Woonkeuken in de stijl van de "Provence": comfort en gebruiksgemak in het interieur

De Provence is een rustieke stijl die is ontstaan ​​in het zuiden van Frankrijk. Dit interieur is romantiek, gemak. Tegenwoordig wordt dit ontwerp vaak gekozen voor een verscheidenheid aan kamers. Dit is een zeer goed interieur voor een gecombineerde kamer - keuken - woonkamer. Deze stijl biedt praktische bruikbaarheid en comfort.

Opvallende kenmerken

De inrichting in Provençaalse stijl is geschikt als u streeft naar een speciale sfeer en maximaal comfort in de kamer.

Bij het nadenken over hoe een ontwerp in zo'n ruimte moet zijn, moeten bepaalde regels worden overwogen:

 • In dergelijke ruimtes wordt afgeraden om vergulde en glanzende elementen, glanzende, plastic producten te gebruiken.
 • Accenten beter om levende kamerplanten te maken.
 • Gebruik voor het decoreren van de kamer servetten van kant, borduurwerk en andere soortgelijke decoratieve elementen.
 • Vermijd het gebruik van te prominente, zeer heldere objecten.
 • Probeer alle moderne technologie verborgen te houden.
 • Versier de kamer met antieke meubels.
 • Kies alleen natuurlijke materialen: linnen, katoenen stoffen, steen, hout, enzovoort.
 • Versier de kamer in zachte, lichte kleuren: turkoois, beige, mint, wit, citroen, roze, lavendel.
 • Gebruik voor bloemen bloemmotieven.

Ruimte afbakening

Denk aan het ontwerp van de keuken-woonkamer en beslis wat de grens tussen de zones zal zijn. In dit geval moet de compositie compleet en verenigd zijn - onthoud over harmonie.

U kunt de volgende opties overwegen:

 • Het gebruik van verschillende materialen voor muren, verschillende vloerbedekkingen.
 • U kunt de boog kiezen, maar ze zijn meer geschikt voor een klassiek ontwerp. Het wordt niet aanbevolen om ze te kiezen voor kamers met lage plafonds.
 • Het gebruik van open haarden. Je kunt de ruimte ook verdelen in zones met aquaria.
 • Zonering met meubilair: een tafel waar het hele gezin bij het avondeten komt, een comfortabele bank enzovoort.

decoratie

Met behulp van een geschikte afwerking kunt u twee vragen tegelijkertijd behandelen:

 • Kies voor alle ruimtes in de kamer de meest praktische materialen.
 • Splits de kamer met behulp van de vloer.

Het keukengedeelte dat u kunt selecteren met vloertegels. Het is gemakkelijk te wassen, het is niet bang voor vervuiling. Voor de woonkamer is het beter om een ​​laminaat- of parketoppervlak te kiezen, een coating die natuurlijk hout nabootst (dat kan met kunstmatige schaafwonden). Deze vloer zal gewoon prachtig zijn om te combineren met een rustiek ontwerp.

Je kunt de vloer in een van de zones (bijvoorbeeld een keuken) enkele centimeters hoger leggen. Het creëren van een dergelijk podium is een zeer goede manier om een ​​spatie te plaatsen.

Voor wanddecoratie wordt het aanbevolen om behang te kiezen met een onopvallend patroon of effen coatings. Als u de kamer in Provençaalse stijl wilt laten inrichten, kunt u andere materialen kiezen: baksteen, keramiek, houten panelen, sierpleister, steenelementen, textiel. Het is ook mogelijk om verf te gebruiken.

In het recreatiegebied kan een muur afgewerkt worden met houten materialen., kunstmatige of natuursteen, keramisch mozaïek.U kunt echter het tegenovergestelde doen - selecteer de zone waar de keuken zich bevindt.

Als de ruimte een voldoende hoog plafond heeft, kunt u deze met houten balken versieren. Voor kamers met middelgrote of lage plafonds is deze optie niet geschikt. Als je een steen als versiering hebt gekozen, houd er dan rekening mee dat sommige plekken worden "opgegeten" - je zou dergelijk materiaal niet moeten gebruiken om een ​​kleine ruimte af te werken.

meubilair

Voor Provençaalse stijl is het aanbevolen meubels te gebruiken met niet erg complexe vormen. Een groot aantal threads is niet welkom - dergelijke elementen zijn typisch voor klassiekers, zoals vergulde oppervlakken. Meubelpunten moeten worden gemaakt van materialen die houten oppervlakken imiteren of van natuurlijk hout. Optimale tinten - lichtbruin, wit. Donkere, massieve, omvangrijke producten zijn niet geschikt voor Provençaalse stijl.

U kunt kiezen voor een dergelijke doofkabinetten die op de grond staan, scharnierende laden met glazen inzetstukken, open schappen. Beige, olijf, blauwachtige, witte tonen worden ook gebruikt. U kunt bronzen, ijzeren en koperen elementen gebruiken.

Sommige hebben een eethoek in het midden van de keuken-woonkamer., waardoor de ruimte in twee delen wordt verdeeld. De vorm van de tafel kan vierkant of rond zijn. Dergelijke producten moeten duurzaam zijn en overeenkomen met de toon van de oppervlakken in de keuken.

Een zeer goede optie voor een eethoek in Provençaalse stijl is rieten stoelen. In het recreatiegebied kunt u planken schikken waar verschillende dingen, ladenkasten worden opgeslagen. Het is beter om meubels te kiezen uit noten, licht eiken, essen. De ruimte mag niet overbelast worden: kies de hoeveelheid meubels die je daar moet neerzetten, laat je leiden door de grootte ervan.

Een goede keuze zou een heldere bank zijn, waarvan de bekleding natuurlijk is: er kunnen bloemenpatronen op zitten. Het wordt aanbevolen om veel kussens te gebruiken. Stoelen kunnen gecombineerd worden in stijl met een bank.

decoratie

Het gebied waar de keuken zich bevindt, kan worden ingericht met gerechten: mooie flessen, potten met specerijen, kleikannen, mokken en porseleinen borden, enzovoort. In het recreatiegebied, plaats leuke snuisterijen, schilderijen, oude foto's, kandelaars, verschillende beelden. Rieten manden, verse bloemen kunnen op de grond worden geplaatst.

Voor binnenhuisdecoratie wordt het aanbevolen om te gebruiken:

 • mooie meubelhoezen, bedspreien;
 • borduurwerk;
 • handdoeken, schorten, geruite of gebloemde tafelkleden;
 • lampenkappen;
 • verschillende servetten.

De gebruikte materialen moeten katoen, cambric, satijn, linnen zijn. Kies voor gordijnen van natuurlijke, lichte stoffen voor raamdecoratie. Ze moeten helder zijn. Om de keuken te versieren, kunt u gedroogde planten gebruiken.

De ideale decoratie van de kamer, ingericht in Provençaalse stijl, zal een open haard zijn. Hij zal het maximale comfort in de kamer creëren, de sfeer van comfort. Kies een kroonluchter met houten, keramische, gesmede elementen voor een dergelijke kamer.

Houd rekening met de belangrijkste kenmerken van dit gebied wanneer u een interieur in Provençaalse stijl maakt. In dit geval kunt u een sfeer van lichtheid, lichtheid bereiken en associaties veroorzaken met de romantiek van de Franse provincie.

Voorbeelden in het interieur

Met behulp van interessante meubels en textiel, met een hoge kwaliteit, kunt u zelfs een kleine kamer functioneel en gezellig maken.

Om de ruimte in twee zones te verdelen, kunt u de balk gebruiken.Omdat de kamer is ingericht in de stijl van de Provence, is het beter om het kunstmatig verouderd te maken.

Als u de kamer lichter wilt maken, kunt u wit parket gebruiken voor vloeren.

Voor de stijl van de Provence wordt gekenmerkt door het ontwerp in pastelkleuren.

Om te leren hoe de keuken-woonkamer in de stijl van "Provence" te versieren, zie de volgende video:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer