Populaire stijlen voor de woonkamer met een design keuken

In het nieuwe huis of appartement is de keuken de eerste plaats waar reparaties en upgrades plaatsvinden. De eigenaren hebben een serieuze taak: hoe het te regelen zodat het voldoet aan de behoeften van het hele huishouden. Bovendien bepalen de afmetingen van de ruimte hun eigen regels. En het is erg moeilijk om het ontwerp en de stijl te bepalen, vooral als het gaat om de gezamenlijke ruimte - de keuken-woonkamer. In dit artikel zullen we de meest geschikte interieurstijlen voor zo'n ruimte analyseren.

modern

Tegenwoordig combineren ontwerpers vakkundig vele stijlen. Vetere experimenten stellen u in staat om een ​​multifunctioneel, comfortabel, ergonomisch en vooral stijlvol geheel te creëren, niet verstoken van individualiteit. Het gebruik van verschillende functies van verschillende stijlen is veel interessanter dan het vasthouden aan een ander.

Moderne keukens kunnen worden georganiseerd door fusion of eclectische stijl., ze combineren op zich vele gebieden, zoals loft, eco-stijl, modern, chalet, eigentijds en zelfs marine of jaren '60 -stijl. Eclecticisme combineert het onverenigbare, dit geldt niet alleen voor materialen en objecten van verschillende stijlen, we hebben het hier over objecten uit verschillende tijdperken. Fusion heeft hetzelfde concept en combineert niet alleen stijlen, maar ook culturen, combineert felle kleuren, verschillende texturen en materialen.

Toch wil je soms een enkele en holistische ruimte. Overweeg de moderne stijl die vandaag zo populair is in de keuken-woonkamer.

modern

In de moderne moderniteit, weinig overblijfselen van zijn historische verschijning.

De belangrijkste onderscheidende kenmerken zijn er nog steeds, ze omvatten:

 • een reeks duidelijke geometrische lijnen met glad;
 • de aanwezigheid van een groot aantal moderne technologie en gadgets;
 • gladde glanzende oppervlakken;
 • bijna volledig gebrek aan textiel;
 • minimale inrichting;
 • functionaliteit.

De keuken in art-nouveaustijl is de perfecte oplossing voor een kleine kamer. Er zal ruimte komen voor de glanzende glanzende oppervlakken van de façade van de keukenset, die de decoratieve details en het neutrale kleurenschema niet belasten.De keukenset zelf kan helder en recht zijn, of asymmetrisch. De hoekset is bijvoorbeeld afgerond in de hoek, wat handig is vanuit het oogpunt van ruimtebesparing en beveiliging (geen scherpe hoeken).

Aanvankelijk onderscheidde deze stijl zich door de hoge kosten van inrichting.maar ondanks dit, kunnen we het ons nu veroorloven om meubels aan het interieur van elk materiaal toe te voegen - hout, glas, metaal, zelfs plastic. Multi-gekleurde stoelen van ongewone vorm gemaakt van plastic zullen het hoogtepunt en accent van de keuken zijn. Lichte kleuren overheersen in het kleurenpalet, maar ze kunnen worden verdund met heldere accenten. Vaak zijn de accenten de gevels van de keukenset, ze kunnen in verschillende kleuren worden gemaakt.

Net als het oppervlak van de hele koptelefoon, moeten het schort en het tafelblad glad en glanzend zijn. Tafelblad en schort zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de gevels: MDF of plastic, gecoat met acryl, vernis of film. Maar het schort kan ook van matglas of met een helder contrastpatroon worden gemaakt.

Voorheen heerste er in de moderniteit een zacht, ingetogen licht, nu waarderen we de goed verlichte ruimtes. Daarom kwam de vervanging van één kroonluchter met schijnwerpers rond het plafond.

etnische

De etnische stijlen in ontwerp omvatten stijlen als Middellandse Zee, Engels, Italiaans, Marokkaans, Oosters, Amerikaans. Ze zijn verenigd door een cultuur en traditie. Laten we eens in meer detail een van hen beschouwen voor het interieur van de keuken-woonkamer.

Engels

De stijl ontstond tijdens het bewind van koningin Victoria in de 19e eeuw, met replica's van de meest luxueuze barok- en rococo-stijlen met hun vergulding en stucwerk. Evenals de koloniale stijl van immigranten.

Onderscheidende kenmerken:

 • meubels gemaakt van natuurlijk hout, bij voorkeur antiek;
 • de aanwezigheid van oosterse motieven zowel in decoratie als in decoratieve objecten;
 • discrete kleurenschema;
 • hoogwaardig en duur textiel.

De keuken-woonkamer in deze stijl is ingericht met een wit-zuivel set van massief hout met panelen gevels en vergulde handgrepen. Het tafelblad en de gootsteen zijn gemaakt van natuursteen en het schort is gemaakt van Spaanse keramische tegels met een oosters patroon of witte baksteen. Trouwens, alle huishoudelijke apparaten passen harmonieus in een dergelijk interieur, de kap wordt in het portaal getrokken. De eetkamer is gemaakt van natuurlijk hout, de stoelen zijn bedekt met duur textielmateriaal met patronen die passen bij de muren.

Voor de decoratie van de wanden kies je voor een patroon van duur behangpapier of stoffen, bij een beperkt budget - papierbehang. Versier meestal van stroken of bloemen. Het plafond is witgekalkt met een uitgebreide kroonluchter, omlijst door stucwerk en dezelfde dakrand rond de omtrek. En op de vloer alleen gepolijst parket of graniet met hoge houten plinten.

Het kleurenschema is meestal in de kleuren beige, zand, goud en lichtgrijs met een overwicht van donker of mahonie. De inrichting bestaat uit porseleinen beeldjes, borden, schilderijen in dure baguettes en vazen.

geschiedenis

Historische trends zijn zo oud dat ze vele eeuwen hebben en ze hebben meer dan eens veranderingen kunnen ondergaan. Maar ze worden nog steeds gekenmerkt door natuurlijke materialen - land, landelijk koloniaal. En de demonstratie van luxe - art deco, barok, klassiek. Overweeg een van hen.

Country muziek

Voor de keuken-woonkamer is het het beste om een ​​landelijke stijl te kiezen. Deze rustieke stijl is er in verschillende versies - Russisch, Engels, Amerikaans, Italiaans.

Er zijn gemeenschappelijke functies die ze verenigen:

 • natuurlijke materialen voor meubels, decoratie en inrichting;
 • meubels en decorartikelen, gemaakt alsof ze met hun eigen handen zijn;
 • opzettelijke veroudering of slijtage in de elementen van de situatie;
 • de prevalentie van het natuurlijke kleurenpalet;
 • het overwicht van natuurlijke ornamenten - bloemen, patronen, erwten;
 • veel textiel.

De keukenset, ondanks het feit dat het gemaakt is van massief hout of gefineerd spaanplaat of MDF, zou de indruk van lichtheid moeten geven. Daarom zijn voor deze stijl de bovenkasten vervangen door open schappen. Deze planken zijn versierd met prachtige gerechten, in het geval van het Russische land - Gzhel.

Gevels, meestal panelen, natuurlijk hout of wit. Het tafelblad, zoals de hele set hout, en het platform van keramische tegels met een ornament. De eetgroep is ook gemaakt van hout, maar de stoelen kunnen van vlechtwerk of smeedwerk zijn, in verschillende kleuren.

In de decoratie van muren met behulp van schilderen, houten wandpanelen, keramische plaat, behang met bloemmotieven of gips. Het plafond is witgekalkt, kan worden versierd met houten balken. Het keukenland moet helder zijn. Geef de voorkeur aan lichte tinten groen, bruin, olijf, beige en crème. Het is versierd met textiel, gebreide servetten, linnen tafelkleed, bontdekens en dekens, chintz-gordijnen.

Welke stijl kiezen?

We hebben drie populaire stijlen uit verschillende richtingen overwogen, je kunt ze allemaal kiezen voor de keuken-woonkamer.

De keuze is echter afhankelijk van de volgende factoren:

 • kamer ruimte;
 • herontwikkeling opties;
 • budget kansen;
 • functionele belasting (of de keuken een plaats voor een snack zal zijn of ik zal er constant koken).

Interessante ideeën over interieurontwerp

Typisch voor moderne gladde afgeronde lijnen en glanzende gevels in weelderige kersenkleur.

Modern, maar met de directe geometrie van de keukenset.

Zuivelkeuken in Engelse stijl met gevelpanelen en een portaal onder de motorkap.

Een mooi voorbeeld van een Engelse keuken met een chique kroonluchterdecoratie boven de tafel.

Lichte ruime keuken met een overvloed aan textiel, hout en steen.

Luchtblauwe keuken met imitatiefornuis rond de kachel.

Welke keukenstijl je kiest, zie hieronder in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer