Beschikt over een woonkamer met een interieurdesign in verschillende stijlen

Op het gebied van interieurontwerp zijn er veel verschillende stijlen, die elk kunnen worden belichaamd in het ontwerp van de woonkamer. Alle richtingen hebben karakteristieke kenmerken en het is moeilijk om rekening te houden met alle nuances bij het creëren van de sfeer in de hal. Het is noodzakelijk om van tevoren kennis te maken met de nuances in de inrichting van de woonkamer en de belangrijkste kenmerken van elke stijl. Een dergelijk bewustzijn zal u helpen om geen fout te maken bij het kiezen van het juiste concept en het met succes te implementeren.

Speciale functies

De woonkamer vervult een van de hoofdrollen in elk appartement. Ze is thuis een 'visitekaartje' omdat ze de meeste indruk op de gasten maakt. Om zich niet te vergissen in de inrichting en decoratie van dit deel van de woning, U moet bekend zijn met de basisvereisten voor de componenten van de woonkamer:

 • Het centrale deel van de kamer omvat meestal de vrije ruimte bij de open haard of muur met een tv. Op deze site staat meestal tapijt, soms is het mogelijk om een ​​salontafel te plaatsen. Deze plaats zorgt voor een gunstige sfeer en voorkomt het verschijnen van overmatige rommel van meubels.
 • Een belangrijk element is gestoffeerd meubilair. Het voegt comfort toe aan de kamer en geeft de kamer een warme, huiselijke sfeer. Zorg ervoor dat je een bank hebt. Het kan van elke grootte en vorm zijn, afhankelijk van de stijl van het interieur. Stoelen zijn succesvolle toevoegingen aan de bank, maar in sommige concepten is het toegestaan ​​om zonder te doen.
 • In de meeste typen woonkamers is er een koptelefoon of muur met verschillende compartimenten. Het is nodig voor de meest functionele manier om dingen op te slaan en te plaatsen. Soms bevat het decorelementen in de vorm van lichteffecten of accessoires in de schappen.

De set hoeft niet omvangrijk te zijn, hij kan variëren in verschillende groottes, inclusief miniatuurversies.

 • Welke stijl u ook kiest, het wordt niet aangeraden om de wanden in de woonkamer leeg te laten. Een deel van het oppervlak wordt aanbevolen om te vullen met accessoires en decoratieve elementen die bij de stijl passen. Ze helpen de kamer om de gezellige sfeer niet te verliezen, extra nadruk te leggen op het gekozen concept en toe te voegen aan het ontwerp van originaliteit.
 • In het ontwerp van de hal is een welkome combinatie van verschillende soorten verlichting. Het is niet nodig om de verlichting tot slechts één kroonluchter te beperken. Naast het plafondlicht is het mogelijk om gezellige staande lampen, wandlampen of tafellampen te installeren. Met verschillende soorten armaturen zullen uw appartementen er veel interessanter uitzien.
 • De compatibiliteit van het meubilair met de oppervlakken van de muren en de vloer is belangrijk. De combinatie is meestal gebaseerd op de ontvangst van contrast of nabijheid van tinten. Contrast wordt gebruikt om de contouren van het interieur te benadrukken en om strakheid in de lijnen te creëren. De nabijheid van kleuren wordt toegepast in dergelijke richtingen die de voorkeur geven aan vloeiende lijnen en pasteltinten.
 • Zoals elke kamer, kan de hal geen accessoires worden onthouden. Ze zijn te zien in de vorm van textielelementen, beeldjes, vazen, levendige vegetatie, verlichting.Al deze details zijn soms belangrijke indicaties dat een ruimte tot een bepaald ontwerpconcept behoort.
 • Elke woonkamer moet een centraal element hebben. Afhankelijk van de kenmerken van de werking van de kamer, kan het een open haard of een tv zijn. Als je beide elementen in de hal hebt, is het niet aan te raden ze naast elkaar te installeren, zodat ze elkaar niet onderbreken.

Werk zorgvuldig alle subtiliteiten van de woonkamer uit, zowel vóór als na de definitieve definitie met stijl. Het kan lang duren om alle nuances uit te werken, maar het resultaat rechtvaardigt altijd de inspanningen.

Stijl en ontwerp

Er is een groot aantal interieurconcepten, die elk uniek meubilair, vormen en kleuren hebben. Voordat u elke richting vanuit het standpunt van de keuze van meubels en kleuren bekijkt, moet u vertrouwd raken met de typen woonkamers waarvoor stijlen kunnen worden aangepast.

uitzicht

Er zijn verschillende indelingen van de hal. Het zijn de kenmerken van de structuur van kamers die de keuze van het concept beïnvloeden. Er zijn de volgende soorten kamers:

 • Geïsoleerde woonkamer. Deze kamer is niet verbonden met andere delen van het huis met behulp van bogen en scheidingswanden.Het is een individuele kamer voor het ontvangen van gasten en gezinsvakanties. Voor dit type hal is de grootste verscheidenheid aan ontwerpen geboden.

Dit type kamer heeft meestal een middelgroot of klein formaat. Ze zullen er het meest comfortabel uitzien in Engelse, Franse, klassieke stijlen. Sommige moderne concepten zijn ook acceptabel.

Het is niet aan te raden om concepten toe te passen voor kleine ruimtes die een grote hoeveelheid vrije ruimte vereisen, bijvoorbeeld de richting van een loft.

 • Woonkamer met zonale verdeling kan in zichzelf een zone van de eetkamer of kantoor combineren. In dergelijke kamers ziet het er fantastisch uit, zoals een loft, chalet, land, Scandinavische en andere moderne stijlen.

De algehele ruimte bevordert het bestemmingsplan en de open ruimte draagt ​​bij aan een soepele en elegante overgang tussen zones.

 • In sommige huizen is de woonkamer een geheel feestzaal. Dit soort dimensionale ruimtes kan worden opgesteld in het concept art deco. Soms zijn ze zelfs uitgerust met elementen zoals kolommen. Een andere geschikte variatie kan fusie zijn, wat de combinatie van een eetgebied, een rustruimte en een bar mogelijk maakt.

meubilair

Een belangrijk onderdeel van elke stijl zijn de inrichtingskenmerken en de toonaangevende vormen van het interieur.

 • Chalet stijl De voorkeur gaat uit naar de aanwezigheid van een open haard, versierd met stenen. In gestoffeerd meubilair en decor gedomineerd door rechthoekige vormen. Vaak is de voortzetting van de hal de gebieden waar de eettafels zijn gemaakt van massief hout.
 • Voor de richting van barok karakteristieke pracht. Het meubilair maakt gebruik van dure natuurlijke materialen met slimme houtsnijwerk en gouden afwerking. Zachte sofa's met rijke stoffering worden aangevuld met een uitgehouwen salontafel uit dezelfde serie en luxe gordijnen. Openhaard zal een goede aanvulling zijn op het interieur.
 • Mediterrane stijl het opstellen van woonkamers in particuliere huizen, waar meestal meerdere ramen en een overvloed aan licht zijn. Dit concept wordt gekenmerkt door de tederheid van kleuren, elegantie en eenvoud van vorm, veel licht en lucht. Het meubilair heeft gladde rechthoekige contouren zonder scherpe hoeken of ronde vormen. Textiel vult zachtjes de atmosfeer aan en creëert extra comfort.
 • Een van de toonaangevende stijlen van de moderne groep is high-tech richting, die zich richt op de helderheid en beknoptheid van de vormen, evenals de minimale rommel.De stijl is gebaseerd op compactheid - gestoffeerd meubilair wordt gepresenteerd in de vorm van een lange, maar lage bank, een kleine suite met open gevels bevat een aparte ruimte voor het plaatsen van een flatscreen-tv. Aan het plafond worden meestal schijnwerpers rond de omtrek geplaatst.
 • Om een ​​hal te regelen in Amerikaanse stijlHet moet op de juiste manier met elkaar worden gecombineerd, gladde en duidelijke vormen. Terwijl gestoffeerde meubels en salontafels kunnen worden gebaseerd op vloeiende lijnen, zullen gordijnen met zachte gordijnen aan de dakrand geen extra stuk zijn. Op de bank kunt u de overvloed aan kleine decoratieve kussens bekijken.
 • Scandinavische lounge Het is een ruime lichte kamer. In het midden van de kamer staat een tapijt, aangevuld met een elegante koffietafel gemaakt van glas of een ronde tafel bekleed met stoffering. De bank is vaak hoekig en de stoel is bewust verschillend in ontwerp - het kan een ongebruikelijke vorm van de rugleuning hebben of zelfs geweven zijn. Aan de wanden hangen meestal elegante schilderijen met een rechthoekige vorm, ontworpen in dezelfde stijl.
 • Interieur hal Japanse stijl meestal duidelijk en beknopt.Banken bevinden zich altijd in de buurt van de muren of in de hoeken van de kamer. De rechthoekige houten salontafel vormt een aanvulling op het ingehouden concept. In plaats van grote sets aan de muren, zie je planken of kasten met een open gevel.
 • Richting modern verwelkomt details als lage, effen gekleurde banken van indrukwekkende omvang en stoelen uit dezelfde serie. Gestoffeerde meubels bevinden zich niet noodzakelijkerwijs in de buurt van de muur, deze bevinden zich mogelijk in het midden van de kamer. De compacte headset is meestal gemaakt met gesloten gevels, in het midden van het ontwerp bevindt zich een nis voor de tv.
 • Technostijl impliceert de afwezigheid in de hal van elementen zoals headsets. De belangrijkste focus ligt op een grote flatscreen-tv, in de buurt waarvan er vaak een laag rechthoekig nachtkastje is. In meubels en accessoires kunnen lijnen en vormen worden getraceerd. De ruimte is niet overladen met decoratieve elementen.
 • Arabisch ontwerp suggereert de aanwezigheid van dergelijke elementen in de woonkamer, als een poef met fluweel of zijden bekleding. Boven de constructie is vaak een luifel. De inrichting wordt aangevuld door een salontafel met een uitgesneden tafelblad of poten.Bijzondere aandacht wordt besteed aan textiel: massieve gordijnen en een tapijt met een oriëntaals ornament benadrukken het concept perfect.

kleur

Kleuren kenmerkend voor verschillende stijlen:

 • De favoriete kleuren van de chaletstijl zijn natuurlijk hout, wit, dat vaak te zien is in meubelstoffering, donkerrood, grijs, beige en andere ingetogen tinten.
 • Voor het barokke concept hebben natuurlijke houtkleuren de voorkeur. In de meeste gevallen, gedomineerd door ivoor, melkeiken, beuk. Soms zijn nobele bruine tonen een alternatief. Onder textiel worden vaak stoffen met gouden tinten aangetroffen, die de luxe benadrukken die inherent is aan deze richting.
 • Mediterrane stijl bevat een combinatie van wit en verschillende tinten blauw. Meestal kunt u in dit type interieurtextiel of ornament op gestoffeerde meubels zien, belichaamd in turquoise of zeewaarts. Salonkleur wordt soms gebruikt als accent, een beige tint kan de hele combinatie aanvullen.
 • In de hightech-richting wordt een contrast van kleuren gebruikt, met name zwart en wit. Soms worden drie kleuren met elkaar gecombineerd. De favoriete schaduw in het concept is grijs.In de kamer kunnen niet meer dan twee felle accenten voorkomen in textiel en decor.
 • Amerikaanse stijl heeft een terughoudend palet van kleuren. De hoofdkleur is beige en wordt aangevuld door grijze, bruine, melkachtige kleuren. Als een accent kunnen er gele elementen in textiel en accessoires zijn.
 • De hoofdkleur van de Scandinavische woonkamer is wit. Het is belichaamd in de muren. In meubels wordt de witte coating gecombineerd met lichtgrijs, dit verdunt dit bereik van bruine of beige tint. Als een accent kan turkoois of citroen schaduw worden geselecteerd. Het tapijt is meestal effen of heeft een gestreept of ruitpatroon.
 • Het Japanse interieur is meestal ontworpen in een contrasterend bereik. Het grootste deel van het meubilair heeft een donkerbruine tint. Bekleding en textiel zijn gemaakt in melkachtige tonen. Kies voor heldere accenten oranje, roze of rood.
 • Shabby chic is een ongewone stijl die witte en roze kleuren combineert. Gestoffeerde banken bedekt met bloemenprint. Monophonic kussens zijn gemaakt in zachtroze tinten. In de kamer is er een overvloed aan planten en accessoires die het interieur verdunnen met lichtgroene tinten.

Hoe te kiezen?

Om niet te worden verward met de stijlkeuze, moet je rekening houden met de volgende criteria:

 • Materials. Ze zijn milieuvriendelijk of met toevoeging van chemische elementen, ze hebben ook verschillende kosten. Stoffering voor design in oosterse stijl is bijvoorbeeld veel duurder dan voor de rest.
 • De mate van bezetting van de kamer. Als je van de overvloed aan meubels houdt, dan zul je niet zulke aanwijzingen volgen als techno of minimalisme.
 • Sommige ruimtes vereisen veel licht in de kamer. Als de kamer niet veel natuurlijk licht binnenvalt, moet u niet naar een kamer in Italiaanse of mediterrane stijl kijken.
 • Kleur speelt een belangrijke rol. Als u niet van lichte markeringsoppervlakken houdt, kiest u stijlen die kleur of donkere tinten toelaten.
 • Fans van duidelijke lijnen zullen de strikte stijlen zonder uitgebreide afwerking waarderen, terwijl romantische personen zullen houden van stijlen als barok, chebbi-chic, Provence.

Handige dingen

Vergeet de fijne kneepjes van accessoires niet, waarvan er vele de belangrijkste elementen van het concept zijn.

 • Arabische stijl kan worden aangevuld met hangers die van het plafond vallen.
 • Voor een chalet kan een hanglamp een decoratieve rol spelenals het is ingelijst in de vorm van dierlijke hoorns.
 • Inclusief loftelementen zoals pijpen en brandblussers in de inrichting en binnenverlichting. Ze weerspiegelen alle kenmerken van de zolderstijl.
 • Een elektrische haard zal een prachtig element zijn van techno- of hightech-stijlen.

Ontwerptips

Interieurontwerpers raden aan de woonkamer in te richten met de volgende nuances:

 • Een belangrijke rol speelt de grootte van de ruimte, omdat deze de toelaatbaarheid van bepaalde concepten bepaalt. Let ook op de hoogte van de plafonds, want sommige soorten interieur impliceren de aanwezigheid van een grote hangende kroonluchter.
 • Voor klassieke stijlen is het niet nodig om dure materialen te gebruiken. U kunt zich concentreren op het decor, waardoor het gebruik van goedkopere grondstoffen voor meubels wordt verborgen.
 • Gebruik technologie om originaliteit toe te voegen aan moderne stijlen. Als u bijvoorbeeld de hightech-stijl wilt diversifiëren, moet u de delen van de headset voorzien van tegenlicht. Het verdient de voorkeur om een ​​verlichting met koude tonen te kiezen.

Succesvolle voorbeelden en opties

Klassiekers en moderniteit veroverden veel gebruikers met hun ongewone eigenschappen.

Sommigen slaagden erin om populaire concepten succesvol in het interieur van hun hal te implementeren:

 • In eco-stijl kun je de donkere kleur die niet typerend is voor het concept verslaan, waardoor het een nis in de muur wordt.
 • Art deco-ontwerp ziet er origineel uit in de hal, als we een gedeelte van de kamer toevoegen met katoenen gordijnen. Met een succesvolle incarnatie kan deze stijl zowel in vrouwelijke als in mannelijke gebouwen worden gebruikt.
 • De landelijke stijl ziet er het meest rooskleurig uit als u houten latten aan het plafond bouwt.
 • Voor het interieur van de vintage passen zuuraccenten op de nodige details en elegante open boekenplanken.
 • Niets decoreert de Empire-stijl als verfijnd stucwerk aan het plafond. Een interessant reliëf kan worden gemaakt met behulp van bovengrondse onderdelen.
 • Reliëf op de muren kan zelfs worden belichaamd in het concept van Rococo. Binnen de reliëf elementen zullen er goed uitzien kleine ovale schilderijen.
 • Een woonkamer in Franse stijl ziet er compleet uit als u rechte gordijnen kiest voor de zijkant van het raam en combineert met tule.
 • Voor het interieur in de Russische stijl is het beter om houten meubels met eenvoudige vormen te kiezen. Het oppervlak mag niet bedekt zijn met vernis en decoratieve elementen.

Ongeacht hoe u besluit uw woonkamer in te richten, kies een stijl die alle voordelen van de kamer benadrukt en een weerspiegeling is van uw individualiteit.

Zie de volgende video voor meer tips over het inrichten van je woonkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer