlen zien sneeuwwitte muren er geweldig uit en in hun omgeving zullen de rijke kleuren van de bank, fauteuils en nachtkastjes goed opvallen.
 • Als uw keuze viel op de gevarieerde decoratie van verzadigde kleuren, dan zou de achtergrond meubilair en decor van rustige en neutrale schalen moeten hebben. Anders zal het ensemble te opdringerig en "onderdrukkend voor de ogen" blijken te zijn.

Het gebruik van donkere kleuren is aanvaardbaar in moderne zalen. Ze zijn echter alleen toegankelijk als er veel natuurlijke en kunstmatige verlichting in de kamer is.

Als de kamer saai en gedempt is, kan donkere verf er uitzien als een gesloten kast of een grote berging.

Mooie voorbeelden in het interieur

Tegenwoordig zijn moderne stijlen benijdenswaardig populair en veel mensen, die hun huis repareren, wenden zich tot deze gebieden. Overweeg een paar doordachte en spectaculaire opties die leven, op dezelfde manier gemaakt.

In een moderne smalle woonkamer van 20 vierkante meter.Alle wanden en het plafond kunnen worden afgewerkt met gewoon wit pleisterwerk en het plafond achter de bank kan worden afgedekt met plastic reliëfpanelen met een golvend ornament. Plaats voor een dergelijke accentwand een koffiebank met beige-kastanjebruine kussens en een witte salontafel met chromen poten. Maak het interieur compleet met een tv tegenover de bank, donzig grijs tapijt op de vloer, verse bloemen en zachtbruine gordijnen voor de ramen.

Fans van niet-standaardoplossingen zullen het geheel waarderen dat bestaat uit gerafelde bakstenen muren, een wit plafond, een houten vloer, aangevuld met een groot tapijt met zwarte hoekige patronen en een blauwe rechthoekige bank, houten tafel en stoel. Hang lichtsporen aan het plafond en dikke groenbruine gordijnen op de ramen.

In de langwerpige woonkamer kunnen de wanden en het plafond worden afgewerkt met beige gips en aangevuld met ondiepe nissen met randen van donkere chocolade. Zet in zo'n kamer een lichte koffiehoekbank, een witte kledingkast met matglazen deuren, een oranje ronde hoge stoel en een rechthoekige eetkamertafel met stoelen in notenhout.Voltooi het geheel met een glazen salontafel, schijnwerpers, in een cirkel op het plafond en lichte karamelkleurige gordijnen.

Eenvoudig, stijlvol en smaakvol, het ziet eruit als een woonkamer met een glanzend wit plafond, een halfglanzende zwarte houten vloer en sneeuwwitte muren. Zet in zo'n moderne kamer een L-vormige leren bank in witte kleur, een donkere salontafel en een console-console van een melkkleurige muur onder de tv. Het centrale deel van de hal kan worden afgewerkt met een licht, semi-glanzend grijs of melkachtig laminaat. Hang zachte bruine gordijnen op de ramen en plaats achter de bank een grote vloerlamp met een metalen voet en een grote ronde kap.

In de volgende video, nog enkele ideeën voor een ontwerphal van 20 m².

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer