Hoe de tv in de woonkamer te regelen?

Goed gemaakte en zorgvuldig overwogen woonkamer - een zeldzaamheid in onze tijd. Het zou een rustplaats moeten zijn, en meestal een familie. En nu is het moeilijk om een ​​woonkamer zonder tv voor te stellen, omdat iemand graag naar films of uitzendingen kijkt, iemand naar muziek kan luisteren en naar muziekvideo's kan kijken, of als er familieleden zijn die consoles spelen.

Voor al deze doeleinden is een televisie nodig. En de juiste plaatsing is geen gemakkelijke taak. Vaak hangt de locatie van de tv niet alleen af ​​van de wens om hem op een bepaalde plaats te plaatsen. De tv moet het interieur op de juiste manier aanvullen. Tenslotte kan tv, zoals elk element van de inrichting, het ontwerp van de kamer als geheel gemakkelijk bederven.

Speciale functies

Er zijn bepaalde regels voor het plaatsen van een tv in de woonkamer:

 • TV moet niet in de buurt van en tegenover het venster zijn;
 • TV mag niet staan ​​op de plek waar direct zonlicht wordt geraakt;
 • de hoogte van de locatie mag niet hoger zijn dan de hoogte van een persoon;
 • de afstand van het kijkpunt tot de tv zelf moet minimaal drie keer de diagonaal zijn;
 • als de tv aan de muur hangt of erin is bevestigd, moet het ontwerp bestand zijn tegen het gewicht van zowel de tv zelf als het vasthoudsysteem;
 • bij het opdelen van de woonkamer in zones, moet de tv zich bevinden in het gedeelte dat wordt aangepast voor recreatie;
 • grote, volumineuze televisies worden meestal op sokkels of standaards geplaatst, terwijl plasma's meestal tussen haakjes worden gehangen of in een specifieke nis worden geplaatst om het moderne interieur te benadrukken;
 • de afmetingen van de tv moeten overeenkomen met de afmetingen van de kamer. Een kleine tv kan eenvoudig worden verloren in een grote kamer, terwijl een grote tv de ruimte opslokt in een kleine ruimte;
 • het afronden van de kamer mag niet interfereren met het kijken naar tv;
 • De tv moet zo dicht mogelijk bij de muur staan ​​om geen extra belasting van de ogen te veroorzaken en geen hoofdpijn te veroorzaken.

Locatie opties

TV zou niet het belangrijkste element van de woonkamer moeten zijn, er zou geen televisiegebied moeten zijn, het zou niet moeten opvallen. Vaak denken mensen dat ze een moderne plasma- of lcd-monitor niet zullen kopen die niet in het bestaande kamerontwerp past. En bij het nastreven van een grotere diagonaal, kun je vergeten dat zo'n monitor eenvoudig kan opstaan ​​en veel ruimte in beslag kan nemen die voorheen vrij was. Daarom moet elke monitor competent en verstandig zijn.

Voordat je een tv koopt, moet je aan een aantal dingen denken:

 • welke wand van de kamer de beste tv heeft;
 • TV die diagonaal perfect in het interieur past;
 • waar en hoe de stoel of bank zo te positioneren dat deze duidelijk te zien is;
 • de hoofdstijl en hoofdkleuren van de woonkamer.

In het grootste deel van zijn tv's zijn verkrijgbaar in het zwart. Nou, ze zullen harmoniseren met bijna alle soorten interieurs. Het belangrijkste is dat de tv er niet los van het interieur uitziet.

U kunt vaak de kleur van de tv kiezen, die qua kleur overeenkomt met de basiskleuren van het kamerontwerp.Met deze optie kunt u niets in de kamer toewijzen, het zal worden gecombineerd met alle elementen van het decor en een gevoel van comfort en ontspanning creëren.

Tegenwoordig is tv vaak ingebouwd in een gipsplaat. In de nis zelf kunt u een paneel invoegen en extra verlichting in zachte kleuren rangschikken om films en programma's te bekijken die niet in het donker zijn, maar zonder de hoofdkleur.

Wandafwerking en achtergrond

Aangezien de tv dicht bij de muur moet zijn, moet deze ermee worden gecombineerd. En als de reparatie in de kamer nog maar net is begonnen, dan kunt u op voorhand nadenken over de opties voor het correct inrichten van de muur voor de tv die u als de beste optie voor de hal ziet. Nu zullen we de belangrijkste soorten muurdecoratie bekijken:

 • Wallpaper. Hiermee kunt u niet alleen de hele ruimte van de vloer tot aan het plafond afdekken, maar ook het noodzakelijke gebied markeren. Als u bijvoorbeeld patchwork combineert rond het scherm, kunt u een specifiek patroon maken of de muur decoreren met posters met uw favoriete personages. Photowall-paper op die muur waar de TV zal worden gevestigd is ook populair.
 • Geschilderde muren. Met deze optie kunt u elke kleur en schaduw voor de muur kiezen. Dit is een zeer populaire afwerkingsmethode.Vaak gebruikt in een combinatie van kleuren, maar in het gebied naast de tv worden voornamelijk heldere en warme kleuren gebruikt. Ook met behulp van getekende figuren of afbeeldingen kun je de contouren van de tv tekenen zoals je wilt.
 • Gepleisterde muur. Er is een enorme selectie van verschillende gips. U kunt reliëfmuren maken en u kunt een scheiding in zones maken wanneer u verschillende soorten materiaal gebruikt.
 • Muren met bamboe doeken. Dergelijke decoratieve elementen maken het mogelijk een atmosfeer van verbinding met de natuur te creëren. Deze wanden zijn alleen geschikt voor heldere tv's, donkere kleuren zullen te veel opvallen en er onnatuurlijk uitzien.
 • Muren met elementen van textiel. Het gebruik van verschillende stoffen op de muren zorgt voor extra comfort in de kamers. Deze techniek kan worden gebruikt om een ​​contrast tussen de muur en de tv te creëren.
 • Bakstenen of stenen muren. Met dergelijke muren gebruikte open haard vaak als een onderdeel van het interieur. Wanneer je een open haard en tv deelt in dezelfde kamer, moet je weten dat ze niet van elkaar moeten afleiden.

Vaak is de muur, die een tv heeft, de hoofdmuur van de woonkamer. Daarom moet het ontwerp van de hele muur op verantwoorde wijze worden benaderd.Meestal is de muur met tv ingericht. De kleur van de muur moet kalm en helder zijn: ivoor, crème, chocolade.

Er moet aan worden herinnerd dat het onwenselijk is om de tv in de buurt van lichtbronnen of verwarmingselementen te plaatsen. Je kunt ook niet naast de tv en een echte open haard zetten. Maar het is mogelijk om tv te combineren met een kunstmatige open haard aan een muur. Vaak op de ene helft van de muur, dichter bij de hoek, is er een tv en aan de andere helft van de muur staat een open haard. Dit is hoe de woonkamer is verdeeld in twee delen rust.

Bevestigingsmethoden

Door de tv aan de muur te bevestigen, kunt u ruimte in de kamer besparen.

Voordat u de tv aan de muur bevestigt, moet u het volgende voorbereiden:

 • moet weten op welke hoogte tv moet worden geplaatst;
 • zorg dat de bevestigingen zo zijn aangebracht dat er tussen de tv en de muur een opening is voor de luchtcirculatie en oververhitting wordt voorkomen;
 • om te weten dat het onmogelijk is om het plasma op de gipsplaat op te hangen. Gipsplaten zullen niet zo'n gewicht dragen.

De monitor is met een beugel aan de muur bevestigd.

Er zijn drie opties voor haakjes:

 • Hard. Gekenmerkt door de monitor zo te monteren dat hij niet kan worden gekanteld;
 • Geneigd. Met deze haakjes kunt u de kanteling van de monitor in één vlak binnen 20 graden wijzigen;
 • Geneigd - draaien. Het duurste type bijlage. Hiermee kunt u de helling in twee vlakken aanpassen, terwijl u een grote hellingshoek en rotatie hebt.

Mooie voorbeelden in het interieur

Als extra ontwerp voor de tv kunt u vele ontwerpen gebruiken:

 • Rekken of nissen. Meestal bevinden ze zich aan de zijkanten van de monitor. In de nissen zijn er zowel decoratieve elementen als extra attributen die nodig zijn. Deze omvatten dvd-spelers, een geluidssysteem of gameconsoles;
 • Planken. Met hun hulp kun je de kale muren perfect afsluiten. Ze kunnen op zijn minst de volledige ruimte van de muur rond de tv bedekken;
 • De bogen. Het gebruik van bogen is typerend voor zo'n stijl als minimalisme. Vaak bevindt de tv zich in een speciaal daarvoor gemaakte boog, waardoor deze een speciale schoonheid heeft. Het creëert ook een portaal-gevoel en dergelijke van 3D;
 • Modulaire muren. Hiermee kunt u de hele muur in één keer in dezelfde stijl rangschikken. Elke techniek in dergelijke modules ziet er erg organisch uit.

Moderne technologieën maken het mogelijk om ideeën tot leven te brengen met behulp van verschillende decoratieve elementen.Je kunt oude stijlen combineren met nieuwe trends van die tijd.

Hoe u de tv in de woonkamer plaatst, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer