Ikea-meubels voor de woonkamer

De woonkamer is een van de belangrijkste kamers in elk huis. Hier brengen ze tijd door met de familie tijdens het spelen van games en tv kijken of met gasten aan de tafel. Het Nederlandse bedrijf Ikea is een van de leiders in de verkoop van meubels en diverse huishoudelijke artikelen, die vele opties biedt voor bekwame en handige huiskamerapparatuur. In de catalogi van het merk vindt u alles, van kleine manden en dozen voor het vullen van rekken tot banken en kasten. Dankzij het enorme assortiment kunt u elk idee vertalen naar de realiteit, ongeacht het gekozen interieurontwerp.

voordelen

De beslissing om meubels te kopen wordt altijd gemaakt, afhankelijk van hoe het zou moeten zijn: mooi, functioneel of comfortabel. Meubels van Ikea combineren al deze kwaliteiten.Bovendien heeft het andere voordelen:

  • Modulariteit. Alle gepresenteerde meubels worden verkocht in afzonderlijke eenheden en er zijn geen aanbiedingen met de geassembleerde sets.
  • Variety. De lijst met producten biedt een verscheidenheid aan kleuren, fabricagematerialen, aanpassingen en soorten oppervlakken.
  • Mobility. Het meubilair is zo gemaakt dat het gemakkelijk kan worden verplaatst, de modules niet met elkaar hoeven te worden verbonden, de beschermende kussens op de benen vergemakkelijken de herschikking.
  • Milieuvriendelijkheid. Alle materialen zijn milieuvriendelijk en voldoen aan internationale normen. Gebruik voor de behandeling van de belangrijkste grondstoffen geen verbindingen die giftige en chemisch gevaarlijke stoffen bevatten.
  • Kwaliteit. Alle meubels kunnen eenvoudig worden gemonteerd en elk onderdeel wordt verwerkt en perfect op elkaar afgestemd. Het is duurzaam en uitstekend, ongeacht de prijs.
  • Kosten. De prijsklasse is anders: er zijn budget- en duurdere opties, dus iedereen kan iets voor zichzelf kiezen.

Woonkamermeubilair

Het interieur van de woonkamer bestaat uit verschillende meubelstukken. Populair nu is de combinatie van verschillende functies in deze kamer en het verdelen in zones.Meestal is het een recreatiegebied en een eethoek. Iemand geeft de voorkeur aan ruimte voor een bibliotheek of een speelkamer, iemand voor een gezellige hoek met een open haard of voor opslag. Voor de realisatie van elk idee, kunt u de benodigde items ophalen en rationeel elke hoek van de kamer vullen om u comfortabel te voelen.

Het algemene concept van het bedrijf is om meubels te maken die geschikt zijn voor iedereen. Als er een kleine ruimte beschikbaar is, moet u witte of lichte meubels kopen, opslagruimtes langs één muur plaatsen en een bank en een salontafel in het midden van de kamer plaatsen. Dit is genoeg voor een aangenaam verblijf. Het bedrijf in zijn catalogus verdeelt de modules volgens de collecties en het doel, wat het zoeken naar het benodigde item vergemakkelijkt. Het heeft alles voor gerechten of boeken, maar ook voor kleding of mooie snuisterijen.

"BESTO" -systeem

Dit is een modulair systeem en daarom besteedt de fabrikant daar extra aandacht aan. Elk onderdeel is onafhankelijk, maar u kunt een totaalbeeld maken. Er zijn hoge en lage kasten, rekken, tv-kasten en hun combinaties. Nadat je verschillende elementen van dit systeem hebt aangeschaft, kun je elke muur versieren.Met open en gesloten planken, blinde deuren of met glas kunt u huishoudelijke spullen verbergen en gedenkwaardige en mooie dingen laten zien. Over het algemeen hebben neutrale kleuren de overhand - zwart, wit en beige. Mint, blauw, roze verf en kleuren van natuurlijk hout brengen wat afwisseling. Oppervlakken zijn glanzend of mat.

Boekenkasten

Als het huis een uitgebreide collectie boeken heeft, dan is de beste oplossing om het in al zijn glorie te tonen. Om dit te doen, kunt u een hoog of laag rek kopen met deuren, zonder of met een combinatie. Sommige modellen hebben een achterste lege muur, terwijl andere volledig open zijn en kunnen worden gebruikt voor het in zones onderverdelen. Ikea heeft elk detail doordacht en in de catalogus vindt u niet alleen extra planken of ondersteuning voor kasten, maar ook deuren. Dat wil zeggen, door een normale plank te kopen, kunt u de hoogte ervan naar het plafond zelf verhogen of deze sluiten, waardoor het uiterlijk van de kamer zelf verandert.

planken

Misschien wel de meest veelzijdige aanbieding. Ze zijn geschikt voor het opslaan van dingen (van fotolijsten tot apparatuur). Er zijn verschillende manieren van installeren - op de vloer, op de muur of mobiel - op wielen.Er zijn plankmodules, kasten met deuren en laden, scharnierende planken en combinaties van verschillende kasten. In de gebruikelijke open kast zijn er toevoegingen in de vorm van dozen, opknoping delen gemaakt van doek voor accessoires, draadmanden of inzetstukken met deuren of laden. Voor degenen die een eethoek in een kleine kamer willen organiseren, is er een rek met een opklapbare tafel, waar u de noodzakelijke gerechten kunt bewaren en artikelen op de schappen kunt serveren en op het juiste moment de tafel kunt pakken. In aanwezigheid van een andere collectie, verschillende kleuren en prestaties.

De Eket-collectie is helderheid en directe vormen. De hele opening van het schap bestaat uit kleine vierkanten van wit, blauw, zwart, blauw en oranje. Ze kunnen worden samengevoegd en naar behoefte worden opgehangen - in een lijn of vierkant, asymmetrisch of met een stap, met wieltjes. Het resultaat is altijd een geweldige kledingkast. Wandbanden en -planken zijn perfect voor het maken van composities rond een tv of een kleine werkplek. De Callax-collectie is beknoptheid en maximale functionaliteit. De Svalnas-collectie is een grote ontwerper. Het aantrekkelijkste is dat u afzonderlijke componenten kunt kopen om een ​​set te maken in de vorm van een werkruimte, een kleedkamer of een bibliotheek.

Kasten en dressoirs

Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een plek om eenvoudige kleding of een dure collectie op te slaan - Ikea heeft alles in zich.

Klassiek Engels interieur zullen de vitrinekasten uit de collectie "Next", "Brusali" of "Hamnes" aanvullen. Gemaakt in een eenvoudige stijl, met de bovenste sokkel en vierkante poten, zullen ze niet opvallen en alleen duidelijk hun functie uitvoeren.

Loft of hi-tech stijl kan worden versierd met modellen uit de Ivar-lijn. Ze worden gekenmerkt door gladde gevels en matte tinten. De collectie "Liksgult" en "Ikea PS" zijn meubels voor mensen die van ongewoon en helder houden. Sappige kleuren, combinaties van kasten en laden met verschillende vormen - dit trekt het oog aan en vult de woning met emoties. Speciaal voor verzamelaars zijn er kasten uit de collecties Fabrikor, Detolf en Klingsbu. Nadat je jouw keuze op hen hebt gestopt, kun je er zeker van zijn dat de gekozen dingen op de voorgrond zullen komen.

Sideboards en consoletafels

Dit zijn opslagplaatsen voor kleine kamers. Open mono-opties om te gebruiken als een bibliotheek en te sluiten, als plaatsen voor de juiste dingen, die niet altijd zichtbaar moeten zijn voor anderen.

Wandplanken

Lege muren kunnen altijd worden ingericht en gevarieerd met planken.Bovendien is het potentieel een grote opslagruimte. Om het interieur niet te overbelasten, is het beter om planken met verborgen bevestigingspunten te kopen. Zulk detail zal visueel in de lucht zweven.

Een optie met consoles is geschikt als zware items of dozen op het schap worden opgeslagen. Gesloten schappen en modellen met laden vullen de combinatie van kasten aan.

Onder de tv

Tv in de woonkamer is het vaakst geplaatst. Zodat hij er niet saai uitziet en er geen extra uitrusting in alle hoeken van de kamer ligt, is het voldoende om een ​​tv-standaard te kopen. Het kan legged of opgeschort zijn, maar de tweede optie is minder mobiel. Ze onderscheiden zich door lengte en uiterlijk. Combinaties met hangende planken of inlijsten van kleine kasten zijn mogelijk.

Curbstones uitlaten met open regimenten, met glas en gesloten deuren of laden. Voor degenen die niet van onnodige onderdelen houden, maak je kleine tafels met een plank voor de console of speler.

gestoffeerd

Gestoffeerde meubels worden in de catalogus vertegenwoordigd door banken, fauteuils en poefs. De bank is het hoofdonderwerp dat aanwezig is in elke salon. Het moet duurzaam, zacht, non-marking en comfortabel zijn.Ikea is een model met verschillende bekleding, vorm, aantal zitplaatsen en kleur. Bekleding kan gemaakt zijn van stof, kunstleer of echt leer. Vormen zijn standaard of vrij, hoekig (L-vormig en U-vormig). De vrije vorm gaat ervan uit dat de bank modulair is en verschillende delen heeft die in de gewenste vorm zijn gerangschikt.

Het aantal plaatsen varieert van 2 tot 6 en de kleuropties zijn divers. Primaire kleuren 12. Er zijn producten met kussens, met armleuningen en zonder hen, met een stijgende stoel en zelfs zonder rug /

Tafels in de woonkamer

Tafels kunnen worden gekocht voor schoonheid of om te dienen als opslagplaats. Ze verschillen in grootte en aanpassing. De salontafel is meestal het middelpunt van het zitgedeelte in de woonkamer en dient ook als plaats voor een kopje thee of een tijdschrift.

Meer massale opties worden gebruikt als een tafel voor maaltijden. De consoletafel kan zones in een kamer verdelen of tegen een muur staan. Het ziet er geweldig uit composities van bloemen, vazen ​​of foto's. Een bijzettafel is een optie voor een kleine ruimte. Het is handig om een ​​boek of telefoon erop te plaatsen. Een andere variëteit - serveertafel voor hapjes en drankjes.

Voorbeelden van interieurontwerp met Ikea-meubels, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer