Hoe een console te kiezen in de woonkamer?

De console in het interieur wordt meestal gebruikt voor decoratie. Maar slechts één decoratieve functie is niet beperkt tot het gebruik ervan. De console kan worden vervoerd en functioneel worden geladen. Lampen worden erop geplaatst, kleine spullen blijven over: een ongevuld boek, sleutels of mobiele telefoons.

Ondanks de kleine diepte kan het worden gebruikt als standaard voor een tv-systeem of een gezellige werkplek.

Verscheidenheid aan design

In klassiek ontwerp is de console meestal gemaakt in de stijl van minimalisme. Moderne modellen zijn vaak uitgerust met laden, trottoirbanden en kunnen zelfs worden weergegeven, waardoor ze worden omgezet in een tafel. Barokstijl verschilt asymmetrische vormen.

Klassieke modellen zijn gemaakt van verschillende materialen. Dit maakt ze een universeel decorelement voor verschillende ruimtes.Producten zijn gemaakt van hout, steen, glas en zelfs halfedelmaterialen. Ze zijn mooi en nemen weinig ruimte in beslag - dit meubilair kan zowel in een kleine hal als in de woonkamer van een studio worden geïnstalleerd.

Consoles variëren sterk in ontwerp. Allereerst hangt het af van de plaats waar het zal worden geïnstalleerd. Voor de gang passen een geometrisch correct ontwerp en een product van klein formaat. Voor de woonkamer kan dit meubel verschillende vormen hebben met extra decorelementen.

Gebruik in het interieur

Als de woonruimte in het appartement klein is, kan een handige werkplek met de console worden uitgerust. Het belangrijkste is om meubels van deze grootte te kiezen, waarop een laptop of computer gemakkelijk kan worden geplaatst.

Accessoire kan in elk deel van de woonkamer worden geïnstalleerd. Plaats het bijvoorbeeld achter de bank, als het zich in het midden van de kamer bevindt. Dus de achterkant is gesloten en de lege ruimte is visueel gevuld. Je kunt er boeken op zetten, een tv-afstandsbediening of een kom fruit - je hoeft alleen maar uit te reiken en de nodige dingen te doen zonder van de bank op te staan.

De lege ruimte voor de grote ramen is ook perfect gecamoufleerd met dit decoratieve item. En de kleine omvang verhindert de toegang tot het venster niet.

Ze kan de woonkamer gemakkelijk in zones verdelen - om de plaats voor het ontvangen van gasten te scheiden van de rustplaats. Als er een open haard in de woonkamer is geïnstalleerd, zullen twee consoles aan de zijkanten comfort toevoegen aan het totale ontwerp. Achter het meubilair, dat tegen de muur is geïnstalleerd, ziet een grote spiegel er erg goed uit. En op het tafelblad zelf is het mogelijk om souvenirs te bewaren bij uitstapjes of cosmetica met parfums.

Als de woonkamer twee verdiepingen heeft, zal de console, geïnstalleerd vanaf het einde van de trap, de lege ruimte verbergen. Hoewel deze opstelling niet helemaal succesvol is, zal het stof van de trap op het oppervlak zakken.

In plaats van andere meubels

De console wordt niet alleen als een afzonderlijk element van de inrichting gebruikt. Het kan met succes meubels vervangen die niet in het ontwerp van de woonkamer passen qua formaat of stijl.

De piergum kan gemakkelijk worden vervangen door een moderne console. En gezien de verscheidenheid aan modellen, kan deze worden gekozen voor elk interieur. Dergelijke meubels kunnen zeer functioneel worden als u kiest voor een model met extra planken en laden.Zachte Ottomanen vullen de compositie perfect aan.

De console kan ook worden gebruikt als standaard voor een plasma-tv. Maar gezien de kleine afmetingen, moet u een tv kiezen met een ingebouwd luidsprekersysteem.

De brede verspreiding en de wens om het gebruik van de woonkamer te maximaliseren heeft ertoe geleid dat sommige modellen consoles zelfs een bovenkast vervangen. De poten in dit geval spelen een decoratieve rol, omdat het product zelf aan de muur is bevestigd. De echte ruimte in dit geval zal veel minder zijn dan in een volledige wandkast.

Console met succes zal een salontafel, mini-bar of een gewone plank vervangen, waarop u verschillende snuisterijen, decoraties kunt neerzetten of een vaas met bloemen kunt plaatsen.

Kleuren en stijl

De belangrijkste focus van de keuze moet zijn om ervoor te zorgen dat deze harmonieus in de algehele stijl van de kamer past. Het maakt niet uit in welke kleur de console zal zijn. Maar het product van zachte tinten zal licht toevoegen aan de ruimte en het meer visueel maken.

Een console met heldere kleuren is beter geschikt om een ​​kamer in zones te verdelen. Donkere tinten zien er goed uit in de woonkamer, gereserveerd voor de werkplek,en niet-standaardkleuren trekken de aandacht naar zichzelf, goed maskerende de lege ruimte onder de trap en bij het raam.

Het is moeilijker om het ontwerp van de console te kiezen. Wanneer u een vorm en stijl van uitvoering kiest, moet u niet alleen beginnen met het interieurontwerp. Het is belangrijk om te overwegen voor welke doeleinden het zal worden geïnstalleerd.

Als de console een tv-standaard zal vervangen, moet u een product kiezen met een strikte vorm en een minimalistisch ontwerp. De console, die bedoeld is om te worden gebruikt voor de indeling van de werkplek, moet voldoende diep zijn voor een gemakkelijke plaatsing van een laptop, computer of schrijfgerei. In dit geval past elk ontwerp - zowel klassiek als modern.

Meubels met een groot aantal laden vervangen een salontafel en een wandkast. Deze console ziet er beter uit in een klassieke stijl.

Welk materiaal om uit te kiezen?

De eenvoud van het ontwerp van de console en het belangrijkste doel - interieurdecoratie, stellen fabrikanten in staat om dit accessoire te maken met vrijwel elk materiaal. Bij het selecteren van een model moet u letten op het materiaal waaruit het is gemaakt.De textuur moet goed passen bij het ontwerp van de kamer.

Consoles van hout of natuursteen zijn goed te combineren met het klassieke ontwerp van de woonkamer. Ze onderscheiden zich niet van de algemene achtergrond, passen harmonieus in het interieur en vullen de stijl van de ruimte aan. Meubels gemaakt van dergelijke materialen zijn duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Bovendien zien producten gemaakt van natuurlijke materialen er altijd "duurder" uit en benadrukken ze de goede smaak van de eigenaar.

Consoles van metaal of glas zullen een goede design-touch zijn. in de woonkamer van modern design. Zulke materialen benadrukken minimalistische en hi-tech stijlen. De console van dergelijke materialen zal lange tijd dienst doen, is gemakkelijk schoon te maken en verliest zijn uiterlijk niet wanneer de luchtvochtigheid in de kamer hoog is. Het is belangrijk om te weten dat u op een product met een glazen oppervlak geen zware voorwerpen mag plaatsen.

Review op de console-transformator, van waaruit het gemakkelijk is om een ​​tafel te maken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer