Moderne ideeën voor de inrichting van de woonkamer: modetrends

Elke eigenaar wil zijn huis zo harmonieus, stijlvol en comfortabel mogelijk zien. Een van de belangrijkste kamers in een stadsappartement of privé-huis is de woonkamer. Het verzamelt vaak het hele gezin en houdt vriendschappelijke bijeenkomsten. Vandaag zullen we praten over hoe deze ruimte in overeenstemming met moderne modetrends te regelen.

Speciale functies

De woonkamer is aanwezig in absoluut elk huis. Het kan nergens door vervangen worden, omdat het het meest functioneel en praktisch is. Het organiseert vaak niet alleen een recreatiegebied met een zachte hoek, maar ook een werkruimte, een eethoek, boekenrekken met een schommelstoel en andere soortgelijke onderdelen.Natuurlijk hangt het allemaal af van de beelden van de hal en de lay-out ervan.

Gelukkig produceren moderne fabrikanten een grote verscheidenheid aan afwerkingsmaterialen en meubels, wat overeenkomt met een breed scala aan stijlen. Dit suggereert dat je op elke manier fatsoenlijke opties voor het interieur kunt opdoen, of het nu een strikte en elegante klassieker is of een schokkende avant-garde.

Mode staat niet stil en verandert regelmatig, en dit geldt niet alleen voor kleding en accessoires, maar ook voor het ontwerpen van oplossingen in het interieur. Tegenwoordig is het ontwerp van woonkamers aanzienlijk verschillend van de afbeeldingen die typerend zijn voor de afgelopen eeuwen en zelfs decennia.

Als je een echt modieus en relevant ensemble wilt maken, moet je vertrouwen op de laatste modetrends en het resultaat zal je niet teleurstellen.

Veel ontwerpers noemen de woonkamer het 'kenmerk' van het huis, dus het uiterlijk moet perfect zijn. Goed geselecteerde meubels en hoogwaardige afwerkingsmaterialen verzameld in een harmonieus geheel zullen zeker de geweldige smaak van de eigenaars demonstreren en de gasten imponeren.

Maak een eigen ontwerp

Moderne modetrends met betrekking tot ontwerpideeën, stellen u in staat om veilig te experimenteren met het interieur van de woonkamer.Bijzonder interessant zijn creatieve ensembles, waarin er verschillende tinten op een lichte achtergrond zijn.

In combinatie met witte muren, versierd met nauwelijks merkbare contrasterende lijnen en reliëfstructuren, kunt u bijvoorbeeld meubels van hemelse en zachte grijze kleur rangschikken, evenals heldere accenten van diepe en dichte tonen (bijvoorbeeld donkerblauwe deken). Verdun standaard paletten met toegestane glazen delen (kasten of kleine tafels).

Onlangs is het in de mode gekomen om verschillende stilistische tonen in één ensemble te combineren. Het kunnen bijvoorbeeld houten inserts op de muren zijn, gestileerd antiek, sneeuwwitte lederen meubels met zwarte inserts, hoekige salontafels en grote metalen vloerlampen. Dus in een kamer combineert u elementen van rustieke landelijke stijl, progressieve hightech en eco.

Accentwanden worden in veel moderne woonkamers gebruikt (en niet alleen). Het kan bijvoorbeeld een enkel zwart plafond tussen de witte muren zijn waarop een tv en een sneeuwwitte consolestandaard worden geïnstalleerd.

De vloer in een dergelijke ruimte moet worden afgewerkt met een zachtbruin laminaat en meubels van neutrale tinten moeten erop worden geplaatst om het contrast van het accent en de rest van de muren te verdunnen.Zulke interieurs zien er stijlvol en progressief uit. In de regel worden ze naar moderne richtingen verwezen.

Meubels en verlichting, gestileerd als antiek, bleven in de mode en populair.

Zulke elementen zien er geweldig uit in moderne woonkamers, omdat ze een gezellige sfeer hebben die de geest van de afgelopen jaren weergeeft. Het kan bijvoorbeeld een dure stenen open haard zijn met stucwerkdetails, metalen hoge schansen met verouderde oppervlakken en geweven zachte banken in asymmetrische tinten.

Interessante en ongewoon uitziende woonkamers, met natuurlijke en hoogtechnologische materialen. Het kunnen houten panelen aan de muren en het plafond zijn, evenals plastic of tegelglans inzetstukken op de vloeren en donzige witte vloer. Een dergelijke omgeving zal echt uniek worden als je een modulaire, helderblauwe sofa met donkere, decoratieve kussens erin plaatst.

Veel eigenaren kiezen vandaag voor een interessant ontwerp van woonkamers in een moderne stijl van Ikea. Het meubilair in dergelijke kamers is in de regel monochroom en heeft vrij eenvoudige vormen. De hele entourage zal in de finish zijn.

Een van de muren kan dus worden versierd met decoratieve witte baksteen, de tweede met zwart-wit behang en de rest wit. Leg het vloerkleed op met geometrisch contrastpatroon. Dergelijke ontwerpoplossingen zien er ongewoon en helder uit, maar zijn niet voor iedereen geschikt, omdat sommige mensen plotselinge kleurveranderingen proberen te voorkomen.

In veel moderne woonkamers is led-achtergrondverlichting toegestaan. Het kan aanwezig zijn onder het meubilair, in een plafond met meerdere niveaus of op decoratieve objecten. In de regel wordt het gebruikt in meer progressieve of futuristische interieurs.

Voor klassieke of luxe ensembles worden dergelijke onderdelen niet aanbevolen.

Natuurlijk, bij het creëren van individuele ontwerpprojecten, moet in de eerste plaats worden voortgebouwd op de beelden van de ruimte en de stilistische richting. Dus als de hal klein is, mag je geen te grote en massieve meubels met donkere tonen erin hebben, anders wordt de situatie nog dichterbij. Ook is het nodig afwerkingsmaterialen van sombere tonen te weigeren. Het is beter om te schakelen naar lichtere of pastel-opties.

Een stijl kiezen

Het samenstellen van een harmonieus en compleet interieur hangt grotendeels af van de stijl van de woonkamer. Moderne consumenten hebben de mogelijkheid om deze kamer te regelen, zoals ze gewoon willen. Laten we in meer detail bekijken welke kenmerken de ensembles hebben in een of andere stilistische richting.

klassiek

Op dit moment zijn modieuze, klassieke woonkamerinterieurs geclassificeerd als elite, omdat ze meestal afwerkingsmaterialen en meubels van kostbare houtsoorten bevatten.

Het is vermeldenswaard dat in deze kamers meestal prachtige interieurartikelen, gesneden details en elegante verlichtingsarmaturen zijn. Gestoffeerde meubels en salontafels in een klassiek interieur hebben meestal golvende lijnen van poten, armleuningen en ruggen. Het wordt aanbevolen dat moderne objecten (zowel gewone als "Engelse") objecten brengen met een dure geweven bekleding gemaakt van fluweelachtige stoffen.

Van het gebruik van chroom, glas en andere meer geavanceerde of futuristische objecten moet worden afgezien en gereserveerd voor moderne interieurs.

High-tech

Deze stijl is gekozen door veel eigenaren van huizen en appartementen.Ontwerpers noemen het 'klassiekers van de moderne jeugd'. In de regel zijn er in dit interieur meubelstukken en een decor van metaal (ongeverfd, geverfd of verchroomd), goedkoop plastic of glas.

Experts raden aan om delen met futuristische, maar ongecompliceerde vormen in dergelijke ensembles te maken. Van de klassieke sierlijke en gesneden elementen moet worden afgezien, omdat ze absoluut niet geschikt zijn voor dergelijke progressieve stilistische stromingen.

Art Deco

Art Deco-stijl is luxe. Moderne woonkamer in een soortgelijke geest moet er rijk en elegant uitzien. Je kunt het gebruiken in het ontwerp van een prachtig spiegelpaneel, dure kristallen lampen, pompeuze marmer in de decoratie en veel zilveren details, gekenmerkt door een unieke schittering.

In de regel is een karakteristiek kenmerk van art deco kleurcontrast, wat het interieur zeer helder en gedenkwaardig maakt. Vooral vaak om een ​​dergelijke stilistische ontwerp beroep in gevallen waarin de woonkamer in combinatie met de eetkamer. Het wordt aanbevolen om grote en luxe banken in dergelijke hallen te installeren,gemaakt van dure en hoogwaardige materialen.

minimalisme

Deze stijl hoort bij moderne trends en de naam spreekt voor zich. In een moderne minimalistische woonkamer moet een minimale hoeveelheid meubilair en decoratieve voorwerpen aanwezig zijn. Pompeuze en kunstzinnige elementen moeten worden vermeden, omdat ze het ensemble zwaar zullen maken.

Interieuritems in een minimalistische ruimte hebben in de regel eenvoudige en ongecompliceerde vormen, verstoken van niet-standaard inserts.

Als u zo'n kamer maakt, moet u zich houden aan de eenvoudige en eenvoudige regel: hoe eenvoudiger het meubilair en de decoratie, des te harmonischer zal het beeld van de hal zijn.

modern

Moderne stijl wordt ook wel moderne richtingen genoemd. Veel eigenaren wenden zich er momenteel toe, omdat het er niet als iets uitziet en de nadruk legt op de heldere individualiteit van het interieur.

Meestal presenteren in dergelijke ensembles lage meubels, aangevuld met lichte stoffering. De verlichting in de modernistische hal lijkt meer op minimalistische elementen. In sommige details van deze interieurs kunnen er mooie golvende lijnen en interlacings zijn (maar zonder een overmaat), maar er mogen geen stucwerk of 'zware' decoratieve voorwerpen zijn.

Ecostyle

Een moderne woonkamer in ecostyle moet worden gevuld met afwerkingsmaterialen en meubels van hoogwaardige natuurlijke materialen. Het is bijvoorbeeld toegestaan ​​om een ​​dergelijk ensemble te versieren met textiel (gordijnen, decoratieve kussens, spreien op banken) van milieuvriendelijke stoffen zoals jute, calico of fiets.

De belangrijkste nuance die moet worden herinnerd in het ontwerp van de hal in ecostijl is de ruimtelijkheid. Er wordt aangenomen dat in zo'n ruimte voldoende vrije ruimte moet zijn. Bovendien moet niets opvallend opvallen en teveel aandacht naar jezelf "slepen".

Provence

Momenteel is deze lichte en onopvallende stijl van het interieur op het hoogtepunt van populariteit, omdat het gemakkelijk te verbergen is voor het gekke levensritme en de constante stress. Dit wordt verklaard door het feit dat Provençaalse meubels worden uitgevoerd in delicate pastelpaletetten, die een kalmerend en rustgevend effect hebben op het huishouden.

In de regel worden in dergelijke hallen mooie en hoogwaardige lichthouten meubels met een uitgesproken structuur gebruikt. Op de banken en fauteuils kan er een aangename geweven bekleding zijn met bloemenprints of charmante omslagen met franjes aan de onderkant.

De keuze van kleuren

Moderne woonkamers kunnen in alle kleurenpaletten worden gemaakt. Alles hangt alleen af ​​van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren en de grootte van de kamer.

Het is echter de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan de trendkleuren, die vooral populair en relevant zijn in het ontwerp van de zalen van vandaag:

 • White. De laatste paar jaar zijn witte verf de meest stijlvolle en trendy. Sommige ontwerpers beweren echter dat dergelijke tonen te "steriel" en ongemakkelijk zijn. Om van deze onaangename ervaring af te komen, raden experts aan om naar heldere accenten in het interieur te gaan.
 • Black. Zwarte woonkamers zien er ongelooflijk solide en duur uit, vooral als ze worden aangevuld met meubels met glanzende oppervlakken en contrasterende objecten. Houd er echter rekening mee dat deze kleuren alleen toegankelijk zijn als de woonkamer een groot metrisch gebied heeft.
 • Green. In 2017 werd de grasgroene tint erkend als de meest dynamische en stijlvolle. Het ziet er geweldig uit in moderne woonkamers.
 • Blue. Deze kleur behoort tot het nieuwe gezicht van zwart en is een goed alternatief voor mensen die bang zijn voor te gedurfde kleurenoplossingen.
 • Red. Deze kleur is de meest modieuze in het ontwerp van moderne interieurs. Het moet echter worden verdund met contrasterende "rustgevende" tonen (wit, beige, crème).
 • Beige. In moderne woonkamers ziet deze klassieke schaduw er fantastisch uit. Hiermee kunt u een zeer warm en gezellig interieur creëren dat waarschijnlijk niet uit de mode raakt.
 • Brown. Ongeveer hetzelfde effect heeft een trendy bruine kleur. Het behoort tot de klassiekers, dus het kan veilig worden gebruikt zonder angst voor het snel verlies van relevantie.
 • Purple. Deze schaduw is recent in de mode. Het is een uitstekende oplossing voor actieve en vrolijke mensen die de voorkeur geven aan "live" en rijke kleuren.
 • Geel. Deze kleur kan niet worden toegeschreven aan het traditionele palet in het ontwerp van de woonkamer, maar hiermee kun je alle gebruikelijke stereotypen die bij deze kamer horen, doorbreken.
 • Gray. Deze kleur, net als de klassieke paletten, is al geruime tijd in de trend. Maar het moet in gedachte worden gehouden dat je het niet kunt overdrijven, anders zal het ensemble te saai worden.

Moderne ontwerpideeën

Zoals hierboven vermeldbij het samenstellen van een modern, harmonieus interieur kunt u buitengewone kleurencombinaties, combinaties van compleet verschillende materialen en zelfs opvallende en opvallende elementen met contrasterende patronen of afdrukken gebruiken. Het hangt allemaal alleen af ​​van de voorkeuren van de eigenaren en hun gevoel voor stijl. Laten we in meer detail bekijken welke componenten de hoofdrol spelen in moderne, modieuze interieurs.

Decor items

De meest voorkomende en onmisbare decoratie in een moderne woonkamer (en veel andere kamers) zijn gordijnen. Deze kenmerken spelen niet alleen een decoratieve, maar ook een functionele rol. Ze beschermen de kamer tegen storend zonlicht en nieuwsgierige blikken van de straat. Wat het decoratieve doel van de gordijnen betreft, is het hier vermeldenswaard dat u dankzij hen het interieur gemakkelijk kunt voltooien of zelfs het imago radicaal kunt veranderen.

Voor meer uitgebreide en pompeuze ensembles, is het aan te raden om dichte en stevige doeken te kiezen, die de rijkdom en luxe van de situatie demonstreren. In zachtere en bescheiden interieurs is het aan te raden om lichte en luchtige opties op te hangen.

Niet doen in een moderne woonkamer en zonder decoratieve kussens.Deze details kunnen voor elke stijl worden geselecteerd. Voor de hightech-stijlensembles zijn originele modellen met geometrische prints of eenvoudige combinaties van twee of drie effen oppervlakken (bijvoorbeeld zwart en wit) ideaal.

Bij de decorkeuze wordt een van de belangrijkste rollen gespeeld door de stijl van het interieur. Bijvoorbeeld, in klassieke omgevingen zien kristallen details er fantastisch uit. En dat geldt niet alleen voor lampen en lampen, maar ook voor beeldjes of figuurtjes die op tafel kunnen worden gezet, pilaren en andere stabiele oppervlakken.

Als u op zoek bent naar een luxe en rijk interieur, dan moet u onovertroffen marmeren panelen krijgen. Ze zien er organisch uit in vele stijlen van moderne zalen, waardoor ze meer respectabel en esthetisch worden. Natuurlijk is het niet de moeite waard om ze op alle muren in de kamer te installeren. Het is beter om één overlapping voor hen te selecteren.

verlichting

Verlichting is erg belangrijk in het interieur van een moderne woonkamer, en het maakt niet uit in welke stijl het is gemaakt.

Vandaag adviseren ontwerpers om te verwijzen naar de volgende aantrekkelijke apparaten die voldoende en hoogwaardige verlichting van de ruimte kunnen bieden:

 • Schijnwerpers. U kunt opties kiezen met instelbare richting en helderheid.
 • Spoorlichten die de perfecte aanvulling vormen op moderne stilistische trends.
 • Hangende en plafondkroonluchters.
 • Elegante schansen.
 • Lampen met een hoge vloer, gemaakt van hout, gesmeed of verchroomd metaal.
 • Wandlampen.
 • Ingebouwde apparaten (in muren, plafond, vloer en zelfs meubels).
 • Tafellampen (voor bijgevoegde bijzettafels en planken in de hal).

textiel

Wat betreft textiel in het interieur laten de ontwerpers u toe om er verschillende experimenten mee uit te voeren. Sommige geweven stukken kunnen de rol van heldere accenten van het ensemble op zich nemen.

In een saaie lichtgrijze of sneeuwwitte kamer zullen bijvoorbeeld rijke en aantrekkelijke kussens van paarse, rode, violette of hemelsblauwe tinten hun plaats vinden. Het kunnen contrasterende patronen en afdrukken zijn die het imago van de hal niet bederven. Als het gestoffeerde meubilair niet in de gewenste kleur is, kan het worden aangevuld met speciale hoezen. Gelukkig kunnen deze praktische dingen in moderne winkels worden gekozen uit alle materialen en met elke kleuroplossing.

Vergeet niet dat de kleur en textuur van gordijnen en tule moet overeenkomen met de stijl en kleur van het interieur.

Ontwerpers raden aan om schilderijen te selecteren die ten minste een paar tonen zouden verschillen van de wandversiering in de hal, anders dreigt het interieur te "samensmelten" en te "neutraal" te worden. Contrast-tandems kunnen ook worden aangepakt, vooral als het gaat om moderne huiskamerstijl. Als u te kleurrijke en flitsende stoffen wilt gebruiken voor gordijnen, moet u voorzichtig zijn en ze in de daarvoor bestemde ruimte hangen. In het klassieke ensemble is het onwaarschijnlijk dat dergelijke opties eruit zullen zien.

In moderne woonkamers kunt u vloertapijten gebruiken. Het kan rond, ovaal, vierkant, rechthoekig en zelfs rugpaden zijn. Ook kopen veel kopers luxe doeken in de vorm van huiden van wilde dieren. De keuze voor een geschikt model hangt af van de stijl van het interieur en de kleuroriëntatie.

Prachtige voorbeelden

In een gezellige sfeer met een oppervlakte van 17 vierkante meter. m, je kunt een lichte bank en lichte stoelen plaatsen, evenals de glanzende zwarte tafel ertussen. Installeer de kast, planken en kasten in wit voor deze items en hang de tv op.Werk het geheel af met chocoladegordijnen, kussens met contrasterende patronen, verse bloemen en tapijt op de witte vloer.

In een moderne ruimte met witte muren en een plafond, zal het interessant zijn om naar een creme brulee laminaat te kijken. Steek een van de vloeren aan met lichthouten panelen en hang er een tv aan. Plaats voor de techniek van een grijze lage bank en blauwe stoelen. Werk het interieur af met blauwe kussens, vergelijkbaar vloerkleed en pastelkleurige Romeinse gordijnen voor de ramen.

Een interessante en dure woonkamer kan worden geregeld in een houten huis. Een melkachtige gezwollen sofa, een witte salontafel met een glazen blad, sneeuwwitte stoelen met donkere kussens, kleine hangers van zacht bruin hout en een grote witte open haard met decoratieve zwarte kaarsen zullen er geweldig uitzien tegen de achtergrond van witte planken en een lichte houten vloer. Maak dit niet-triviale en rijke interieur compleet met grijze gordijnen, een bruin-grijs tapijt en een plafondkroonluchter met zwarte, doorschijnende tinten.

Hierboven werd de populariteit van "live" paars genoemd. Een bank en fauteuil van dezelfde kleur vinden hun plaats in de woonkamer, die is versierd met panelen die een houten structuur imiteren.Leg de vloer in twee richtingen laminaat en laat het plafond wit of beige. Tegenover de gestoffeerde meubels zal het leuk zijn om een ​​donkere houten tafel te kijken met een glazen inzetstuk. Voltooi zo een origineel ensemble van donkere plafondkroonluchter die smeedstuk en decoratieve hoofdkussens van chocolade, wit en zwart-wit imiteert.

Interessante tips over het ontwerp van de woonkamer kunnen worden bekeken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer