Interieurideeën voor de woonkamer

Woonkamer - dit is de ruimte die de eerste indruk maakt bij iedereen die naar je huis komt. Dat is de reden waarom iedereen in deze kamer de meest toonbare en demonstrerende kenmerken van je smaak probeert te maken. Om de woonkamer nieuw leven in te blazen en aantrekkelijker te maken, kunt u verschillende soorten decor gebruiken.

Stijl in het interieur

Allereerst moet je, als je kleine decorelementen kiest, rekening houden met de stijl van het interieur waarin het is gemaakt.

klassiek

De beproefde stijl is een klassieker. Een kamer in deze stijl moet worden ingericht met de hoogste kwaliteitsinrichting om het interieur niet "af te koelen".

Een kamer in klassieke stijl kan worden ingericht met tapijten of tapijten, schilderijen in massieve lijsten of spiegels die lijken op een rijkelijk versierd portret.

eclecticisme

Deze stijl kan zelfs worden gebruikt in een appartement met kleine kamers. Het is deze benadering die het mogelijk maakt om zowel de woonkamer op hetzelfde moment te versieren als om alle noodzakelijke spullen daar te houden. Kamer in eclectische stijl combineert details uit verschillende stijlen. U kunt van uw woonkamer een gezellige plek maken om te ontspannen of een mysterieuze oase met verse bloemen. In deze stijl is het aangewezen om kleine dingen met je eigen handen te doen, die op het eerste gezicht onopvallend zijn, maar toch de ruimte vele malen comfortabeler en huiselijker maken.

Land en Provence

Beide stijlen kunnen rustiek worden genoemd. Er wordt aangenomen dat deze stijl het gemakkelijkst te gebruiken is voor het ontwerp van de woonkamer. U hoeft niet te veel na te denken over de selectie van kleine decoratieve elementen. Je komt met schattige beschilderde borden, vazen ​​in klei met bloemen, levende planten in potten enzovoort.

Ook in deze kamer is er plaats voor kleine dingen die je hart dierbaar zijn: familiefoto's, geschonken door nauwe snuisterijen.

retro

Deze stijl kan zeker de goedkoopste worden genoemd. Je hoeft immers geen extra decoratieve voorwerpen te kopen - alles wat je nodig hebt, is te vinden in een oud appartement of huis met je ouders.Retro-stijl is een perfecte aanvulling op de oude posters, versleten kussens en andere dingen die ooit je kinderkamer sierden en nu een stijlvolle aanvulling worden op het moderne interieur.

Ontwerptips

Het belangrijkste advies dat voor iedereen nuttig is, zonder uitzondering, is dat je niet moet snellen naar de keuze van decoratieve snuisterijen. Bepaal eerst de locatie van de belangrijkste dingen, de kleur van de muren, het plafond enzovoort.

Het decor moet het totaalplaatje completeren en er perfect in passen. Contrastdetails zien er ook mooi uit.

Als de hele kamer is gedecoreerd in witte of beige kleur, zullen lichte accenten in de vorm van zachte kussens of gekleurde bloempotten het interieur verdunnen en levendiger maken.

In sommige gevallen wordt het decor aanbevolen, integendeel, te vermijden. Allereerst gaat het om de voor veel mensen bekende minimalismstijl. Zelfs minimalistische appartementen mogen echter niet saai zijn. Gooi niet alle decoratieve spullen weg, probeer de kamer zo modieus mogelijk te maken. Beperk het minimum aantal decoraties.

Bovendien kan de kamer eenvoudigweg niet voldoende ruimte bieden voor decoratieve kleinigheden. Als u in een kleine kamer woont en u wilt dat het zo licht en ruim mogelijk blijft, vermijd dan onnodige aankleding. Alle sieraden moeten functioneel zijn en niet alleen de vrije ruimte in beslag nemen.

Ook adviseren experts bij het decoreren van kleine ruimtes om kleine decoratieve elementen te gebruiken. Een nette lijst met een foto op de tafel ziet er veel beter uit dan een grote afbeelding op een halve muur. En de plaats zal aanzienlijk minder nemen.

In grote ruimtes kunt u het decor naar eigen goeddunken kiezen.

Interessante decorideeën

De hal in moderne stijl kan het uiterlijk volledig veranderen, als je de juiste onderdelen opraapt.

blinds

Versier een ruimte kan niet alleen op planken worden geplaatst en dingen op tafel zetten, maar ook textiel. Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​vleugje gezelligheid aan een kamer toe te voegen, is om mooie gordijnen te kiezen die de gewenste stijl benadrukken en, indien nodig, de ruimte in te delen in de benodigde zones.

In de woonkamer, ingericht in een eenvoudige stijl, is het aangewezen om lange gordijnen naar de vloer te kijken. Het meest geschikte materiaal is fluweel of zijde. Dergelijke gordijnen zullen de kamer meteen versieren, zelfs als ze het enige dure item in het hele interieur zijn. Voor dergelijke gordijnen is het relevant om banden met kwasten of zelfs lambrequins op te rapen.Dit geeft het interieur plechtigheid en presentability.

Als je niet genoeg lichtheid hebt, kijk dan naar de short, tot aan de vensterbank, gordijnen van dunne stoffen. Het kan chintz, linnen of katoen zijn. Figuur kies onopvallend en licht. Je kunt ook dunne doorschijnende jaloezieën oprapen of je zelfs beperken tot dunne tule.

U kunt kiezen voor gordijnen, waarbij u zich richt op de grootte van de kamer. Dus voor een kleine kamer zijn heldere monochrome gordijnen die worden gecombineerd met de kleuren van de muren het meest geschikt. Dit is de eenvoudigste techniek waarmee u de ruimte visueel kunt uitbreiden.

Stof met grote patronen en contrasterende prints zijn beter geschikt voor ruime kamers.

Decor van de muur

Zelfs in een kleine ruimte waar geen planken en tafels zijn, en het lijkt erop dat er gewoon geen plaats is om allerlei snuisterijen te plaatsen, kun je een plek voor een muurdecor vinden.

De eenvoudigste manieren om muren te versieren zijn schilderijen., foto's in kaders of spiegels met een interessant ontwerp. In de kamer in de retrostijl ziet interessant traditioneel kleurrijk tapijt op de muur eruit. In andere stijlen kan het worden vervangen door een mooi tapijt of zelfs worden bekleed met gekleurde stoffen panelen.

Wandlampen kunnen ook als decoratie worden gebruikt. Bijvoorbeeld in een kamer in een klassieke stijl, vintage schansen met een gesmede voet of gestileerde kandelaars waarin in plaats van echte kaarsen eenvoudige lampen er goed uitzien.

Je kunt ook aan de smalle planken hangen, waar het mogelijk is om andere extra details te regelen.

Het originele interieur kan worden versierd met oude posters of vinylplaten aan de muur.

En als u een creatief artistiek persoon bent, kunt u eenvoudig uw eigen tekeningen als wanddecoratie gebruiken. Dit zal je individualiteit benadrukken en zal meteen laten zien aan wie je bent geïnteresseerd in het leven.

Aquarium en levende planten

Als je van de natuur houdt, kun je je woonkamer versieren met potten met verse bloemen, hangende manden met planten die rond zijn geweven en gebruik ook een groot aquarium met kleurrijke vissen in het ontwerp.

Je kunt niet alleen een aquarium op een tafel of plank plaatsen, maar het ook in een muur of nis monteren. Dit is een interessante ontwerpoplossing voor het in zones onderverdelen.Het creëren van een dergelijke hoek met dieren in het wild zal niet alleen de kamer versieren.

Je krijgt een plek waar je kunt ontspannen onder de stille waterspetters en de gekleurde vissen kunt zien. Dit zal zeker helpen bij het verlichten van stress na een dag hard werken en je klaarstomen voor een vredige sfeer. Ook moet worden opgemerkt dat de installatie van een aquarium met water de lucht in de kamer niet zal laten opdrogen, zelfs niet tijdens de hoogte van het stookseizoen.

Prachtige voorbeelden

Voor eenvoudige voorbeelden van echte woonkamers, ingericht in een bepaalde stijl, kunt u ervoor zorgen dat de inrichting overal geschikt is, met welke stilistische richting u ook werkt.

Luxe klassiekers

Dit is een woonkamer ingericht in een klassieke stijl. De lichte houten basis van deze kamer dient als een uitstekende achtergrond voor antieke details. Dit is niet alleen een luxe witte open haard en een massieve kroonluchter aan de kettingen. Alle details in de kamer zijn perfect gekozen - vazen, kussens, antieke klokken, rieten manden en zelfs een gekleurd tapijt dat het interieur de nodige helderheid geeft. Deze woonkamer is een goed voorbeeld van het feit dat een kamer in een klassieke stijl tegelijkertijd modieus en gezellig kan zijn.

Marine stijl woonkamer

Dit voorbeeld is compleet anders dan het vorige.Het gebruikt de minimale hoeveelheid detail. Primaire kleuren zijn wit, blauw en grijs. De inrichting is ook in hetzelfde kleurenschema gemaakt. Mooie kroonluchter, moderne staande lamp, glazen vazen ​​en kleine beeldjes op de salontafel. Een lege witte muur is versierd met één schilderij op een maritiem thema. Er is niets overbodigs, maar tegelijkertijd ziet de kamer er attent en comfortabel uit voor het leven.

Modern minimalisme

Een minimalistische ruimte vereist een bijzonder zorgvuldige benadering van de selectie van details. Kussens in toon van bank, keurig gemarmerde tafel, alleen versierd met een vaas met kunstbloemen. En de muur achter de bank wordt aangevuld met hangende laden van licht, reflecterend materiaal. Hierdoor kunnen niet alleen alle noodzakelijke dingen op één plaats worden opgeslagen, maar wordt ook de ruimte visueel vergroot.

Een goed ontworpen woonkamer is niet alleen een paskamer, maar ook een plek waar u zich kunt verzamelen met uw geliefden en waar u zich kunt amuseren. Daarom, het kiezen van een decor voor deze kamer, probeer niet alleen rekening te houden met modetrends. Creëer een sfeer waarin je heel blij zult zijn en geen enkele trinket zal overbodig en ongepast lijken.

Hoe de woonkamer te decoreren, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer