De subtiliteiten van het ontwerp van de logeerkamer

 De subtiliteiten van het ontwerp van de logeerkamer

Het is niet nodig om de inrichting van de gastenkamer licht te behandelen. Registratie van dit gedeelte van de kamer moet correct worden uitgevoerd, vooral als het grootste deel van het huis is aangekleed in een elegant en luxueus interieur. Het uiterlijk van deze locatie heeft invloed op de algehele uitstraling van het huis. Verderop in het artikel zullen we het hebben over het ontwerp van de logeerkamer in een privéwoning. Overweeg de regels voor het creëren van een comfortabele en stijlvolle sfeer.

Belangrijkste bepalingen

De gastenkamer is een aparte en afgelegen ruimte die is ontworpen voor een comfortabele accommodatie van gasten. Op deze locatie moet alles zijn wat je nodig hebt voor een volledig tijdverdrijf. Je kunt een analogie tekenen met een hotelkamer.Het maakt niet echt uit waar precies een aparte kamer voor de gasten zich bevindt. Op basis van privéwoningen worden ze meestal op de begane grond of zolder ingericht.

Meestal in deze kamer is er een gebrek aan verlichting. Het wordt maar zelden gebruikt en daarom worden de goed verlichte gebieden voor zichzelf aan de eigenaars van het huis overgelaten. Bij het versieren van deze locatie moet dit nadeel worden gecompenseerd, vooral als de kamer zich op de kelderverdieping bevindt. Het installeren van grote ramen en kunstmatige lichtbronnen zal dit probleem oplossen.

Kleine ruimte

Bij het versieren van een miniatuurkamer moet je weten wat erin moet zitten:

 • Slaapplaats - bed of bank. Als de kamer klein is, zal een klapstoel het doen.
 • Werkgebied. Bureau voor het werken met documenten, moderne technologie en andere dingen. Het kan ook worden gebruikt om te eten.
 • Opslagruimte. Een kledingkast en meerdere planken zijn vereist.
 • Vergeet ook niet om in de kamer te plaatsen. spiegel kleerhanger.

Als het gaat om het regelen van een kleine ruimte, raden ontwerpers ten zeerste aan om een ​​keuze te maken voor modulaire kastmeubels.Dit is een praktische en handige optie voor beperkte ruimte. Met de juiste plaatsing in de kamer is er overal plaats.

Meubilair zonder frame past ook perfect. De stoelentas neemt weinig ruimte in, weegt een weinig en kan vrij worden verplaatst van plaats naar plaats. Modern alternatief voor standaardstoelen.

Een wand met ruime en open planken is een praktische en stijlvolle oplossing voor compacte ruimtes. Dit meubel kan worden gebruikt om gerechten, persoonlijke bezittingen, boeken en meer op te slaan.

Overdrijf het niet met het aantal meubels. Installeer alleen de meest noodzakelijke: bed (bank), tafel en stoel, kledingkast. Als er een plaats is, kunt u een nachtkastje, stoel.

Voor het verfraaien van miniatuurkamers is het beter om stilistiek te kiezen op basis van beknoptheid en terughoudendheid. De meest populaire van hen - minimalisme, hi-tech, Japanse stijl. Deze gebieden worden gekenmerkt door rustige, delicate en neutrale kleuren.

Elke stijl heeft een karakteristiek kleurenpalet, maar we mogen het belangrijke aspect - de grootte van de ruimte - niet vergeten. Het is voor niemand een geheim dat je kleine kamers moet aankleden als je een keuze ervoor wilt makenlichte afwerking. Deze kleur moet worden overwogen bij het kiezen van meubels, gordijnen en andere elementen.

Ruime kamer

In een grote kamer kunt u elke stijl kiezen. De ruime kamer kan worden ingericht in een luxe klassieke stijl: classicisme, barok, rococo, modern en anderen. Kies voor de bovenstaande stijl luxe meubels van de hoogste kwaliteit. Klassieke gebieden - een uitstekende basis voor het plaatsen van een groot aantal stijlvolle en luxueuze decoratieve items: lampen, schilderijen, beeldjes en andere dingen.

7 foto

Op de vrije locatie kunt u veel meubels installeren voor een comfortabele accommodatie van gasten. Meubels kunnen het best worden geïnstalleerd in de hoeken van de kamer en langs de muren. De ruimte biedt, naast het slaap- en werkgedeelte, de mogelijkheid om een ​​mini-keuken uit te rusten en nog veel meer. U kunt ook een sanitaire zone uitrusten door deze met behulp van scheidingswanden van glas, gipsplaat of ander materiaal van de ruimte te scheiden.

In een grote logeerkamer zal eruitzien luxe grote lamp, geplaatst in het midden. Bijzonder luxe uitstraling luxe kristallen kroonluchter met hangers. Dit is een standaardapparaat voor de klassieke richting.Voor het verlichten van de donkere hoeken, extra gebruikte kleine LED-lampjes.

De combinatie van zones

Het werkgebied is een soort van studie in de kamer. Om deze locatie te regelen, hebt u een geschreven of computerbureau, een stoel en een bron van kunstmatige verlichting nodig, vooral als deze zone ver van het raam verwijderd is.

Om de ruimte niet te vervuilen, wordt het slaapgedeelte niet gescheiden van het werkende deel door de muren. Dit alles bestaat harmonieus in dezelfde kamer. Indien gewenst kunt u een kleine partitie gebruiken die een visuele zonering creëert.

voorbeelden

 • Stijlvol en praktisch ontwerp van de kamer voor gasten. De foto laat zien hoe een slaapplaats, een werkruimte en een miniatuur rustruimte in de hoek goed gecombineerd zijn. De afbeelding laat duidelijk een weldoordacht ontwerp zien met een zacht kleurenpalet: beige, bruin, wit, grijs.
 • Het tweede voorbeeld van een dergelijke decoratie. Een partitie werd gebruikt als bestemmingsplan. Het vervult ook de functie van open schappen. Het palet is ingetogen en aangenaam.
 • Luchtige en lichte kamer in een minimalistische stijl. Stijlvol en strak ontwerp.
 • Ruime en elegante afwerking in een klassieke stijl. Alle items in het interieur zijn in harmonie met elkaar.

Handige tips

 • Het ontwerp van de gastenkamer moet worden gecombineerd met het ontwerp van de rest van het huis en de ingang die naar deze kamer leidt.
 • Het beste kleurenpallet - pastel en gematigde tonen. Ze irriteren de ogen niet en dragen bij aan de vrede. In zo'n kamer zal elke gast blij zijn.
 • Je moet felle kleuren niet vergeten. Zonder kleurrijke accenten zal het ontwerp saai en vervaagd zijn.
 • Zorg voor voldoende vakjes voor het opbergen van spullen en hangers.
 • In het meubilair op basis van de gast moet geen onbelangrijke dingen worden opgeslagen.
 • Het dressoir kan de kledingkast vervangen, maar voorzie in dat geval de kamer van extra kledinghaken.
 • Het idee om verse bloemen in de kamer te plaatsen, moet worden weggegooid. Dit zijn extra inspanningen.
 • Denk aan de vrije tijd van de gast terwijl hij in de kamer is. Plaats een boekenplank in de kamer met interessante literatuur, bereid een selectie voor met films en muziek, leg een paar nieuwe tijdschriften op tafel.
 • Vergeet niet om het gewenste aantal verkooppunten uit te rusten.

In de volgende video wacht je 5 tips om comfort te creëren in de logeerkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer