Het ontwerp van de woonkamer met een open haard in de stijl van de Provence

Provence - rustieke stijl van het zuiden van Frankrijk. Het is moeilijk voor stedelingen om zich een wereld zonder gedoe tussen de bloemenweiden te voorstellen die badend in de zon.

Het interieur van de woonkamers in Provençaalse stijl is licht, het is een ideale plek om te ontspannen na een dag hard werken.

Overweeg de kenmerken van het ontwerp van de woonkamer met een open haard.

Stijlkenmerken

Provence impliceert gezelligheid en eenvoud, pretentie en dure decoratie zijn hier onaanvaardbaar. De eenvoud van deze stijl is onbeleefd, het lijkt rustiek, maar uiterlijk verschilt deze van de droge richting van de minimalistische stijl. Het interieur in Provençaalse stijl zorgt voor een overvloed aan ruimte met meubels, decoratieve snuisterijen en bloemtextiel van lichte pastelkleuren. Soms wordt de Provence verward met de richting van het land, dat de provinciale elementen van veel landen van de wereld heeft geabsorbeerd.Ze hebben een gemeenschappelijk landelijk thema, maar de Provence is een bloemenveld van rustige en lichte tinten, de stijl geeft de voorkeur aan halftonen voor een specifieke kleur.

Het interieur van de woonkamer in de stijl van de Provence belichaamt licht en vrede. De openhaard in de woonkamer kan elektronisch of decoratief zijn. Het voegt een gevoel van huiscomfort toe aan de ruimte. Live vuur zou een lichter accent van het interieur worden, maar alleen eigenaren van villa's en privé-huizen kunnen het betalen.

Om een ​​interieur Provence te creëren, moet je de kenmerken ervan begrijpen:

 • Eenvoud is de betekenis van stijl. De hele situatie is simpel, het is de moeite waard om prachtige meubels en accessoires te gebruiken.
 • Meubels moeten antiek of kunstmatig verouderd zijn.
 • De openhaard wordt een speciale decoratie van het interieur.
 • De bloemkleur van textiel heeft de voorkeur.
 • Gerechten die de vitrine van de woonkamer sieren, moeten meerkleurig zijn.
 • Vereiste verse bloemen in potten of vazen.
 • De stijl houdt niet van heldere geometrie, het is gemaakt van vloeiende lijnen, vrije randen van stoffen. De schijnbare chaos en perfectie worden gecombineerd in één interieur.
 • Handgemaakt dingen hebben de voorkeur voor decoratie.

De Provence is een veld van lavendel, een olijfboom en een rustieke zonnebloem. Als internet gemak en comfort voelt, dan is het correct geregeld.

decoratie

Alle materialen die betrokken zijn bij de inrichting van het pand moeten natuurlijk zijn. Linoleum, behang en verlaagde plafonds in deze stijl zijn ongepast. De eenvoud van het Franse platteland wordt geïdentificeerd door pleisterwerk of muurschilderingen in pastelkleurenkleuren. Nalatigheid van het werk in deze kwestie is zelfs welkom. Een van de muren kan worden omhuld met hout en vervolgens worden geverfd in de kleur van de omgeving. Afwerking kan onzichtbaar worden gemaakt om meubilair en inrichting te benadrukken. Deuren kunnen kunstmatig worden verouderd met behulp van een speciale schildertechniek of versierd met florale inzetstukken.

meubilair

In de indeling van de woonkamer kan de stijl van de Provence niet worden gebruikt. De kasten, dressoirs, etuis en planken zullen er harmonischer in zijn. Het zou leuk zijn om oud meubilair te vinden, te herstellen, opnieuw te schilderen, het effect van wrijven te creëren. Hoge benen van de structuren, de aanwezigheid van smeden in de inrichting van stoelen, kroonluchters zullen de gekozen stijl benadrukken en verdiepen. Gestoffeerde meubels, bedekt met dekens van linnen of katoenweefsel, moeten licht ruw zijn.Het mag niet langs de muren worden geplaatst: je kunt een enigszins chaotische groep selecteren. Gevallen en planken gevuld met kleurrijke dozen, rieten manden en laden.

decoratie

Items gemaakt met behulp van decoupage techniek, vintage horloges, zwart-wit foto's, bloempotten met verse bloemen zullen het interieur in een rustieke stijl versieren. Handwerk in elke vorm van manifestatie is welkom: knutselen, breien, borduren.

De inrichting is gekozen in de stijl van de smaak van het Franse land:

 • manden van rijs;
 • porseleinen beeldjes;
 • houten gebruiksvoorwerpen;
 • spiegels in een massief wit kader;
 • schilderijen van flora.

De openhaard kan worden ingericht met imitatiematten, gemaakt in een lichtgrijze kleur of een ivoren tint. Tegelijkertijd kunt u de bekleding van de projectie van de haard of een deel ervan rangschikken.

textiel

Natuurlijke stoffen mogen niet helder zijn, de prioriteit is zachte kleuren: lavendel, perzik, munt. Ze kunnen een groot aantal kleine bloemen of rechte lijnen bevatten. Textiel voor het versieren van het raam ziet er goed uit met ruches. Het decoreren van textiel in de open haard is niet wenselijk. Het maximaal toegestane is een decoratief servet op een plank boven de openhaard zelf.

Open haard in de woonkamer

Het interieur in de Provençaalse stijl is doordrongen van warmte. Het apparaat van een open haard wordt een logisch einde van een comfortabele situatie. Laten we proberen uit te zoeken hoe het zou moeten zijn. Allereerst moet hij het algehele kleurenschema van het interieur behouden, om een ​​nette accent te zijn, organisch in de situatie ingebouwd. Dit effect wordt bereikt door te schilderen met schurende elementen, gekartelde randen, alsof de haard wordt beïnvloed door een korte tijd.

Er zijn speciale technieken waarmee je objecten kunt verouderen:

 • Op het geverfde en gedroogde oppervlak wordt een speciale lak aangebracht, waarvan de laag in droge toestand scheurt. Door het spinneweb kraakt piepgeluiden verf.
 • Met een harde, droge borstel wordt de verf ongelijkmatig aangebracht op de uitstekende delen van het decor.
 • De openhaard is geverfd met een donkere laag, na droging is het licht aangebracht en vervolgens is het oppervlak geschuurd zodat de donkere verf op sommige plaatsen zichtbaar is.
 • Oude metalen elementen kunnen een vintage uitstraling geven aan de open haard. Ze worden behandeld met zoutzuur voor de oxidatie van het metaal.

Vroeger werd gips actief gebruikt om een ​​decor te maken, dus een open haard in Provençaalse stijl kan worden ingericht met stucwerk.Het hoeven geen weelderige en ingewikkelde patronen te zijn, zoals in de historische richtingen van ontwerp. Interessanter oogt eenvoudig en duidelijk modelleren, ondersteund door de omringende binnenbekleding. Er zijn alleen natuurlijke materialen betrokken bij de haard: steen, baksteen, keramiek en soms dure houtsoorten.

De haard decor ziet eruit als een smeedijzeren grill.

Het is wenselijk dat het portaal van de oven van de kunstmatige haard er realistisch uitziet (gesmeed grill, verkoolde logs). Soms imiteren dergelijke open haarden het vuur en zelfs het geknetter van brandhout. De kleur van de open haard moet in harmonie zijn met de bekleding van de woonkamer. Meestal worden melkachtige witte, blauwachtige, lichtroze, saaie gele tonen gekozen. Witte kleur is gemakkelijk te verouderen. De woonkamer in Provençaalse stijl is de plek waar het huishouden met elkaar kan communiceren en comfortabel bij de open haard kan zitten.

Hoe u een interieurontwerp kunt maken in de stijl van de Provence, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer