Hoe versier je een muur met een tv in de woonkamer?

TV is een integraal element in de woonkamer of hal. Naast de hoofdtaak vervult dit element een decoratieve functie in het interieur. Moderne modellen van ontvangers zijn veel kleiner en functioneler dan hun voorgangers. Dankzij handige afmetingen zijn nieuwe manieren om multimedia-technologie te plaatsen verschenen.

Accommodatie functies

Om ruimte te besparen in de kamer worden apparaten aan de muur geplaatst. Deze optie is perfect voor compacte kamers. Het monteren van een tv-ontvanger is complex en vereist speciale kennis en aanpassingen. Voor de installatie moet u beslissen over het ontwerp van de muur waarop u de apparatuur wilt installeren.

Ontwerpers merken op dat grote modellen automatisch persoonlijke gegevens worden.decor. Als u kiest voor het verkeerde ontwerp van de muur (kleur, afwerkmateriaal), kan het totale interieur worden beschadigd.

Voordat u apparaten ophangt, moet u meubels en diverse decoratieve items op de juiste manier distribueren.

Het zou nauwkeurig de volgende aspecten moeten bepalen:

 • De kleur van de muur en de textuur van het materiaal voor decoratie.
 • De keuze van de handigste en meest praktische plaatsing van de tv.
 • Het effect van straling op een persoon (belasting op het gezichtsvermogen).
 • De impact van externe negatieve factoren op apparatuur.

Als de reparatie in de kamer is voltooid en het meubilair is geïnstalleerd, moet u de perfecte plaatsing voor de tv vinden.

 • U kunt de ontvanger over de kast, kast en andere lage meubels hangen. Dit installatie-idee is wijdverspreid.
 • De tweede optie - plaatsen voor de eethoek of bank. Zorg ervoor dat de afstand tussen de locatie van de kijker en het scherm acceptabel is. Hoe groter het scherm, hoe hoger dit cijfer.
 • De tv ziet er geweldig uit boven de openhaard, maar alleen als deze kunstmatig is. De muur wordt het dominante element in het ontwerp. De afmetingen van de twee elementen moeten bijna hetzelfde zijn, zodat ze elkaar niet overlappen.

Het wordt sterk afgeraden om apparatuur uit te zenden in de buurt van verwarmingstoestellen, echte open haarden en kunstlichtbronnen. Het installeren van een tv voor het raam is ook niet de moeite waard.

Muur ontwerp

Om een ​​muur met een tv te versieren, kunt u verschillende materialen gebruiken die door de markt in een breed bereik worden aangeboden.

Laten we stoppen bij de meest populaire en veelgestelde opties.

 • Wallpaper. Dit is een praktisch, betaalbaar en stijlvol materiaal dat een andere kleur kan hebben. Hiermee is het eenvoudig om een ​​specifieke zone aan te wijzen, specifiek ontworpen voor de apparatuur, of om de achtergrond te organiseren van het plafond naar de vloer. Experts raden aan canvas te gebruiken met volumetrische 3D-afbeeldingen. Het thema van de afbeelding moet passen bij de stijl van het interieur.
 • Emailverf. De verf heeft een rijke kleur, is goedkoop en blijft lang aan de muur hangen. Dit materiaal is perfect voor decoratie van de muur. Het gebied naast de tv is beter om in kleur te schilderen met een "warme" temperatuur. Als u een object wilt selecteren, gebruikt u heldere tinten. Elke decoratieve richting vertegenwoordigt een specifiek kleurenpalet.Op de lege ruimte rondom de tv kun je met verf elke afbeelding tekenen: bloemen, vogels, abstractie en meer.
 • Textiles. Gebruik textiel om een ​​decor van gezelligheid en comfort te creëren. Geef de voorkeur aan natuurlijke stoffen. Kleur en textuur van het materiaal moeten in overeenstemming zijn met het meubilair en andere elementen van de stof. Probeer een contrast te accepteren tussen de kleur van de tv en het canvas van textiel.
 • Gips. Door de decoratieve pleistermuur kan een buitengewoon volume en textuur worden gegeven. Het kan worden gebruikt om de muur op te delen in zones met verschillende textuur. Plaats de tv op een vlakke ondergrond en het getextureerde gedeelte verfraait de techniek van verschillende kanten.
 • De bamboe Bamboe is een natuurlijk, betrouwbaar en kosteneffectief milieuvriendelijk materiaal. Doeken van deze plant zijn versierd met etnische, Oosterse en Afrikaanse stilistiek. Bamboe combineert perfect met verschillende meubels en moderne apparatuur.
 • Baksteen of steen. De bovenstaande materialen zijn perfect voor decoratie van de muur met een tv. De muur, versierd met natuursteen of baksteen, past perfect bij de open haard.

Dit zijn de meest voorkomende ideeën. De ontwikkeling van de ontwerpsfeer biedt nieuwe opties voor het decor met het gebruik van natuurlijke en kunstmatige materialen.

kleur

Wanneer u een palet kiest voor een muur met een tv, bedenk dan dat de schaduw niet te rijk en schreeuwend moet zijn. Het optimale palet van kleuren: wit, crème, pastelkleuren, beige, bruin. Als de grootte van de ruimte dit toelaat, kunt u zwart kiezen.

Hoe de tv te repareren?

De installatie van de tv vereist niet alleen vaardigheden, maar ook een voorbereidend proces. Tijdens de werking moet u zo voorzichtig mogelijk zijn, vooral als de apparatuur grote afmetingen heeft.

Bepaal op welke hoogte vanaf de vloer de tv-ontvanger wordt geplaatst. Zoek het optimale punt om comfortabel video op het scherm te bekijken. De optimale hoogte bevindt zich ter hoogte van de ogen van de kijker of iets lager. Wat de afstand betreft, dit hangt af van de grootte van het scherm. Informatie hierover moet worden vermeld in de instructies voor het tv-model.

Het is gecontra-indiceerd om de apparatuur op gipsplaat te bevestigen. Het materiaal is niet bestand tegen het gewicht van technologie. Zelfs als de installatie succesvol was, kan de tv op elk moment instorten.

Bevestig de apparatuur niet stevig aan de muur. Laat een kleine ruimte vrij voor luchtcirculatie. Hierdoor kan de tv tijdens het gebruik afkoelen.

Er zijn twee manieren om plasma op de muur te plaatsen: een beugel en een steun.

console

Speciaal ontwerp. Het sluit betrouwbaar aan op een muur en daarop bevestigt de apparatuur.

Er zijn verschillende soorten haakjes:

 • Geneigd. Hiermee kunt u het scherm ongeveer 20 graden van de basis van de structuur kantelen.
 • Hard. Betrouwbare en duurzame fixatie zonder bewegende delen.
 • Geneigd en roterend. Met deze optie kunt u niet alleen het scherm kantelen, maar ook uitbreiden naar elke kant. Zeer handig en praktisch. De prijs van deze optie is hoger dan bij andere modellen.

ondersteuning

De ondersteuning is een apparaat dat het scherm bevestigt op een stevige strip metaal. Het kan worden gekocht bij een speciaalzaak of doe het zelf.

stijlen

Elk element moet harmonieus samenvloeien met de interieurstijl. In sommige gebieden past de techniek gemakkelijk en eenvoudig, maar voor anderen is het nodig om speciale aanvullende elementen te gebruiken.

klassiek

Het bereiken van harmonie tussen de decoratie van de muur en het moderne plasma in een klassieke stijl is erg moeilijk. Strenge vormen en een futuristisch uiterlijk van tv's zijn in tegenspraak met de belangrijkste aspecten van klassieke trends.

Voor de harmonie van alle elementen worden speciale gebeeldhouwde frames gebruikt, versierd met driedimensionale elementen. Net als de foto's zijn er tv's in geplaatst die hun uiterlijk aanvaardbaar maken voor barok, imperium of rococo. Dit element zal het algehele decor versieren. Het frame kan een aantal keer groter zijn dan het tv-model of past alleen op de afmetingen van de apparatuur.

De tweede optie is stucwerk. Tv staat op de muur en om hem heen is getextureerd stucwerk aangebracht. Voor meer expressiviteit is het bedekt met koper, goud of zilver patina.

Provence

Zachte en gezellige stijl. Past perfect in een houten wand, waarop u een tv gaat installeren. Als u het paneel niet uit de array kunt uitrusten, kunt u behang kopen met de afbeelding van de platen. Kleurenpalet: lichte en pastelkleuren. Om volledig in overeenstemming te zijn met het decor, plaatst u de techniek in een strikt houten frame.Het kan worden versierd met het beeld van bloemen of elementen uit de oudheid (wrijven, vervaagde verf, scheuren).

modern

Buitengewone en gedurfde stijl die met succes zowel moderne als klassieke elementen combineert. De muur met een tv kan worden ingericht in lichte of, integendeel, felle kleuren, in tegenstelling tot de decoratie van de vloer, het plafond en andere muren.

Plasma-panelen passen perfect in het interieur in zijn natuurlijke vorm, zonder extra elementen. De muur kan zowel een vlakke als een volumetrische textuur hebben. Als een zwarte tv op een witte achtergrond wordt geplaatst, wordt het een expressief stijlelement.

minimalisme

Minimalisme staat bekend om strengheid, beknoptheid en eenvoud. De heldere, rechthoekige vormen van een moderne flatpanel-tv passen er gemakkelijk in. De standaard zwarte kleur van het model is universeel en wordt vaak gebruikt om deze moderne stijl te ontwerpen. Als afwerkingsmateriaal wordt aanbevolen om behang of verf te gebruiken.

High-tech

Hi-tech is een hightech-stijl, dus modern plasma speelt niet alleen een functioneel, maar ook een belangrijk decoratief doel. Dit is een accentdetail van het interieur.De zwarte kleur van het model, strakke vorm, glanzend oppervlak - al deze aspecten zijn kenmerkend voor de bovenstaande stilistiek.

Volumes, emails en glanzende plastic panelen, waarvan de afmetingen enkele malen groter zijn dan de techniek, worden gebruikt als decoratiemateriaal voor wanddecoratie.

Ook kan de muur worden versierd met spiegeltegels. Deze elementen, samen met verchroomde oppervlakken, worden veel gebruikt in een high-tech decor. Op de achtergrond van de spiegelelementen van de techniek ziet het er bijzonder indrukwekkend uit.

zolder

Bekleding in steen of baksteen is de beste oplossing voor het decoreren van een muur van een tv in loft-stijl. In plaats van natuurlijk materiaal kunt u behang gebruiken met dezelfde afbeelding. Het wordt aanbevolen om een ​​dergelijke ontvangst alleen op een van de muren uit te voeren om dynamiek in de inrichting te creëren.

Het installeren van de tv aan de muur is een praktische en handige manier om apparatuur te plaatsen waarmee u ruimte in de kamer kunt besparen. Deze optie vermindert de intensiteit van menselijke blootstelling aan apparatuur aanzienlijk en geeft de oorspronkelijke originaliteit. De installatie van technologie op deze manier kan in zowel klassieke als moderne richtingen worden gebruikt.Het belangrijkste is om het advies van ontwerpers te gebruiken voor de harmonieuze combinatie van technologie met stijl en elementen.

Hoe je een muur met een tv in de woonkamer kunt regelen, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer