Hoekmeubels voor de woonkamer: kenmerken naar keuze

Woonkamer - een ruimte die is bedoeld voor recreatie. Het is noodzakelijk om maximale gezelligheid en comfort te creëren, zodat het hele gezin, dat 's avonds na het werk samenkomt, kan genieten van rust en gemeenschap met elkaar. In kleine stadswoningen is de woonkamer vaak vrij klein. Het is belangrijk om de juiste meubels te kiezen die niet alle vrije ruimte in beslag nemen en tegelijkertijd een aangename sfeer creëren. De beste keuze voor deze kamer is het hoekmeubilair, dat opvalt tegen de achtergrond van lineaire analogen.

Voor- en nadelen

Hoekmeubelen zijn niet minderwaardig aan de gebruikelijke functionele en esthetische kwaliteiten. Door zijn vorm kunt u zelfs in kleine ruimtes ruimte besparen, terwijl u ruimte inneemt in de hoek, die meestal leeg blijft en niet deelneemt aan het arrangement.

Het heeft veel voordelen:

 • het kan worden gebruikt voor het maskeren van verschillende gebreken aan de kruispunten van de wanden en de vloerbedekking (gescheurd behang, beschadigde vloer, wandonregelmatigheden);
 • de aankoop van dergelijke meubels is vooral gunstig voor kleine ruimtes, omdat het veel ruimte vrijmaakt;
 • de hoekmuren zijn zeer compact, maar tegelijkertijd functioneel: ze hebben veel laden en planken, ruimte voor tv, dus je hoeft er geen speciale kast voor te kopen;
 • In dergelijke meubels is er meestal voldoende ruimte om verschillende dingen op te slaan, het is handig om te gebruiken.

Hoekconstructies zijn niet alleen geschikt voor de uitrusting van kleine ruimtes. Een grote woonkamer kan ook worden ingericht met dergelijke meubels. Het is mogelijk om andere kamers (bijvoorbeeld een slaapkamer) vrij te maken door een hoekkast te kopen en deze in de woonkamer te installeren.

Het enige nadeel van dergelijke modellen is de relatief hoge kosten als gevolg van de complexiteit van het ontwerp en de tijdrovende, dure productie.

types

Er zijn verschillende soorten hoekmeubels voor de woonkamer, afhankelijk van verschillende criteria:

 • materiaal;
 • grootte;
 • constructie;
 • waarde.

Modulair type

Deze variëteit is het populairst, omdat het gemak, functionaliteit en een groot aantal mogelijke ontwerpen combineert.

Dergelijke meubels worden gekenmerkt door de aanwezigheid van veel extra elementen, het kan zijn:

 • grote armleuningen in stoelen en banken die kunnen worden gebruikt als een standaard voor voedsel of items;
 • verschillende planken, die vaak kunnen worden weergegeven en als een kleine tafel kunnen dienen;
 • luchthoeken met de aanwezigheid van rollen.

Voor de productie van dergelijke modellen met behulp van een verscheidenheid aan modules die hetzelfde kleurenschema en hetzelfde ontwerp combineren. Afhankelijk van hun aantal wordt de functionaliteit van het meubilair bepaald (hoe meer, hoe beter). Het grote voordeel van dit type is een breed scala aan functies en gebruiksgemak: modules kunnen naar behoefte worden vervangen zonder nieuwe meubels te kopen.

Hiermee kunt u het interieur bijwerken of onderdelen vervangen die onbruikbaar zijn geworden, terwijl u aanzienlijk geld bespaart.

Type zaak

Meubels voor meubels zijn heel populair, in de verkoop vindt u een brede selectie van modellen en kleuren.

De onderscheidende kenmerken van deze soort zijn onder andere:

 • beschikbaarheid van handige en ruime laden die op rollen bewegen;
 • planken van verschillende maten en vormen voor alle huishoudelijke behoeften;
 • scharnierende planken die perfect zijn voor het opbergen van kleine spullen.

Hoekmuur - het meest voorkomende meubelmodel. In de hoek van de kamer bevindt zich meestal een kledingkast. Als het ruim genoeg is, en er is veel extra opslagruimte in de muur, kan het worden gebruikt als een kledingkast.

Het complex van meubelmeubilair voor de woonkamer bestaat uit verschillende meubelstukken die een enkele compositie vormen. Ze zijn gemaakt in eenzelfde kleurenschema en één stijl, dus het interieur van de kamer ziet er compleet en harmonieus uit.

De voordelen van dit type omvatten de volgende eigenschappen:

 • een breed scala aan modellen, ontwerpen en kleuren;
 • relatief lage prijs als gevolg van het gebruik van goedkope materialen in de productie;
 • Compatibiliteit met alle stijlen van een interieur van de kamer.

Zacht type

De hoekbank past perfect in de situatie van een kleine salon. U kunt elke geschikte vorm en afmeting van het meubeldesign kiezen (in de vorm van een hoek, de letter "P" of een andere ongebruikelijke vorm).Bij het kopen, moet u de grootte van het meubilair correct berekenen, rekening houden met de kenmerken van het interieur van de kamer, de kleur, het uiterlijk van de bank of een ander meubelstuk kiezen.

De beste optie voor de meeste woonkamers is een klassiek hoekmodel met pasteltinten. Zo'n bank past harmonieus in de inrichting en benadrukt de warmte en het comfort van de kamer. Het is mogelijk om een ​​dergelijke bank aan te vullen met extra bruikbare meubels die bij elkaar passen (bijvoorbeeld voetenbankjes met laden voor het opbergen van spullen).

Tips om te kiezen

Wij brengen uw aandacht bij de belangrijkste punten waar u op moet letten bij het kopen van hoekmeubilair:

 • de afmetingen van de meubelconstructie moeten exact overeenkomen met de hoek waarin deze zich zal bevinden;
 • alle materialen en bevestigingen die deel uitmaken van het artikel moeten voldoen aan de hygiënische en milieunormen en veilig zijn voor de gezondheid van de mensen die in het appartement wonen;
 • het is wenselijk meubels in dezelfde kleur en uniforme stijl te selecteren, zodat het interieur er harmonieus uitziet;
 • U moet dit type meubilair niet in elke hoek van de kamer installeren: het verkleint visueel de ruimte, het is beter om ten minste één hoek vrij te laten;
 • voor kleine ruimtes moet u de meest noodzakelijke en functionele artikelen kiezen met een groot aantal opslagruimten, waardoor het vrije gedeelte van de kamer wordt uitgebreid.

Het object dat in de eerste plaats voor de woonkamer moet worden gekocht - is de hoekmuur. Als u een halfronde hal heeft, is dit meubilair alleen geschikt voor de hoekzijde. Het is beter om aandacht te besteden aan het modulaire ontwerp, aangezien het meubilair de neiging heeft om te slijten en de smaak van de bewoners kan variëren.

In dit soort meubels kunt u eenvoudig een kapot element vervangen of modules upgraden.

Hoekbank is de beste optie voor de woonkamer. U kunt een model kiezen dat is uitgerust met extra handige details (een kleine tafel, brede armleuningen of andere functionele elementen). Op deze bank kun je zitten met een kopje koffie en koekjes of een diner.

Een ruime hoekkast is een uitstekend alternatief voor de kledingkast, terwijl de behoefte aan een kledingkast in de slaapkamer verdwijnt, waardoor het oppervlak van de kamer wordt uitgebreid. In zo'n kast past de kleding van het hele gezin, wat handig is: alle dingen bevinden zich op één plek, je hoeft ze niet op verschillende plaatsen te zoeken.Het kan een middelgrote spiegel bevatten, die het mogelijk zal maken om te weigeren extra spiegels of een pierglas te kopen. Ja, en ergens heen gaan zal veel handiger zijn.

Als de muur geen speciale plaats biedt voor de installatie van de tv, kunt u voor dit doel een hoekkast kopen. De tv is dus duidelijk zichtbaar vanuit bijna alle hoeken van de kamer. De kast kan planken of laden hebben voor het opbergen van verschillende kleine items.

Hoe te plaatsen?

Bij het plaatsen van gekochte meubels moet u eerst het hoofdelement bepalen. Het middelpunt is een muur of bank, maar het hangt allemaal af van het gekochte en de smaak van de eigenaar.

Voordat u gaat winkelen, is het raadzaam enkele eenvoudige stappen uit te voeren die u helpen bij de juiste keuze:

 • U kunt een schematisch plattegrond van de kamer beschrijven of tekenen met meubilair erop;
 • kies een plaats die als middelpunt van de compositie zal dienen;
 • kies de meest noodzakelijke items, terwijl er in de ruimte geen grote lege ruimtes mogen zijn (anders ziet het interieur er onafgewerkt uit).

Voor grote woonkamers zou een slimme oplossing zijn om het interieur op te delen in verschillende zones (bijvoorbeeld om te lezen met een hoekbank en een boekenplank of om tv te kijken). Hoekmeubelen (uitgaande van de juiste selectie van objecten en de juiste plaatsing) helpen een grote en kleine ruimte te versieren.

De functionaliteit van dit type meubelconstructies zal voldoende opbergruimte bieden, zelfs in kleine woonkamers of appartementen met één kamer. Een ruime keuze aan kleuren en stijlen van afgewerkt meubilair of de vervaardiging van een individuele versie op bestelling draagt ​​bij tot de creatie van een gezellig, stijlvol en modern interieur.

Hoe het hoekmeubilair in het interieur van de woonkamer eruit ziet, kunt u in de volgende video zien.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer