Interieurkeuken in een woonhuis: ontwerp van ontwerpideeën

 Interieurkeuken in een woonhuis: ontwerp van ontwerpideeën

Eigen huis biedt geweldige mogelijkheden voor interieurontwerp. Individuele planning en ruime kamers laten u alle ontwerpideeën vertalen naar realiteit, maar ondanks de aanwezigheid van een behoorlijk aantal vierkante meters geven de meeste huiseigenaren er de voorkeur aan om de ruimte verder uit te breiden en de ruimte helderder te maken. Daarom kunt u in een woonhuis vaak zowel bestemmings- als combinatievoorwerpen vinden.

De meest populaire manier van plannen wordt beschouwd als een gecombineerde keuken met een woonkamer of een hal, en de combinatie van een kookzone met een eetkamer ziet er ook goed uit in het interieur.

Dit arrangement maakt het huis gezellig en comfortabel, en de keuken wordt een ideale plek voor vriendelijke en familiebijeenkomsten.

Accommodatie opties

Het interieur van een landhuis, waar de keuken wordt gecombineerd met andere woonkamers, is afhankelijk van het gebied en de vorm van de kamer. Tegelijkertijd wordt de plaats waar het eten moet worden gepland tegen de muur geplaatst, de meubelset wordt daar ook geïnstalleerd. In de regel zijn modules L-vormig of in een rij gerangschikt. In een gebouw van twee verdiepingen met een trap kunnen keukenkasten in een nis onder de structuur worden geïnstalleerd.

Om het ontwerp van de behuizing zowel stijlvol als functioneel te maken, wordt het aanbevolen om de volgende soorten apparatuur te gebruiken:

 • Eettafel en werkblad om grote ruimtes te regelen.
 • Vul de kleine tafels aan met een toog. Dit zal niet alleen de keuken prachtig onderscheiden, maar ook een comfortabele omgeving creëren voor snacken of snel ontbijten.
 • Voor een ruime kamer geschikte optie keuken met een eiland. Dit zal de functionaliteit van de kamer uitbreiden en er zal een plaats zijn voor het bewaren van keukengerei en apparatuur.
 • Voor een grote ruimte kunt u het beste de binnenkant gebruiken waarin de kookzone zich in het midden bevindt en aan de zijkanten een harmonieuze aanvulling vormen op de woonkamer of eetkamer.
 • Door een echt gevoel van comfort te creëren, kunt u de eethoek bij het raam plaatsen. De afstand van de desktop tot de kachel moet klein zijn.
 • Om de comfortabele rust niet te verstoren en het uiterlijk van voedselgeuren te elimineren, moeten de woonkamer en de keuken op afstand worden geplaatst.

Moet ook zorgen maken over de aanwezigheid van een ventilatiesysteem.

Interieurkenmerken

Ontwerp van de ontwerper van de moderne keuken zorgt vaak voor zijn associatie met de woonkamer. Om dit te doen, ontmantelt u de muren en krijgt u een grote kamer met twee zones, die qua functionaliteit verschillen, maar in harmonie met elkaar moeten zijn. Om het interieur modern te maken, is de gecombineerde ruimte gemaakt om in één stijl te passen. Dat wil zeggen, dat er gemeenschappelijke decorelementen worden gebruikt en dat de oppervlakteafwerking in hetzelfde palet wordt uitgevoerd.

Het is ook toegestaan ​​om een ​​combinatie van stijlen in de kamer te gebruiken, maar dit moet met mate worden gedaan.

Het is de moeite waard op te letten dat het ontwerp in elke zone wordt gekenmerkt door zijn individuele kenmerken. Afwerkingsmaterialen voor de keuken zijn bijvoorbeeld praktisch gekozen en vereisen geen complexe zorg,maar ze kunnen er niet mooi uitzien in de woonkamer. In deze situatie moet u een harmonieuze combinatie aanbrengen in textuur en kleur.

Om het plafond, de muren en de vloer te versieren, verwerven ze meestal materialen van neutrale kleuren en om de originele tonen en kleuren in het interieur te brengen, vullen ze de kamer met licht textiel en meubels. Als de ruimte bovendien is ingericht met lichte tinten, is een verdere selectie van het palet vereenvoudigd.

De contrasterende bekleding, de styling van een gekleurd schort of decoratieve elementen zullen helpen om felle kleuren aan het interieur toe te voegen.

De meest trendy optie voor landhuizen is de gecombineerde keuken, ingericht volgens de klassiekers. Deze kamer wordt gekenmerkt door lichte en donkere tinten in de decoratie, evenals decoraties gemaakt van natuurlijk hout, glas en metaal. Als de eigenaren de stijl van het land het liefst willen ontwerpen, moet de ruimte worden gevuld met rustieke motieven.

Smeedijzeren kroonluchters, grote eiken meubelen en dierenhuiden zijn zeer geschikt voor decoratie.

Wat betreft de moderne soorten interieur, ze zijn het meest populair.Dankzij de modernistische stijl wordt de moderne keuken omgetoverd tot de centrale kamer van het huis en wordt gekenmerkt door comfort en hoge functionaliteit.

Bestemmingsmethoden

De hoofdtaak in het ontwerp van de gecombineerde keuken is niet alleen de blootstelling van een enkele stijl, maar ook de competente indeling van de ruimte in zones, zodat ze niet verloren gaan op de algemene achtergrond en niet met elkaar versmelten. Gebruik hiervoor verschillende bestemmingsmethoden, waarmee u een bepaald gebied in de ruimte visueel kunt selecteren.

De meest voorkomende soorten verdeling van de ruimte zijn:

 • Balken, gipskolommen, bogen. Ze worden gebruikt in huizen met hoge ruimtes.
 • Met schuifkasten, modulaire scheidingswanden en stoffen schermen kunt u twee zones tegelijk isoleren, bijvoorbeeld als u de woonkamer moet beschermen tegen het lawaai en de geurtjes van voedsel.
 • Meerdere niveaus plafonds. Traditioneel wordt de keuken gescheiden door lagere structuren met felle verlichting en de rustplaats is versierd met originele composities met regelbare lichtbronnen.
 • Paul. De keuken is ingericht met stenen of keramische tegels en de hal is ingericht met zachte tapijten.
 • De bar is een uitstekende keuze voor kleine ruimtes.
 • Niche. Het wordt geïnstalleerd in de muur of op de plaats van de oude voorraadkast, waardoor het uitzicht op de locatie van de kamers wordt "verwend". Het is rationeel om deze ruimte te vullen met een U-vormige keuken.

Naast de bovenstaande bestemmingsmethoden, kunt u andere originele ideeën toepassen. Het belangrijkste is dat de algemene stijl niet verloren gaat in de kamer, en de scheidingsstructuren passen harmonieus in het interieur.

verlichting

Een grote rol in het ontwerp van de gecombineerde keuken met een hal of eetkamer speelt de juiste verlichting. Voor het recreatiegebied moet het dimmen, en de plaats van koken daarentegen vereist veel licht.

Daarom proberen ze in moderne lay-outs het werkgebied zoveel mogelijk te vullen met kunstlicht, en in de eetkamer plaatsen ze armaturen met instelbaar zodat je op elk moment een rustige en gezellige sfeer kunt creëren.

Veel van het interieur is ook afhankelijk van de locatie van de ramen. Daarom, als er een mogelijkheid is, wordt de kookplaats dichtbij het venster geplaatst. Dit zal ook helpen om het probleem van luchtcirculatie op te lossen. Tegelijkertijd moet het werkgebied gelijk zijn met het venster.Koop hiervoor tabellen met standaardformaten waarvan de hoogte niet meer dan 85 cm bedraagt.

Als de opening van het venster zich onder de tafel bevindt, moet u een herstructurering uitvoeren, omdat het tafelblad het werk van radiatoren hindert.

Een goede optie zou ook de installatie van hangende plafonds met meerdere niveaus zijn. Een grote kroonluchter kan worden geïnstalleerd in het midden van de structuur en de randen van de decoratie kunnen worden uitgerust met schijnwerpers. Bovendien bevat de complete set van de meeste keukensets verlichting, dit compenseert het gebrek aan licht.

Opties voor houten huizen

Vaak woningen in de voorsteden gebouwd van boomstammen of hout. In een houten huis om het interieur te regelen is heel eenvoudig, vooral de afwerking gecombineerd keuken met een hal of eetkamer. Om de natuurlijkheid en schoonheid van hout in ontwerp te behouden, wordt het aanbevolen om alle soorten oppervlakken met natuurlijke materialen te versieren. Stoelen uit het massief, een enorme tafel van een eik, en ook vlechtwerk van een staf van een vaas en potten worden verplichte meubels in deze kamer. Voor het interieur is het het beste om een ​​klassieke stijl of een land te kiezen.

In dergelijke huizen wordt de keuken meestal gecombineerd met andere kamers wanneer de begane grond klein is en ruimte nodig heeft.Daarom is het bij het bestemmingsplan van een kamer ongewenst om verschillende soorten partities te gebruiken, omdat ze de schoonheid van de boom verbergen. Het interieur moet open worden gemaakt en vrij van onnodige decoratieve elementen.

Soms speelt huisvesting in de voorsteden de rol van gevendaarom is het klein opgezet. Om krappe kamers te redden van het gebrek aan ruimte kan ook worden bereikt door het combineren van de keuken met de hal. Hierdoor wordt de ruimte ruimer en comfortabeler. In dit ontwerp is het aanbevolen om meubels met ronde vormen en zonering te gebruiken met behulp van een bar. Om het interieur stijlvol en "warm" te maken, moet de ruimte worden gevuld met decoratieve objecten met natuurlijke thema's.

Het proces van gefaseerde uitlijning van de keuken met de woonkamer, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer