Hal met openhaard: ideeën voor interieurontwerp

Het interieur van de kamer met open haard is al jaren erg populair. In het begin waren de open haarden te groot, ze namen veel ruimte in en werden uitsluitend gebruikt voor het verwarmen van de kamer. Nu worden ze meer en meer gebruikt als decoratie. Moderne ontwerpen kunnen van verschillende types zijn: oven, elektrisch, gas en falshkaminy.

species

Haarden verschillen qua prestaties.

 • Gebouwd. De voordelen van dergelijke modellen kunnen worden toegeschreven aan aanzienlijke ruimtebesparingen, maar de installatie ervan kost veel tijd en financiële kosten.
 • De muren. Geïnstalleerd direct bij de muur. Zulke modellen zien er heel interessant en stijlvol uit. Ze worden vooral gebruikt voor grote oppervlakken, omdat ze veel ruimte innemen.
 • Island. Gebruikt om ruimtes in zones te verdelen. Geplaatst in het midden van de kamer, kan aan het plafond worden gemonteerd zonder de vloer te raken of op de vloer te worden geïnstalleerd.
 • Corner. Geïnstalleerd in de hoek van de kamer. Vereis niet veel ruimte, eenvoudig te installeren en te bedienen. Geweldig voor kleine kamers.

  Het type haard wordt gekozen op basis van de grootte van de kamer zelf. Dimensionale muuroptie is niet geschikt in een kleine kamer. In dit geval is het beter om te kiezen voor een hoekmodel of een ingebouwd model. Bovendien moet het ontwerp van de open haard in overeenstemming zijn met de binnenkant van de kamer.

  Meestal in appartementen een electrofireplace vanwege de complexiteit van de apparaatoven, waar je de schoorsteen wilt vasthouden. Het installeren van een dergelijk model zal niet veel problemen opleveren, zelfs als u zelf aan het repareren bent.

  Bovendien heeft het apparaat niet veel ruimte nodig, het kan zelfs in een ruimte van 18 vierkante meter worden geplaatst. m.

  Haarden op elektriciteit hebben hun voordelen:

  • kan op elk moment worden in- en uitgeschakeld;
  • snelle verwarming van de kamer;
  • geen brandende producten;
  • een hoog niveau van beveiliging.

  Minus alleen in zijn prijs.Electrofireplaces zijn duurder dan houten constructies. Elektrische modellen worden gepresenteerd in een breed scala van maten, ontwerpen, functies, enz. Dit model kan gemakkelijk worden aangepast aan elk interieur. Sommige producten bootsen zelfs het knetteren van brandende boomstammen en de weerspiegeling van de vlam na.

  Haardhaarden omvatten alle kenmerken en kenmerken van elektrische modellen. Het enige verschil is het gebruik van hout, kolen en soortgelijke materialen voor verwarming, wat extra aandacht vereist voor de veiligheid van het gebruik van de haard. Bovendien is het noodzakelijk vooraf een plaats te bieden voor het opslaan van brandhout of kolen. Dergelijke soorten worden het vaakst gebruikt in privégebouwen, ze zijn zelfs opgenomen in badprojecten.

  Falshkamina wordt tegenwoordig steeds populairder. Het is veilig en tegelijkertijd kunt u een warme, gezellige sfeer in de kamer creëren. Het rijke modellengamma maakt het gemakkelijk om de juiste pasvorm voor uw interieur te krijgen.

  Falshkaminy produceert tegenwoordig heel veel merken, maar een van de populairste en meest gewilde fabrikanten is Alex Bauman.

  Met gaskachels kunt u genieten van het live vuur, terwijl de drukte met brandhout wordt uitgesloten en voor hen de nodige ruimte wordt geregeld. Maar helaas, niet alle gebouwen hadden een gasleiding, maar ergens was het volledig afwezig. Het gebruik van dezelfde gasfles is niet de beste oplossing voor het interieur van een woonhuis.

  Meestal hebben open haarden geen extra decoratie nodig, maar kunnen ze desgewenst worden versierd met behulp van moderne behangsoorten en andere afwerkingsmaterialen.

  stijlen

  Moderne open haarden kunnen in verschillende stilistische richtingen worden gemaakt.

  klassiek

  Deze trend omvat drie soorten tegelijk: barok, classicisme en rijk. Deze stijlen hebben veel gemeen in termen van vorm, type en parameters. Meestal wordt een steen gebruikt om klassieke modellen te maken.

  • barok (in vertaling - "kunstzinnig"). In de producten die in deze stijl zijn gemaakt, is er een overvloed aan decor. Dit is te zien in de afwerkingsmaterialen en in ongebruikelijke vormen. Van de materialen gedomineerd door marmer en brons met goud.
  • Classicisme. In tegenstelling tot barok, heeft het een discrete inrichting. Voor de decoratie worden vaak bas-reliëfs gebruikt die Griekse goden uitbeelden. Voor het maken van modellen worden alleen natuurlijke stenen gebruikt, bijvoorbeeld marmer, dat goed harmonieert met het frame van gietijzer en hout.
  • Empire (in vertaling - "imperium").Kolommen, scènes uit veldslagen, bas-reliëfs van wapens en lauwerkransen worden gebruikt voor decoratie. De afbeeldingen vonden vaak Egyptische symboliek. Het gebruikte materiaal is zwart marmer.

  Country muziek

  De stijl is origineel vanwege de eenvoud en nabijheid van de natuur. De inrichting is meestal gemaakt van baksteen. Het openhaardportaal is gemaakt in de vorm van een huis. Drovyanik staat traditioneel onderaan het product.

  modern

  Deze richting heeft bijna alle stijlen die worden gebruikt om haarden te maken geabsorbeerd. De vuurhaard heeft in de meeste gevallen de juiste vorm. Materiaal: glas, plastic, minder metaal. Handig en eenvoudig ontwerp in combinatie met elegantie en verfijning van het ontwerp.

  High-tech

   Gratis stijl met geavanceerde technologie. Glas, staal of kunststof zijn basismaterialen voor de productie. In het ontwerp van de meest gebruikte donkere kleuren.

    Sommige elementen van schoorsteenproducten zijn gemaakt in de stijl van Kasli-gieten. Het kunnen decoratieve elementen zijn, maar ook items die worden gebruikt om met de haard te werken, zoals een pook, een schepje en soortgelijke accessoires.

    Gebruik in het interieur

    Wanneer u een geschikt model kiest, moet u de combinatie van de open haard met de rest van het meubilair in de kamer niet vergeten. Het is het beste om een ​​paar stoelen aan beide kanten van het vuur of op enige afstand te plaatsen. Tussen hen kunt u een kleine salontafel plaatsen, bij voorkeur geschikt voor de stijl en kleur van de open haard. Je kunt een bank van de set plaatsen, met stoelen.

    Harmonisch in combinatie met de open haard moeten niet alleen meubels, maar ook accessoires en decoratieve accessoires worden gebruikt. Dit kunnen schilderijen aan de muur zijn, foto's in een lijst, geschikt voor de stijl van het interieurtextiel, enz.

    Schappen in de open haard kunnen worden ontworpen volgens de richting waarin het hoofdproduct wordt ondersteund:

    • In de klassieke versie zijn de schappen van de open haard versierd met kandelaars, bloemen in keramische vaten.
    • In de barokke stijl ziet u prachtige antieke horloges en foto's in prachtige lijsten.
    • Bijzondere kruiken, decoratieve kisten en foto's zijn geschikt voor landelijke stijl.

    Aanvulling op het ontwerp van de decoratieve armaturen van de openhaard voor ovens.

    Openhaard als een ontwerpobject harmonieert niet goed met de tv. En zelfs schadelijk als gevolg van de terugkeer van warmte (wat betekent rookkanaal en sommige elektrische modellen) voor elektronische apparatuur, vooral als de ruimte klein is.Zelfs als de tv op een schoorsteenoppervlak is gemonteerd, zal de haard de aandacht afleiden van televisie kijken. Als je het tegenover het midden plaatst, zal er vuur op het scherm schijnen.

    Het blijkt dat de beste oplossing zou zijn om televisieapparatuur op de zijmuur van de kamer te installeren. Het resultaat is dat het meubilair zo moet worden geplaatst dat het handig is om tv te kijken.

    U kunt een televisie in de rechter- of linkerhoek van de open haard plaatsen.

    Handige tips

    Voordat u de haard installeert, moet u alle nuances wegen:

    • Als de haard houtverbrandend is, is het, gezien de ernst ervan, noodzakelijk om zijn basis te versterken en ook om bescherming te bieden tegen hoge temperaturen. Als materiaal voor productie is het beter om baksteen en asbest te gebruiken.
    • Als er een houten vloer naast de haard staat, wordt de kamer veel warmer. Om het effect te vergroten, kunt u een zacht tapijt gebruiken.
    • Open haarden worden alleen op de buitenmuur van de kamer geïnstalleerd als er geen andere opties zijn, omdat in een dergelijke opstelling de warmte aan de straat wordt gegeven.
    • Alle meubels moeten op minstens een halve meter van het vuur worden geplaatst om brand te voorkomen.
    • Voordat u een haard kiest, moet u beslissen over het materiaal waaruit het zal worden gemaakt. Bakstenen open haarden - de beste optie, omdat het gecombineerd wordt met alle ontwerprichtingen. Dezelfde eigenschappen hebben schoorsteenproducten en verschillende soorten steen. Maar de baksteen is beter toegankelijk en het leggen ervan blijkt gemakkelijker en nauwkeuriger. Het kleurbereik en de grootte van de steen kan zeer divers zijn. Het ziet er interessant uit voor de ontwerpoptie van stenen van verschillende afmetingen en kleuren, afhankelijk van het type mozaïek.

    Open haard - een geweldige optie voor interieurdecoratie in verschillende stijlen. Afhankelijk van de vorm, het ontwerp, het fabricagemateriaal, kunt u de beste optie kiezen voor elke portemonnee. Openhaardwanden laten het gebruik van verschillende decoropties toe om het product te versieren. Ongeacht het model, kunt u met de open haard in elke kamer een comfortabele en warme sfeer creëren.

    Hoe je een open haard met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer