Creëer een stijlvol interieur van de keuken-woonkamer

Het gebrek aan ruimte of de oorspronkelijke constructie van de woning (in het "studio" -formaat) dwingt mensen vaak om de combinatie van keukens en woonkamers aan te gaan. Maar dit betekent niet dat je het alleen maar eens hoeft te worden over het soort bouwers dat ze krijgen, de mogelijkheden voor elegante decoratie zijn veel meer dan het lijkt. Je moet ze allemaal kennen en in staat zijn om te solliciteren.

Speciale functies

Het interieur van de keuken-woonkamer wordt van jaar tot jaar steeds populairder, omdat de combinatie van deze kamers u in staat stelt tegelijkertijd de ruimte uit te breiden en maximale individualiteit te geven. In een gecombineerde ruimte kan worden gebruikt als een klassieke low-key stijl, en moderne oplossing, wanneer de nadruk ligt op de openheid van de ruimte.

Het is moeilijk om in een deel van de ruimte een specifiek formaat uit te voeren.en de andere is het tegenovergestelde. Alleen professionals kunnen een dergelijk plan correct en adequaat uitvoeren zonder de ontwerptools over te nemen.

Sprekend over de verdiensten van het samenvoegen van keukens met woonkamers, moeten we het uiterlijk noemen van een brede, volledig open ruimte, die gemakkelijk is op te delen in bepaalde functionele delen. Het creëren van dicht bij elkaar gelegen eet- en werkruimtes kan onnodige verplaatsingen rond het huis aanzienlijk verminderen, waardoor culinaire manipulaties niet zo vervelend worden. Juist in het proces van werken aan lunch, diner of ontbijt, zal het mogelijk zijn om met andere familieleden te praten. Maar onthoud dat u huishoudelijke apparaten moet kopen, zodat u zo weinig mogelijk lawaai maakt.

In de studio zijn de verbonden kamers al vanaf het begin aanwezig, maar in het appartement "Chroesjtsjov" zullen we de tussenmuur moeten slopen. Het is belangrijk om te weten dat dit soort manipulatie toestemming vereist om verkregen te worden, anders wordt herontwikkeling beschouwd als ongeoorloofd en strafbaar - een grote boete of zelfs uitzetting.Als u in plaats van de maximale voordelen uit de woonruimte haalt uit rationeel gebruik te maken van de grote ruimte van het huisje, moet u denken aan een gecombineerde eetkamer. Met de juiste implementatie van het plan, zal het mogelijk zijn om een ​​aantrekkelijke, vol lucht- en frisheidskamer te creëren, die zowel de gastheren als de gasten tevreden stelt.

Het samenvoegen van de keuken met de hal is een serieuze beslissingen met alle voordelen die al zijn besproken, moet er rekening worden gehouden met mogelijke problemen. In Europa en de VS bijvoorbeeld, waar een dergelijke stap op grote schaal wordt gebruikt, worden de huizen meestal verwarmd door kant-en-klare halffabrikaten en niet bezig met een volledige culinaire cyclus. Zelfs een zeer krachtige afzuiger verwijdert niet alle geurtjes, maar bereikt toch verre hoeken van de kamer. Bovendien wordt een gezamenlijk geassembleerde keuken en hal zo intens zo vies als een autonome keukenruimte. En vanwege de grote omvang van het gebied, zal het moeilijker en langer zijn om de orde te herstellen dan we zouden willen.

Een alternatieve oplossing is een gedeeltelijke combinatie van twee kamers, wanneer de scheidingswand ongeveer in het midden wordt gedemonteerd (in hoogte of in lengte). De resulterende ruimte stelt je in staat om interessant te organiserenzonering met behulp van gipsplaten; in andere gevallen kan een scherm, een glijdende structuur, een balkstandaard of gewoon een elegant gordijn helpen om de functionele gebieden te verdelen.

stijlen

Naast algemene overwegingen moet bij het ontwerp van de keuken-woonkamer ook rekening worden gehouden met specifieke stijloverwegingen.

Met het Scandinavische formaat kunt u verschillende problemen tegelijkertijd oplossen:

  • vergroot de ruimte in de kamer;
  • een grotere werkruimte creëren;
  • selecteer een site voor een degelijke tabel;
  • organiseer al dit grondgebied zo gezellig en comfortabel mogelijk.

Het is toegestaan ​​om rechthoekige bogen te gebruiken voor visuele scheiding van de keuken en woonruimtes; Het is erg belangrijk dat deze kamers niet met elkaar versmelten. De Scandinavische stijl wordt vooral gekenmerkt door de maximale introductie van lichte kleuren in het interieur, het intensieve gebruik van natuurlijke materialen. Tegelijkertijd zal geen enkele ontwerper zichzelf het plezier ontzeggen om heldere decoratieve objecten te gebruiken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, maakt de overheersing van witte verf de keuken relatief resistent tegen vervuiling, de kamer houdt op merk te zijn.

Een belangrijk voordeel van deze kleur is de compatibiliteit met vele andere kleuren, waarmee u kunt experimenteren zonder de Scandinavische canon te schenden.

Niet minder aantrekkelijk kan zijn neoklassieke. Het vrijmaken van ruimte wordt bereikt door het gebruik van ingebouwde apparatuur, het gebruik van relatief smalle bovenkasten. Een van de muren is meestal gemaakt van accent, bedekt met behang of een andere bekleding met een niet al te licht ornament. Je kunt beeldjes, kleine vazen ​​gebruiken om de ruimte te versieren. Het is gemakkelijk om de motieven van minimalisme hieraan of aan een andere stijl toe te voegen, men hoeft alleen meubels te kiezen met een laconieke geometrie en niet al te opzichtige kleuren.

Klassiek interieur keuken gecombineerd met gastenruimte is in bijna alle gevallen geschikt; als je niet weet welke optie je moet kiezen, stop er dan mee. Extreem heldere lijnen, dure meubels gemaakt van natuurlijk hout, de eliminatie van onnodige onderdelen en decoraties, zullen ongetwijfeld veel mensen aanspreken. In situaties waarin je klassiekers en moderne motieven wilt combineren, om hoge praktische kwaliteiten te bereiken, is het aan te raden om een ​​loft te kiezen.

formaat hightech het onderscheidt zich door expressieve rechte contouren, een overvloed aan glas en metalen structuren, voorkeur voor huishoudelijke apparaten die verborgen zijn in meubelproducten. Een bepaald aantal schijnwerpers straalt licht uit op al deze pracht.

Kleur oplossingen

De kleur van de keuken-woonkamer is uiterst belangrijk, het is deze parameter die grotendeels hun perceptie bepaalt. Als u bijvoorbeeld de vloer met grijs, keramisch graniet legt en combineert met metalen gevels van huishoudelijke apparaten, sanitaire voorzieningen en armaturen, krijgt u een zeer aantrekkelijke oplossing.

In de meeste gevallen proberen ze nog steeds een visueel eentonig interieur te creëren. Als meerdere kleuren tegelijk worden gebruikt, moeten ze harmonieus worden gecombineerd. Omdat de keuken meestal kleiner is dan de woonkamer, moet deze helderder worden gemaakt, bijvoorbeeld een donkerblauwe of andere verzadigde kleuren.

Maar het deel van de kamer waar u zich wilt ontspannen, moet op de meest rustige toon worden ingericht, zonder negatieve emoties uit te lokken.

Lichte kleuren helpen om zo'n belangrijke taak als de visuele uitbreiding van de ruimte op te lossen. Witte verf kan behoorlijk divers zijn, zijn tinten variëren, het blijkt een behoorlijk interessante en frisse uitstraling te creëren.De originele beweging bestaat uit het combineren van witte tint met crème-, bruin- en zandkleuren, soms wordt er een paarse kleur aan toegevoegd.

Decor items

Decoratieve elementen kunnen de rol spelen van zowel een extern accent als een component die de hele kamer verenigt. Probeer in het laatste geval het kader van de gekozen stijl zo nauwkeurig mogelijk te houden. De introductie van een ronde kroonluchter net erboven, en idealiter boven de eettafel zelf, zal helpen om de autonomie van de eetkamer in de verf te zetten. Plafondlampen kunnen ook dienen als visuele afstandshouders, vooral wanneer vloerbedekking dezelfde rol heeft.

Het aantal combinaties met een open haard is relatief klein.: hij verdeelt het territorium op dezelfde manier in functionele gebieden, of fungeert als de belangrijkste organisator ervan. Een alternatief voor de ouderwetse haard is een grote tv of ander aantrekkelijk uitziend item.

Ideeën afwerken

De keuken kan visueel worden benadrukt door de doos aan het plafond; in deze doos wordt vaak de achtergrondverlichting geplaatst. Als je de structuur op de hele omtrek van de ruimte plaatst,het wordt een visuele link. Venetiaanse pleister kan worden gebruikt om muren, en soms plafonds, te bedekken in verbonden ruimtes. Maar nog meer vertrouwd zijn de andere opties.

In het keukengedeelte is het verplicht alleen materialen te gebruiken die niet zijn blootgesteld aan de schadelijke effecten van water, chemisch actieve reinigingsmiddelen, vetten en roet. Meestal moet je kiezen tussen keramische tegels, keramisch graniet, natuurlijke en kunstmatige steen. Het gastfragment van de keuken-woonkamer is veel meer vrij, daar kan men zich laten leiden door zijn eigen smaak, ontwerpoverwegingen. Laminaat, tapijt, linoleum worden algemeen aangetroffen; betere mensen kiezen soms vloerplanken. Op de muren leggen ze tegels, plakt allerlei behang, gebruikt vernissen, verven en emails.

Probeer ervoor te zorgen dat de algemene stijl van de ruimte identiek is in alle hoofdzones, op alle oppervlakken van de kamer. Modieuze en stijlvolle tinten van 2017-2018 zijn niet beperkt tot lichte tinten, maar ook helderblauwe tinten zullen er aantrekkelijk uitzien. Naast kleurencombinaties, moet u nadenken over welke texturen in een bepaald geval zullen worden gebruikt, ze zijn zeer divers met veel decoratieve materialen.

Hoe meubels kiezen?

Catalogi van Ikea en andere meubelzaken bieden veel mogelijkheden om geschikte producten te selecteren. Maar het is noodzakelijk om rekening te houden met de basisprincipes en -punten, om niet te worden vergist. In de eethoek wordt aanbevolen om niet te grote tafels en zachte stoelen te plaatsen, waardoor echt comfort wordt bereikt. Een laaghangende kroonluchter helpt de ruimte eleganter te maken.

De beperking van het recreatieve gedeelte kan een bank zijn, in dit geval zijn de hoekvarianten bijzonder goed.

Het decoreren van werkbladen en bar-rekken met een eiken plank maakt ze veel aantrekkelijker en luxueuzer dan eenvoudige opties. Wanneer het nodig is om een ​​grote opklapbare tafel te plaatsen, wordt het aanbevolen om meubels te gebruiken die zijn gerangschikt in de vorm van een letter G. Vaak gebruiken ontwerpers meubels die eruitzien als een ontwerper om keukens en woonkamers te ontwerpen; Als de ruimte niet alleen gebruikelijk is, maar ook zo open mogelijk, zijn experts van mening dat hoeksets de beste oplossing zijn.

De kleur van de headset is absoluut onmogelijk om te doen, dus dat zou niet gecombineerd kunnen worden met de kleur van andere meubels. De tonaliteit van de gevel kan identiek zijn aan het kleurenschema van de wanden (en dan lijkt het meubel "uit het oog verloren"), en kan ten opzichte daarvan sterk worden gecontrasteerd.Als de algemene lay-out van het appartement - studio, de meest aantrekkelijke zijn de glanzende gevels.

Opties voor verschillende huizen en appartementen

Voor een landhuis en appartement, ingericht in een vergelijkbare stijl, is het zeer goed om plafondbalken te gebruiken. Een meer aristocratisch interieur vereist passende ontwerpelementen, waaronder erkers de aandacht trekken. Het is ongepast om ze te gebruiken in stadsappartementen, omdat er te veel vergunningen nodig zijn, soms kunnen ze wijzigingen in de dragende muur helemaal voorkomen.

In een klein appartement is een aantrekkelijke oplossing de combinatie van een woonkamer en een keuken zonder sloopwanden; Om te voorkomen dat u het eens moet worden over een dergelijke stap, verwijdert u eenvoudig de deur en vervangt u deze door een stijlvolle boog. Maar zeker een die een breed perspectief opent en een gratis overzicht van de keukenruimte vanuit de woonkamer en de gastenruimte vanuit de keuken. Bedenk dat in een klein appartement stilistische en meubelnieuwigheden er niet altijd goed uitzien, als je niet begrijpt of ze zijn toegestaan ​​- overleg met ervaren ontwerpers.

De verschillen tussen de Russische benadering van de gecombineerde keuken en woonkamer van de Europese (Amerikaanse) men moet niet worden genegeerd.Beslis meteen of je de grenzen tussen de delen van de kamer tot het einde moet wissen, of het is beter om duidelijk gemarkeerde lijnen achter te laten die de functionele gebieden van elkaar scheiden. De voorwaardelijke indeling van de ruimte wordt bijvoorbeeld bereikt dankzij de "eilanden" in de keuken, vooral als hun verschillende gezichten zijn ingericht in overeenstemming met het fragment van de kamer waarnaar ze worden gekeerd.

Belangrijk: in een huis met een gasfornuis is een volledige sloop van de muur tussen de keuken en aangrenzende kamers verboden volgens veiligheidsregels. Ontwerpers raken vaak uit positie, passen een deel van het ontwerp onder de bar toe en laten tegelijkertijd een schijn van een deuropening achter.

Zo'n beweging zal de verlichting helpen verlichten en de territoriale indeling duidelijk waarnemen.

Projecten onder het gebied

Wij karakteriseren verschillende projecten design keuken verbonden met de woonkamer.

Als de totale oppervlakte van de woning 30 vierkante meter is. m en meer, is het nog steeds wenselijk om niet alleen de keuken en woonkamer, maar ook de loggia (balkon) te combineren; Door er een gemeenschappelijke ruimte van te maken, kun je het leven comfortabeler maken en de experimenteermogelijkheden vergroten. Keukenafmetingen 8-10 vierkante meter. m ziet er goed uit met een duidelijke zonering.

Wanneer de totale ruimte erg groot is (het gebied is 20 m2 M, 21, 25), is het onderscheid ook belangrijk, zodat de functionaliteit van elk onderdeel gunstig wordt benadrukt. Het idee van het verschil tussen hen is te wijten aan het gebruik van ongelijke vloerbedekkingen.

Een ruimte van 16 meter lang kan in Scandinavische stijl worden afgewerkt:

  • als de onderdelen ononderbroken zijn, is het aan te raden alle meubels op een van de zijkanten te concentreren;
  • keukenset meestal in de vorm van de letter D;
  • het is logisch om een ​​ingebouwde koelkast en een grote kast te kiezen (die alle benodigde apparatuur verbergt);
  • ze weigeren uit de bovenste kasten, anders zal niet te groot territorium overlopen, volledig open schappen zullen als vervanging voor hen fungeren.

Met een oppervlakte van 15 en 17 vierkante meter. m benadering zal ongeveer hetzelfde zijn.

We maken meubels voor de kamer

Als je wilt dat het huis een vierkante woonkamer heeft en het niet volledig aan deze vereiste voldoet, kun je de voordeur verplaatsen, en dan zullen de overeenkomsten toenemen. Wanneer het vierkant is gemaakt of aanvankelijk beschikbaar is, kunt u zelfs bulkmeubilair veilig installeren.

De rechthoekige keuken-woonkamer ziet er niet al te aantrekkelijk uit, maar er zijn een aantal manieren om het eleganter in te richten, om onevenwichtigheden weg te werken.Begin met werken met de formatie van de meest gedetailleerde schets, die alle meubels en alle gangpaden weergeeft, de afstand tussen hen aangeeft.

Belangrijk: laat geen passages van minder dan 0,8 m achter, ze zijn volledig onpraktisch en zien er zelfs uiterlijk slecht uit, het lijkt erop dat de ruimte overbelast is. In rechthoekige ruimtes is het noodzakelijk om een ​​specifiek object duidelijk te markeren dat alle aandacht concentreert en dient als een semantische organisator van ruimte.

Prachtige voorbeelden

Lichte, vriendelijke keuken-woonkamer is ideaal voor elk landhuis, met zeldzame uitzonderingen. Lichtgele muren en een plafond met een overvloed aan witte strepen, sneeuwwitte meubels en veel lichtbronnen zullen dit idee onderstrepen. Op een van de muren kunnen aantrekkelijke foto's en kleine schilderijen worden geplaatst, verzameld in een accentuerende soortengroep.

En toen werden de ontwerpers duidelijk geïnspireerd door het idee van de meest natuurlijke behuizing. Een grote kamer met een trap die bijna allemaal wordt omgeven door licht hout. De enige uitzonderingen zijn vloermatten en een paar accessoires. De ramen met strikte geometrische configuratie zien er plechtig en feestelijk uit.Een uitstekende combinatie met een witte bank zijn verschillende veelkleurige kussens; de trap wordt afgeschermd door er langs geplaatste siervoorwerpen.

De keuken-woonkamer in het land kan in eerste instantie verbijstering veroorzaken over de overloop van de ruimte. In feite wordt het behoorlijk competent en duidelijk gebruikt. Ontwikkelaars brengen hulde aan natuurlijkheid, overvloedig gebruik van hout en steen, zetten een kleine plant voor de open haard en een grotere aan de linkerkant ervan. De grillige configuratie van het plafond, waar achter het witte decor aangename geelachtige borden te zien zijn, houdt dezelfde gedachte vast.

In de kleine keuken-woonkamer moet men onbedoeld alles dichter bij elkaar brengen, dus hier is de bank ver verwijderd van het keukenmeubilair en de kachel is net genoeg om vrijuit te kunnen passeren. Witte en zwarte kleuren worden gunstig verrekend door de groene uitsparing in het keukengedeelte van de kamer. De hoofdlamp - aan het plafond, de ronde vorm, met een mooie zwarte rand, geeft een koel wit licht. Verlichtingsapparaten met een aantrekkelijker uiterlijk worden direct boven het werkgebied gehangen.

Hoe je de keuken combineert met de woonkamer, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer