Woonkamer in een moderne stijl: kenmerken van de planningsruimte van 18 vierkante meter. m

De woonkamer is een kamer die beschikbaar is in elke woning: een hoog flatgebouw, een privé landhuis. Het wordt met recht herkend als het meest functionele en nuttige: niet alleen de gezinsleden brengen er tijd in, maar ook hun gasten, vrienden en familieleden. Vandaag zullen we het hebben over hoe we een zaal van 18 vierkante meter prachtig en harmonieus kunnen versieren. m.

Speciale functies

Dankzij het breedste scala aan verschillende afwerkingsmaterialen en meubelstukken, hebben moderne eigenaren van appartementen en huizen de mogelijkheid om hun huizen op enigerlei wijze te versieren. Velen van hen geven momenteel de voorkeur aan moderne stijl in het interieur.

Een gebied van 18 meter wordt als klein beschouwd, hoewel er in de appartementen van vandaag ook meer compacte hallen zijn (langwerpig, vierkant).In de regel zijn woonkamers van dergelijke afmetingen vaker aanwezig in de "Chroesjtsjov" en het stereotiepe paneelhuis.

De sfeer van een dergelijk gebied moet zorgvuldig en zorgvuldig worden overwogen, rekening houdend met alle functionele gebieden en de benodigde meubels. Moderne interieurs van privéwoningen kunnen effectief worden geslagen met verschillende wandbekledingen, waardoor de lay-out visueel verandert. Met behulp van bijvoorbeeld behang met verticale strepen kunt u het plafond optisch optillen en met behulp van brede strepen de ruimte langer maken.

Het wordt aanbevolen om een ​​futuristisch ensemble aantrekkelijker en helderder te maken met behulp van een groot aantal lichtbronnen.

Het belangrijkste kenmerk van modern meubilair is een voldoende hoeveelheid lichte en neutrale kleuren die op intelligente wijze moeten worden aangevuld met natuurlijke en kunstmatige verlichting. Voor het grootste deel in deze instellingen zijn er onderdelen gemaakt van metaal, glas en plastic, wat een kenmerk is van moderne stilistische oplossingen.

Alle vermelde materialen zien er geweldig uit in een enkele combinatie, wat een origineel en doordacht beeld van de kamer vormt.Vergeet niet over glanzende oppervlakken en objecten, in het ideale geval correcte vormen. Dergelijke elementen worden het vaakst aangetroffen in moderne interieurstijlen.

De combinatie van kamers

Meer recent leek de combinatie van verschillende kamers in een functionele ruimte iets niet-standaards en zelfs wild. Tegenwoordig zijn dergelijke ontwerpoplossingen in appartementen met één of twee slaapkamers tamelijk vertrouwd. Ze komen vrij vaak voor, omdat ze u ruimte op uw huis besparen en nuttiger maken.

Zalen worden vaak gecombineerd met een eethoek, die zich meestal in de keuken bevindt, evenals slaap- en openhaardruimtes. Natuurlijk speelt de gastruimte met een bank en fauteuils de hoofdrol in zo'n pand.

Hier is het belangrijk om op de juiste manier in zones onder te brengen, zodat de ruimte niet overbelast en ongemakkelijk lijkt.

Een eettafel met zachte stoelen is een goede oplossing voor de woonkamer. Dergelijke meubels moeten zo zijn dat ze de doorgang niet verstoren en geen te indrukwekkende afmetingen hebben.

Wat de slaapkamer in de hal betreft, vandaag wordt deze opstelling als tamelijk comfortabel en functioneel beschouwd.Een budgetoptie is bijvoorbeeld het ontwerp in de woonkamer van een kleine tweede verdieping in de vorm van een bed. Het kan boven de computertafel worden geïnstalleerd (als er een in de kamer is) of boven de zachte hoek.

Als uw woonkamer 18 m² is, M. m heeft een rechthoekige vorm, wat een karakteristieke parameter is voor appartementsgebouwen uit de 137- en 606-serie, het is beter om het visueel uit te breiden zodat het niet krap lijkt, vooral als u verschillende functionele gebieden in deze kamer combineert. Om dit te doen, kunt u zich wenden tot het plakken van de smalle muren met behang van lichte tinten, en breed - donkerder.

zonering

Zonering is een ontwerpmethode voor het arrangeren van alle interieurartikelen, zonder welke het onmogelijk is om te doen in multi-tasking woonkamers die de functie van een recreatiegebied, een slaapkamer, een keuken en een werkhoek combineren. De meest voorkomende bestemmingsmethoden die betrekking hebben op de klassiekers van ruimteverdeling zijn de volgende oplossingen:

 • Visueel verdeel het gebied van 18 vierkante meter. m kan verschillende afwerkingsmaterialen gebruiken. Ze kunnen variëren in kleur en textuur. De openhaard moet ontspannend en rustgevend zijn, dus je zou het moeten decoreren met behang van pasteltinten of coatings met imitatie van bakstenen, en de overgebleven muren moeten met contrasterende tinten worden gepleisterd.
 • Een spectaculaire manier om zones in te delen zijn verschillende vloerafwerkingsmaterialen. Dergelijke technieken komen vooral veel voor in studio-appartementen. Als tijd en geld het toelaten, is het mogelijk om oppervlakken met meerdere niveaus te ontwerpen die perfect zijn voor het verdelen van een kamer.
 • Iets minder vaak verdelen de eigenaren de ruimte in de hal met behulp van verschillende tinten plafondbedekkingen.: Een veel voorkomende optie is een plafond met meerdere niveaus. Het ziet er niet overal harmonieus uit, maar niet een te diepe nis (zonder een scherpe val) met geschikte verlichting is redelijk geschikt voor een ruimte met een oppervlakte van 18 vierkante meter. m.
 • Je kunt de beschikbare ruimte verdelen met behulp van licht. Voor dit doel zijn schijnwerpers of plafondlampen geschikt, waarvan de verlichting de verschillende functionele gebieden van de hal visueel zal markeren en scheiden.
 • Vandaag in de winkels kunt u mooie en nuttige partities ontmoeten., met behulp waarvan het mogelijk is om dit of dat gebied in de woonkamer te scheiden. Veel mensen gebruiken ook geweven schermen om de ruimte te verdelen.

Kleuren en inrichting

In moderne stijl is het gebruikelijk om eenvoudige en beknopte kleuren te gebruiken, verstoken van kleurrijke prints of bloemstukken. De meest harmonieuze en aantrekkelijke in moderne ensembles zijn alle tinten wit.Ze zien er rijk uit en vergroten visueel de ruimte, waardoor deze fris, licht en ruim is.

Op een sneeuwwitte achtergrond lijken decoratieve objecten, geschilderd in contrasterende en rijke kleuren, bijzonder helder en verzadigd. Kunststof rode of gele vazen, zwarte fotolijsten of dikke blauwe afdekkingen op gestoffeerde meubels vallen bijvoorbeeld op en verdunnen de doffe witheid van de kamer.

In moderne stijl kunnen witte verven worden gecombineerd met houten oppervlakken, die karakteristieke details van de klassieke richting zijn.

Het prachtige effect dat ontstaat als gevolg van dergelijke combinaties wordt gemakkelijk verklaard door het feit dat wit gemakkelijk kan worden gecombineerd met alle texturen en tonen.

Scherpe contrasten zien er goed uit in een moderne woonkamer. Het kan bijvoorbeeld een heldere combinatie van rode en witte, zwarte en witte, beige en donkere chocolade of ashy zijn, evenals andere soortgelijke tandems. Met behulp van dergelijke verf kunt u het interieur van de woonkamer dynamisch en levend maken.

Als je niet van zulke scherpe contrasten houdt, veroorzaken ze irritatie, moet je de voorkeur geven aan monochrome oppervlakken.In het ontwerp van een progressieve woonkamer kunt u grijstinten gebruiken. Ze moeten echter worden verdund met heldere accenten en verchroomde delen. Anders kan het ensemble saai en saai zijn.

In de stijlvolle hallen, uitgevoerd in een klassieke stijl, kunt u de volgende originele decor items gebruiken:

 • rotan of rieten kleding;
 • kleurrijke vazen ​​van glas of geverfd plastic;
 • klaar decoratieve open haard;
 • gordijnen en tule discrete tonen (zonder heldere patronen en kleurrijke ontwerpen);
 • laconieke vloerkleden met rustige en contrastrijke tinten (ze kunnen ook worden gebruikt om de ruimte in de hal visueel te verdelen);
 • spiegels op muren, sokkels, gevels van kasten;
 • glazen, metalen en houten objecten van klein formaat (beeldjes, vazen, decoratieve figuren).

Ontwerptips

Moderne stijl biedt eigenaren de mogelijkheid om met moed te experimenteren en de meest onverwachte combinaties aan te spreken. Het belangrijkste is om rekening te houden met de indeling van de kamer en de locatie. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen om meubels langs de muren in de woonkamer te plaatsen, waardoor het centrale deel van de kamer vrij blijft, anders zal het lastig zijn om te bewegen. Laten we kennis maken met een aantal van de nuances van het verfraaien van gezellige huiskamers met een oppervlakte van 18 m². M. m.

wanden

Voor het ontwerp van de wanden in moderne interieurs, kunt u de volgende materialen gebruiken:

 • vloeibaar behang;
 • stekloooboi;
 • metalen behang;
 • niet-geweven of vinyl (meer dicht dan papier) behang;
 • decoratieve en getextureerde pleister;
 • monochromatische verven van hoge kwaliteit;
 • bekledingen die steen- of baksteenmetselwerk nabootsen;
 • baksteen of steen (geschikt voor sterke en betrouwbare muren);
 • plastic en gipspanelen met reliëfornamenten of eenvoudige gladde versies;
 • houten wandpanelen.

Ontwerpers raden aan om de voorkeur te geven aan afwerkingsmaterialen van grijze en witte tinten. Ze kunnen worden verdund met donkerbruine, donkerblauwe en zwarte varianten, bepaalde objecten in de kamer selecteren (bijvoorbeeld een bank of een tafel).

plafond

In de moderne en gewilde moderne stijl, kan het plafond op de volgende manieren worden ingericht:

 • laat het gewoon wit (beige);
 • een gipsplaatconstructie met meerdere niveaus bouwen met verzonken verlichting;
 • installeer spanplafonds (glanzende films);
 • om het plafond met LED-strip aan te vullen rond de perimeter of in bepaalde gebieden;
 • in een structuur met meerdere niveaus, installeer een verlaagd plafond in het midden en rust het uit met lampen.

De kleur van het plafond in de moderne woonkamer van 18 vierkante meter. m kan bleek perzik, beige, crème, wit, melkachtig of lichtgeel zijn. Het is interessant om te kijken naar de opties waarin witte coatings worden gecombineerd met zwart, wat een zeer origineel en helder contrast vormt.

Bij dergelijke combinaties moet u echter oppassen dat u het plafond niet visueel verlaagt en niet laag maakt.

Paul

In de woonkamer van moderne stijl wordt aanbevolen om de volgende vloeren te gebruiken, die niet opvallen van het algemene ensemble:

 • glanzende of matte tegel;
 • laconieke en monofone vloerplaat;
 • Het naadloze halfglanzende of glanzende laminaat is zwart, wit, asgrijs, donkere chocolade of donkergrijs;
 • monofonisch tapijt.

Bijzonder indrukwekkend en origineel in moderne woonkamers kijken op verdiepingen met meerdere verdiepingen. Met hun hulp kun je een zonering van de ruimte maken, een speciale uitstraling geven.

Als u een duurder en luxueuzer ensemble wilt maken, moet u zich wenden tot vloermaterialen die graniet of marmer imiteren met zijn karakteristieke contrasterende vlakken.Dergelijke coatings zijn in de regel duur, maar zien er ook rijk en presentabel uit.

In de hal van 18 vierkante meter. m, u kunt veilig verschillende vloerbedekkingen combineren in contrasterende tinten. Bijvoorbeeld, in het midden van de kamer zou het leuk zijn om te kijken naar beige tegels of naadloos laminaat, en aan de randen - een chocoladekleurige tint van dit materiaal. Deze ontwerpoplossingen zien er origineel uit.

meubilair

Het is geen geheim dat futuristische meubels in moderne stijl vaak aanwezig zijn. Velen van hen lijken op ongebruikelijke ontwerpen uit de toekomst, met niet alleen ideale geometrische, maar ook niet-standaard vormen. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen standaardmeubilair in een moderne woonkamer kunt plaatsen.

In dergelijke ensembles zullen de volgende meubels er geweldig uitzien:

 • lage hoek, ronde of rechte banken, evenals stoelen bekleed met echt leer, leer of kunstleer;
 • cantilever opgehangen sokkels en tafelbladen zonder steunen (dergelijke modellen zijn aan de muur bevestigd);
 • tafels en gestoffeerde meubels met chroom en metalen poten;
 • koffie- en eettafels met glazen werkbladen en verchroomde steunen;
 • hoge staande lampen, lampen met metalen poten en voet, heldere tinten, evenals trendy lichtrails met verchroomde oppervlakken;
 • eenvoudige tafels met glanzende oppervlakken en fittingen van glanzende metalen;
 • ingebouwde kasten en planken voor boeken en decoratieve items.

Ontwerpers raden aan om in dergelijke ruimtes een groot aantal verschillende elektronica en moderne gadgets te plaatsen.

Dergelijke details zullen een geweldige aanvulling zijn op de moderne stijl.

Mooie voorbeelden en stijlvolle ideeën.

Moderne stijl wordt gekenmerkt door het feit dat het mogelijk is om monochrome en versierde oppervlakken te combineren met verschillende prints. Een bank en voetenbankjes met geruite zwarte patronen zien er bijvoorbeeld organisch uit tegen de achtergrond van lichtblauwe of witte muren. In een dergelijke omgeving zullen lichte crèmeklanken met een tv-compartiment, ingebouwde dubbele lampen en compacte metalen kroonluchters met verchroomde oppervlakken ook perfect worden gecombineerd.

Contrasterende kleuren in de moderne hal vormen een interessante en heldere oplossing. In dergelijke ensembles kunt u zwart en wit of zwart en beige gestoffeerde meubels hebben, beige en bruine kasten met glazen deuren en ondiepe nissen met donkere chocolade randen met een tv-compartiment.Vergelijkbare verfsoorten kunnen worden bijgesneden en het plafond kan worden gelaagd.

Voor dergelijke interieurs zijn de beste inbouwspots.

In moderne ontwerpen zien combinaties van koffie, sneeuwwitte en blauwe tinten er bijzonder aantrekkelijk en stijlvol uit. Bijvoorbeeld, tegen de muren van de kleur van koffie met melk en wit plafond, zal een witte bank met blauwe kussens er organisch uitzien, daarnaast moet je blauwe gordijnen en witte tule op het raam installeren.

Het eetgedeelte, als er een in de kamer is, kan worden geïdentificeerd met een zacht perzikbehang met witte strepen. Zet een witte kleine tafel, stoelen op zo'n plek en hang hangende ronde chromen lampen erboven.

De woonkamer in moderne stijl kan worden afgewerkt met wit behang of gips. Een van de muren kan gemakkelijk worden gedecoreerd met echte baksteencoatings. Het kan bijvoorbeeld de ruimte zijn achter een tv die aan een muur is bevestigd. Zet een hoekige bank met een grijze schaduw en een zwarte open kast in de buurt van zijn armsteun voor hem.

Voltooi het harmonieuze ensemble met een beige vloerkleed, levende potplanten en een kroonluchter met een rond plafond en een glanzend donker oppervlak.

In de kleine woonkamer kan het slaapgedeelte worden gescheiden door witte lichtschermen. In een kamer met getextureerde grijze pleister en witte vloer ziet deze oplossing er erg organisch uit. Je kunt de situatie verdunnen met kleine nissen met dieprode verlichting en een leren zwarte bank met decoratieve fluweelzachte kussens. Plaats een glanzend wit laminaat of een tegel op de vloer om een ​​opvallend contrast te creëren.

Zie hoe je je woonkamer in de volgende video kunt plannen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer