Woonkeuken in de Scandinavische stijl: ideeën voor interieurontwerp

Tegenwoordig zijn appartementen met een gecombineerde keuken en woonkamer steeds gebruikelijker geworden. Het is handig en praktisch voor kleine appartementen. Om de ruimte nog kleiner te maken, moet je de juiste stijl kiezen. In dit geval past de Scandinavische stijl: een van de meest praktische, functionele interieurstylingoplossingen.

Speciale functies

Scandinavische ontwerpideeën hebben hun eigen kenmerken:

  • Witte kleur en pastel palet. Het eerste dat opvalt, is het lichte ontwerp van de kamer. Dankzij hem wordt het gebied groter en wordt het lichter. Dat is de reden waarom ontwerpers deze stijl graag gebruiken voor kleine appartementen en kamers.
  • Natuurlijke materialen in het ontwerp van het appartement zelf, meubels en decoratieve artikelen.
  • Overvloedige verlichting.Deze stijl kenmerkt zich door veel verlichting (natuurlijk en kunstmatig). Maakt u zich geen zorgen dat de kamer niet in de Scandinavische stijl kan worden uitgevoerd, als deze geen grote ramen heeft: hiervoor kunt u wand-, vloer- en plafondverlichting gebruiken.
  • Het ontbreken van veel decoratieve details: heb ruimte en lucht nodig.
  • De strengheid van de lijnen en de aanwezigheid van correcte vormen. Het is onaanvaardbaar dat het appartement volgestouwd wordt met meubilair van verschillende volumedesigns.
  • Goede verdeling van de ruimte. Dit is vooral merkbaar in het ontwerp van de keuken-woonkamer, waar een toog of een nagebootste muur met kolommen twee functionele zones kan verdelen.
  • De functionaliteit van elk ding. In het appartement ligt elk ding op zijn plaats en is het verantwoordelijk voor zijn functie. Het interieur is moeilijk om nutteloze items te zien.

Dergelijke functies laten de stijl populair zijn, niet alleen in de noordelijke landen, maar ook in de Midden-Europese regio. Deze stijl is een van de populaire stilistische oplossingen van de moderniteit.

Kleur ontwerp

Het gebruik van een enkele witte kleur in het interieur kan een atmosfeer creëren in de operatiekamer of ziekenhuisafdeling, wat op zich onaanvaardbaar is in een appartement.Daarom is witte kleur gemakkelijk te combineren met andere tinten. We mogen niet vergeten dat de basis een lichte schaal is (beige, melkachtig, lichtblauw, lichtroze tinten en ivoor).

Toegestane soepele groei van de ene kleur naar de andere. Het plafond in de keuken kan bijvoorbeeld wit zijn, dat in de woonkamer verandert in een beige of crèmekleurige kleur.

In de keuken-woonkamer zijn de optimale tinten voor het ontwerp van meubels, structuren en wanden met een plafond grijs, staal, lichtblauwe kleuren, de kleur van vers groen. Voor liefhebbers van felle kleuren kunt u deze in detail gebruiken en als aanvulling op het hoofdbereik.

Een helder bonte tapijt ziet er bijvoorbeeld goed uit in een witte of zuivelkeuken. En gele stoelhoezen zullen licht toevoegen aan het grijze, beige interieur van de keuken-woonkamer. Bij de keuze en combinatie van kleuren is het belangrijk om een ​​balans te handhaven, je kunt niet tegelijkertijd veel heldere en verschillende kleuren gebruiken.

Voor verschillende wandontwerpen kunt u behang gebruiken met een ornament. Hier is een speciale regel: op deze manier kan slechts één muur worden gevormd en moet de rest uniform worden gemaakt. Het laat niet toe om het laconieke stijlconcept te doorbreken.

U kunt ook gewoon behang gebruiken met contrasterende of vergelijkbare kleuren. Het is toegestaan ​​om een ​​helder accent te creëren in het werkgebied van de keuken (kookzone) met behulp van een schort gemaakt van keramische platen. Het kan een tekening bevatten of monochroom zijn.

Om het kleurontwerp van de wanden te verdunnen, kunt u een klok met een ongebruikelijk ontwerp installeren of een foto ophangen. Harmonisch ontwerp zou in de details moeten zijn. Ze onderscheiden zich meestal in heldere en sappige kleuren.

In de keuken kan het zijn gordijnen, handdoeken, tafelkleden, stoelhoezen en tapijt; in de woonkamer kunt u kussens van dezelfde kleuren op het gestoffeerde meubilair als de details in de keuken plaatsen.

Interieur decoratie

Het interieurontwerp is afhankelijk van het geselecteerde materiaal. Voor Scandinavisch design zijn dit natuurlijke materialen of hun imitatie.

Een dergelijk ontwerp accepteert geen plastic meubilair, stalen inzetstukken of constructies.

Het populairste materiaal is hout. Deze set wordt vaak in de keuken geïnstalleerd. Daarnaast is houten meubilair relevant als een bar, tafel. De voorkeur gaat ook uit naar houten stoelen, een poef.

Ondanks de strengheid en een zekere conservatisme van stijl,Bepaalde delen van de muren kunnen worden afgewerkt met keramische tegels, voering. Contrast in materiaal en kleur aan de muren in de woonkamer en in de keuken zien er interessant uit. De keuken kan bijvoorbeeld worden ingericht in donkere kleuren met de toevoeging van tegels, en de gastenkamer kan worden geplakt met licht behang of geverfd met verf.

Meubilair is het beste om uit fineer of massief hout te kiezen. Dit geldt voor de woonkamer en keuken. In dit geval is de voorkeur beter om een ​​glanzend oppervlak te geven dat licht goed weerkaatst en de ruimte vergroot.

Het is het beste om meubels met standaard vormen en afmetingen te kiezen. Tafels kunnen rond of vierkant worden gekozen, staander - rechthoekig of ovaal. In zo'n keuken-woonkamer zal er goed gebouwd meubilair uitzien dat eenvoudig te vouwen en te monteren is.

Een voorwaarde is een goed verlichte eethoek. Daarboven zou een kroonluchter met meerdere gloeilampen of veel schijnwerpers moeten zijn.

Want ramen mogen niet komen met originele composities van dikke stoffen. Een redelijk transparant organza of lichtgordijn, dat kan worden aangevuld met rolconstructies. Raamdecoratie kan worden gedaan met behulp van jaloezieën of rolluiken.Vergeet niet dat ze ook lichte tinten moeten zijn. Je kunt het raam versieren met behulp van witte gordijnen en witte, grijze en linnen gordijnen.

De keuken-woonkamer in de Scandinavische stijl - een combinatie van comfort en gebruiksgemak, strikte vormen, een verscheidenheid aan kleuren en natuurlijk materiaal.

Hoe je het interieur in Scandinavische stijl kunt rangschikken, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer