Woonkamer in beige tinten: ontwerpkenmerken

In modern design wordt in huiskamers vaak beige gebruikt: in tegenstelling tot de kleurrijke en heldere kleuren, creëert het de meest comfortabele sfeer in de kamer en geeft het de kamer een elegante uitstraling. Beige woonkamers zien er geweldig uit in grote huizen en kleine appartementen. Ontwerpers raden aan om deze toon te gebruiken in het ontwerp van de vloer, muren of plafond. Het interieur met beige decor is perfect voor elke stijl: het maakt de schaduw universeel en populair.

Kleurpsychologie

Beige in het kleurenpalet wordt beschouwd als de meest rustgevende schaduw. Hij wordt positief door de mens waargenomen en is in staat om het zenuwstelsel na een zware werkdag zoveel mogelijk te ontspannen. Voor velen is de woonkamer in beige tinten verbonden met huiscomfort en een sfeer van vrede.

Vaker wordt het ontwerp van de zaal in beige en bruine kleuren gekozen door mensen met een rijke creativiteit en ondernemersgeest.

Tegelijkertijd beschouwen veel huiseigenaren zo'n interieur als ongedwongen en eentonig. Maar als de woonkamer wordt verdund met een heldere achtergrond en vol contrast, verandert de kamer in een waar paradijs waar u volledig kunt ontspannen en stress kunt verlichten bij een kopje koffie.

Beige toon is niet alleen gemakkelijk waarneembaar door zicht, maar ook in staat om de ruimte visueel uit te breiden en de ruimte te vullen met speciale warmte en lichtheid.

Bovendien wordt de woonkamer in chocolade en beige kleuren gekenmerkt door tonen van aristocratie. Daarom heeft dit ontwerp de voorkeur van mensen die houden van alles wat duur en exclusief is.

Modieuze tinten

De beige kleur is een universele toon in het decor, het siert prachtig alle oppervlakken van de woonkamer, wordt vertegenwoordigd door een enorme selectie van tinten. Vanwege deze eigenaardigheid zijn er grote kansen voor ontwerpers om ongebruikelijke interieurideeën te belichamen.

Tot nu toe zijn de meest populaire beige kleuren:

  • Zand. Het wordt gepresenteerd in warme en koude tarwekleur.Als aanvulling op de zandschaduw kan chocolade beige, koffie en wit. Tegelijkertijd is het voor de muren beter om rijk beige te kiezen, en de vloer en meubels moeten van natuurlijk hout zijn. Prachtig in de woonkamer gelamineerde kleur wenge.
  • Geel. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de decoratie van de kamer. Dit kunnen gordijnen, vazen, bankkussens of lampen zijn.
  • Ivory. Deze schaduw geeft de woonkamer een lichte en luchtige uitstraling, het is erg verfrissend. Het wordt gebruikt voor het afwerken van vloeren en als een belangrijke aanvulling op materialen van natuurlijke oorsprong. Linnen gordijnen, banken en fauteuils met lederen bekleding zien er vreemd uit in deze kleur.
  • Abrikoos. Een van de delicate tinten, verwant aan tarwe en bruin. Meestal wordt een abrikozentoon gekozen voor woonkamers met grote ramen die uitkijken op de noordkant.
  • Cream. Ontwerpers gebruiken deze toon voor de muren. Het ziet er goed uit, in de kleur van meubels, textiel en plafond. Om de woonkamer originaliteit, roomschaduw gecombineerd met decoratieve elementen van donkerdere kleuren te geven.

Hoe te combineren met een ander gamma?

Beige toon is perfect gecombineerd in combinatie met andere tinten van een kleurenpalet. Dankzij het ongewone kleurenspel krijgt u een dynamisch, kleurrijk of kalm ontwerp. Als u van plan bent om een ​​woonkamer te creëren met een ontspannen sfeer, is het raadzaam om de volgende duetten te gebruiken:

Beige en chocolade

De meest populaire combinatie in modern design. Dit onopvallende bereik kan worden uitgedrukt in behang, meubelstoffering of gordijnen. De juiste oplossing voor het interieur van de woonkamer is een chocoladekleurige salontafel en een lichtbeige vloerbedekking. Hetzelfde geldt voor meubelstoffering: deze moet neutraal zijn.

Grijs beige combinatie

Een heldere toon is geschikt voor ruime woonkamers, voor kamers van een klein gebied moet u decoraties toepassen met lichtgrijze accenten. Het is niet wenselijk om rijke grijze kleuren te kiezen bij de decoratie van het plafond en de muren, omdat het plafond van de kamer visueel kan worden verlaagd. In dit geval worden individuele inlassingen van groene of olijftinten een originele toevoeging aan het ontwerp. Ze zullen helpen om de saaiheid en saaiheid van de situatie te verdunnen.

blauw

Blauw (blauw, turquoise) palet met beige kleur benadrukt het ontwerp van de hal, verbetert het visueel en verfrist het.Speciale aandacht wordt besteed aan de blauwe patronen op de kussens, tapijten en gordijnen. Tegelijkertijd kunnen blauwtinten benadrukt worden met contrasten van paarse tinten. Revitaliseren van de woonkamer kan lavendel plafond of wanddecoratie.

fuchsia

Het perfecte contrast van beige is de schaduw van fuchsia. Voor een uniek ontwerp, is het aan te raden om meer contrast te gebruiken in de vorm van een bonte meubelbekleding.

Tegelijkertijd zullen gordijnen in een tint fuchsia er fris en pakkend uitzien.

anders

Voor liefhebbers van een kleurrijke inrichting is het gebruik van citroen, goud en bordeauxrode tonen een echte vondst. Lichte details in het interieur zijn geschikt voor ruime woonkamers met kleine ramen. De rode afwerking op een beige achtergrond ziet er bijvoorbeeld prachtig uit. Tegelijkertijd moet ervoor worden gezorgd dat contrasterende kleuren met mate aanwezig zijn. Hiervoor zullen kleine patronen van rode kleur op Ottomanen of een tapijt doen. Een ongebruikelijke oplossing wordt beschouwd als het inrichten van een kamer met dure rode houten meubels.

Welke combinatie van kleuren ook wordt gekozen om de beige woonkamer te versieren, u moet altijd de regel volgen: het decor wordt gevormd door één groot object of meerdere kleine.Het kan bijvoorbeeld gordijnen, vloerkleden of planken met vazen ​​zijn. Vergeet het oppervlak van het meubilair niet.

Het is raadzaam om de voorkeur te geven aan beige kleur: het moet de dominante stijl van de woonkamer zijn.

De keuze voor een stilistisch ontwerp

De beige woonkamer ziet er beter uit in een klassieke stijl, waarvoor de combinatie van rijke en lichte kleuren belangrijk is. In de regel kiezen ze in dit geval voor een delicate afwerking van de muren, een vloer van chocoladekleur en meubels met lichte stoffering.

Als huiseigenaren houden van ontwerpen met natuurlijke materialen, is de landelijke stijl een win-winsituatie voor hen. In een dergelijk interieur is de decoratie van muren met decoratieve stenen toegestaan ​​en wordt het meubilair eenvoudig (zonder enige versiering). Op de ramen kun je de gordijnen van tarwekleur ophangen en ze toevoegen met beige gordijnen van vlas.

Onlangs is minimalisme erg populair geworden, waarbij de beige kamer niet met een groot aantal objecten moet worden gevuld. Ontwerp is minimaal en eentonig. Het is in deze stijl noodzakelijk om meubels met een onregelmatige geometrische vorm te kopen.

De smalle configuratie past ook niet in het algemene beeld van de kamer.Wat betreft de vloeren en ramen, ze zijn minimaal ingericht. Een klein tapijt en eenvoudige, lichte gordijnen zullen genoeg zijn om de woonkamer te versieren.

De originele oplossing voor de beige woonkamer wordt beschouwd als het gebruik van moderne stijl, waardoor zelfs de kleinste kamer een moderne en comfortabele zithoek wordt. Voor een dergelijk interieur wordt het aanbevolen om materialen af ​​te werken die verschillen in kleur en textuur. Fijne decoratie voor de woonkamer in dit ontwerp zijn schilderijen, decoraties uit mozaïek, een verscheidenheid aan afbeeldingen en abstractie.

Om de ruimte met ongewone tonen te vullen, raden ontwerpers aan om combinaties van beige kleuren met gouden tinten te gebruiken. Het kunnen bijvoorbeeld gouden tekeningen op vazen ​​en lampversieringen zijn.

Muren en vloer

De wanden in de beige woonkamer kunnen op verschillende manieren worden ingericht. De meest geschikte opties zijn decoratieve pleister en behang. Het is goed als meerdere beige tinten tegelijkertijd worden gebruikt voor de decoratie van de muren.

Om het neutrale palet mooi te benadrukken, is het aanbevolen om in het ontwerp aparte inzetstukken van steen of natuurlijk hout te gebruiken.Gestructureerde achtergronden worden als een goede oplossing beschouwd. Aan de kleur van de muren van de woonkamer was niet saai, het moet worden gecombineerd met lichte en verzadigde objecten (meubels of textiel).

De vloer kan het best worden uitgevoerd in donkere tinten in laminaat of linoleum.

meubilair

Speciale aandacht bij het ontwerp van woonkamers is een keuze aan meubels. De kleur in het ontwerp kan naadloos overheersen of naadloos aansluiten op de algehele achtergrond. Beide opties zijn goed voor interieurdecoratie. Als je het decor een beetje wilt laten opleven en het een contrast wilt geven, is het beter om heldere ontwerpen te kiezen.

Wat betreft nauwe of identieke tinten in de meubel- en decoratiemodules, laten ze de ruimte met rust en comfort vullen. Een goede optie is de indeling van de kamer met contrasterende meubels. Het lichtpalet moet worden aangevuld met donkere modules. In kleine huiskamers is het goed om gebruik te maken van lichte banken, ze zullen helpen om het ontbreken van een account te compenseren en geven ruimte om te ontspannen.

Het is vermeldenswaard dat alle rompconstructies van natuurlijk hout moeten worden gekocht: de lederen fauteuils en massieve eikenhouten tafels zien er stevig uit in de kamer.

blinds

Het maken van ramen in beige woonkamers moet worden gedaan met natuurlijke stoffen. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan zijde en linnen. In de gordijnen kan een verscheidenheid aan kleuren zijn. Een geel of abrikoos gordijn met een smaragdgroen, hemels of oranje patroon wordt bijvoorbeeld als een goede optie beschouwd. Beige gordijnen versierd met gouden ornamenten zien er ook geweldig uit.

Het is belangrijk dat de versierde ramen tegen de achtergrond van de muren afsteken. Als de woonkamer ruim is, kunt u er dikke gordijnen voor kopen en felle verlichting installeren. Als de ruimte klein is, is het nodig om het licht en luchtig te maken, dit zal helpen om transparante gordijnen van natuurlijke stoffen te maken. Portières worden gekozen in overeenstemming met de stijl van de kamer.

Een belangrijke rol speelt de grootte van de vensters. Voor grote openingen worden gordijnen met ruches en ruches als relevant beschouwd, kanten en transparante stoffen zijn zeer geschikt voor kleine ramen.

Textiel en accessoires

Verplichte onderdeel van elk ontwerp is de inrichting van de kamer. De woonkamer in beige tint kan worden ingericht met zachte tapijten, gebreide wollen dekens en schilderijen in vergulde frames.Rieten manden, vazen, ongewone beeldjes zijn geschikte interieurartikelen.

Om de juiste accessoires voor de hal te kiezen, moet rekening worden gehouden met het algehele ontwerp van de kamer, de stijl van de decoratie en de heersende kleuren. Meestal zijn dergelijke woonkamers gevuld met bonte objecten, en ze mogen niet groot of te licht zijn. De textuur van het materiaal kan glanzend zijn, reliëf (zijde), mat.

Moderne ontwerpideeën

De hal heeft een speciale plek in het appartement, het interieur van deze kamer moet op een stijlvolle en mooie manier worden ingericht. Ongebruikelijke blik in de beige muren van de woonkamer. Hiermee kunt u de hoogte van het plafond visueel "uittrekken" en de ruimte vullen met een sfeer van huiselijke warmte. In dit ontwerp moet je het plafond en de muren in dezelfde kleur afwerken. In dit geval is de vloer beter om een ​​lichte kleur te installeren, en het plafond verdient de voorkeur om te versieren met witte accenten.

Voor een hangende structuur wordt het aanbevolen om canvas met een glanzend oppervlak te gebruiken. De laatste hand van deze compositie zal een kleine zwarte salontafel zijn.

Een geweldige optie zou een combinatie van muren zijn, versierd met behang met patronen en beige plafondtinten.Muren in dit geval kunnen worden ingericht met behang onder fluweel of suède. Toegestaan ​​het ontwerp van de woonkamer in verschillende tinten beige. Dit zal toelaten om de ruimte visueel uit te breiden en het uniek te maken.

Witte meubels en een donkere laminaatvloer zien er bij dit ontwerp ongewoon uit. Voor de ramen hangen gouden gordijnen. Het wordt aanbevolen om het interieur aan te vullen met kleine decorelementen en kleine lichtgekleurde matten.

Zie de volgende video voor informatie over het regelen en rangschikken van de woonkamer in beige tinten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer