Keuken-woonkamer in de stijl van "minimalisme": kenmerken en kenmerken

Tegenwoordig zijn er veel stijlen in het ontwerp van het appartement. Sommigen verschenen vrij recent, terwijl anderen decennia geleden verschenen. Minimalisme, als een ontwerpstijl, is op het hoogtepunt van zijn populariteit. Hoewel het relatief recentelijk leek - in het midden van de jaren '60, begon het te smaken voor buitengewone mensen die van orde houden en van degenen die hun leefruimte visueel willen vergroten.

Kenmerken van het ontwerp

Paradoxaal genoeg is het alleen mogelijk om de woonkamer alleen in grote appartementen in een minimalistische stijl in te richten. Het idee van een dergelijk ontwerp impliceert een groot gebied waarop alleen praktisch en functioneel meubilair wordt geplaatst. Als het appartement klein is, moet het worden herontwikkeld. De woonkamer wordt gecombineerd met de keuken en wordt verdeeld door decoratieve elementen - een kolom of een kleine scheidingswand. Voor dergelijke herontwikkeling zal een onderzoek moeten plaatsvinden en een nieuw plan moeten krijgen.Als een niet-dragende muur wordt gedemonteerd, zal het niet zo moeilijk zijn om te doen.

Om de dragende muur te demonteren, zal de inspectiecommissie het niet toestaan ​​- het is levensbedreigend.

Met de juiste herontwikkeling en ontwerp in de stijl van "minimalisme", is het appartement sterk getransformeerd:

  • Zelfs in kleine appartementen blijkt het de leefruimte aanzienlijk te vergroten.
  • De woonkamer en keuken zijn gevuld met zonlicht, waardoor een gevoel van comfort en rust wordt gecreëerd.
  • Alle moderne technologie is harmonieus geschikt voor dit ontwerp.

Materialen en kleuren

In de keuken moet je materialen kiezen die de algehele samenstelling aanvullen. Je kunt natuurlijk porseleinen tegels gebruiken, maar als je de verkeerde kleur en oppervlaktestructuur kiest, zal deze sterk contrasteren met de woonkamer. Dit zal visueel de algehele stijl van de keuken-woonkamer scheiden en er belachelijk uitzien.

wanden

De decoratie van de muren met minimalisme neemt de hoofdrol in de inrichting in. In dit interieur zijn ze de eersten die in het oog springen. Het ontwerp van de ruimte in de stijl van minimalisme suggereert in eerste instantie dat er maximaal 2-3 tinten zullen worden gebruikt. Meestal is het wit, zwart en lichtgrijs.Ze maken het interieur visueeler en benadrukken de eenvoud en bruikbaarheid ervan. De wanden van de kamer kunnen in dit geval worden versierd met reliëfpleister. Het belangrijkste is: haar toon afstemmen op de hoofdkleur van de kamer.

plafond

Het plafond is in elk geval afgewerkt met witte bloemen. Tegelijkertijd moet het een perfect vlak oppervlak hebben. Om het plafond uit te lijnen met gebruikte materialen die geen zand bevatten. Bovendien wordt de witte kleur van het plafond gecombineerd met elke basistint van de ruimte.

Op het witte plafond kunt u lampen van elke kleur en vorm bevestigen - in elk geval passen ze perfect in het totale ontwerp.

Paul

Voor de vloer is het het beste om natuurlijk hout of materialen te gebruiken die de structuur ervan nabootsen. Dergelijke materialen zijn duur en de prijzen kunnen oplopen tot 100.000 roebel met een oppervlakte van 20-25 vierkante meter. Om te besparen, kunt u de vloer bedekken met linoleum, het patroon van hout herhalen, maar het moet stevig zijn of zonder zichtbare voeglijnen. Maar het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout of kurk, verdient de voorkeur.

Functies bij de keuze van meubels

Natuurlijk is een belangrijk element bij de voltooiing van het pand het juiste meubilair. Het moet niet alleen een strikt ontwerp zijn, maar ook zijn basisfuncties uitvoeren.

Kasten zijn het beste om verzonken in de muur te kiezen. Ze zullen leefruimte besparen en tegelijkertijd ruim blijven. In plaats van een salontafel in de woonkamer is het beter om een ​​bank te plaatsen met brede armleuningen. U kunt dus twee soorten meubels combineren tot een - het is zowel een plaats voor het ontvangen van gasten als een zithoek.

Grote spiegels aan de muren passen perfect in de algehele stijlbeslissing - ze zullen meer visuele ruimte toevoegen aan de kamer. Het volstaat om een ​​grote diagonale tv te installeren en het interieur van de receptie kan als voltooid worden beschouwd.

Keukenmeubilair moet ook ingebouwd kiezen. Dit maakt niet alleen de bruikbare ruimte vrij, maar wordt ook een logisch vervolg op het ontwerp van de woonkamer. Het is beter om de handvatten en accessoires in toon met de hoofdkleur op te nemen om een ​​scherp contrast te voorkomen. Voor de visuele scheiding van de woonkamer en de keuken, kunt u naast decoratieve elementen extra meubels gebruiken. Een barteller zou bijvoorbeeld een geweldige oplossing zijn.

Ongeacht waar het meubilair wordt geïnstalleerd - in de woonkamer of keuken, moet u één regel volgen: het moet functioneel zijn en met eenvoudige geometrische vormen.

Voor wie is het ontwerp geschikt?

Natuurlijk zijn voorkeuren bij de keuze van stijl een persoonlijke kwestie. Maar minimalisme is in de eerste plaats praktisch en niet geschikt voor alle categorieën mensen. Minimalisme "tolereert" geen onnodige details en dingen. Dus voor gezinnen met kinderen zal het niet werken. Verspreid speelgoed, wandelaars en boxen verwoesten onherroepelijk de algehele ontwerpstijl. Een minimalistische kamer is ideaal voor eenzame mensen. Het schoonmaken van deze kamer kost minder tijd en de rustige sfeer zal na een zware dag tot rust komen.

Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van de lay-out van de woonkamer met een keuken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer