Hoe woonruimte en kinderkamer te combineren in dezelfde kamer?

De woonkamer is een van de belangrijkste kamers in elk huis. De meeste ontwerpers besteden veel aandacht aan haar, omdat in deze kamer de gezinnen zowel gasten uitrusten als begroeten, samenkomen met het hele gezin en zelfs slapen. De laatste optie is mogelijk in gevallen waarin de woonkamer wordt gecombineerd met andere functionele gebieden, bijvoorbeeld met een kinderkamer.

Combinatiefuncties

Tegenwoordig is het voor niemand een geheim dat de woonkamer een multifunctionele ruimte is en daarin kun je eenvoudig verschillende belangrijke zones tegelijkertijd combineren. Het gaat niet alleen om stijlvolle studio's, verstoken van plafonds, maar ook om kleine en ruime appartementen.

De combinatie van de hal en de kinderkamer is vrij specifiek.vooral als het geen baby is die in een kleine wieg slaapt, maar een tiener die meer meubels nodig heeft. Voor schoolkinderen is het noodzakelijk om niet alleen een slaapplaats, maar ook een comfortabele studentenhoek op een vakkundige manier uit te rusten. In de regel bestaat het uit een bureaublad, planken of rekken. We mogen het speelterrein niet vergeten.

Bijzonder zorgvuldig en competent is het de moeite waard na te denken over de indeling van de woonkamer in de aangegeven zones in het geval van een klein appartement met één kamer.

In dergelijke krappe omstandigheden, moet je voorzichtig zijn bij het combineren van een grote hoeveelheid meubels en verschillende afwerkingsmaterialen. Anders loop je het risico een ongemakkelijk en rommelig interieur te creëren, wat ongemakkelijk zal zijn voor alle gezinsleden.

Qua combinatie van kinderkamer en woonkamer wordt een van de belangrijkste rollen gespeeld door de kwestie van competent bestemmingsplan. beschikbare ruimte. Gelukkig kun je vandaag in de winkels vele handige en aantrekkelijke ontwerpen vinden, waarmee je onopvallend kunt opsplitsen, maar de ruimte duidelijk kunt opsplitsen in zones. Ook zijn veel ontwerpers in hun ontwikkeling bezig met zonering van de kamer met behulp van verschillende verfafwerkingen en lichtbronnen.

Het is vermeldenswaard dat de verlichting in dergelijke omstandigheden speciale aandacht moet krijgen.

Vergeet niet dat in een gebied waar het schoolkind of de baby zal slapen, er niet te licht en obsessief licht mag zijn.

Als u zich niet aan deze eenvoudige regel houdt, zal het nogal moeilijk zijn om in zo'n omgeving in slaap te vallen, wat overdag kan leiden tot geïrriteerdheid en slaperigheid van het kind.

Het belangrijkste dat in dergelijke ruimtes moet worden vermeden, is het overladen van meubels. Experts adviseren om op het grondgebied van dergelijke woonkamers, in combinatie met kinderhoeken, de optimale hoeveelheid van de meest noodzakelijke meubels te plaatsen. Het is wenselijk om de voorkeur te geven aan transformeerbare structuren die compact en mobiel zijn wanneer ze zijn gevouwen, en ruim en comfortabel in gebruik als ze worden uitgevouwen.

Hoe te splitsen en verbinden?

De eigenaren van zowel compacte als ruime appartementen stellen vaak de vraag hoe ze verschillende functionele gebieden in onze tijd kunnen verdelen of verbinden. In feite is er niets bijzonder moeilijk.

Zo kan zonering van twee totaal verschillende kamers (een hal en een kinderkamer) worden uitgevoerd door een kwalitatief hoogstaand en weldoordacht project voor het toekomstige interieur te ontwikkelen.Hier is het de moeite waard om de beelden van de kamers te bekijken. Ontwerpers zeggen dat de eenvoudigste is de verdeling van de ruimte met een oppervlakte van 30 vierkante meter. m, en het moeilijkste is de combinatie van woonkamer en slaapkamer in een ruimte van 15 vierkante meter. In te krappe omstandigheden zal een volledige zonering erg moeilijk zijn.

Momenteel zijn er veel opties voor de scheiding van de woonkamerruimte. Hiervoor kunt u meubels, speciale scheidingsconstructies, verschillende afwerkingsmaterialen en contrasterende tinten gebruiken.

Op kleur

U kunt de beschikbare ruimte verdelen in verschillende kleuren. Zo'n oplossing is niet alleen aantrekkelijk en stijlvol, maar ook economisch qua woonruimte. In de hal kan bijvoorbeeld een woonkamer worden gemarkeerd met licht behang en donker parket, en een kinderhoek met pasteltinten met delicate patronen of geometrische vormen en een beige laminaat.

Natuurlijk hangt hier veel af van de grootte van de ruimte. In overdreven compacte omstandigheden moet de voorkeur worden gegeven aan helderdere en meer frisse inkten die de ruimte visueel uitzetten. Verschillende tinten van afwerking zijn zelfs aan het plafond te vinden.

Het is toegestaan ​​om niet alleen contrasterende combinaties te gebruiken. In kamers met verschillende functionele gebieden kan alles in dezelfde kleur worden gedaan, maar in de verschillende tinten. Ze kunnen verschillen als een paar en op een groter aantal tonen.

Bij het ontwerp van het kindergedeelte wordt afgeraden om te felle en kleurrijke verf te gebruiken. Ze zullen niet alleen opvallen tussen het gemeenschappelijke ensemble van de woonkamer, maar zullen ook voorkomen dat het kind snel in slaap valt, en zijn emotionele stabiliteit verstoren. Het is beter om te kiezen voor kalmere en neutrale tonen die het huishouden niet zullen irriteren.

licht

De gemeenschappelijke ruimte van de hal en de kinderkamer kan worden gedeeld door licht. Experts raden aan om een ​​kinderruimte naast het raam te plaatsen. Op dergelijke plaatsen is er altijd voldoende natuurlijke lichtinval en frisse lucht, wat erg belangrijk is voor een groeiend lichaam.

Als de werkplek of het bed van de student zich ver van de raamopening bevindt, dan kunt u zich wenden tot een wandkandelaar. Vergeet niet dat op het bureaublad een geschikte stijllamp aanwezig moet zijn.Het is beter om een ​​instelbaar model te kopen waarin de lichtsterkte naar eigen goeddunken kan worden gewijzigd.

Het is mogelijk om de ruimte in verschillende zones te verdelen met behulp van de richting van de werking van de lichtbronnen. Met behulp van schijnwerpers kunt u bijvoorbeeld aandacht besteden aan de hoofdinrichting. Ook voor de scheiding van ruimte geschikte staande lampen en plafondkandelaars, die moeten worden geselecteerd, in overeenstemming met de hoogte van de plafonds en het gebied van de kamer. Deze apparaten worden aanbevolen om rond de omtrek van de hal en de kinderkamer te worden geplaatst. Wat de hangende apparaten betreft, deze kunnen achter elkaar op het plafond worden geïnstalleerd.

meubels

Het inrichten van de hal met een kinderdagverblijf kan worden gedaan met behulp van verschillende meubels. In de woonkamer, in combinatie met een hoek van het kind, is het de moeite waard om niet omvangrijke, maar functionele structuren te plaatsen die niet te veel ruimte in beslag nemen.

Het kindergedeelte wordt meestal gescheiden van de woonkamer met behulp van grote (binnen redelijke) items. Het kan bijvoorbeeld een zachte bank zijn, planken met planken voor boeken (het wordt aanbevolen om open ontwerpen te kopen) of dressoirs die bij de stijl passen. Als je een kamer deelt met behulp van hoge meubels, krijg je de mogelijkheid om meer intieme en eenzame ruimtes te vormen. In dergelijke omstandigheden voelt de persoon rustiger aan.

Momenteel vindt u in de winkels multifunctioneel meubilair, dat ook ideaal is voor de verdeling van de ruimte. Deze ontwerpen omvatten een geschreven of computerbureau, gecombineerd met een open rek en zijpaal. Dergelijke meubels zijn een uitstekende oplossing voor de student, omdat het mogelijk is om boeken en schriften in op te bergen, evenals verschillende versieringen en gadgets.

Natuurlijk, bij de keuze van meubilair dat de ruimte verdeelt, moet u vertrouwen op het beeldmateriaal en de indeling van de ruimte. Als de ruimte ruim genoeg is, dan is het mogelijk om een ​​beroep te doen op meer indrukwekkende items zoals een kledingkast.

Maar zelfs in dergelijke omstandigheden is het de moeite waard om modellen met glazen deuren of inzetstukken te hebben die het interieur vergemakkelijken en verfrissen.

Een stijl kiezen

Ontwerpers raden aan de woonkamer en de kinderkamer in te richten, zodat ze op dezelfde manier worden gemaakt. Tussen hen zouden geen uitgesproken stilistische verschillen mogen bestaan. Er zijn echter vrij aantrekkelijke uitzonderingen op de regels, waarin er combinaties van verschillende stijlen zijn.

In één

Woonkamers met kinderen worden meestal in dezelfde stijl gemaakt.Als het bijvoorbeeld een prachtige klassieker is, moet je in een dergelijk interieur meubels van natuurlijk hout gebruiken, evenals afwerkingsmaterialen met rustige en neutrale tinten. Plaats geen onnodig bonte, glazen of metalen voorwerpen in dergelijke ensembles, omdat ze meer geschikt zijn voor moderne stilistische trends.

Zelfs scheidende partities (indien aanwezig) moeten in de hoofdstijl worden gemaakt. Bijvoorbeeld, in een meer progressief en futuristisch interieur is het hebben van glazen ontwerpen met elegante matte patronen. De basis van dergelijke producten kan zijn gemaakt van plastic of metaal.

Door zo'n gezamenlijke ruimte te maken, moeten we niet vergeten dat het kindergedeelte niet te solide en pretentieus is. Als u bijvoorbeeld een dure instelling in de richting van de rococo maakt, moet u in het kindergedeelte zachtere en meer onopvallende details gebruiken in de hierboven genoemde stijl. Vermijd te heldere en luxueuze kleuren. Beter verwijzen naar neutrale en delicate tonen.

In verschillende

Tegenwoordig wenden veel appartementseigenaren zich tot het spel van contrasten, waarbij ze een stijl kiezen voor de woonkamer, gecombineerd met de kinderkamer.Een goed gedecoreerd vierkant waarin de klassieke richting wordt gekozen voor de hal en hightech voor de kinderhoek ziet er bijvoorbeeld origineel en fris uit.

Bij dergelijke ontwerpoplossingen moet echter heel voorzichtig zijn, omdat ze een te verschillende stroom hebben.

Ziet er goed uit in zalen waarin twee dicht bij elkaar staan. Het kan bijvoorbeeld een zachte Provence en platteland, luxueus rijk en eclectisch, hightech en minimalisme zijn. Verwijzend naar dergelijke harmonieuze tandems, vergeet niet dat de extra congestie van de kamer overbodig is.

De arrangement-opties voor het gebied

Het uitrusten van een klein gebied, waar zich zowel een hal als een kinderdagverblijf bevindt, is geen eenvoudige klus. Zoals hierboven vermeld, is de kamer 15 of 16 vierkante meter. Het is onwaarschijnlijk dat deze twee belangrijke gebieden correct en comfortabel kunnen worden aangepast. Voor dergelijke ruimtes is de ideale oplossing een kinderbed op twee niveaus, waarbij een tweede verdieping is gereserveerd voor een slaapplaats, en de eerste is een inklapbare structuur die bestaat uit een tafelblad of tafelblad.

U kunt hoogwaardige zones in kleine gebieden produceren metverschillende afwerkingsmaterialen en hun kleuren. Het is ook mogelijk om vloertapijten in contrasterende kleuren te gebruiken. Zet een dergelijk canvas onder de bank in de woonkamer, dan visueel scheiden van de rest van de ruimte.

Iets eenvoudiger is de situatie met de ruimte, met een oppervlakte van 17-18 vierkante meter. m. In de regel wordt in dergelijke omstandigheden de hoofdrol aangenomen door de woonkamer met een rechte of kleine L-vormige bank en een kleine hoek voor een kinderbed. Het kan worden geplaatst achter de boekenkast van gemiddelde hoogte of planken, gelegen in de buurt van de gestoffeerde meubels. Een bureaublad met een kast vindt zijn plaats tegenover het bed en neemt de ruimte in de tweede zone niet weg.

In de woonkamer-slaapkamer met een oppervlakte van 20 vierkante meter. m kan veilig verwijzen naar de verdeling van de ruimte met behulp van verschillende mobiele scheidingswanden of hangende schermen van lichte stoffen.

Alle interieur kan langs de vrije muur worden geplaatsten voor haar om tv te installeren met een kast of open haard. Afzonderlijke onderdelen die tot verschillende zones behoren, kunt u hoge scheidingswanden aan het plafond of lage gips muurplanken gebruiken.De juiste berekening van vierkante meters is hier belangrijk, zodat er voldoende ruimte langs de muur is voor alle meubels (bank, sokkels, bed, bureau).

In de volgende video kun je meer te weten komen over het combineren van de woonkamer, slaapkamer en kinderkamer.

Spectaculaire voorbeelden in het interieur

Een hal in combinatie met een kinderkamer kan niet alleen comfortabel en functioneel zijn, maar ook erg mooi. Overweeg enkele interessante ontwerpoplossingen.

Een geweldige manier om te bestemmen is het podium te installeren. Dus, in de zachtblauwe woonkamer zal er een harmonieuze kijk zijn op de verdieping op twee niveaus, afgezet met bruin laminaat. De toegang tot het kindergedeelte op het podium moet worden georganiseerd in laden en nissen met witte kluisjes. In een dergelijke omgeving ziet het er fantastisch uit met meubilair van crèmekleurige tinten en heldere accenten van roze en oranje.

De salon met zachte kalk kan worden gescheiden met een witte gipsplaatconstructie van de kinderkamer met groene muren. Op de vloer ziet er goed licht laminaat uit. Textiel in dergelijke omstandigheden kan worden gemaakt in crème en groene tinten. Verdun de pastelkleuren met een bruin vloerkleed en schilderijen met donkere lijsten.

In de kleine woonkamer kunt u een compacte blauwe bank plaatsen en deze van het sneeuwwitte bed op twee niveaus scheiden met behulp van een gipsplaatconstructie zoals een trap. Het is noodzakelijk om zacht karamelparket of beige laminaat op de vloer te leggen, en achter de bank om het behang onder de witte steen te lijmen.

In de lichte en ruime kamers zullen hun plaats een volume geweven bank, een witte ronde poef, een sneeuwwitte nachtkast voor tv, een tv en een kinderbedje vinden. Het is mogelijk om de twee zones te verdelen met behulp van prachtige sneeuwwitte gordijnen of een ongebruikelijke vorm van de scheidingswand. Bijvoorbeeld, in een kamer met blauwe muren ziet er geweldig licht canvas met prachtige blauwe linten. Leg zacht bruin laminaat op de vloer en voltooi het geheel met monochrome muurschilderingen, evenals een kroonluchter met kristallen hangers.

Sommige appartementseigenaren komen met het plaatsen van het bed een beetje makkelijker. Leg het samen met de bank, zonder een selectie te maken uit de woonkamer. Zo'n beslissing is tijdelijk en je moet er voorzichtig mee zijn om het gebied niet te overbelasten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer